Şimdi Ara

ARÇELİK OLED TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
3.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yerli ilk OLED tv sloganı ile son bir saattir reklamları dönüp duruyor.

Nedir? Nasıldır? Ayrıntıları merakla bekliyoruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• LG Paneli kullanılacak zaten başka üretici de yok bu boyutlarda. 55 ve 65 inç panelleri zaten birçok markaya dağıtmaya başlamıştı. PHilips , Panasonic, Loewe bu paneller ile tvlerini bu ay içinde duyurdu demek ki Arçelik ve VEstel de bu kervana katıldı.
    OLED Teknik olarak LED LCD bazlı televizyonların çok zorlandığı çoğu zaman da çuballadığı siyah seviyesi üretimi konusunda tam bir şaheser. Ama tek etken bu değil tabiki daha aşılacak çok engel var. Halen ekran yanığı sorunlarına tam önlem alabildiler mi veya bu panellerin ömürleri konusunda net veriler yok . Zaten Samsung bu sebeple üretimi durdurmuştu.

• samsung hd led tv kullanıyorum
    konuya objektif bakmaya çalışıyorum
    oled görüntü kalitesi şu an hiçbir tv de yok
    gerilim aksiyon taşıyan hemen hemen tüm filmler karanlık sahneler barındırıyor
    bu da oled tv dışındaki tüm tv lerde siyah renk sorunu yüzünden eziyet halini alıyor
    yani oled tv dışındaki tv ler de sadece romantik komedi izleyebilirsiniz
    diğer taraftan bu panellerde logo yapışması sorunu olduğu da bir gerçek
    şimdi Arçelik tv lere gelirsek
    bu Lg başına bela sorunlu panelleri arçelik ve vestel e kakalayıp stokları eritecekler
    dikkat ederseniz hiçbir arçelik oled tv tanıtımında bununla ilgili ne bir açıklama ne de bir soru sorulmuyor
  • En kaliteli led tv yi dahi alsanız, siyah performansı ASLA plazma tabanlı performansa sahip olmayacak/olamayacaktır.
    Bu anlamda OLED, plazma tabanlı bir teknoloji olması nedeniyle günümüz şartlarının en ileri görüntü teknolojisi olarak tartışmasız kabul edilse de, kat etmesi gereken daha çok yol var.
    Ömür konusu muamma, plazma yanığı konusu muamma, bu şartlarda bu teknolojiyi bu markalar (ARÇELİK-VESTEL) altında ilk satın alan, denek tahtası olacaktır.net
  • Lg nin bu paneldeki başarısı Rgb Oled yerine White Oled kullanmasıdır. ömür konusunda da daha avantajlılar keza rgb oledlerde mavi renk hem az ışıyor hem de çabuk ölüyordu. Samsung da zaten her pixel için daha büyük mavi pixel kullanıyor du.
    Bu mesaja eklenen görseller:

ARÇELİK OLED TV

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün 12.000 TL ile satın aldım cuma günü kısmetse kurulumunu yapacağım detayları paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagsa

dün 12.000 TL ile satın aldım cuma günü kısmetse kurulumunu yapacağım detayları paylaşırım.

Hayırlı olsun bekliyoruz yorumlarınızı merakla. .
    Almadan önce demo etme imkanınız oldu mu?
    Ben maalesef çok aydınlık bir ortamda (akasya avm) izledim tabiki referans olmamalı ama biraz sönük geldi görüntüleri evde muhtemelen çok daha iyi olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

quote:

dün 12.000 TL ile satın aldım cuma günü kısmetse kurulumunu yapacağım detayları paylaşırım.

Hayırlı olsun bekliyoruz yorumlarınızı merakla. .
    Almadan önce demo etme imkanınız oldu mu?
    Ben maalesef çok aydınlık bir ortamda (akasya avm) izledim tabiki referans olmamalı ama biraz sönük geldi görüntüleri evde muhtemelen çok daha iyi olur

Bence ayarlardandır. Sonuçta bu sanırım 2015 (65 ef9500) lg panelini kullanıyor.
  • mokinto kullanıcısına yanıt
    Herçekten çok aydınlık bir yere mağazanın önündeki alana yerleştirmişler ve avm nin üzeri de komple cam olduğundan ışık altında kalmıştı. Ancak tv nin önümdeki kaplamanın mat seçilmiş olması ortam ışığını emmekte zorlanıyor bu durumda da zaten LED aydınlatmalı LCD tvlerden daha düşük ışımaya sahip olduğundan inanılmaz cansız zar zor görünen bir duruma dönüşüyordu. Ancak gerçekten bu bir referans olmamalı ev ortamında o kadar aydınlık bir durum ile kaeşılaşma olasılığ pek yoktur. Burada Arçelik in bu kadar reklam yaptığı bir tv yi böylesine kötü bir durumda bırakacak ortamı olıştırması daha büyük sorun bence.

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar ben kktc de yaşıyorum,

hiç kontrol falan etmedim Tır geliyordu organizasyon için yüklettim geliyor. internette edinebileceğimiz sağlam bir kaynakta yok. sadece LG nin üst düzey yöneticisinin birinden aldığım bilgiye göre 65E6v panelinin aynısını kullanıyormuş arçelik,

Ama tabiki artık panelden ziyade kullanılan işletim sistemide çok çok önemli benimde endişelendiğim tek şey işletim sisteminin kullanılabilirliliği ve akıcı bir görüntü sağlaması.

İnşallah doğru düzgün birşey çıkar webos2.0 dan sonra
  • cagsa C kullanıcısına yanıt
    Açıkçası E6 nın paneli biraz iddialı olur . Özelliklerinde hdr var ama dolby vision belirtilmemiş. Ben 2015 yılının panelini kullandığını düşünüyorum.
  • Televizyonu sonunda kurdurdum

-televizyon panel ve görüntü beklediğimden iyi

-Kumanda sene 2006 da aldığım Samsung tv kumandadisindan bile kötü, kesinlikle akıllı tv kumandası bu olmamalı bu kimandayi yapıp 12.500 tl değerinde tv bin yanında yollamak ancak Türkiye'de olur
    Hale'n kızılötesi ve Halen mouse görevi görmüyor Kumanda...

-webos 2.0 dam sonra işletim sistemi berbat ötesi, Web sayfası rahat açılıyor ancak geçişler feci salakca, arka planda uygulama birakilamiyor,

Yayınlara gelince TRT 4K mukemmel hd yayınlar mükemmele yakın, zaten bu yayınlardan sonra ad yayın izlenmiyor ama ad kaliteside idare eder. Maç yayınlarında çamurlanma vs olmuyor cam gibi.

Oled olması nedeniyle tvde gerçekten derinlik hissediliyor. 3D ler muhteşem

TV nin işlemcisi ve işlem hızı iyi ama tabi bunu kullanabilecek bir arayüz yok
  • Fiat I i herkes alamaz

• quote:

Televizyonu sonunda kurdurdum

-Kumanda sene 2006 da aldığım Samsung tv kumandadisindan bile kötü, kesinlikle akıllı tv kumandası bu olmamalı bu kimandayi yapıp 12.500 tl değerinde tv bin yanında yollamak ancak Türkiye'de olur

-webos 2.0 dam sonra işletim sistemi berbat ötesi, Web sayfası rahat açılıyor ancak geçişler feci salakca, arka planda uygulama birakilamiyor,

Yayınlara gelince TRT 4K mukemmel hd yayınlar mükemmele yakın, zaten bu yayınlardan sonra ad yayın izlenmiyor ama ad kaliteside idare eder. Maç yayınlarında çamurlanma vs olmuyor cam gibi.

Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın oled olsun çamurdan olsun:) ama zaten arçelik paneli lg den tedarik ediyor ara yüzü yazılım kumanda vs tasarımı kendi yapıyor bunlarıda bari biraz uğraşıp iyi yapsalarmış

• quote:

Televizyonu sonunda kurdurdum

Tv yi almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz

• Tv yi aldık 65 inç olarak,10.000 tl bandında,bu fiyatlara yakalarsanız bütçeniz yeterse yapıştırın gidin tv tavsiyesi babında

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun

• cagsa C kullanıcısına yanıt

Teşekkürler

Pişman olmayız umarım

Siz memnunmusunuz tv den

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 9 Aralık 2020; 11:41:2 >
  • Hocam oled demek hem keyif hem eziyet demek, benim aldığım Arcelik tv yi bir arkadaşıma sırf kumandası nedeniyle 2-3 ay sonra sattım. Bende LG 65b7v aldım LG kullanım konusunda gerçekten Arçelik’ten 5 gömlek üstte, webos işletim sistemi sayesinde, gelelim keyif konusuna tv yi açıp karşısına geçip filmleri o siyah kalitesiyle izlemek muhteşem ötesi qled nanocell vsvs yanina bile yaklaşamaz oledin banding sorunlarından uzak clouding olmaz maç izle çok net, gel gelelim bu oledlerin bir sorunu var led burning denilen olay arcelikle LG farkı burada meydana çıkıyor zaten, şimdi benim Arçelik tv mi sattığım arkadaşım aynı led burning ile 3 defa panelini değiştirtti tabi bu değişimler 4-5 ay araliklarla oldu sonrada ürünü değiştirdiler, geldik LG ye tv iyi dedik ya bir okadarda servis berbat yok logo yanıtı servis garantisine girmez yok led burning kapsamaz birsuru hikaye. Gelelim neticeye artık led tv alırsanız yani qled nanocell vsvs bunlarin ömrü 5-7 yıl oledin ömrü 3-5 yıl, Arçelik alıp paneli değiştirirsen garantide led tv ile aynı oranda uzar. LG alırsan başına kalır, biz gerçekten kötü bir kuşağa denk geldik bizim küçüklüğümüzde 1 tv en az 20 yıl kullanılırdı götürüp kumanda taktırılırdı upgrade ettirilirdi vsvs ancak şimdi durum 5 senede bir ömrünü tamamlayan tvlere döndü maalesef,

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.