Şimdi Ara

Arçelik 12410 aa klima hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben uzun süredir (ne kadar mesaj yazmasamda ) annemlerin yatak odası için klimalara bakıyordum.Bu arada kendi odama uygun bir klima baktığım için buraya hala ara ara bakıyordum.
    @ado hocam sağolsun konulara baya açıklayıcı bir şekilde uzun ve kestirip atmadan cevaplar vermişşiniz. Klima ana konusundan ve klimalar hakkında açılan diğer konulardan bunu gördüm. Bunu diyorum çünkü yazdıklarım biraz uzun olacak ve sizede önceden yazdıklarınızı tekrar yazdırıp zaman kaybettirmek istemedim. Şimdi sizin klimaların içindeki kondanser(bakır-alüminyum) ve aynı şekilde boru tipi ile markalar hakkındakı düşüncelerinizi, garanti konusunu ve genel olarak marka önerme değilde işin mantığını kavratmayı istediğiniz yazıları okumuş biriyim. Biz iki ay önce başlıkta olan modeli alıp taktırdık. Yerinde önceden takılı bir klima vardı, onu söküp montaj yaptılar, klimanın arkadan çıkan borusuna alçıda yapıldı, babam boru biraz açıkta diye ek izolasyon almıştı sağolsunlar beyaz bantın üstüne onuda koydular. Hatta önceden vakumlama demiştik, biraz değişik bir makineyle yapsalarda(fotosu var onuda koyarım) onuda yaptılar. Yani sağolsunlar gelen servis elemanları kaytarmaya çalışmadan güzel montaj yaptılar. Gerçi eskiden beridir sürekli oraya gittiğimiz eski bir arçelik bayisiydi. Ayrıca 7 yıl garanti birde 2 yıl sonra bakım hizmetide (bedava) var. Bu konuyu aslında bir hafta önceden açmaya niyetlenmiştim ancak nasip bugüneymiş. Sizden bir arçelik sayfasına bakmanızı isteyerek bu klimanın performansını yorumlamanızı isteyecektim çünkü arçeliğin teknik verileri çok karışık. Ancak maalesef arçeliğin sitesinden nedense sayfası kaldırılmış. Halbuki iyi değerlere sahip ayrıca üretim tarihide çok yeni olan bir klimaydı. İkincisiyse bakır-aliminyum konusu hakkında. Bu klimanın iç ve dış ünitesinde sanırım hiç bakır yok, çünkü iç üniteye bakmaya çalıştığımda hiç bakır göremedim aksine evaporatördeki borular grimsi renkteydi. Borularda aliminyum hazır kit idi ve haliyle dış ünitedede yoktur sanırım. Şimdi adam vakumlama işlemini yaparken bizim 2002 yılında takılan eski arçelik klimanın bakır borusunu kullandı. Havşa ile genişliğini de ayarlarken ufak bir parçasını kesti o arada boruyu elime alıp baktım. Şimdi sorum şu, ben takıntılı veya marka delisi bir insan değilim, sizin bir çok yazınıza da katılıyorum ancak eskiden çok ucuz olan on/off klimalarda (büyük ihtimalle iç ve dışıyda bakırdı onun) bile bakır varken şimdikiler neden hep alüminyum, gerçekten bu kadar fiyat fark edecek miydi? Yoksa yeni modeller aynı telefonlar gibi arasında pek fark yok, o halde bozulsunda yenisini satalım diye mi böyle. Bunu şu son çıkan airfel/kumtel modellerinden sonra sormak istedim. Airfel veye kumtellerin hepsinde kesinmi bilmiyorum ama montaj borusu dahil bakır. Hemde o fiyatlara... Gerçi biz bu modeli bayiden 9 taksitle 2150 tl ye aldık. İnternete baktığımda iyi fiyata almışız ancak gerçekten bu modeller ilginç geldi. Mersin ilinde yaşıyorum ve internette gezen alüminyum erimesi fotoğraflarını gördükten sonra bu klim anın ne kadar dayanacağını merak ediyorum. Rica etsem bunlar hakkında bir açıklama yapar mısınız? Şimdiden teşekkür ederim.







  • Zigzagger kullanıcısına yanıt
    Değerli Hocam Merhabalar;
    Ben yaklaşık 1 ay kadar önce bir cümle sarf etmiştim. ''Kim ne kadar itiraz ederse etsin, Kim ne kadar isyan ederse etsin, Markaların hepsi bir şekilde alüminyuma dönecek'' demiştim.
    Aslında ben böyle yazdığımda benim adım alüminyum savunucusu gibi lanse ediliyor ancak konu o değil. Gören Duyan beni ALM üreticisi zanneder. Ben olacakları öngörüp yazıyorum o kadar.

    Bakınız belli başlı markalar vardır, yerlisiyle yabancısıyla üretim maliyetlerini düşürmek adına her yolu denerler. Bu markalara MITSUBİSHİ de dahildir. Alüminyum/bakır kullanımı ve maliyet farkı, bu maliyet hesap tablolarında tüm firmaların oldukça dikkatini çeken unsurlardır. Bu nedenle ilk nesil ALM üretimlerinde ısı iletim faktörü nedeniyle çok çok sorun yaşamasalar da, zamanla yağmur, ısı mevsim koşulları derken ALM de bir korozyon durumu oluştuğu tespit edildi. Teknolojide halk tipi bir esas vardır ama kimse görmek bilmek istemez. ''Yeni çıkan teknolojinin ilk alıcısı olmamak lazım'' birileri alıp kullanıp deneyim aktaracak ki, bu referans ile hareket edelim. Bazen denek biz oluruz, bazen başkaları olur.
    Ancak ALM de bir dezavantaj vardı ki bu problemin ortaya çıkması için yıllar geçmesi gerekti. Burada hemen bir parantez açıp bilgi aktarmak isterim. Hiç bir teknoloji, tam mükemmel haliyle sahaya sürülmüyor. Fabrika testlerinde her şey düşünülmeye çalışılsa da, hiç bir şey sahadan alınan feedback gibi olamaz. şimdi bizim ALM konusunda da sahadan servislerden müşterilerden bu geri dönüşler olunca ne yapıldı? ''Aaaaa tüh ALM olmuyormuş hadi bakıra geri dönelim'' mi dediler sanıyorsunuz? Yok öyle bir şey, ALM deki bu sorunun kaynağını ve tabiki çözümünü üretmeye çalıştılar halen de çalışıyorlar. Bu aşamada ALM aslında 2 yıl kadar önce ikinci evresine geçti. tam ismini hatırlamıyorum ama blufin diye yeni bir uygulama ALM üzerinde çalışıp yine sahaya bu nesil ürün sürdüler. günümz koşullarında ise 3 üncü evreye geçip durafin uygulamasına başladılar.
    Şimdi ilginç olan şudur ki Yerli üretimlerimizin sadece montaj kiti alüminymdur. Yani iç ünite ile dış üniteyi birbirine bağlayan borudur alüminyum olan. benim savunma modumda aslında o borular içindi, tabi saldırılar neticesi ben tüm alüminyum uygulamalarını savunuyor konumuna getirildim o ayrı konu. kaldı ki zerre kadar da umursamadım :)
    Birileri hep şunu savundu ''Efendim ısı transfer tablosuna göre (geçmiş tartışmalarda yazılar halen durur) bakır şu seviyede, ALM bu seviyede''
    Ben de hep dedim ki '' tamam kabul ediyorum zaten olması gereken bakırdır, ancak ALM olunca da bir şey kaybedilmiyor. Bana, aynı ısı yükünde aynı metrasjda aynı btu da aynı koşullarla çalıştırılan ancak birisi 4m bakır diğeri 4m ALM olan bir sistemde ısı yükü farkı ne kadar olur?, tüketimi etkisi ne kadar olur? ürün ömrüne etkisi ne olur? Bunları açıklayınız'' dedim. bakınız o sorularım halen askıda durur orada zira burada bu yazıları yazanların amacı bence bilgi almak, fikir alışverişinde bulunmak veya istişare değildi. öyle olsa makul bir cevap verirlerdi ben de özür diler hatta yeni bir bilgi öğrendiğim için teşekkür ederdim.

    Geliniz Görünüz ki bu işin bir de ALM kondanser kısmı vardır. Olaya ömür gözü ile bakarsanız da, performans yönüyle bakarsanız da yine kesinlikle bakır ile boy ölçüşemez. Ancak bana sorsanız benim kullanıcı mantığıma göre hiç umurumda olmaz ne kullandıkları. NEDEN? e benim kullanıcı mantığım ucuza al 5-7 yıl boyunca kurum güvencesinde kullan, 7 yıl sonra çatlasada patlasada önemli değil zaten kaç liraya aldım ki? şeklindedir. Zaten 7 yıl sonra illa bozulacak diye bir kaide yok da, ben 7 yıl boyunca GÜVEN ile kullandıktan sonrası ne kadar çalışırsa o kadar piyango bana :) Bakınız tekrar tekrar yazıyorum ki bu benim KİŞİSEL tavrımdır. ''Bu doğrudur'' demiyorum. İşte bu bağlamda ALM kullanıp da bana zarar veremez bunu hangi firma üretiyorsa (Şu an SAMSUNG üretiyor bildiğim kadarıyla) Çürük malzeme ile yaptıysa derdi kendisi çeker zira ben kendimi yasal güvence altına almışım.
    Günümüz üretim koşullarında bu gün satın aldığınız model ürünün kendisinin de yedek parçasının da 5 yıl sonra bulunacağının garantisini size kimse vermiyor hocam, Devletimiz üreticiye satıcıya diyor ki ''10 yıl boyunca bu maldan sen sorumlusun'' şimdi ben 7 yıl garantili ALM kondanserli ürünü aldım, 4 yıl sonrada kondanser delindi, parçası yok bana ne? kanunen yenisni vermek zorunda, yenisi Nerde? o da yok. O zaman eşdeğerini vermek zorunda, o da mı yok? o zaman bir üst modelini vermek zorunda. O da mı yok? o zaman ücretimi iade etmek zorunda hem de ilk aldığım günkü fatura bedeli kadar. peki ne oldu? ben 4 yıl ürünü kullanıp sonrada tüm parayı geri mi aldım yoksa sıfır yeni model bir ürün mü aldım? hangisini alırsam alayım ben avantajlıyım.
    Hocam tüm bunlar senaryo değil. hep yaşanmış GERÇEKLER. bilen bilir VESTEL de 11 yıl hizmet vermişliğim var. halen de bağlantım var. Bu 11 yıl içerisinde neler gördüm neler yaşadım. Tüm bu yazdıklarım birebir yaşanmış gerçek bilgilerdir.
    Şimdi hocam Bu bilgi birikim nedeniyle benim tavrım bu dur.

    Ancak siz garanticisinizdir, uğraşamam ben hiç bir şeyle dersiniz, gidiniz bir ME alınız 20 yıl aynı teknolojiyi kullanınız ben bunu ne eleştiririm ne de itiraz ederim.

    Hocam bu yazdıklarımın hiç birisinde itiraz edilecek bir durum yok. Bunların hepsi TARZ meselesidir. Eleştirmemek lazım, Saldırmamak lazım.
    yerli üretimlerimizde EVAP ve KONDANSER dediğimiz unsurlar BAKIR madendir hocam. bağlantı kitleri ALM dir.
    Kaldı ki sürekli eleştirilen VESTEL - REGAL -FINLUX klimalarda evap da kondanser de BAKIR olmakla birlikte tüketici eğer arzu ederse 15 metreye kadar Alümnyum boru ücretsizdir, 5 metreye kadar BAKIR boru yine ücretsizdir. ama üreticisi kendisi olmasına rağmen VESTEL, SEG veya diğer markalara bu hakkı vermiyor. Bu da kurum kararıdır saygı duymak lazım.

    peki kondnser ALM olursa ne olur? burada sürekli anlatılan ısı transferi konusu devreye girer. bakırın ısı transferi ALM den çok çok çok yüksektir, bu ne anlama gelir? kondanser üzerinden havaya ALM ile 1 birim ısı aktarırken bakır ile 2 belki 3 birim aktarırsın. peki sizce mühendisler gerizekalımıdır? bakır kullanıp 15 metre boruyla 1 kondanser yapacağına, ALM kullanıp 20 metre ile 1 kondanser yapıyor (sallama rakamlar sadece mantığı anlamanız için yazdım ) peki 15 metre bakır ile 2 birim transfer ettiysen, mühendislik hesabını yapıp 20 metre ALM ile havada daha fazla tutunup yine 2 birim transfer ettiiysen o zaman bana söylermisin performansı nerede kaybedelim? yani amaç havaya 2 birim ısı transfer etmekse iki maden ile de aynı birimde transferi yaptık. Demek ki performans kısmında sorun yok. Ömür kısmında da az önce söylediğim gibi şu an DURAFİN ile yine bir uygulama halindeler başarılı olurlarsa 1 yıla kalmaz hiç bir marka bakır kullanmaz artık hocam neden kullansınlar? haaa durafin olmadı mı? o zaman Zurafi yaparlar o kadar mühendisi fabrikaya babalarının hayırna almıyorlar herhalde :)

    Sonuç itibari ile hocam, Mühendisler sürekli bir çalışma ve sürekli bir geliştirme çabası içerisindeler. 3-5 klimacının veya evinde 1-2 klima kullanıp kendisini uzman ilan etmiş kişilerin lafı ile hareket edilmez. benim lafım ile de hareket edilmez. Ben sadece işin mantığını size anlatayım, kararı kendiniz veriniz başka hiç bir derdim yok. Yoklsa ben de bilirim burada yıllarca Gelene ME gidene DAIKIN demeyi :D

    Aklıma gelmişken anlatayım. Sizin iç ünitenizde gördüğünüz beyaz veya parlak unsur ALM değil o bakırın üzerine ısı transferini üst seviyeye çıkartmak için atılan kaplamadır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Değerli Hocam Merhabalar;
    Ben yaklaşık 1 ay kadar önce bir cümle sarf etmiştim. ''Kim ne kadar itiraz ederse etsin, Kim ne kadar isyan ederse etsin, Markaların hepsi bir şekilde alüminyuma dönecek'' demiştim.
    Aslında ben böyle yazdığımda benim adım alüminyum savunucusu gibi lanse ediliyor ancak konu o değil. Gören Duyan beni ALM üreticisi zanneder. Ben olacakları öngörüp yazıyorum o kadar.

    Bakınız belli başlı markalar vardır, yerlisiyle yabancısıyla üretim maliyetlerini düşürmek adına her yolu denerler. Bu markalara MITSUBİSHİ de dahildir. Alüminyum/bakır kullanımı ve maliyet farkı, bu maliyet hesap tablolarında tüm firmaların oldukça dikkatini çeken unsurlardır. Bu nedenle ilk nesil ALM üretimlerinde ısı iletim faktörü nedeniyle çok çok sorun yaşamasalar da, zamanla yağmur, ısı mevsim koşulları derken ALM de bir korozyon durumu oluştuğu tespit edildi. Teknolojide halk tipi bir esas vardır ama kimse görmek bilmek istemez. ''Yeni çıkan teknolojinin ilk alıcısı olmamak lazım'' birileri alıp kullanıp deneyim aktaracak ki, bu referans ile hareket edelim. Bazen denek biz oluruz, bazen başkaları olur.
    Ancak ALM de bir dezavantaj vardı ki bu problemin ortaya çıkması için yıllar geçmesi gerekti. Burada hemen bir parantez açıp bilgi aktarmak isterim. Hiç bir teknoloji, tam mükemmel haliyle sahaya sürülmüyor. Fabrika testlerinde her şey düşünülmeye çalışılsa da, hiç bir şey sahadan alınan feedback gibi olamaz. şimdi bizim ALM konusunda da sahadan servislerden müşterilerden bu geri dönüşler olunca ne yapıldı? ''Aaaaa tüh ALM olmuyormuş hadi bakıra geri dönelim'' mi dediler sanıyorsunuz? Yok öyle bir şey, ALM deki bu sorunun kaynağını ve tabiki çözümünü üretmeye çalıştılar halen de çalışıyorlar. Bu aşamada ALM aslında 2 yıl kadar önce ikinci evresine geçti. tam ismini hatırlamıyorum ama blufin diye yeni bir uygulama ALM üzerinde çalışıp yine sahaya bu nesil ürün sürdüler. günümz koşullarında ise 3 üncü evreye geçip durafin uygulamasına başladılar.
    Şimdi ilginç olan şudur ki Yerli üretimlerimizin sadece montaj kiti alüminymdur. Yani iç ünite ile dış üniteyi birbirine bağlayan borudur alüminyum olan. benim savunma modumda aslında o borular içindi, tabi saldırılar neticesi ben tüm alüminyum uygulamalarını savunuyor konumuna getirildim o ayrı konu. kaldı ki zerre kadar da umursamadım :)
    Birileri hep şunu savundu ''Efendim ısı transfer tablosuna göre (geçmiş tartışmalarda yazılar halen durur) bakır şu seviyede, ALM bu seviyede''
    Ben de hep dedim ki '' tamam kabul ediyorum zaten olması gereken bakırdır, ancak ALM olunca da bir şey kaybedilmiyor. Bana, aynı ısı yükünde aynı metrasjda aynı btu da aynı koşullarla çalıştırılan ancak birisi 4m bakır diğeri 4m ALM olan bir sistemde ısı yükü farkı ne kadar olur?, tüketimi etkisi ne kadar olur? ürün ömrüne etkisi ne olur? Bunları açıklayınız'' dedim. bakınız o sorularım halen askıda durur orada zira burada bu yazıları yazanların amacı bence bilgi almak, fikir alışverişinde bulunmak veya istişare değildi. öyle olsa makul bir cevap verirlerdi ben de özür diler hatta yeni bir bilgi öğrendiğim için teşekkür ederdim.

    Geliniz Görünüz ki bu işin bir de ALM kondanser kısmı vardır. Olaya ömür gözü ile bakarsanız da, performans yönüyle bakarsanız da yine kesinlikle bakır ile boy ölçüşemez. Ancak bana sorsanız benim kullanıcı mantığıma göre hiç umurumda olmaz ne kullandıkları. NEDEN? e benim kullanıcı mantığım ucuza al 5-7 yıl boyunca kurum güvencesinde kullan, 7 yıl sonra çatlasada patlasada önemli değil zaten kaç liraya aldım ki? şeklindedir. Zaten 7 yıl sonra illa bozulacak diye bir kaide yok da, ben 7 yıl boyunca GÜVEN ile kullandıktan sonrası ne kadar çalışırsa o kadar piyango bana :) Bakınız tekrar tekrar yazıyorum ki bu benim KİŞİSEL tavrımdır. ''Bu doğrudur'' demiyorum. İşte bu bağlamda ALM kullanıp da bana zarar veremez bunu hangi firma üretiyorsa (Şu an SAMSUNG üretiyor bildiğim kadarıyla) Çürük malzeme ile yaptıysa derdi kendisi çeker zira ben kendimi yasal güvence altına almışım.
    Günümüz üretim koşullarında bu gün satın aldığınız model ürünün kendisinin de yedek parçasının da 5 yıl sonra bulunacağının garantisini size kimse vermiyor hocam, Devletimiz üreticiye satıcıya diyor ki ''10 yıl boyunca bu maldan sen sorumlusun'' şimdi ben 7 yıl garantili ALM kondanserli ürünü aldım, 4 yıl sonrada kondanser delindi, parçası yok bana ne? kanunen yenisni vermek zorunda, yenisi Nerde? o da yok. O zaman eşdeğerini vermek zorunda, o da mı yok? o zaman bir üst modelini vermek zorunda. O da mı yok? o zaman ücretimi iade etmek zorunda hem de ilk aldığım günkü fatura bedeli kadar. peki ne oldu? ben 4 yıl ürünü kullanıp sonrada tüm parayı geri mi aldım yoksa sıfır yeni model bir ürün mü aldım? hangisini alırsam alayım ben avantajlıyım.
    Hocam tüm bunlar senaryo değil. hep yaşanmış GERÇEKLER. bilen bilir VESTEL de 11 yıl hizmet vermişliğim var. halen de bağlantım var. Bu 11 yıl içerisinde neler gördüm neler yaşadım. Tüm bu yazdıklarım birebir yaşanmış gerçek bilgilerdir.
    Şimdi hocam Bu bilgi birikim nedeniyle benim tavrım bu dur.

    Ancak siz garanticisinizdir, uğraşamam ben hiç bir şeyle dersiniz, gidiniz bir ME alınız 20 yıl aynı teknolojiyi kullanınız ben bunu ne eleştiririm ne de itiraz ederim.

    Hocam bu yazdıklarımın hiç birisinde itiraz edilecek bir durum yok. Bunların hepsi TARZ meselesidir. Eleştirmemek lazım, Saldırmamak lazım.
    yerli üretimlerimizde EVAP ve KONDANSER dediğimiz unsurlar BAKIR madendir hocam. bağlantı kitleri ALM dir.
    Kaldı ki sürekli eleştirilen VESTEL - REGAL -FINLUX klimalarda evap da kondanser de BAKIR olmakla birlikte tüketici eğer arzu ederse 15 metreye kadar Alümnyum boru ücretsizdir, 5 metreye kadar BAKIR boru yine ücretsizdir. ama üreticisi kendisi olmasına rağmen VESTEL, SEG veya diğer markalara bu hakkı vermiyor. Bu da kurum kararıdır saygı duymak lazım.

    peki kondnser ALM olursa ne olur? burada sürekli anlatılan ısı transferi konusu devreye girer. bakırın ısı transferi ALM den çok çok çok yüksektir, bu ne anlama gelir? kondanser üzerinden havaya ALM ile 1 birim ısı aktarırken bakır ile 2 belki 3 birim aktarırsın. peki sizce mühendisler gerizekalımıdır? bakır kullanıp 15 metre boruyla 1 kondanser yapacağına, ALM kullanıp 20 metre ile 1 kondanser yapıyor (sallama rakamlar sadece mantığı anlamanız için yazdım ) peki 15 metre bakır ile 2 birim transfer ettiysen, mühendislik hesabını yapıp 20 metre ALM ile havada daha fazla tutunup yine 2 birim transfer ettiiysen o zaman bana söylermisin performansı nerede kaybedelim? yani amaç havaya 2 birim ısı transfer etmekse iki maden ile de aynı birimde transferi yaptık. Demek ki performans kısmında sorun yok. Ömür kısmında da az önce söylediğim gibi şu an DURAFİN ile yine bir uygulama halindeler başarılı olurlarsa 1 yıla kalmaz hiç bir marka bakır kullanmaz artık hocam neden kullansınlar? haaa durafin olmadı mı? o zaman Zurafi yaparlar o kadar mühendisi fabrikaya babalarının hayırna almıyorlar herhalde :)

    Sonuç itibari ile hocam, Mühendisler sürekli bir çalışma ve sürekli bir geliştirme çabası içerisindeler. 3-5 klimacının veya evinde 1-2 klima kullanıp kendisini uzman ilan etmiş kişilerin lafı ile hareket edilmez. benim lafım ile de hareket edilmez. Ben sadece işin mantığını size anlatayım, kararı kendiniz veriniz başka hiç bir derdim yok. Yoklsa ben de bilirim burada yıllarca Gelene ME gidene DAIKIN demeyi :D

    Aklıma gelmişken anlatayım. Sizin iç ünitenizde gördüğünüz beyaz veya parlak unsur ALM değil o bakırın üzerine ısı transferini üst seviyeye çıkartmak için atılan kaplamadır.
    Son yazdığınız "Yokla ben de bilirim burada yıllarca Gelene ME gidene DAIKIN demeyi" nedense beni bir gülümsetti. Şimdi ben tekrar özür dileyerek kendimi netleştirmek istiyorum sanırım kendimi tam ifade edemedim, ben alüminyuma karşı değilim sadece burada beni meraka düşüren kısım klimanın eğer alümiyum olsaydı dayanma süresi olacaktı. Öncelikle klima montajı sırasında geçen bir konuşmayı aktarmak istiyorum, babamın montaj sırasında bu boru seti niye bu kadar uzun (5m) kesemez misiniz demesi üzerine usta yok abi fabrikadan böyle geliyor demesi üzerine gülmüştüm. bu borunun cinsinden ve süphesiz kesim sonucu olacak olan komplikasyonlardan ve bu işlemin zorluğundan, hatta imkansızlığından kaynaklanıyordur. Bunu anlatmamın sebebi bazı akıllı arkadaşların borunun (iç ünite içinde...) ne olduğunu anlamak için üzerine bıçakla hafif çizik at şeklinde önerileri oldu. Hiç böyle bir şey olabilir mi? Şimdi fotoğrafları çektim ancak ufak bir kağıt vardı onu bulamadım. Onda Arçelik-LG yazıyordu yani klima arçelik ancak teknoloji LG nin. Beko da sanırım bu şekilde, tabi siz bunu benden daha iyi bilirsiniz. Bu linkte:http://****.com/konu-arcelik-klima.html (fotoğraf var diye başka siteye link verdim) beko klima açılmış ve grimsi renkte borular gözüküyor. Tabi ben kenarları göremedim tam olarak, deliklerden bakmaya çalıştım ama sanırım üstünde terlemeye karşı sünger vardı. Yani siz yerliler bakır dediniz ancak gerçekten bu modelin iç ve dış ünitesinde bakır var mıdır? Bu klimada bahsettiğiniz o yerlilere girer mi? Bunu klimanın kanatçıklarının arkasında gördüğüm borunun rengine çok benzediği için tekrar soruyorum. Bu model büyük ihtimalle LG nin bir modelinin hafif değiştirilmişidir ancak tam olarak bir model bulamadım. Örneğin arçeliğin bu (http://www.arcelik.com.tr/klimalar-ionizer-inverter-serisi-09310-aa-ev-tipi-klima.html) modeli ile LG nin bu (http://www.lg.com/tr/inverter/lg-AS-W096H4A0) modelinin sanki sadece dış kapak değişmiş gibi. Googleda şu ifadeyi ararsanız "arçelik 12410 a++ 12200 btu/h ionizer+ inverter klima" şu an için arçeliğin sitesinde bir link gösteriyor ancak tıklandığında ana sayfaya atıyor. Hocam son olarak yanlış anlamayın, yazınızda "Eleştirmemek lazım, Saldırmamak lazım." demişşiniz ben bunu üstüme alınmadım ancak siz benim böyle düşündüğümü düşünüyorsanız bunun yanlış olduğunu söylemek isterim. Yazdıklarınızla eminim ben dahil birçok insana yardımcı olmuşşunuzdur Allah razı olsun. Son olarak sizin bir sözünüz daha vardı, (kötü olan bir markaydı tam hatırlamıyorum) un eski kalitesizliği ile me nin eski kalitesini bulamazsınız gibi birşeydi. Birde bu ürün ÇİN MALI mı cılar var. Niye bir çinli montajda vidayı yamuk sıkıyorda, bir japon düzgün mü sıkıyor? Bir sürü ürün çinde üretiliyor, kaliteliside var kalitesizide, adsızıda dünya markasıda orada üretim yapıyor. Bunun anlamsız olduğunu fark edebilmek lazım.




  • Zigzagger kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle şahsınıza yönelik en ufak ithamım yok yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayınız. Ben klima bölümüne ilk geldiğim zamanlardaki genel duruma atıfta bulunmuştum aslında

    Verdiğiniz linkleri, ''Acaba alm midir'' diye açma gereği dahi duymadım zira BEKO ve ARÇELİK te ALM kondanser yok hocam.
    VESTEL gurubunda U tüp olarak adlandırılan borular ile geçiş noktalarını yapıp, yatay hatları direkt alm ile kullanma çalışmaları var, elbette sahaya bununla girmek istiyorlar, ilk yazımda da anlattığım gibi tüm firmalar kendi çalışmalarını yapıyor, şu an sahada alm kondanserli ürünler var ancak bunların içinde ARÇELİK gurubu yok hocam.
    Bu arada bir bilgi vermek isterim. ALM nin malzeme maliyeti düşüktür ancak işçilik maliyeti yüksektir, yani her girişimi ''Firmalar maldan çalmak için yol arıyor'' şeklinde yorumlamamak gerekiyor. Elbette maliyet koşulları esastır ancak altında yatan bir sürü başka etkenler de vardır. ayrıca şu alm yi boyayan veya kaplama yağanları da anlamıyorum. kardeşim alm kullanıyorsan kullanıyorsun zaten kim sana hesap soruyor ki? :)

    Boya olan konularla inan çok bilgim yok hocam ahkam kesmeyeyim şimdi. ama bildiğim tek şey, VESTEL alm ye girecek, ARÇELİK ve BEKO şu an böyle bir çalışma içerisinde değil (Benim bildiğim bu dur tabi neticede bu fabrikaların sahibi de sözcüsü de değilim, adamlar yarın karar alırlar girerler sonra ben yalancı olmayayım) kesin olan tek şey, şu an alacağınız Arçelik beko bakır kondanserdir

    Sabahtan beri yazı yazıyorum bu nedenle belki yazdıklarınızı tam anlamamış ve istediğiniz cevabı vermemiş olabilirim. bu nedenle eksik lalan kısım var ise lütfen sorun ben de bir yemek molası vereyim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam öncelikle şahsınıza yönelik en ufak ithamım yok yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayınız. Ben klima bölümüne ilk geldiğim zamanlardaki genel duruma atıfta bulunmuştum aslında

    Verdiğiniz linkleri, ''Acaba alm midir'' diye açma gereği dahi duymadım zira BEKO ve ARÇELİK te ALM kondanser yok hocam.
    VESTEL gurubunda U tüp olarak adlandırılan borular ile geçiş noktalarını yapıp, yatay hatları direkt alm ile kullanma çalışmaları var, elbette sahaya bununla girmek istiyorlar, ilk yazımda da anlattığım gibi tüm firmalar kendi çalışmalarını yapıyor, şu an sahada alm kondanserli ürünler var ancak bunların içinde ARÇELİK gurubu yok hocam.
    Bu arada bir bilgi vermek isterim. ALM nin malzeme maliyeti düşüktür ancak işçilik maliyeti yüksektir, yani her girişimi ''Firmalar maldan çalmak için yol arıyor'' şeklinde yorumlamamak gerekiyor. Elbette maliyet koşulları esastır ancak altında yatan bir sürü başka etkenler de vardır. ayrıca şu alm yi boyayan veya kaplama yağanları da anlamıyorum. kardeşim alm kullanıyorsan kullanıyorsun zaten kim sana hesap soruyor ki? :)

    Boya olan konularla inan çok bilgim yok hocam ahkam kesmeyeyim şimdi. ama bildiğim tek şey, VESTEL alm ye girecek, ARÇELİK ve BEKO şu an böyle bir çalışma içerisinde değil (Benim bildiğim bu dur tabi neticede bu fabrikaların sahibi de sözcüsü de değilim, adamlar yarın karar alırlar girerler sonra ben yalancı olmayayım) kesin olan tek şey, şu an alacağınız Arçelik beko bakır kondanserdir

    Sabahtan beri yazı yazıyorum bu nedenle belki yazdıklarınızı tam anlamamış ve istediğiniz cevabı vermemiş olabilirim. bu nedenle eksik lalan kısım var ise lütfen sorun ben de bir yemek molası vereyim.
    sağolun hocam, mesajlarınız bayağı açıklayıcı oldu. ancak şunu tam anlayamadım, dış ünitede bakır değil mi? bu arada verdiğim linklerin biri fotoğraflara aitti. onun dışında iki klimanın nasıl benzediğini göstermek için (arçelik-lg karşılaştırması) iki link daha vardı. teknik özellikleri aynı ancak dış tasarımda çok az bir farklılık var yoksa oda hemen hemen aynı. bunu nasıl yorumlarsınız? birde googlea "arçelik 12410 a++ 12200 btu/h ionizer+ inverter klima" şu aramayı yaparsanız tam modeli görürsünüz, üçüncü mesajlardaki fotoğraflarda özellikleri var. (bu arada img'li haliyle gözükmediği için editledim) acaba neden bir anda ortadan kayboldu bu model? klimanın yanındaki etiketide çekmiştim, ondan üretim tarihini çıkarırsanız sevinirim. birde son olarak ustayı vakum yaparken çekmiştim acaba o makine vakum yapabiliyor mu? Allahtan arada anlatılanlar hikayelerdeki gibi önce klimayı açıp sonradanda vakum yapmadı. Bu arada cevaplarınız için tekrardan teşekkür ederim.




  • Zigzagger kullanıcısına yanıt
    O vatandaş dış ünitenin üstüne mi basıyor bana mı öyle geldi?
    Elektrik süpürgenizi yanınızda götürün, mini basamaklı merdiveninizi yanınızda götürün diye diye dilimizde tüy bitti, ayağa iki kıçı kırık galoş geçirmekle olmuyor bu işler.

    Dış ünite de bakır hocam merak etmeyiniz.
    vakum yaparken saate benzeyen hortumlu bir zımbırtı gördünüzmü hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    O vatandaş dış ünitenin üstüne mi basıyor bana mı öyle geldi?
    Elektrik süpürgenizi yanınızda götürün, mini basamaklı merdiveninizi yanınızda götürün diye diye dilimizde tüy bitti, ayağa iki kıçı kırık galoş geçirmekle olmuyor bu işler.

    Dış ünite de bakır hocam merak etmeyiniz.
    vakum yaparken saate benzeyen hortumlu bir zımbırtı gördünüzmü hocam?
    evet hocam eski klimanın dış ünitesi o. galoşuda biz verdik zaten onlara. ama hayır makinede saat felan yoktu hocam. orada adamın yanında duran üstünde refco yazan makineden başka bir makine yoktu. gerçi en sonda kurulum tamamlandı biz vakum yapılmayacak mı dediğimizde usta yanında gelen gence git makineyi getir demişti sonra ilk başta sanki neyi getireyim gibi yaptı ancak usta sen makineyi getir deyince bunu getirdi. sanırım önceki makinenin borusu ile bu makinenin eğer hava emme özelliği varsa onu kullanarak içerideki havayı emdi. bu da makinenin yandan çektiğim bir fotoğrafı:

    eğer bu işin vakum ile alakası yoksa bizi iyi yemiş. bu işi yaparken 15 dk o dış ünitenin üstünde güneşin altında durmuştu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zigzagger -- 29 Kasım 2016; 19:20:45 >




  • Zigzagger kullanıcısına yanıt
    Hocam saat olmasa dahi o makinenin bir hortum ile dış üniteye bağlanması lazımdı, bağlanıp çalıştırılması lazımdı. çalıştırılıp ''Şu kadar süre vakumladım abi'' demesi lazımdı. ben de burada ''Vakumda süre olmaz, saat bağlayıp ibre sıfırı görene kadar devam etmeliydi'' demem lazımdı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam saat olmasa dahi o makinenin bir hortum ile dış üniteye bağlanması lazımdı, bağlanıp çalıştırılması lazımdı. çalıştırılıp ''Şu kadar süre vakumladım abi'' demesi lazımdı. ben de burada ''Vakumda süre olmaz, saat bağlayıp ibre sıfırı görene kadar devam etmeliydi'' demem lazımdı
    kabaca şöyle bir şey olmalıydı yani

     Arçelik 12410 aa klima hakkında




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam saat olmasa dahi o makinenin bir hortum ile dış üniteye bağlanması lazımdı, bağlanıp çalıştırılması lazımdı. çalıştırılıp ''Şu kadar süre vakumladım abi'' demesi lazımdı. ben de burada ''Vakumda süre olmaz, saat bağlayıp ibre sıfırı görene kadar devam etmeliydi'' demem lazımdı
    hortum olarak eski klimanın borusu kullanılabilir mi peki? bu işi yapmadan önce dış ünite yukarıya vidalanmıştı. genç aşağıdan makineyi getirirken önceki borunun uçlarından keserek havşa ile tekrardan ucu genişletmişti ki sanırım dış üniteye veya makineye uysun diye. yukarıdada yazmıştım hatta elime aldım diye. bu arada kusura bakmayın saatte bayağı geç olmuş.




  • Zigzagger kullanıcısına yanıt
    o yazdıklarınızı hatırlıyorum hocam ama bu konuyla havşalı borunun ilgisi yok, plastik, iki ucu çevrilebilir somunlu siboplu bağlantı uçları olan kırmızı renkli bir hortum olmalıydı. o motor çalıştımı hocam hiç duydunmu sesini?
    bak bir önceki mesajımda resim ekledim orada gördüğün sarı mavi kırmızı renkli gibi hortum olmalıydı.
    yapılmamışsa kıyameti kopartırız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    o yazdıklarınızı hatırlıyorum hocam ama bu konuyla havşalı borunun ilgisi yok, plastik, iki ucu çevrilebilir somunlu siboplu bağlantı uçları olan kırmızı renkli bir hortum olmalıydı. o motor çalıştımı hocam hiç duydunmu sesini?
    bak bir önceki mesajımda resim ekledim orada gördüğün sarı mavi kırmızı renkli gibi hortum olmalıydı.
    yapılmamışsa kıyameti kopartırız.
    yok hocam maalesef hiç bu şekilde bir alet olduğunu da maalesef bilmiyordum. ancak bu işlemi yaparken video çekmiştim. motor seside gelmişti hatta videonun sonunda genç bu aletten boruyu söküyor. sanırım onuda somunla bağladılar makineye. hani dış üniteye iki boru bağlanır ya, boruyu o kısmı makineye bağlamış çünkü bir ucu bağlı diğer ucuda açıkta gözüküyor. tekli olan ucuda dış üniteye. videoyu yüklemeye çalışıp buraya koymaya çalışacağım hocam. bu arada videodan bir kaç sahneyi fotoğraf olarak koyuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zigzagger -- 29 Kasım 2016; 19:21:3 >




  • Zigzagger kullanıcısına yanıt
    Günaydın, Video ile ilgili var mı gelişme?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Günaydın, Video ile ilgili var mı gelişme?
    sizede günaydın hocam, internet yavaş olduğu için videoyu daha atamadım. ancak eğer videonun herhangi bir yerinde ustanın klimanın neresinden vakum yaptığını merak ettiyseniz maalesef videoda bu yok. çünkü balkon küçüktü ve iki kişi orada durdukları için yakım çekim alamadım. yinede sağolun bayağı yardımcı oldunuz. klima şu an sıcaklara ve neme rağmen iyi soğutuyor. zaten klimanın 7 yıl garantisi var sorun çıkarsa servis halleder. ben sadece aklıma takıldığı için acaba bu makineyle bu işlem yapılabilinir mi? diye merak etmiştim. siz mesajınızda vakumun uygun basınç değerine ulaşmak için yapıldığını yazmışşınız, ibre olmasa bile ustada sanırım bir miktar vakumlama yapayım, en azından biraz da fark yaratır demiştir. ben kuruluma gelmeden vakumlama ile ilgili bir sürü yazı okumama rağmen tam bir video görememiştim, bu konuda sizin konuyla ilgili paylaşımlarınız çok güzel. umarım bundan sonra klima alacak olan arkadaşlar bu iki konuyu okur.




  • Zigzagger kullanıcısına yanıt
    Hocam o aletin vakum motoru olduğu ok ama ben bağlanıp bağlanmadığı konusunda tereddüt etmiştim uğraşmayın video ile. ürün normal çalışıyorsa sorun yok hocam canınızı sıkmayın hiç.
    Umarım 10 yıl servis yüzü görmezsiniz
  • Zigzagger kullanıcısına yanıt
    Hocam bu başlıkta bahsi geçen model için liste fiyatı ile aldığınız bayi fiyatı arasında ne kadar fark vardı? Ben de Arçelik-Beko bakıyorum ve Mersindeyim. Şu an için muadil modelleri var tabi sitede. Sizin ürüne ulaşamadım dediğiniz gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nétwork

    Hocam bu başlıkta bahsi geçen model için liste fiyatı ile aldığınız bayi fiyatı arasında ne kadar fark vardı? Ben de Arçelik-Beko bakıyorum ve Mersindeyim. Şu an için muadil modelleri var tabi sitede. Sizin ürüne ulaşamadım dediğiniz gibi.
    şimdi liste fiyatını tam net hatırlamıyorum ama bu modele bir yerden 2150tl diğer bir yerden 2250tl fiyat almıştık. gerçi 2150tl ye aldığımız yer sürekli alışveriş yaptığımız bir yerdi. birde kampanya vardı 7 yıl garanti ve 2 yıl sonra bakım veriyordu arçelik. mersinde tam nerede olduğunuzu bilmiyorum ancak forumdaki arçeliğe (modeli görmek için) gidebilirsiniz. halbuki aldığımız ünitenin üretim tarihi de yeniydi ama nedense siteden kaldırılmış. biz bu modeli almaya başladıktan sonra şu airfel-kumtel modeli ortaya çıkmaya başladı. eğer düşünürseniz onu tavsiye ederim. çünkü bu arçeliğin sitesinde teknik veriler bile tam verilmiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zigzagger

    şimdi liste fiyatını tam net hatırlamıyorum ama bu modele bir yerden 2150tl diğer bir yerden 2250tl fiyat almıştık. gerçi 2150tl ye aldığımız yer sürekli alışveriş yaptığımız bir yerdi. birde kampanya vardı 7 yıl garanti ve 2 yıl sonra bakım veriyordu arçelik. mersinde tam nerede olduğunuzu bilmiyorum ancak forumdaki arçeliğe (modeli görmek için) gidebilirsiniz. halbuki aldığımız ünitenin üretim tarihi de yeniydi ama nedense siteden kaldırılmış. biz bu modeli almaya başladıktan sonra şu airfel-kumtel modeli ortaya çıkmaya başladı. eğer düşünürseniz onu tavsiye ederim. çünkü bu arçeliğin sitesinde teknik veriler bile tam verilmiyor.

    http://www.arcelik.com.tr/klimalar-ionizer-inverter-serisi-12310-aa-ev-tipi-klima.html

    Bu modele bakıyorum mesela. %10 iskonto olsa fena değil benim için. 4 ay önce 1750 TL'lik çamaşır makinesini 1450 TL'ye taksitli vermişlerdi. Hayal gelmiyor bu iskontolar.

    Mesela daylux'a bakıyorum ısıtmada btu aralığı 14400 maks. vermiş. Arçelik ise 17000 BTU diyor.
    Enerji için daylux 1,5 kW derken Arçelik 5,1 kW gibi saçma bi değer söylüyor. Enteresan. Gerçi 5,1 kW başka bir değer sanırım ama yoruldum bakmaktan artık.

    Buradan tabloya bakabilirsiniz,
    http://urun.n11.com/klima/kumtel-daylux-ttxn35u-12000-btu-inverter-klima-P117060520

    @Ado hocam siz de bi bakabilirseniz eğer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 11 Ağustos 2016; 13:44:11 >




  • Nétwork kullanıcısına yanıt
    Hocam Tüketim verilerine göre Arçelik ısıtma/soğutma 940/1100watt güç tüketiyor.
    Şimdi benim öyle çin malı alerjim yoktur neticede her üretimin bir alıcısı olduğunu düşünenlerdenim ancak, neticede Çin de üretilmiş bir klima alacaksak ve 2 yıl garantili olacaksa (Bakmayınız DAIKIN güvencesinde olduğuna, sadece isim güvencesi veriyorlar, yoksa ne kalitesi ne de servis hizmetleri ismi gibi değil. Yani DAIKIN kalitesi asla yok bu cihazlarda) O zaman neden 3 yıl garantili ve istenirse 7 yıl garanti yapılabilen, verileri (bazı noktalarda) daha iyi olan ARÇELİK almayasınız diye düşünürüm elbette.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    7 yıl garanti kampanyası olsa hediye olarak pek düşünmem zaten ama ekstra ücret alıyor o da. Gerçi bayiye sormak lazım belki kampanya vardır.
    Arçelik değerleri daha başarılı geldi bana. BTU açısından. Çünkü ben bunu yalıtımsız olarak kışın 7-8 derecede de kullanacağım. Isıtması da olacak.
    Envai çeşit çamaşır makinesi baktım yine gittim bütçemi katlayarak Arçelik aldım, şu ana kadar üzmedi. TV alırsam yine Arçelik bakmayı düşünüyorum. Keza klima da öyle.

    Beko için ne diyorsunuz hocam? Beko avrupa ürünü gözüyle bakıldığında ufak dahi fark yok mudur?

    http://www.arcelik.com.tr/klimalar-ionizer-inverter-serisi-12310-aa-ev-tipi-klima.html
    http://www.arcelik.com.tr/ev-tipi-klima-ekonomik-inverter-serisi-12300-aa-ev-tipi-klima.html

    http://www.beko.com.tr/ionizer-inverter-klima-31210-aa.html
    http://www.beko.com.tr/ekonomik-inverter-klima-31200-aa.html

    Arçelik ve Beko muadil ürünleri bunlar. Baymak için ısınamadım. Airfelmiş, Uğurmuş diye bakacaksam daylux'da aynı geliyor zaten bana. E japon alacak durumum da yok. Daikin deseniz bütçe yine hatrı sayılır şekilde artar. Ben bu gösterdiğim Arçelik ve Beko'lar için %10 iskonto olmuş gözüyle bakıyorum bu arada. Yoksa 2000 TL veresim yok açıkçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 11 Ağustos 2016; 14:23:14 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.