Şimdi Ara

ARÇELİK BEYAZ EŞYALAR LG ÜRETİMİ Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
19.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62


    quote:

    Orijinalden alıntı: ASUSX51

    Her firma fason yaptırır. Bunu üretim planlama ve kontrol dersinde çok iyi öğrenmiş bulunmaktayım.Birkaç beyaz eşya firması araştırma ödevimdi.Mesela Bosch-Siemens; Klimalar Çin'de Midea tarafından, halı yıkamalı süpürgeleri ülkemizde Conti tarafından, küçük ev aletlerinden bazıları Slovenya'da yapılmakta.Vestel'in Targa serisi süpürgeleri dışındaki süpürgeleri Alman EIO firması tarafından Almanya'da yapılmaktadır...Tespitlerimin bir kısmı bunlar...

    Evet hepsi doğru, sadece bir dönem satılan Bosch BMS6000 ve Siemens WM60000 halı yıkama makineleri Alman Thomas firması tarafından üretiliyordu. Slovenya'da üretilen küçük ev aletleri fason değil diye biliyorum.

    Buna ek olarak Arçelik-Beko'nun Whirlpool, Gorenje, Bauknecht, Daewoo ve LG'ye ürettirip ithal ettirdiği bir çok beyaz eşya modeli bulunuyor. Eski modelleri de Bosch-Siemens parçaları ve üretim bantları ile burada montajlanıyordu.

    Vestel'in de eski beyaz eşyasının büyük bir kısmı İtalyan Philco üretimi idi. Daha sonra WMF6... serisi çamaşır makinelerini Samsung'a, bulaşık makinelerini Electrolux'e yaptırdı. Birkaç model geniş buzdolabı da Daewoo'ya aitti.

    Ben daha önce üretilen ürünler için bir araştırma yapmamıştım yazdıklarınız için teşekkürler.Aslına bakarsanız Arçelik'in Bosch-Siemens lisanslı ürünleri ülkemizde çok tuttu sanırım.Çoğu kişinin evinde lisanslı ya çamaşır veya bulaşık makinası ya da elektrikli süpürgeleri mevcut.Üstelik ilk günkü gibi duruyorlar.Yazmayı unutmuşum konumuz değil ama belki insanlara yardımcı olur; Alman Fakir'in(temizlik ürünleri Nilco olarak biliniyor sanırım) bazı ürünleri Almanya, diğerleri ise Polonya'lı Zelmer firmasının ürünü.Bir de Çin'de imal ürünler de var.Arzum da Zelmer firmasına süpürge yaptırıyor.Benim de aklıma takılan B/S/H'nin küçük ev aletleri konusu.Sadece Slovenya malı diye biliyorum kendi üretimi olup olmadığına dair bilgi edinemedim.Bir de Arnica'nın sitesindeki tanıtım filminde Philips Triathlon'u ve Libelle'yi gördüm bu konuda bir yorum yapan olursa sevinirim...




  •  ARÇELİK BEYAZ EŞYALAR LG ÜRETİMİ Mİ?


    günümüzde birçok firma fazon üretim yapıyor. mesela arçelik bazı makinelerini LG ye yaptırıyor kendi kılavızlarında da belirtiyolar bunu ankastrelerini eskikeşirde bir firmaya yaptırıyorlar. küçük ev aletleri yine çin yada başka ülkelerden yada yurt içindeki küçük üreticlerden toplayarak yapıyolar . mikrodalga fırın maliyetlerinin 5 dolar olark duymuştum satış fiyatı 100 dolar civarındaydı. bsh grubuda büyük hacimli dolaplarını LG ye yaptırıyor diye biliyorum.

    iyi araştırmak lazım...
  • arçeliğin tr içinde çok fazla üretimi kalmadı aslında.böyle yerli markaya can kurban
  • ankastreler merzifonda üretiliyor timay tarafından yani silverline
  • arkadaşlar şu an bütün firmalar fason üretim yapıyor veya yaptırıyor. burada önemli olan satın alınan bir ürünün kalite+yedek parça+ servis seçeneklerine sahip olmasıdır. şimdi dikkat edin özellikle otomotiv sektöründe aynı kasa tipini birçok marka satmaktadır. renault, pego, cıtroen, fiat vs bazı modellerinde hep aynı kasa tiplerini kullanmaktadırlar. eskiden aracı uzaktan görünce markasını hemen bilirdiniz şimdi ise aracın marka amblemini görmeden birşey söyleyemiyorsunuz. bu nedenle arçelik yada vestel bu firmalar ülkemiz insanlarına iş istihdamı yani ekmek veriyor. bunları düşünerek yerden yere vurmanın bir anlamı yoktur. doğrudur hatalı olan işleri vardır ama zamanla herşey düzelecektir. teşekkürler
  • Yerli malını her daim desteklemeliyiz bence ki o çok popüler markaların teknolojisini yakalayabilsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuzeymavi

    Yerli malını her daim desteklemeliyiz bence ki o çok popüler markaların teknolojisini yakalayabilsin.

  • O yerli firmalar bize 1500TL'te sattığı ürünleri İngiltere'de 500-600TL'ye satıyorsa, orada satılanlar daha geniş kalite kontrollerden geçiyorsa ben kendimi enayi yerine koydurmam. Sık sık bozulacağını kabul edip servisi bol diye ürün almam. Biz kombi veya araba almıyoruz, beyaz eşya teknik bakım gerektiren ürünler değillerdir. Asıl beyaz eşyayı alırsınız, 15-18 sene kullanırsınız sonra değiştirirsiniz. 3-4 senede bir servis çağırıp parça değiştirmezsiniz. Benim fikrim böyle. Yerli firmalardan Arçelik ve Vestel tüketiciyi kazıklama peşinde; sürekli taklit ürünler, taklit teknolojiler.
  • Ben Arçelik alanlar enayidir demedim, Arçelik kendi insanına 3 katı pahalı satarak insanları enayi yerine koyuyor, ben de koydurmam dedim. Beğenmediğim ürünleri alanlara karşı üslubumu da eski mesajlarımı okuyarak görebilirsiniz. Başka insanların yaptığı hataları benim üzerime yıkmayın lütfen, ben üslubuma her zaman dikkat etmeye çalışırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Ben Arçelik alanlar enayidir demedim, Arçelik kendi insanına 3 katı pahalı satarak insanları enayi yerine koyuyor, ben de koydurmam dedim. Beğenmediğim ürünleri alanlara karşı üslubumu da eski mesajlarımı okuyarak görebilirsiniz. Başka insanların yaptığı hataları benim üzerime yıkmayın lütfen, ben üslubuma her zaman dikkat etmeye çalışırım.

    Başkalarının hatalarını sizin üstünüze asla yıkmadım.Sadece bazı kelimeler insanlar tarafından yanlış anlaşılabiliyor demek istedim.Kimseyi karalayacak karaktere sahip biri değilim.Eğer size rahatsızlık verdiysem özür dilerim.Eğer dikkatli kullanılmazsa her ürün kısa sürede bozulur.Ucuz Çin malları istisna...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egenin_efesi -- 9 Haziran 2010; 19:52:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avsarilyas

    arkadaşlar şu an bütün firmalar fason üretim yapıyor veya yaptırıyor. burada önemli olan satın alınan bir ürünün kalite+yedek parça+ servis seçeneklerine sahip olmasıdır. şimdi dikkat edin özellikle otomotiv sektöründe aynı kasa tipini birçok marka satmaktadır. renault, pego, cıtroen, fiat vs bazı modellerinde hep aynı kasa tiplerini kullanmaktadırlar. eskiden aracı uzaktan görünce markasını hemen bilirdiniz şimdi ise aracın marka amblemini görmeden birşey söyleyemiyorsunuz. bu nedenle arçelik yada vestel bu firmalar ülkemiz insanlarına iş istihdamı yani ekmek veriyor. bunları düşünerek yerden yere vurmanın bir anlamı yoktur. doğrudur hatalı olan işleri vardır ama zamanla herşey düzelecektir. teşekkürler


    otomotivde durum daha farklı. Olay, aynı kasa tipinin kullanılması değil şirketler arasında mühendislik ve üretime yönelik iş birlikleri var. Örnek olarak, Tofaş tarafından geliştirilen ve üretilen MCV aracı, Fiat tarafından Fiorino, Peugout tarafından Bipper, Citroen tarafından Nemo adlarıyla pazarlanmaktadır, üretimleri ise Tofaş'ta yapılmaktadır. Tüm hakları da Tofaş'a aittir. Bu araçlar için Tofaş, PSA ile 8 yıllık pazarlama anlaşması da yapmıştır.

    Fiat, Peugout ve Citroen'in diğer ticari araçlarda da ortak üretimleri vardır. (bkz Fiat Ducato)

    Fiat'ın ödüllere doymayan 500 modeli ile Ford KA aynıdır. Çünkü geliştirmesi Fiat tarafından yapılmıştır.

    Bu örnekleri artırmak mümkündür. Beyaz eşyada da maliyetleri azaltmak için benzer birliktelikler vardır. LG ve Arçelik arasındaki birlikteliğin seviyesini bilmiyorum. Yazışmalardan benim anladığım Arçelik, LG'ye geliştirme ve üretim yaptırıp kendi adıyla pazarlıyor. Peki bunun tersi de doğru mu? Yani LG bazı modelleri Türkiye'de Arçelik'e ürettiriyor mu ve hatta bazı modellerin geliştirilmesi için Arçelik'ten mühendislik hizmeti alıyor mu?

    bilen birisi varsa bilgi verirse sevinirim.

    tşk..




  • konu ilginş bende son noktayı koyuyum. unutmayın arçeliği arçelik yapan eski sağlam makinalarını üreten LG dir. şuan direck drive diye duyurduğu çamaşır makinaları LG dir. evinizde eski arçelik varsa içini açıp bakabilirsiniz LG nin eski ismiyle ucky goldstar yazar. LG şuanda siemens ve bosh un 75 cm üzeri ithal buzdolabı üreticisidir. inanmayan varsa gidip dolabın kapağını açıp etiketin sol alt köşesindeki LGE(lg elektronik) yazısına bakabilir ve LG tamamen kore üretimidir. beyaz eşyada buzdolabı çamaşır ve bulaşıkta rakibi yoktur kullanmış olduğu teknolojiden dolayı 5 yıldızdır. LG iki rakibi vardır onlarda miele ve general electric tir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jemsbir

    konu ilginş bende son noktayı koyuyum. unutmayın arçeliği arçelik yapan eski sağlam makinalarını üreten LG dir. şuan direck drive diye duyurduğu çamaşır makinaları LG dir. evinizde eski arçelik varsa içini açıp bakabilirsiniz LG nin eski ismiyle ucky goldstar yazar. LG şuanda siemens ve bosh un 75 cm üzeri ithal buzdolabı üreticisidir. inanmayan varsa gidip dolabın kapağını açıp etiketin sol alt köşesindeki LGE(lg elektronik) yazısına bakabilir ve LG tamamen kore üretimidir. beyaz eşyada buzdolabı çamaşır ve bulaşıkta rakibi yoktur kullanmış olduğu teknolojiden dolayı 5 yıldızdır. LG iki rakibi vardır onlarda miele ve general electric tir.

    Yapmayın genral electric artık eskisi gibi değil bozuldu deniyor araştırmak lazım.

    LG her konuda iyi değildir her marka her konuda nasıl iyi olabilir, evet haklısınız siemens-bosch XXL buzdolapları LG bunu biliyorum.
    Ama şöylede bir iddia var direct drive ilk olarak sismens-bosch patent için başvurmuş yararlı görmedigi içinde terk etmiş.
    Yani kullandıgı motor için iyi denmiyor.

    http://forum.donanimhaber.com/m_53054877/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63066286

    Bu konuya bakarsanız.
    LG dolapta harika olabilir ama ben çamaşır makinelerinin dengelemede başarılı olmadıgına inanıyorum kullandıgım için.




  • Arçelik eskileri parça parça yav arkadaşlar.
    siemens olan var
    whirpool olan var
    daıkın olan var
    LG olan var
    sanyo olan var

    Arçeligi arçelik yapan 25 sene önceki siemens patentli 2100 - 2200 çamaşır makineleri
    Arçeliği arçelik yapan eski daıkın olan klimalarıdır.
    LG daha o tarihte yoktu, goldstar olayı ayrı, onu aldı bu bunu aldı olayı farklı boyutu.
  • Direct Drive sistemini arçelik çıkarmış sözde, patentini alan LG değilmi onun yav
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erencoe

    Direct Drive sistemini arçelik çıkarmış sözde, patentini alan LG değilmi onun yav

    Onu almanlar 20 sene önce dusunmus ama rafa kaldırmıs.sonra korelıler bulmus hayata gecırmıs.arcelıkle ılgısı yok zaten.sadece kore üretımı bıde orbıtal dıye cıkardıgı makınede vardı zamanında.sımdı ıse almanların buldugu bdcl motor kullanıyorlar.bayagıda ıddalılar. 67 db 1200 devırde yazıyor.gercekse cok ıyı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazpanyol

    quote:

    Orijinalden alıntı: erencoe

    Direct Drive sistemini arçelik çıkarmış sözde, patentini alan LG değilmi onun yav

    Onu almanlar 20 sene önce dusunmus ama rafa kaldırmıs.sonra korelıler bulmus hayata gecırmıs.arcelıkle ılgısı yok zaten.sadece kore üretımı bıde orbıtal dıye cıkardıgı makınede vardı zamanında.sımdı ıse almanların buldugu bdcl motor kullanıyorlar.bayagıda ıddalılar. 67 db 1200 devırde yazıyor.gercekse cok ıyı.

    Sonuçta 2side fırçasız motor birisinde kasnak kullanılıyor birisinde direct drive sistem denilen yerleştirme tipi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erencoe

    quote:

    Orijinalden alıntı: lazpanyol

    quote:

    Orijinalden alıntı: erencoe

    Direct Drive sistemini arçelik çıkarmış sözde, patentini alan LG değilmi onun yav

    Onu almanlar 20 sene önce dusunmus ama rafa kaldırmıs.sonra korelıler bulmus hayata gecırmıs.arcelıkle ılgısı yok zaten.sadece kore üretımı bıde orbıtal dıye cıkardıgı makınede vardı zamanında.sımdı ıse almanların buldugu bdcl motor kullanıyorlar.bayagıda ıddalılar. 67 db 1200 devırde yazıyor.gercekse cok ıyı.

    Sonuçta 2side fırçasız motor birisinde kasnak kullanılıyor birisinde direct drive sistem denilen yerleştirme tipi

    ee bıraz öyle ama bdcl daha verımlı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazpanyol

    quote:

    Orijinalden alıntı: erencoe

    quote:

    Orijinalden alıntı: lazpanyol

    quote:

    Orijinalden alıntı: erencoe

    Direct Drive sistemini arçelik çıkarmış sözde, patentini alan LG değilmi onun yav

    Onu almanlar 20 sene önce dusunmus ama rafa kaldırmıs.sonra korelıler bulmus hayata gecırmıs.arcelıkle ılgısı yok zaten.sadece kore üretımı bıde orbıtal dıye cıkardıgı makınede vardı zamanında.sımdı ıse almanların buldugu bdcl motor kullanıyorlar.bayagıda ıddalılar. 67 db 1200 devırde yazıyor.gercekse cok ıyı.

    Sonuçta 2side fırçasız motor birisinde kasnak kullanılıyor birisinde direct drive sistem denilen yerleştirme tipi

    ee bıraz öyle ama bdcl daha verımlı

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2e/Floppy_drive_spindle_motor_open.jpg Senin bahsetmek istediğin motor şöyle birşey açılımı BRUSHLESS DC MOTOR direct drive motorda aynı sadece düzenek farklı işte yani tartışılcak bişey yok bakalım ilerde karşılaştırma yapılırsa BLDC vs D-D motor diye hangisi verimli hangisi verimsiz ortaya çıkar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazpanyol

    quote:

    Orijinalden alıntı: erencoe

    Direct Drive sistemini arçelik çıkarmış sözde, patentini alan LG değilmi onun yav

    Onu almanlar 20 sene önce dusunmus ama rafa kaldırmıs.sonra korelıler bulmus hayata gecırmıs.arcelıkle ılgısı yok zaten.sadece kore üretımı bıde orbıtal dıye cıkardıgı makınede vardı zamanında.sımdı ıse almanların buldugu bdcl motor kullanıyorlar.bayagıda ıddalılar. 67 db 1200 devırde yazıyor.gercekse cok ıyı.

    tabikide 67 db makina boşken çık db ama 70 i geçmiyor ben tam kapasite 69 ile 70 arasında durduğunu gördüm




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.