Şimdi Ara

Arctic Monkeys Hayran Kulübü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
5
Favori
6.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son 4-5 aydır grubun büyük bir hayranı olduğum ve dinlediğim gruplar arasında aktif müzik yaşantısını sürdüren nadir gruplardan biri olduğu için hayran kulübünü açmak istedim.

öncelikle şunu söylemek istiyorum, konuda bir hayran listesi olmayacak çünkü en nefret ettiğim şeydir. konunun amacı arctic monkeys'den güncel haberleri vermek ve grubu dinlemeyenlere sevdirmek. grubun tarihçesini kısaca özet geçmek gerekirse:

grup 2002'de alex turner (1986, vokal, ritim gitar, söz yazarı) tarafından kuruldu. kurulduğunda basta andy nicholson, davulda matt helders (1986), elektro gitarda jamie cook(1985) vardı.

grup yaptığı kayıtları 2004 yılından itibaren myspace üzerinden paylaşarak avrupa çapında büyük bir üne kavuştu. 2005'te bir albüm çıkarmamış olmalarına rağmen verdikleri konserler (ingiltere dışına bile sıklıkla çıkıyorlardı) ve myspace hesapları yüzünden avrupa çapında bir üne sahiptiler.

2006'da ilk albümleri whatever people say i am, that's what i'm not çıktı. albümdeki tüm şarkılar önceden myspace üzerinden yayımlanan şarkılar olmasına rağmen albüm çıktığı gün 360.000 sattı ve ingiltere'nin o güne kadar "ilk gününde en çok satan" albümü ünvanını oasis'in what's the story morning glory'sinden devraldı.

arctic monkeys'in bu dönemdeki tarzı dance punk'tı, haliyle bu albüm de tam bir dance punk başyapıtıdır. albümdeki birçok şarkı başka insanların hikayelerini anlatır (dırdırcı sevgililer, san francisco hakkında sahte hikaye anlatanlar, hayat kadınları, chav'lar, dandik bir dans pistinde dans eden insanlar, yaşı tutmadığı için bara giremeyen bir çift vs. diye gider) ki bu ilk dönem arctic monkeys'in en belirleyici özelliklerinden biridir.

albüm çıktıktan kısa bir süre sonra basçı andy nicholson gitti ve yerine nick o'malley (1985) geldi.

arctic monkeys tek atımlık bir silah olmadığını ispatlamak adına hemen stüdyoya girdi ve aceleyle yeni bir dance punk albümü hazırladı. 2007, favourite worst nightmare. albüm ilk başta ilkinin aynısı gibi gözüktüğü için (basit bir örnek: fake tales of san francisco ve teddy picker'ın riffleri aynıdır) birçok insan tarafından beğenilmese de zamanla insanların görüşleri değişti ve arctic monkeys'in 2000'lerin gruplarının başlıca sorunu olan 2. albüm çuvallaması yaşamaması büyük bir takdirle karşılandı. albümün elbette ilk albümden farklılıkları vardı. sözler biraz daha içe dönüktü ve metafor içeriyordu, müzik daha gelişmiş ve enerjikti.

burada arctic monkeys'e kısa bir ara veriyoruz çünkü sene 2008. alex turner the rascals'ın vokali ve gitaristi miles kane ile bir araya gelip the last shadow puppets adlı proje grubunu kurdu ve aynı sene the age of the understatement albümünü çıkardı. the last shadow puppets'dan bahsetmeden arctic monkeys anlatılamaz çünkü grubun beyni alex ilk defa dance punk dışında bir tür yapmıştı, bu albüm büyük bir başarı sağlayınca alex'e arctic monkeys'le beraber farklı müzik türünde albümler yapma olanağı doğmuş oldu.

sene 2009, grubun ilk psychedelic-garage rock albümü yayınlandı, humbug. prodüktörü queens of the stone age'in beyni josh homme, eğer bir qotsa hayranıysanız humbug albümünün üzerindeki josh homme etkisini rahatça fark edebilirsiniz ancak bu albümün bir qotsa albümü olduğu anlamına gelmez, çok orijinal bir tarzı var albümün. ayrıca şarkıların sözleri şiirsel ve tamamen metafor doludur. albüm ilk iki albümün tarzından tamamen farklı olduğu için ilk başta çok eleştirilmişti, birçok insan (eleştirmenler de dahil) "arctic monkeys kendini tekrar etme korkusuyla saçma sapan bir albüm yapmış." düşüncesi içine girdi. sene 2013, birçok hayranın favori albümü humbug.

2011'de grubun en az beğenilen albümü suck it and see yayınlandı. tarz olarak humbug'a çok benzese de şarkılar biraz daha hızlıdır. yani yaptıkları 2 tarzın karması olarak görebiliriz. açıkçası bu albüm için çok da yazacak bir şey yok çünkü gerçekten ticari olarak da müzikal olarak da başarısızdı. hani "satıcı güzelliğine inanmadığı malı satamaz." derler ya, albümden bahsedesim bile gelmiyor. aslında bir şeyler söylemek gerekirse; ilk 2 albümde arctic monkeys'in imajı "hayata dışarıdan bakan, konserlere eşofmanla tişörtle çıkan içimizden ergen çocuklar" idi, humbug ile birlikte grubun üyelerinin saçları uzadı ve hepsinden birer duygusal adam imajı yükseldi. suck it and see ise arctic monkeys üyelerinin gerçek birer rockstar görünümüne ve imajına kavuşmaya başladığı ilk albüm.

2013'de grubun 5. albümü am yayınlandı. alex turner am'ın açılımının arctic monkeys olduğunu, fikri velvet underground'ın vu'sundan aldığını söylese de birçok hayrana göre am'ın açılımı after midnight çünkü albümdeki no 1. party anthem ve mad sounds şarkıları hariç sözleri gece yarısından sonra bir çift arasında olabilecek şeyleri anlatıyor. no 1. party anthem bir parti ortamını anlatıyor, mad sounds ise bizi gecenin bir yarısı dans ettiren sesler hakkında. ayrıca albümü gece yarısından sonra dinlemek de ayrı bir zevkli geliyor benden söylemesi. albümün tarzını özetlemek gerekirse: humbug+black sabbath+50 cent. üçü de birbirinden alakasız ama albümde birbiriyle çok güzel bir potada kaynaştırmışlar. yukarıda grubun imajından bahsetmiştim, grup (özellikle alex turner) şu an tam bir rockstar imajında, yakışıyor da keretaya.

grup şu an am albümünün turnesinde, kasım ayında turne avrupa'da son bulacak ve grubun 2014'te büyük bir kuzey amerika turu yapması bekleniyor. am albümünden sırasıyla r u mine, do i wanna know ve why'd you only call me when you're high single'ları çıktı ve şu sıralar one for the road şarkısına bir klip çekiyorlar, yakın zamanda single olarak çıkacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 12 Ekim 2013; 21:32:47 >

• mesajım bulunsun bir ara ilk albümlerinden kaliteli parçalar eklerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: W.Axl Rose

mesajım bulunsun bir ara ilk albümlerinden kaliteli parçalar eklerim

sen de mi ilk albümcü kitledensin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Droogie

quote:

mesajım bulunsun bir ara ilk albümlerinden kaliteli parçalar eklerim

sen de mi ilk albümcü kitledensin?

hastasıyız
  • Bir kaç şarkısını biliyorum ama en sevdiğim :

• quote:

Orijinalden alıntı: Psychedelic_Grunge

Bir kaç şarkısını biliyorum ama en sevdiğim :

güzeldir bu, grubu meşhur eden şarkıdır zaten. bu arada arctic monkeys'in yaptığı son işlerden, drake cover'ı:

• Indie grup olarak tek bu grubun bilinmesi kötü. Koskoca Blur var anasını satıyım. Bu arada bu grup 10 üzerinden 3 falan pek bi' şey beklemeyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artizt

Indie grup olarak tek bu grubun bilinmesi kötü. Koskoca Blur var anasını satıyım. Bu arada bu grup 10 üzerinden 3 falan pek bi' şey beklemeyin.

bir kere şöyle bir şey var: indie aslında bir müzik türü değil bir duruştur. 4 büyük kayıt şirketi haricindekilerle çalışan her müzisyen ve grup indie sayılır. sonradan zorlama bir şekilde adı indie rock konulan müzik türünü yapmıyor arctic monkeys.

son cümlene de hak vermiyor değilim. arctic monkeys'den ya nefret edersin ya çok seversin. zaten nefret edenlerin nefret etme sebebi sevenlerin sevme sebebi gibi bir şey, zevkler işte. grup hakkında kesin olan tek bir şey (gerçi iki tane yazdım) varsa o da alex'in yazdığı sözlerin güzelliği ve davulcu matt helders'ın yeteneğidir, bunlara laf eden çarpılır.

• alex turner nme'ne yaptığı açıklamada 6. albümün am'in devamı olabileceğini söyledi. umarım adı pm olmaz.
  • quote:

alex turner nme'ne yaptığı açıklamada 6. albümün am'in devamı olabileceğini söyledi. umarım adı pm olmaz.

şaka bir yana AM = Arctic Monkeys'di, pm olmaz yani
  • quote:

quote:

alex turner nme'ne yaptığı açıklamada 6. albümün am'in devamı olabileceğini söyledi. umarım adı pm olmaz.

şaka bir yana AM = Arctic Monkeys'di, pm olmaz yani

orası öyle, alex de öyle söylüyor ama am'in aslında şarkıların sözleri ve albümün havası yüzünden after midnight olabileceği yönünde düşünceler var, bence olabilitesi var yani. ilk mesajda da yazmıştım zaten.

asıl ben grubun son albümü olursa onun dance punk olmasını istiyorum, kursakta bırakıp bitirsinler grubu.

• ekleyin.
  • Gençleri dinlemek ayrı bir hava :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Professional Geek

ekleyin.

ekleme olayı yok, güncel haberler vermek için açtım. hayran olan varsa albümler, şarkılar, klipler, üyeler hakkında muhabbet etsin, maksat amaç bu.

bu arada en son performansları:

edit: bir de grup hakkında endişelerim var açıkçası. tamam müzisyenlerin hepsi bağımlıdır da grup son zamanda çok fazla kokain çekiyor, özellikle alex ve matt. artık durum o kadar kötü oldu ki alex bu seneki itunes festivalinde mikrofona doğru "it's f...ing cocaine." dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 12 Ekim 2013; 21:58:47 >

• quote:

quote:

ekleyin.

ekleme olayı yok, güncel haberler vermek için açtım. hayran olan varsa albümler, şarkılar, klipler, üyeler hakkında muhabbet etsin, maksat amaç bu.

edit: bir de grup hakkında endişelerim var açıkçası. tamam müzisyenlerin hepsi bağımlıdır da grup son zamanda çok fazla kokain çekiyor, özellikle alex ve matt. artık durum o kadar kötü oldu ki alex bu seneki itunes festivalinde mikrofona doğru "it's f*cking cocaine." dedi.

Pardon hocam
    Bence f*ckingi kaldır hocam ban yiyebilirsin bir kaç günlük.

• quote:

quote:

quote:

ekleyin.

edit: bir de grup hakkında endişelerim var açıkçası. tamam müzisyenlerin hepsi bağımlıdır da grup son zamanda çok fazla kokain çekiyor, özellikle alex ve matt. artık durum o kadar kötü oldu ki alex bu seneki itunes festivalinde mikrofona doğru "it's f*cking cocaine." dedi.

Pardon hocam
    Bence f*ckingi kaldır hocam ban yiyebilirsin bir kaç günlük.

yok ya önemli değil. benim de hatam zaten, ilk mesajda o kısmı siyah yaptım artık, girenler en azından o kısmı okur.

kaldırmadım da sansürledim, ban gelirse de sağlık olsun 4 günlük gelir zaten.

• Best Indie Bands listelerinde zirvede görmemle dün gece AM albümünü dinledim. Playlistte vakti zamanı gelince "Bu ne lan ergen bebeler vıdı vıdı konuşuyor kayıt desen garaj havası esiyor." dediydim.

Az önce playlistimde tekrar karşılaştım bu maymunlarla, istemsiz biçimde Do I Wanna Know'u acayip sevdim, keza R U Mine da öyle.

Önceki "efsane" albümlerini bilmiyorum fakat AM için söyleyebileceğim şey kayıtlar pek berrak değil diğer Indie'lere göre, yani grup biraz live temasında çalıyor sanki? Takipteyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oziko

Best Indie Bands listelerinde zirvede görmemle dün gece AM albümünü dinledim. Playlistte vakti zamanı gelince "Bu ne lan ergen bebeler vıdı vıdı konuşuyor kayıt desen garaj havası esiyor." dediydim.

Az önce playlistimde tekrar karşılaştım bu maymunlarla, istemsiz biçimde Do I Wanna Know'u acayip sevdim, keza R U Mine da öyle.

Önceki "efsane" albümlerini bilmiyorum fakat AM için söyleyebileceğim şey kayıtlar pek berrak değil diğer Indie'lere göre, yani grup biraz live temasında çalıyor sanki? Takipteyim.

önceki mesajlarımda da yazdım. indie zaten bir tür değil, duruştur. arctic monkeys adına sonradan zorlama bir şekilde indie rock denilen türü yapmıyor ama bağlı oldukları kayıt şirketi domino records 4 büyük şirket arasında olmadığı için indie sıfatıyla anılıyorlar. bu yüzden dinlerken indie rock havası beklememek lazım.

ilk 2 albümleri dance punk, 3. albümleri garage rock, 4'ün ne olduğu konusunda bir fikir yürütemiyorum. son albümleri am'da garage rock-r&b karışımı bir şey.

kayıtların temiz olmaması ise çok doğru bir tespit. 3. albümde prodüktör josh homme'du ve o albümden beri grubun müziği bayağı değişti, bir yandan kendi özlerini korumayı becerdiler bir yandan da mini bir queens of the stone age oldular. zaten son albümde de josh 2 şarkıda vokal yaptı.

grubun live temasında çaldığını hiç sanmıyorum, sonradan kaydı kirletiyorlar bence. zaten o beceriksiz gitaristle live çalmak yürek ister.

bir de tavsiye vermem gerekirse albümleri diskografik sırasına göre dinle, ilk albüm direk gruba ısındırıyor zaten.

• Droogie D kullanıcısına yanıt
    Peki, hemen atıyorum o halde ilk 2 albümü listeme. Gece dinleyene dek Do I Wanna Know ile Arabella'yı mırıldanayım.
  • İlk üç albümü indirdim. Az önce bitti. Tek dinleyişte en çok Dancing Shoes, San Fransisco'nun feyk öyküleri eheh, Blaclava mıydı neydi onu sevdim.

Grup ilk iki albümde oldukça rahat ve serbest takılıyor, alex ağzına geleni söylemiş, parça isimleri ferman gibi maşallah.

Humbug'da bir nebze ayara gelmişler diyebilirim. Suck It'i dinlemedim.

AM ise hala favorim. Gerçekten çok hoş bir albüm, yılların verdiği tecrübeyi konuşturmuşlar, kayıt, ritm, sololar, bütünlük, diğerlerinden çok daha başarılı.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.