Şimdi Ara

Arçelik mi, Hotpoint mi? (Çamaşır Makinası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamanda çamaşır makinası almam gerekiyor bu iki marka arasında kaldım.

http://www.arcelik.com.tr/camasir-makineleri-7-kg-7103-HE-Camasir-Makinesi.html

Arçelik 80 tl karşılığı garantiyi 7 yıla çıkarıyor.
    Şu an linkteki makine kampanyalı ve 3 ay ertelemeli imiş.
    Teknik olarak pek anlamam makinadan.
    Enerji sınıfı A+++

http://www.darty.com.tr/e_commerce/CAMASIR-MAK-NES-/HOTPOINT-ARISTON/ARMXXL129EU-p-19918-c-83.htm

Hotpoint hakkında pek bir fikrim yok.
    Aynı şekilde 80 tl karşılığı 7 yıl garanti veriyor firma.
    Bu makinenin bana çekici gelmesinin sebepleri; sessizliği ve kurutma özelliği.
    Kurutma ve yıkama aynı makinede tavsiye etmeseler de (tek tek almak çok masraflı) en kötü ihtimal kurutmayı kullanmayız.
    Enerji sınıfı A (Ne kadar fark olabilir A+++ ile arasında?)

• hotpointin o ürünü yerinehttp://www.akakce.com/camasir-makinasi/en-ucuz-hotpoint-ariston-aqd1070f-49-tk-fiyati,760887.html buna bak enerji sınıfı A yıkamadaki degerlerini +++ lı ürünlerle karsılastırıyorum yıkamada eşit sanırım kurutması yüzünden sınıfını a ya çekiyor invertör motorlu titanyum kazanlı 71Lt kazanı var sesi düşük
  • Arçelik ve ariston ikiside aynı terane...Burada önerilmeyen markalar dikkat lütfen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

Arçelik ve ariston ikiside aynı terane...Burada önerilmeyen markalar dikkat lütfen...

Siz ne önerirsiniz?
  • ariston kullanıyorum yıllardır... malesef çok pişmanım... ses, kalite, elektrik sarfiyatı hiç birini bulamadım. yavaş yavaş değiştirecem hepsini...
  • Ben ikisini de tercih etmezdim. Ariston'un fiyat avantajı var ama yük dengeleme, sarsıntı emme, yıkama kalitesi, malzeme dayanımı konusunda sınıfta kalan bi ürün.
  • ikiside ülkemizde satılan medarı iftihar markalardır, gözünüzü kapayın her ikisindende alın çok memnun olacaksınız bütün dostlarınıza bunları alması için yalvaracaksınız.

dünyada bunlardan öte cihaz yok,

kalite bakımından al birini vur ötekine.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bosch mu?Arçelik mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Herkes markaları kötülemiş ama başka bir marka da önermemiş.
    Önereceğiniz (Samsung ve Bosh hariç) marka yok mu?
  • Bütçeniz ne kadar?

Bosch istemiyorsanız LG ve Electrolux grubundan olabilir.
  • ikisi arasındaki seçimim Arçelikten yana olur.
  • hocam Hotpoint-Ariston AQ9F 292 S (TK) / V al bu makineyi yıllarca kullan pişman olmazsın. yukarıdaki arkadaşların bazıları kötülemişler aristonu ama sırf kendileri memnun olmadıkları için bunu markaya mâl etmenin çok doğru olmadığını düşünüyorum. kişiden kişiye ürünlerden beklentiler değişir. ama aristonun aqualtis serisi muazzamdır. 10 yıl garanti verir moturuna. hiç pişman olmazsın.

http://www.akakce.com/camasir-makinasi/en-ucuz-hotpoint-ariston-aq9f-292-s-tk-v-fiyati,539450.html
  • aqualtisin temel sıkıntıları dışında alınabilr gibi duruyor ama alın demiyorum forumda söyleniyor dengeleme işçilik kalitesi falan filan
  • quote:

Orijinalden alıntı: efemre5059

aqualtisin temel sıkıntıları dışında alınabilr gibi duruyor ama alın demiyorum forumda söyleniyor dengeleme işçilik kalitesi falan filan

bu aqualtis için denge problemine pek denk gelmedim açıkcası, alt modellerde belki vardır fakat bu biraz göreceli bir durum. denge problemi daha önce tecrübe ettiğim arçelik siemens te sıkma sırasında vardı. hatta siemens te artık tahammul edilemeyecek seviyeye geldiğinde servis çağırmıştık ve serviste makinenin ilk kurulum sırasında ayaklarının birinin yere tam oturmamasından dolayı ve geçen zamanla beraber makinanın geometrisinin bozulduğunu söylemişti. yani bu durum ilerleyen zamanlarda kulanıma bağlı olarakta oluşabiliyor. birde belirtmek istediğim birşey var, biz türklere özgü birşey vardır, sallanan ayağı oturmayan birşeylerin altına kağıt sıkıştırırız, masa ve sehpalardan kalma bir alışkanlıkla. beyazeşyada da çok sık görülür bu. oysa vidalı ayaklardan ayarlamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: neofobic

quote:

Orijinalden alıntı: efemre5059

aqualtisin temel sıkıntıları dışında alınabilr gibi duruyor ama alın demiyorum forumda söyleniyor dengeleme işçilik kalitesi falan filan

bu aqualtis için denge problemine pek denk gelmedim açıkcası, alt modellerde belki vardır fakat bu biraz göreceli bir durum. denge problemi daha önce tecrübe ettiğim arçelik siemens te sıkma sırasında vardı. hatta siemens te artık tahammul edilemeyecek seviyeye geldiğinde servis çağırmıştık ve serviste makinenin ilk kurulum sırasında ayaklarının birinin yere tam oturmamasından dolayı ve geçen zamanla beraber makinanın geometrisinin bozulduğunu söylemişti. yani bu durum ilerleyen zamanlarda kulanıma bağlı olarakta oluşabiliyor. birde belirtmek istediğim birşey var, biz türklere özgü birşey vardır, sallanan ayağı oturmayan birşeylerin altına kağıt sıkıştırırız, masa ve sehpalardan kalma bir alışkanlıkla. beyazeşyada da çok sık görülür bu. oysa vidalı ayaklardan ayarlamak lazım.

yengemde 7.5 kiloluk modeli var arasıra denge problemi çekiyor langır lungur sıkmaya geçiyor

• Candogan gerçekleri yazsada her zamasn karşı çıkan kötüye iyi diyenler çıkacaktır, ben burada candoganın tarafsızca, karşılıksızca bizlere yardımcı olduguna eminim. ama bazılarımız bunu anlamıyor, arkadaşı firma elemanı gibi gösterenler, çamur atanlar, aynı mala yönlendiriyor diyenler ki asla böyle bir olay yok yeterki yazıları hiç sıkılmadan satır atlamdan okuyalım (bizde okuma oranı çok düşük) bir kaç satır görünce özet çıkar diyen bir ulus olduk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wings35

ariston kullanıyorum yıllardır... malesef çok pişmanım... ses, kalite, elektrik sarfiyatı hiç birini bulamadım. yavaş yavaş değiştirecem hepsini...

Gayet güzel bir marka niye değiştiriyorsun.
  • Ariston fırın ve bulaşık makinası kullanıyorum daha önce yıllardır kullandığım Arçelik'ten çok kötü. 1 yıl sonra ard arda arıza yapmaya başladı. Üstelik garanti süresi bitmemesine rağmen bazı parçaları ücret karşılığı değiştiriyorlar. Bir daha bu markayı ne alırım ne de yakınlarıma aldırırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.T.A

quote:

Orijinalden alıntı: wings35

ariston kullanıyorum yıllardır... malesef çok pişmanım... ses, kalite, elektrik sarfiyatı hiç birini bulamadım. yavaş yavaş değiştirecem hepsini...

Gayet güzel bir marka niye değiştiriyorsun.

cevapta yazdım... anlamıyorsan yapabileceğim bir şey yok.. herkesin anlama yeteneği farklı biliyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.