Şimdi Ara

arçelik klima kompresör çalışıyor ama dış ünite fanı dönmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
29.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 24000btu luk arçelik klima var , dış üniteden kompresör sesini duyuyorum , ancak dış ünitede ki fan devreye girmiyor ve 1-2 dk sonra fan dönmediği için dış ünite sarsılarak duruyor sorun nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 22 Temmuz 2016; 10:34:41 >

Klima Dış Ünite Pervane Sorunu: Çalışmayan Fan

Arçelik Klima Dış Ünite Pervane Dönmüyor

Arçelik klimanızın kompresörü çalışıyor ancak dış ünite fanı dönmüyorsa, birkaç olası nedeni olabilir:

• Arızalı Fan Motoru: Fan motoru, pervanenin dönmesinden sorumludur. Arızalanırsa pervane dönmeyebilir.
    • Direnç Arızası: Direnç, fan motoruna giden gücü düzenler. Arızalı bir direnç, fanın düşük hızda dönmesine veya hiç dönmemesine neden olabilir.
    • Elektrik Bağlantısı Sorunu: Gevşek veya kopuk elektrik bağlantıları, fana güç gitmesini engelleyebilir.
    • Kablo Hasarı: Kablolardaki hasar, fan motoruna giden güce müdahale edebilir.
    • Kir ve Toz Birikintisi: Kir ve toz birikintileri pervanenin serbestçe dönmesini engelleyebilir.

Sorunun Giderilmesi

Sorunu gidermek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

• Elektrik bağlantı noktalarını kontrol edin ve sıkın.
    • Kablolarda herhangi bir hasar olup olmadığını inceleyin.
    • Direnci test edin ve gerekirse değiştirin.
    • Fan motorunu test edin. Çalışmıyorsa değiştirilmelidir.
    • Pervaneyi temizleyin ve kir ve toz birikintilerini giderin.
    • Klimayı yeniden başlatın ve dış ünite pervanesinin düzgün şekilde döndüğünü kontrol edin.

Sorunu kendiniz gidermekte zorlanıyorsanız, kalifiye bir teknisyenden yardım almanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Olasılıklar olasılık derecesine göre aşağıdadır
    1 Fan kapasitörü arızalı (Kapasitörün fan ucu da olabilir)
    2 Elektronik kart arızalı fan motoruna enerji hattı tetiklenmiyor
    3 Fan motorunun kendisi arızalı (çok düşük olasılık)

Çok nadir bazı bahçeli evlerde asma dallarının mazgal içerisine kadar sardığı, donanımsal arıza olmamasına karşın fanın hareket edemediği görülmüştür.
    Kondanser üzerinde basınç alınamadığından dolayı sistemin kendisini kapatması normaldir.

Orijinalden alıntı: Ado

Olasılıklar olasılık derecesine göre aşağıdadır
    1 Fan kapasitörü arızalı (Kapasitörün fan ucu da olabilir)
    2 Elektronik kart arızalı fan motoruna enerji hattı tetiklenmiyor
    3 Fan motorunun kendisi arızalı (çok düşük olasılık)

Çok nadir bazı bahçeli evlerde asma dallarının mazgal içerisine kadar sardığı, donanımsal arıza olmamasına karşın fanın hareket edemediği görülmüştür.
    Kondanser üzerinde basınç alınamadığından dolayı sistemin kendisini kapatması normaldir.

Fan motoru kapasitörü nerede hocam bu dış ünitenin yan tarafında kapalı bir kapak var orda mı ? kendim değiştirebilirmiyim ?
    Dış ünitede takılı olur onlar hocam. Yandaki kapak terminal bağlantı noktasıdır oradan değiştiremezsiniz. ana kapağı açmak zorundasınız. eliniz biraz yatkın ise yapamayacağınız şey değil. kapasitörü sökmeden önce resmini çekiniz ki takarken kabloların yerini karıştırmayınız.

klima eski tip olanlardanhttps://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-elektrikli-ev-aletleri-isitma-sogutma-havalandirma-lg-beko-bke-7651-klima-322153340/detay

bunun gibi

ne tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bi de hocam bu klimaları alırken millet hep tahmini hesap yaprak hatta göz kararı olarak soğutma gücü hesaplıyorlar, makine mühendisiyim böyle hesaplama yöntemi görmedim :D
    Hocam ben burada ilk defa formül paylaştığımda dalga geçildi ama bilinen o dur ki, bu işin temeli matematik fizik ve bilimin ta kendisidir.

Imzamdaki klima konusunda hesaplamaya yonelik iki ayri yöntem mevcut üstadım.

Baska dis unite elbette olabilir zira sistem eski tip haberlesme statusune uygun. Inverter de ic unite ile dis unite elektronik kartlarin haberlesme protokolleri farkli oluyor hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

arçelik klima kompresör çalışıyor ama dış ünite fanı dönmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 24 Temmuz 2016; 22:48:13 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.