Şimdi Ara

ArcheAge Online [ANA KONU]-OYUN ÇIKTI-F2P- (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.365
Cevap
13
Favori
141.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler oyunun popülaritesi niye bukadar düştü forumda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stannis Baratheon

beyler oyunun popülaritesi niye bukadar düştü forumda ?

Bu konuya en 5 6 kere uzun uzun yazdim. Oyun guzel oyunun sunduklari guzel ama uygulamada tutmadi oyunun ilk donemlerinde yeni bi oyun olmasina ragmen cok hile dondu. Oyuna serverlarin acildigi gun baslayanlar ben dahil bir cogu bu tur olaylar yuzunden 2 ay gibi surede biraktik. Yeni baslayamalrda oyuncu azligi ve fiyatlarin ucmus olmasindan dolayi birakiyolar. Benim zmanimda apex 50g civaei basladi en son 110golda almistim kasim ayinda gecen bi girdim 485 gold yazanlar var haritalae bombos. Bi GHA yapiyim dedim 1 saat gecti duzgun 4 kisi bulamadim yanima. Oyunun yonetilis olarak cok eksigi var boyle giderse guzelim oyun kaybolup gidecek 1 sene bile olmadan. Dusun eylulde basladi ocak ayindayiz %60ini felan kaybetti oyuncularinin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2k goldla 2 tarla 1 evle oyunu bıraktım bende. O kadar çok hile yapıldı ki geri dönüşü olmayan, bunu kabullenemedim şahsen. Biz item çıkartmaya çalışırken bir sabah bi girdik delphinadlar türetilmiş bug ile. Ne rollback ne başka bişi öyle devam oyun.. Aylarımı verdim adam 1 bugla ezdi geçti ne diye uğraşayım ki.
  • oyuncu kaybinin gecici oldugunu dusunuyorum.
    diger oyunlardan iyi olduguna gore geri donusler olacaktir.
    free to play oldugu icin bir anda yigilma olmasi normal.

eylul de baslayip simdi birakan %60 oyuncular simdi hangi oyunu oynuyor?
    bundan daha iyi ve yeni bir oyun cikmadi henuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kazahell

oyuncu kaybinin gecici oldugunu dusunuyorum.
    diger oyunlardan iyi olduguna gore geri donusler olacaktir.
    free to play oldugu icin bir anda yigilma olmasi normal.

eylul de baslayip simdi birakan %60 oyuncular simdi hangi oyunu oynuyor?
    bundan daha iyi ve yeni bir oyun cikmadi henuz.

Geri donusler olacaktir ama oyunun eskisi gibi olmasi icin oyunu yonetenlerin tamamen degismesi oyuna ciddi bir guvenlik sistemi gelmesi gerekir. Piyasadaki en iyi oyun olabilir ama oynanabilirlik acisindan cok daha iyileri var.

• Bu oyunda 40-50 arası kasmak muhtemel hayatımda çektiğim en büyük acı. Yaratıkların çok güçlü olmasından tut, mana hp doldurmanın çok büyük problem olmasına, ölünce xp gitmesine her şeyiyle çekilmez kılmak için uğraşmışlar. Bir de oyunun rehber olayı çok zayıf. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Umarım 50 olunca ne yapacağım konusunda rehber questler yardımcı olur. Rehber derken oyun içi rehberden bahsediyorum. Oyun seni kesinlikle yonlendirmiyor. Ulan wowa garrison getirdiler adamlar, oyle bir oyun içi rehber dizayn etmişler ki insanın çözmesi yarım saat sürüyor. Şunu yapmak ne kadar zor olabilir arkadaş. 5 tane tavşan kestireceğine biraz oyunu anlat questlerle.

Bir de oyunda ev alınca, patronu her ay almazsan evin patlaması çok büyük saçmalık.

ben anlamıyorum 10 yıldır bu oyun firmaları blizzarddan hiç mi bir şey öğrenemedi. Bu kadar gevşek olunmaz arkadaş. Yemin ediyorum yoldan falan topluyo heralde çalışanlarını bu adamlar.
    Sırf guzel grafikleri ve bana aşırı derecede ultima onlineı anımsatması hatrına oynuyorum şu oyunu. Ama normalde kesinlikle büyük oyuncu kitlelerini kendine bağlayabilecek bir oyun değil. Çünkü kesinlikle oyuncu dostu bir oyun değil. Oyuncu için her şeyi zorlaştırmışlar. Tamam f2p oyuncuları sallamıyon, ama patron üyelikle oynasam aynı acıyı yine çekecektim biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lokomatif Portakal -- 24 Ocak 2015; 23:05:56 >

• Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    ultimayı kopyalamış adamlar resmen fire field bile var.

uzun ömürlü olacağı iddamın sebebi ultimayı kopyalamaları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kazahell -- 24 Ocak 2015; 23:20:31 >
  • Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    Oyunun 50 level olma rekoru 12 saat. Görev yaparak 3-5 gün içinde 50 level olunabiliyor. Bu biraz da sınıfına bağlı. Arkadaşlar bu oyunda skillset sayısı 10 ve kombine edebileceğiniz bir sürü sınıf gözüksede öyle değil sınıf çeşitliliği azaldı. Oyunu ya full dps ya da full tank oynamaya çalışın. Heal sınıflarından Cleric ile kasmak zor olabiliyor. Böyle kasmayı düşünüyorsanız da bir guilde girerek yardım isteyin. Solo görev yapmak kesinlikle dezavantajlı yaratıktan aldığınız explerle bi ilerleme kaydedemiyorsunuz görevi de ne kadar hızlı yaparsanız o kadar iyi oluyor. İnternetten kaç levelde hangi haritada görev yapman gerektiğini ve görevin hangi npc den başladığını bul. Kasabadaki görevleri yap bu akdar basit. Patron bittiğinde evi kaybetme olayı yok sanırım detaylı bi araştırma yapmadım bu konuda ama ben tarlalarımın taxlarını patronum bittiğinde de ödeyebildim. Sadece ev,tarla vs koyamıyorsunuz patronunuz bittiğinde. Oyunda patron alıp para kazanmak istiyorsanız da arkadaşlar mesleğiniz iyi seçin ticaret yapmak istiyorsanız da gildaya yönelin. Cooking tavsiye ediyorum.

• Merhabalar oyuna başlamayı düşünüyorum benimle birlikte oyuna başlayabilecek bir arkadaş var ise memnun kalırım skypeden konuşabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Himpharn

Oyunun 50 level olma rekoru 12 saat. Görev yaparak 3-5 gün içinde 50 level olunabiliyor. Bu biraz da sınıfına bağlı. Arkadaşlar bu oyunda skillset sayısı 10 ve kombine edebileceğiniz bir sürü sınıf gözüksede öyle değil sınıf çeşitliliği azaldı. Oyunu ya full dps ya da full tank oynamaya çalışın. Heal sınıflarından Cleric ile kasmak zor olabiliyor. Böyle kasmayı düşünüyorsanız da bir guilde girerek yardım isteyin. Solo görev yapmak kesinlikle dezavantajlı yaratıktan aldığınız explerle bi ilerleme kaydedemiyorsunuz görevi de ne kadar hızlı yaparsanız o kadar iyi oluyor. İnternetten kaç levelde hangi haritada görev yapman gerektiğini ve görevin hangi npc den başladığını bul. Kasabadaki görevleri yap bu akdar basit. Patron bittiğinde evi kaybetme olayı yok sanırım detaylı bi araştırma yapmadım bu konuda ama ben tarlalarımın taxlarını patronum bittiğinde de ödeyebildim. Sadece ev,tarla vs koyamıyorsunuz patronunuz bittiğinde. Oyunda patron alıp para kazanmak istiyorsanız da arkadaşlar mesleğiniz iyi seçin ticaret yapmak istiyorsanız da gildaya yönelin. Cooking tavsiye ediyorum.

Zaten sadece quest yapıyorum. Bir haritadaki tüm questleri bitirince o beni diğer haritaya gönderiyor zaten, bu şekilde tüm haritaları bitiriyorum. Questler kolay yapılsa evet belki o zaman sıkıntı olmaz, ama questlerin bazıları çok zor, yaratıklar çok güçlü, can ve mana doldurmak için beklemek gerektiğinden de çok çok uzun sürebiliyor questler. Eğer ölürsen zaten patlıyosun. 50 Labor mu basayım giden expe mi yanayım bilemiyorum. F2p oynarken Laborun nimet gibi bir şey olduğunu düşünürsek, adamı çıldırtıyor ölmek.

• Dostlar 24-30 yaş arası 3 kişi oyuna başlamayı düşünüyoruz(ben hariç diğerleri hala ultima oynayan insanlar) bir kaç sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim. Öncelikle bizim oyunun free to play olması gerekmiyor pay to win olmaması yeterli.

1-) Sanırım oyunda insan yerine konmak için patron denilen üyelik sistemine dahil olmak gerekiyor. Bu üyeliğin aylık ücreti ne kadar ve başlar başlamaz almak gerekir mi? Yoksa son seviye yaklaşınca alsak yeterli mi?
    2-) Herkesin yazdığı 2 tanesi 1 aylık patron üyeliğine eşit olan apex tam olarak nedir?
    3-) Oyunda bir dönem dupe yaşanmış sanırım. Bu kopya item ve bugla zenginleşmenin yaşanmadığı server var mı varsa hangisi? Eğer o bug geçici ise bug giderildikten sonra açılan bir server da bu dupe etkisinin yaşanmamış olması lazım.
    4-) Oyun pay to win mi? yoksa patron üyeliğe sahip olanlar arasında denge var mı
    Son olarak üçümüzün de oyuna ayıracak günde en fazla 3-4 saati var oyundan keyif almak için bu kadar oynamak yeterli mi yoksa wow gibi no life mı olmak lazım

Şimdiden teşekkür ederim

• Kazahell kullanıcısına yanıt
    Skyforge'u bekliyorz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChelseaSmile

Dostlar 24-30 yaş arası 3 kişi oyuna başlamayı düşünüyoruz(ben hariç diğerleri hala ultima oynayan insanlar) bir kaç sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim. Öncelikle bizim oyunun free to play olması gerekmiyor pay to win olmaması yeterli.

1-) Sanırım oyunda insan yerine konmak için patron denilen üyelik sistemine dahil olmak gerekiyor. Bu üyeliğin aylık ücreti ne kadar ve başlar başlamaz almak gerekir mi? Yoksa son seviye yaklaşınca alsak yeterli mi?
    2-) Herkesin yazdığı 2 tanesi 1 aylık patron üyeliğine eşit olan apex tam olarak nedir?
    3-) Oyunda bir dönem dupe yaşanmış sanırım. Bu kopya item ve bugla zenginleşmenin yaşanmadığı server var mı varsa hangisi? Eğer o bug geçici ise bug giderildikten sonra açılan bir server da bu dupe etkisinin yaşanmamış olması lazım.
    4-) Oyun pay to win mi? yoksa patron üyeliğe sahip olanlar arasında denge var mı
    Son olarak üçümüzün de oyuna ayıracak günde en fazla 3-4 saati var oyundan keyif almak için bu kadar oynamak yeterli mi yoksa wow gibi no life mı olmak lazım

Şimdiden teşekkür ederim

İlk sorunun cevabı: patronsuz bir hiçsin. Patron almanın leveling'e bir doğrudan birde dolaylı faydası var. %10 exp bonusu verir ve 5 dk'da 5 labor degilde 5dk'da 10 labor gelmeye başlar.Labor harcayarakta exp kazanırsın(level kasarken meslek kasacagınıda farz edersek laborlarını doğru meslege harcayarak hem meslek hem level kasarsın). Hadi 50 lvl'a kadar neyse de 50 lvl da patron alman şart.
    ikinci sorun: Oyun için 1 Apex' e sağ tıklayarak Marketplace'de(oyun içi market sistemi) 1250 kredi alırsın.2 tane kullanırsın oyun içinde 2500 kredin olur.Sonra oyunun sitesinden 2400 krediyle Patron Statüsü satın alırsın.
    üçüncü sorun: şimdi ha adam dupe ile item craftlamış ha gitmiş reel parayı basıp karakter yapmış senin açından bir farkı olmuyor.Öyle de keserler böyle de yalnız oyuna son yama ile gelen divine gift'lerle çoğu kişi de unique veya celestial oldu, piasada bol bol divine silahlar oldu. Divine'ın üstüne çıkanlar dahi olmuş. Yani ha dupe ha p2w fark etmiyor yeni başlayacak bi oyuncuya.hatta bi önerim var oyuna başladıysan tüm paranla moonpoint sunpoint stokla divine gift kalkınca hatrı sayılır derecede kârın olur.
    dördüncü sorun: Malesef ki oyun ağır pay to win. Oyunda farm ville tarzı takılan bi kesim var neden niçin öyle takılıyorlar kimse bilmiyor 3-4 saatlik oyun süresiyle muhtemelen sizde bu sınıfın içine dahil olursunuz üzücü ama gerçek ya da oyunu çok iyi biliyorsanız 3-4 saati en verimli şekilde geçirmenin yollarıda var.

• Trafalgarrrr kullanıcısına yanıt
    Pay to win olması kötü olmuş. Aylık ücret koyup pay to wini engelleseler çok daha iyi olurdu. Bi oyunun parası internette üçüncü siteler tarafından satılmaya başlayınca o oyun bir daha hayır etmiyor malesef.

Cevap için teşekkür ederim şimdilik dota ve skyrim e devam edicem gibi gözüküyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trafalgarrrr

Skyforge'u bekliyorz.

Skyforge da açık harita üzerine ev yapabiliyor musun?
  • birilerinin sürekli güclenmesi ve digerini ezmesi üzerine oyun dinamigini kurarsan o zaman o oyun pay to win olur.

dünya kadar para harcamışsınız ama yine de ezici bir üstünlüğe sahip olamamışsınız.
    kalkıp burada oyuna pay to win diyorsunuz.

parayı verenin düdüğü çaldığı bir oyun değil bu parayı veren sadece biraz daha fazla şanslı oluyor diğerlerine göre.
  • Kazahell kullanıcısına yanıt
    zaten bizimde bir mmorpg den en çok beklediğimiz şey ev yapmak dimi
  • Trafalgarrrr kullanıcısına yanıt
    tam bir zaman var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kazahell

birilerinin sürekli güclenmesi ve digerini ezmesi üzerine oyun dinamigini kurarsan o zaman o oyun pay to win olur.

dünya kadar para harcamışsınız ama yine de ezici bir üstünlüğe sahip olamamışsınız.
    kalkıp burada oyuna pay to win diyorsunuz.

parayı verenin düdüğü çaldığı bir oyun değil bu parayı veren sadece biraz daha fazla şanslı oluyor diğerlerine göre.

ne zamandır oynuyorsun oyunu?

quote:

Orijinalden alıntı: dante87

tam bir zaman var mı ?

tam bir tarih bulamadım.Oyun yine archeage gibi diğer oyunlarla kıyaslandığında sunduğu özgürlük biraz daha fazla gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trafalgarrrr -- 26 Ocak 2015; 15:13:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dante87

zaten bizimde bir mmorpg den en çok beklediğimiz şey ev yapmak dimi

oyun evrenine açık bir harita üzerinde ev yapabiliyorsan o ürün kalitelidir.
    ciddi para harcanarak yapılmış bir yazılım var ortada.

mail.ru nun skyforge için ayırdığı bütçe nedir?
    neyse oynarken farkı görürsünüz.
    hele bir oyun çıksın da o zaman kıyaslarsınız ikisini.

şu andan skyforge ile archage arasındaki farkı gösterebilcek bir bilgisi olan varsa buyursun kıyaslasın.
    desin ki skyforge şunlar üstün archeage şunlar kötü.
    vsvs

bilen varsa şimdiden söylesin biz de öğrenelim.

• 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.