Şimdi Ara

Arçelik Vestel vs. lcd tvler neden alan yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Foruma baktımda hep LG Samsung Sony vs. lcd tvler popüler en cok onların konuları acılıyor. Acaba Arçelik Vestel Regal vs. tvleri neden popüler değil?

• lg samsung sony ile aynı fiyata satıyorlar.kuzenim 2700 tl ye vestel led aldı pişman şimdi.keşke samsung alsaydım diyor.teknolojiyi üreten firmalardan almak lazım,montajlayanlardan değil.
  • Vestel Arçelik gibi firmaların diğer bir şanssızlığı da haklarında fazla bilgi olmaması. Oysa yabancı TVler hakkında nette sürüyle inceleme çıkıyor. Bu tarz forumlara yazanlar genelde internetle haşır neşir olduklarından çok büyük fiyat farkı yoksa daha çok bilgi bulabildikleri ürünlere yöneliyorlar. Üstüne de kullanıcı memnuniyeti eklenince yabancılar rağbet görüyor.
  • pahalı olan iyidir merakı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: overlord

pahalı olan iyidir merakı.

kesinlikle
  • Bizim buyuk televizyon markalarimiz lcd teknolojisine geciste gec kaldilar. Bize tupluleri kakalarken elin adami arge ile ugrasip lcd led tv amoled teknolojisinde ucusa gecti. Ozetle koreliler japonlarinda ustunlugune son vermistir, buzimkilerin son cirpinislari
  • +++++

yerel firmalar üretim yapmıyor
    yurtdışından aldıkları ürünleri montajlayıp kakalıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yerli firmaları,Ülkemizde kıyaslamanın pek mantığı yok,bizim insanımız aç gezer ama marka takıntısından kurtulamaz !

Elinde en pahalı telefon en pahalı sigarayla gezer,sanırkı o markaları alınca adam yerine konulacak,bu bizim halk olarak marka özentiliğimizden öte birşey değildir !

Avrupaya bakarsak,en pahalı cep telefonlarını kimsede tınlamaz yada en pahalı tvleri arabaları,insanlar hayatlarını kaliteli yaşamak isterler,tatile gitmek arakdaşlarıyla sohbet etmek ve geleceklerini düşünmek,en başta okullarda verilen eğitimdir !

Zaten pahalı markalarda avrupada cep telefonlarını hat aboneliklerinde nerdeyse bedava gibi bir fiyata verirler,elbetteki abonelik şartlarına göre !

Avrupaya bakın,ilk 3 içinde yerli markalarımızı görürsünüz,ucuzdurlar servileri iyidir,ürünün arkasında duran firmalardır,alıcısıda bir hayli fazladır !

Türkiyede montaj yapılır diyenler,bana 1 tane orjinal sony ürün gösterin gösteremezsin,z,Sony ürünlerini montajlatır,Samsung montajlatır,ve hatta Sharp bile artık avrupada montajatıyor !

Montaj işi sandığınız gibi 2 vida 3 lehim işi değildir,alt yapı kaliteli eleman ister,özel bantlar üretim tesisleri ister,millet montajı evindeki dvd çalarla karıştırıyor burası kesin !

Türkiye'de neden üretilmiyor sorusunuda Devlete sormak lazım,neden yerli firmaları kapattırmak için ellerinden geleni artlarna koymuyorlar,asıl bunu sormak lazım !

%100 panel üretimine geçiliyordu 5-6 sene önce devlete teklifte sunuldu A-Z panellerde dahil Türkiye'de üretim yapalım diye bakanlığa teklif verildi,3 milyar dolarlık devletten yardım istendi geri ödemeli olarak !

Sonuç ne oldu biliyormusunuz,red edildi sebeb ise hepsinden dahada komik ve düşündürücü,eski teknoloji yatırım yapmaya değmez !

Bu eski teknoloji acaba neden halen satılır ve ülkemiz milayarca doları halen ithal tvlere ödüyor,Devlet bunun cevabını verirmi bilmiyorum !

Bildiğim tek şeyse,Yerli firmalarımızın artık Türkiye'den ayrıldığı,Sunny dahi Japonlarla ortak oldu yurt dışında fabrika açıyorlar,Vestel fabrikalarını 3-5 senede kapar,Arçel,ik zaten avrupalı oldu bile,Beko kendi fabrikasını çinde açtı !

Dvelet yerli üreticiyi enayi görmeye devam ederse %60 vergilerle tepelerine binerse yakında top yekün yerli firmlaradan kurtulacağız,kimseninde arçelik vestel markalarını tınlamayacağı kesin !

Yabancı ithalaçıdan %18 vergi alıpta yerli firmalardan %60 lara varan vergilerle işçi çalıştır deme hakkı olamaz,zaten firmalarında ayakta durası imkansız!

İsteyen istediğini alsın,bir gerçeğide unutmayalım,yabancı markalara tapınırken nasıl agresifce bu markaları savunanlar,yerli markalarada saygı göstermek zorunda !

Türkiye İstanbul yada 3 büyük şehirden ibaret değil,şu yorumlarınızı okuyan gençler ne düşünürler merak ediyorum !

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.