Şimdi Ara

Arduino'dan anlayan bir bakabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kendi kendime bi robot projem var da yardım lazım bilen/yardımcı olmak isteyen pm atabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egrino -- 9 Nisan 2018; 20:35:7 >

• ayrıntılı bilgi verirsen yardım edebilirim .
  • mekatronikteknisyeniyim M kullanıcısına yanıt
    hocam arduino uno, L298n, 1 mr45, 2 mz80, 2 adet 6V motor, qtr1A, kumanda ile start stop yapmayı sağlayan modül ve 12volt bataryadan oluşan bir robot kurdum. Bataryadan arduino ve motorlara ayrı ayrı besleme yapıyorum(1 adet arduino yaktım da arduino üstünde motor beslemye kalkıp :D) Fakat kodda yazan hiçbir şeyi doğru düzgün yerine getirmiyor. Kodu temel olarak internetten aldım. Üstüne start/stop modülünün kodunu yazdım. Sorun sanırım koddan kaynaklı o noktada yardım istiyorum. Yardımcı olabileceklere kodu PM'den atayım.
    Kodları şuradan aldım onu da bırakayım
    https://github.com/MesutCaliskan/MiniSumo_Bahcesehir/blob/master/Main%20Program

• Donanımcı Adam D kullanıcısına yanıt
    Yok hocam modülsüz de sorun var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Motoru temel seviyede sürmeye odaklan, ardından her bileşenin için teker teker kontrol edip çalıştığını onayla. Öyle kodu alıp yapıştırmakla iş olmaz.

Adam farklı bir motor sürücü kullanmış olabilir vs. bir çok etken olabilir.

Kullanılan sürücü:
    * L9110

Demiş örneğin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nyanko Sensei -- 9 Nisan 2018; 22:23:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AutoCad bilen biri bakabilir mi?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.