Şimdi Ara

ARÇELİK 12062 İnverter Alınırmı Sizce Teknik Verileri Çok İyi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
2
Favori
19.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: teres

arkadaşlar,

ben 7 sene klima üretimi yapılan fabrikada çalıştım, hemen montaj yapılıyor diye montajcı yapmayın fabrikaları, sonuçta kompresör yapmak için ayrı bir fabrika gerekir, elektronik kart yapmak için de, tüm parçalar aynı üretim yerinde yapılamaz, dünyanın her yerinde bu böyledir, burada kaliteyi önemli yapan servis ağıdır, müşteri ilişkileridir, argedeki deneyimdir, kalite yönetim sistemi anlayışıdır, çok çeşitli faktörler vardır, sadece kompresör ve elektronik kart yurt dışından geliyor diye montajcı denilmez, örneğin klimada kullanılan bakır boruyu da mı arçelik üretsin, 50 senelik firmaya montajcı dedin ya hocam, fabrikadan içeriye adımını atsan ve içeride yapılan çalışmalara şahit olsan küçük dilini yutardın, a bak sen nasada çalışıyorsan ayrı tabi:)
    bu arada girin google a, daikin yazın şikayet yazın, kimler nasıl sorun yaşıyor okuyun, her üründe münferit hatalar olabilir, servisle sorun yaşayan arkadaş, müşteri hizmetlerini arayıp durumu bildirdi mi?
    ben deneyimlere dayanarak ciddi bir sıkıntı yaşamadım.

Arkadaşım siz orada çalışıp ekmek yemiş olabilirsiniz vede savunmaya çalışabilirsiniz.Pekiyi siz hiç orta sınıf bir çinli klima söküp baktınızmı çinde ne ver ne yok.Sizin bahsettiğiniz klimada kullanılan kompresör,15 yı önce Arç.4300 IP pencere tipindekinden daha kalitesiz.4300 IP 15 yıl çalışsa da fan rulmanı bozulmazken,bugünkü split klimasındaki fan motoru (bana göre Çin li nin çöpü niteliğinde fan motoru)2-3 sene geçmeden dağılıyor,hemde sadece rulmanı değil kasası ile birlikte dağılıyor.Ha piyasada 70-80 lira ,Çinli markalara göre çok ucuz yedek parça,ama ben sana söyleyeyim en dandik Çinli nin fan moturunun rulmanını ben 10 yıldır daha değiştirmedim.

yani toplasın kardeşim Türkiye de ,ama kaliteli Çin malı parça ile.Çinin çöp malzemeleri ile mal toplayıp,sonrada piyasaya çıkıp yok ötekiler çinliymiş ,o yerliymiş.Sen kimi yiyiyorsun kardeşim.

Türkiye'de kaliteli klima yapılamaz diye bir şey yok,yapmak isteyen adam yok.Hep iş hırsızlık başka mantık yok.

• Arkadaşlar merhaba bende 12062 klima aldım klimadan memnunum ancak bir kaç sorun var
    1.klima dış ünite aşırı ses yapıyor.bazen evin üzerinden uçak geçiyormuş gibi bir vınlama sesi cikariyor.servisi aradım vibrasyon yapıyordur dediler henüz bakmaya gelmediler.
    2.klima dış üniteden aşırı su cikariyor 5-6 saat çalıştıginda klimanın altından su akıyor.hortumundan hiç su gelmiyor.kullanan kişilerde dış unitenin altına hortum bağladılar mi bende böyle bir bağlantı yapılmadı alttaki komşunun şikayeti oluyor.bazı klimalarda altada hortum bağlamışlar bunda yok herkeste boylemi acaba.
    Servise su akıyor normalmi dedim cok iyi nem aldığını gösterir dediler.ama bu şekilde şaril şaril su akitmasi normal mi?.Inverter özelliginin ne faydası olduğunu bilmiyorum gündüzleri kapalı servis 10 saatte 2 tl harcar dedi normal gibi henüz fatura gelmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar tekrar,

benim klimada da dış üniteden gelen titreşimle aşırı bir uğultu var, hatta mutfaktan bile duyuluyor uğultu, bir de sanki inverter klima gibi değil, 10 dakikada bir dur kalk yapıyor, inverter klima bu şekilde çalışmamalı, düşük tempoda çalışıp sürekli çalışmalı, bilmiyorum acaba teknik bir problemden dolayı mı yoksa klima gerçek inverter değil mi, çünkü fiyatı da diğer inverterlara göre çok uygun, belki de ucuzlatılmış inverterdır. aynı klimayı kullanan başka bir arkadaşım ürününden çok memnun olduğunu söyledi. müşteri hizmetlerine şikayet bıraktım, durum çözülmez ise ürün iadesi isteyeceğim, durumu buradan bildiririm. bu işin peşini bırakmayacağım.
    dış ünite altına hortum takıp, hortumu ileriye dönük olarak bırakmaları gerekir ki, alt kattakiler rahatsız olmasın. benim klimada da servis hortumu takmamış, montaj yapılırken ben başında değildim. işte servis böyle detaylara önem vermiyor, biranönce montajını yapıp kaçmak istiyorlar. Bence müşteri hizmetlerini arayın, o hortumu taktırın, ders olsun onlara.

• quote:

selamlar tekrar,

benim klimada da dış üniteden gelen titreşimle aşırı bir uğultu var, hatta mutfaktan bile duyuluyor uğultu, bir de sanki inverter klima gibi değil, 10 dakikada bir dur kalk yapıyor, inverter klima bu şekilde çalışmamalı, düşük tempoda çalışıp sürekli çalışmalı, bilmiyorum acaba teknik bir problemden dolayı mı yoksa klima gerçek inverter değil mi, çünkü fiyatı da diğer inverterlara göre çok uygun, belki de ucuzlatılmış inverterdır. aynı klimayı kullanan başka bir arkadaşım ürününden çok memnun olduğunu söyledi. müşteri hizmetlerine şikayet bıraktım, durum çözülmez ise ürün iadesi isteyeceğim, durumu buradan bildiririm. bu işin peşini bırakmayacağım.
    dış ünite altına hortum takıp, hortumu ileriye dönük olarak bırakmaları gerekir ki, alt kattakiler rahatsız olmasın. benim klimada da servis hortumu takmamış, montaj yapılırken ben başında değildim. işte servis böyle detaylara önem vermiyor, biranönce montajını yapıp kaçmak istiyorlar. Bence müşteri hizmetlerini arayın, o hortumu taktırın, ders olsun onlara.

Klima odayı istenilen sıcaklığı getirdimi hava da çok soğuk değil ise bekleme moduna girip çıkması normal.

• evet biliyorum da, 10 dakikada bir yapmaması gerekir, yani misal 10 dk çalışıyor, 5 dakika duruyor gibi, onun yerine temposunu düşürebilmesi gerekir, çünkü 12000 lik klimanın çalışma aralığı için ısıtmada 3000 ile 17000 btu arasında çalışır yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: stunc63

f/p olarak benim tercihim sırası ile

arçelik 12062 -1557TL

beko 7675 -1557 TL

alarko flair flr-12ınv -1616 TL

zibro sp7535 -2760 TL

alarko xpovergold nqv 035-m2 -1979 TL

midea MSYI-12HRDN1 -2900 TL

toshiba ras13skvr -2937 TL

ustalar belki bana kızacak bu arçelik ve beko için fakat kendi kafamdan seçtiğim markalar arasında fiyat performans olarak benim sıralamam bu şekilde.
    sıralamayı sadece fiyat olarak yapmadım. nominal güç ve err değerleri üzerinden fiyatı değerlendirdim. alarko flair flr-12ınv ses diğer lerine göre fazla olduğunu belirtmek isterim. alarko alınacaksa xpofer serisi öneririm. (verileri katalok değerleri üzerinden alıp değerlendirmeyi o şekilde yaptım.)

3-5 aylık araştırmalarım ve ustaların yorumları neticesinde (daha öncede forumda yukarıdaki yazıyı yazmıştım) 30m2 mutfak salon beraber olan evime arçelik 12062 inverter klimayı, kredi kartı ile 4 ay ötelemeli 12 ay taksitle 1500Tl ye alıp taktırmış bulunuyorum. 2 saatlik montaj sonrasında (borular kablo kanalı içerisinden geçirilip, yanlarında olmayan vakum makinesi beklendi ve gelince 20dk kadar vakum yapıldı ve gazı verildi.) saat 17 gibi 26C ye ayarlayıp otomatik fan konumunda klimaya yol verdim. 20C cıvarında olan salonu 1 saatte 25c ye çıkardı ve hala çalışmaya devam ediyor. bu çalışma esnasında deneme amaçlı olarak klima derecesini 23C ye düşürdüm. iç ve dış ünite durdu. biraz bekledim baktım çalışmaya niyeti yok tekrar 26C yapıp bıraktım. bu arada dış üniteyi takip ettim biraz, ara ara kendini kıstığını farkettim. iç ünitede sadece fan sesi duyuluyor, oda ara ara kısılıp tekrar yükseliyor. dış ünitede hafif bir cızırtı sesi (cırcır böcegi gibi) ve fan sesi var. içeriye kesinlikle dış ünitenin sesi gelmiyor. balkona çıktığımda duduğum fan sesi ve cırcır böceği sesi. fakat watmetrem olmadığı için ne kadar güç çektiğini ölçme şansım olmadı. dışarıdada yağmur başladı dış ünite yağmur altında. dış üniteye yakın zamanda bir koruma yaptırılacak. şimdilik memnunum tabii 6 saatlik memnuniyet. bakalım ilerleyen günlerde ne olacak.

• selam arkadaşlar,

cuma günü müşteri hizmetlerine bıraktığım şikayetten sonra, bi ertesi gün cumartesi günü servis gelip sorunuma baktı, dış ünitenin ayağının altına yerleştirilen lastik takozun ayak vida boşluğuna girinti yapmamasından dolayı, vida ile ayak birbirine çarparak titreşim yapıyormuş, lastik takozun sivir üst kısmını ayaktaki vida boşluğuna geçirerek sorun çözüldü, duvardan gelen uğultu %60 oranında azaldı, servise gelmişken dış ünite tahliye hortumunu da taktırdım, bağlantı borusuyla vana arasında açık kalan izolasyon yapılmamış yere de izolasyon yaptırdım, bi meyve suyu ikram ettim, gönderdim:)

Kim ne derse desin, Arçeliğin müşteri hizmetleri ve servis ağı oldukça tatmin edici.
  • quote:

selam arkadaşlar,

cuma günü müşteri hizmetlerine bıraktığım şikayetten sonra, bi ertesi gün cumartesi günü servis gelip sorunuma baktı, dış ünitenin ayağının altına yerleştirilen lastik takozun ayak vida boşluğuna girinti yapmamasından dolayı, vida ile ayak birbirine çarparak titreşim yapıyormuş, lastik takozun sivir üst kısmını ayaktaki vida boşluğuna geçirerek sorun çözüldü, duvardan gelen uğultu %60 oranında azaldı, servise gelmişken dış ünite tahliye hortumunu da taktırdım, bağlantı borusuyla vana arasında açık kalan izolasyon yapılmamış yere de izolasyon yaptırdım, bi meyve suyu ikram ettim, gönderdim:)

Kim ne derse desin, Arçeliğin müşteri hizmetleri ve servis ağı oldukça tatmin edici.

Demiyorsunki servislik olacak mal almayım.
    İyi mal alsan servisi kurulumda görürsün.
    Daıkın, panasonic, fujitsu klimalarım 15 - 10 - 5 senedir servis yüzü görmedi siz daha çok arçelikle meyve suyu içersiniz.

Not; zengin değilim, sadece kötü mal alacak param yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angel Girl

quote:

selam arkadaşlar,

Daıkın, panasonic, fujitsu klimalarım 15 - 10 - 5 senedir servis yüzü görmedi siz daha çok arçelikle meyve suyu içersiniz.

Sizin arabanızda Mercedes veya Bmw dir herhalde zengin olmadığınıza göre ucuz ve kalitesiz arabaya para vermezsiniz sanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: rebanuba

quote:

quote:

selam arkadaşlar,

Sizin arabanızda Mercedes veya Bmw dir herhalde zengin olmadığınıza göre ucuz ve kalitesiz arabaya para vermezsiniz sanıyorum.

Araba kullanmayı 35 sene önce bıraktım düz mantıklı arkadaşım, taksiler o kadar ucuzki ve mahallemde araba park edilecek yer olmayınca mecburen sattım.
    (Mahallemde dedim, sokağımda demedim)

Ayrıca not olarak yazdım okusanız görecektiniz ''zengin değilim'', klimalar arasında 500 tl fark var arabalar arasında onbilerce lira fark, kıyaslamanıza hayran kaldım.

Bilgisizlikten yerli montaj ürünü alınıyor, yada sigaraya, altılıya, içkiye para vermek varken neden daıkın alsınki insanımız değilmi (istisnalar ayrı).

Birde hep aynısınız inanınız ki ben daıkın aldım diyince sanıyorsunuz daıkın 50.000 tl yahu arada 500 tl hadi hadi 1000 tl olsun neyin sorgulaması bu.

Neden arabayı sokuşturuyorsunuz ki, bana araba lazım değil şehrin göbeginde oturuyorum karşımda, tansaş, 10 dakika ilerde migros, belediye otobüsü ile 30 dakika sonra deniz, otobüsle 45 dakikada yayla, izban ve aktarma ile 2 saatde foça.

Neyin arabası ben sokaga para atacak kadar gene zengin değilim, 50 kuruşluk benzine 5 tl vereyim, azıcık sorgulamacı olun ama fakire fukaraya karşı değil hükümetlere karşı.

Erkeğin kafası ya arabaya yada futbola çalışır.(istisnaları ayrı tutuyorum) (gerçi herkes istisnayım sanacak ya)

Ben, güldürdün Allahda sizi güldürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angel Girl -- 7 Ocak 2013; 11:54:49 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rebanuba

quote:

quote:

selam arkadaşlar,

Araba kullanmayı 35 sene önce bıraktım düz mantıklı arkadaşım, taksiler o kadar ucuzki ve mahallemde araba park edilecek yer olmayınca mecburen sattım.
    (Mahallemde dedim, sokağımda demedim)

Ayrıca not olarak yazdım okusanız görecektiniz ''zengin değilim'', klimalar arasında 500 tl fark var arabalar arasında onbilerce lira fark, kıyaslamanıza hayran kaldım.

Bilgisizlikten yerli montaj ürünü alınıyor, yada sigaraya, altılıya, içkiye para vermek varken neden daıkın alsınki insanımız değilmi (istisnalar ayrı).

Birde hep aynısınız inanınız ki ben daıkın aldım diyince sanıyorsunuz daıkın 50.000 tl yahu arada 500 tl hadi hadi 1000 tl olsun neyin sorgulaması bu.

Neden arabayı sokuşturuyorsunuz ki, bana araba lazım değil şehrin göbeginde oturuyorum karşımda, tansaş, 10 dakika ilerde migros, belediye otobüsü ile 30 dakika sonra deniz, otobüsle 45 dakikada yayla, izban ve aktarma ile 2 saatde foça.

Neyin arabası ben sokaga para atacak kadar gene zengin değilim, 50 kuruşluk benzine 5 tl vereyim, azıcık sorgulamacı olun ama fakire fukaraya karşı değil hükümetlere karşı.

Erkeğin kafası ya arabaya yada futbola çalışır.(istisnaları ayrı tutuyorum) (gerçi herkes istisnayım sanacak ya)

Ben, güldürdün Allahda sizi güldürsün.

Anladığım kadarı ile bir bayansınız ve sizi yazdıklarınızla başbaşa bırakıyorum.İyi günler.

• aslında herkesin fayda maliyet anlayışı başkadır, maliyet kişinin gelir durumuna göre değişir, fayda ise tamamen kişinin hayat tarzına özeldir.
    bazı insanlar ceplerindeki son parayı da lüks restoranda yemeğe harcar, bazısı otobüse binmez daima taksiye biner, vs.
    buradaki arkadaşlara objektif bir değerlendirmeyle sesleniyorum, geliriniz giderinizden en az 2.000 tl fazla ise, ve benim evimdeki eşyalar her zaman en lüks kalitede olsun derseniz, daikin, ME, Toshiba ürünlerinden şaşmayın,
    diğer türlü, ben klimayı zaten az kullanırım, sadece soğutmada kullanırım, sadece akşamları kullanırım, evimde her eşyamda en lüksünü aramam derseniz, bu kalitede ve bu fiyatta inverter klima bulmanız zor görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teres -- 7 Ocak 2013; 14:37:11 >
  • ya ben memnunum dedikten sonra yok olmaz diyecek halimiz nasıl olsun :)

ama bazı gerçekler var ve bunu çoğunluk zaten biliyor ,öyleyse niye yazıyoruz ? ,tabiki bilmeyen ve ilk defa klima alacak olanlar için

maddi durumları olmayanlar için sözüm olamaz çünkü sadece akıl vermek yetmiyor eee para verecekte olmadığıma göre :)

yeni klima alacak arkadaşlar bir defa arçelik klimalar diğerlerine göre yüksek sesli çalışıyor bunu kabul edip alacaklar

birde ısınmayı düşünüyorlarsa bence hiç yanaşmasınlar gücünün yeteceği en iyi klimayı almayı düşünsünler

ya problem olursa yenisini alırım diyemeyeceklerine göre bunları başta kabul edip alıyorsa bize laf düşmez ama bile bile alıpta çok ses yapıyor ,ısıtmıyor gibi başlıklar açmakta abes teşkil ediyor

çok servisi var diye marka seçmek bir derece doğru ama bu iş klima için pek geçerli değil ,bozulursa ne olacak gibi soru işaretleri bırakmanında gereği yok ,dağ başında bile yaşasanız artık her firma parasını verdikten sonra gelip işinizi hallediyor

zaten mantık bozulması değil çok uzun süre problem çıkartmaması ,diğer türlü servisi var ama her sene problem çıkarıyorsa yemişim o servisleri

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

ya ben memnunum dedikten sonra yok olmaz diyecek halimiz nasıl olsun :)

ama bazı gerçekler var ve bunu çoğunluk zaten biliyor ,öyleyse niye yazıyoruz ? ,tabiki bilmeyen ve ilk defa klima alacak olanlar için

maddi durumları olmayanlar için sözüm olamaz çünkü sadece akıl vermek yetmiyor eee para verecekte olmadığıma göre :)

yeni klima alacak arkadaşlar bir defa arçelik klimalar diğerlerine göre yüksek sesli çalışıyor bunu kabul edip alacaklar

birde ısınmayı düşünüyorlarsa bence hiç yanaşmasınlar gücünün yeteceği en iyi klimayı almayı düşünsünler

ya problem olursa yenisini alırım diyemeyeceklerine göre bunları başta kabul edip alıyorsa bize laf düşmez ama bile bile alıpta çok ses yapıyor ,ısıtmıyor gibi başlıklar açmakta abes teşkil ediyor

çok servisi var diye marka seçmek bir derece doğru ama bu iş klima için pek geçerli değil ,bozulursa ne olacak gibi soru işaretleri bırakmanında gereği yok ,dağ başında bile yaşasanız artık her firma parasını verdikten sonra gelip işinizi hallediyor

zaten mantık bozulması değil çok uzun süre problem çıkartmaması ,diğer türlü servisi var ama her sene problem çıkarıyorsa yemişim o servisleri

• Sanshô dayû S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bir tanıdığım dubleks evde oturuyor alt katta Panasonic Kit Ethera mı nedir son sistem inverter var üst katta da Arçelik 12062 var.İş yerimde de ME inverter varmış.İçlerinde en çok memnun olduğum Arçelik 12062 gözünü kırpmadan al beğenmezsen ben alırım yatak odasına takarım diyor bilginize.
  • merhabalar bende de 12062 var. çok memnunum yalnız sorunum şu: havalandırma kapağı aşağı baktığı için çocuğu çarpar diye korkuyorum ben de şiddetli soğuktan rahatsız oluyorum en kısık fanda olmasına rağmen..sizin havalandırma kapaklarıda aynı yönde mi ve siz de soğutmada sorun teşkil ediyor mu ? müşteri hizmetleri ısrarıma rağmen kapak yönünün değişemeyeceğini söyledi. bütün iç ünitenin değişmesi gerekiyor zannedersem..
    saygılar..
  • bilo55 B kullanıcısına yanıt
    Kardeş arçeliği bu kadar kötülemeyin ya ben kendim şahsen klimacılık mezunuyum vatandaş cop ve eer değerleri için bile bilmem nerden onay alıncak falan diyorlar hikaye bunlar kapitalist dünya oyunları arkadaş klimanın verdiği ısıyı watt değerine çevirip birde tükettiği elektirik watt değerindeki oranı birbirine bölersen zaten eer ve cop değerlerini bulursun gerisi yalan. Arçeliğe gelince yıllardır yedi düvelimiz kullanıyoruz hala da evime arçelik ve beko aldım çamaşır buzdolabı bulaşık şofben neyse daha fazla uzatmak da istemiyorum ama arçelik de çok iyi markadır yıllardır bozulsada değiştirsek diye baktığımız çok ürün oldu kullanmadan bence yorum yapma servisinde de çalıştım yedek herşeyi mevcut arkadaşımın 2 senelik klima inverter kartı yandı Mit.Elk. marka kışın göbeğinde klimasız kaldı günlerce soğukta kimse malı bozulmasın ister ama bozulunca da en kısa sürede çözüm ister yıllardır buzdolabı üreten firma klima mı yapamayacak allahaşkına gidebilen varsa eskişehirde klima fabrikası var.

• quote:

Orijinalden alıntı: hanibene

Kardeş arçeliği bu kadar kötülemeyin ya ben kendim şahsen klimacılık mezunuyum vatandaş cop ve eer değerleri için bile bilmem nerden onay alıncak falan diyorlar hikaye bunlar kapitalist dünya oyunları arkadaş klimanın verdiği ısıyı watt değerine çevirip birde tükettiği elektirik watt değerindeki oranı birbirine bölersen zaten eer ve cop değerlerini bulursun gerisi yalan. Arçeliğe gelince yıllardır yedi düvelimiz kullanıyoruz hala da evime arçelik ve beko aldım çamaşır buzdolabı bulaşık şofben neyse daha fazla uzatmak da istemiyorum ama arçelik de çok iyi markadır yıllardır bozulsada değiştirsek diye baktığımız çok ürün oldu kullanmadan bence yorum yapma servisinde de çalıştım yedek herşeyi mevcut arkadaşımın 2 senelik klima inverter kartı yandı Mit.Elk. marka kışın göbeğinde klimasız kaldı günlerce soğukta kimse malı bozulmasın ister ama bozulunca da en kısa sürede çözüm ister yıllardır buzdolabı üreten firma klima mı yapamayacak allahaşkına gidebilen varsa eskişehirde klima fabrikası var.

+1000
    Bu çok bilmişler hiç üretimde çalışmadıkları için neyin nasıl olduğunu iki gazete haberinden fikir yürüterek açıklarlar.
    Her üretilen ürünün her parçasının aynı yerde yapılmasına imkan yoktur.

Öyle olsaydı
    Mercedes araba motoru üretirken gereken alüminyumu , çeliği, hatta motor yağını gider topraktan çıkartırdı. Benzin için rafineri kurardı.
    Kablo tesisatı için bakır fabrikası kurardı. Varsa örnekleri yazın öğrenelim.

Hatta çalıştıracak işçileri de önceki çalışanlara doğurttururdu :)

elbette TR de olmayan parçaları yurtdışından getirirler, bu sadece beyaz eşya değil pek çok sektörde böyledir.
    Hele ki ahkam kesenlerin tahmin edemeyecekleri ürünlerin bile bazı parçaları yurt dışından gelir
    Çünki TR de yok.

Çinde yapılmayan bir ürün kaldı mı? Her çin malı kötü müdür, HAYIR
    Allahtan sizin gibiler sadece forumlarda numunelik olduğu için TR nin gerçek kullanıcı profilini yansıtmıyorsunuz.

Adım gibi biliyorum bunların kaka dediği bir kaç markanın ürünün üstüne japon markası yaz yapıştır
    işte bu japon malı der çıkarlar. anlamazlar. Bilgileri bu kadardır.

Hep hazır para yemiş olsalar gerek,
    Çünki üretim havasını koklamamışlar, makina seslerini, presleri duymamışlar, yürüyen bandları robotları görmemişler
    Ne aşamalardan geçtiğini gözleri bile görse inanmaz.
    Klavye dayılığı yapmak üretim yapmaktan kolay geliyor.

Burun kıvırdıkları markaların fabrikalarını gezin diye tavsiye vereceğiz ama bunları işe bile almazlar ki ziyaret için kapıdan içeri soksunlar.
    Hepsinde hummalı bir çalışma vardır.

Sadede geliyorum

Para verip alacağımız her ürün veya hizmeti araştırmalı, bütçemize ve amacımıza uygun olanı almalıyız.
    Herkes istediğini almakta özgürdür. Yerlisi yabancısı,
    AMa lütfen birileri kendine uygun olan yerli malı ürün, eşyaya, hizmet aldığı için diğerlerini aşağılamaktan vazgeçin artık

Bugün ben de klima almaya niyetliyim ama detaya ve uzun vadede bana verebileceği fayda - zarar grafiğini çıkartmaya çabalıyorum
    Sonuç yerli veya yabancı, japon veya çin, hedef tahtama hangisi 12 den vurursa onu alırım

Diğerlerini de alanların kendi hedeflerine amaçlarına uygun olduğu için almalarından başka suçları yok,
    insanların her yardım taleplerini çemkirerek değil anlayışla belirtelim yardımcı olalım.
    Hiç bir şey yapmadan Link verip alttan da hakaret etmek işin kolayıdır, Üstünlük taslamadır
    Mütevazi olursak bir yerimiz eksilmez,
    Foruma yorum yaparken bile gülerek yazmayı deneyin o zaman foruma ve üyelere daha faydalı olursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 4 Aralık 2013; 1:52:00 >

• Yazmayayım dedim ama olmuyor arkadaş....

Evet Çin de iyi de var kötüde var.Ama malesef bahsedilen bu markalar Çin in çöplerini alıp kullanıyorlar.Dünyada daha kötü bir fan motoru yoktur o çok sevdiğiniz klimanın üstündekinden.

Klima mı ,fabrika mı gelin bana sorun.Ben Türkiye nin ilk split klima fabrikasında çalıştım.İmalat nedir iyi bilirim.Yan sanayi nedir iyi bilirim.Hatta yan sanayi olup olmadığını veya malın ne olduğunu bulmak o kadar kolay ki,yaz hz. google la sana kim üretmiş,kimin nesi neyin fesi söylesin..

Şimdi şunu söylüyorum bakın, o sizin bahsetiğiniz marka en dandik Çin li üretilmiş klimadan daha vasat daha kalitesiz.İsteyen varsa gelin dağıtalım bakalım.

Alan başına bela alır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Yazmayayım dedim ama olmuyor arkadaş....

Evet Çin de iyi de var kötüde var.Ama malesef bahsedilen bu markalar Çin in çöplerini alıp kullanıyorlar.Dünyada daha kötü bir fan motoru yoktur o çok sevdiğiniz klimanın üstündekinden.

Klima mı ,fabrika mı gelin bana sorun.Ben Türkiye nin ilk split klima fabrikasında çalıştım.İmalat nedir iyi bilirim.Yan sanayi nedir iyi bilirim.Hatta yan sanayi olup olmadığını veya malın ne olduğunu bulmak o kadar kolay ki,yaz hz. google la sana kim üretmiş,kimin nesi neyin fesi söylesin..

Şimdi şunu söylüyorum bakın, o sizin bahsetiğiniz marka en dandik Çin li üretilmiş klimadan daha vasat daha kalitesiz.İsteyen varsa gelin dağıtalım bakalım.

Alan başına bela alır...

Birol hocam selamlar.İzmire selamlar.

Şimdi güzel şeyler yazıyorsunda bu kadar insan ne alıcak ? Hepsinin zibro almasını bekleyemezsin ya da mıtsubishi ya da daikin...

Herkes bütçesine göre araştırıp iyi kötü birşey alıp işini görmeye çalışıyor. Sen beni bilirsin. Ben marka fanatiği değilim. Yerli yabancı manyağı da değilim.

Her zaman makul ve mantıklı olanın peşine düştüm.

Şimdi her zaman dediğim bir lafı yeniden tekrar edeceğim." Marka kadar model önemlidir."

Kısaca arçelikde de iyi modeller var.Dolasıyla markayı topyekün kötülemek yerine senin gibi bu işin mutfağında olan kişilerin model üstüne konuşması daha yerinde olur.

Nasıl desem ben bütün foruma önerdiğim markaların yanında marka olarak önermediğim ancak bizzat tecrübe edip önerdiğim 90064 Arçelik inverter klimayı da burda tavsiye ettim. Gün geldi adamlar 90064 Y sürdüler piyasaya. Bu de ondan denedim ve hemen herkesi uyardım uzak durun diye...

Şimdi yukarda 120062 den memnun olanların yazılarını okudum. Sen ise hepten kötüdür yazıyorsun.

Kusura bakma bu modeli mi kötülüyorsun markayı mı kötülüyorsun daha net olmalısın. Bu forumda kimlerin ipliğini pazara çıkardığımı takip eden müdavimler bilir. Bu bakımdan günümüzde herkesin mercedese binemeyeceğini düşünürsek daha titiz yorumlar bekliyoruz sizin gibi ustalardan.

Mesajım yanlış anlaşılmasın. Mevzuya netlik kazandırmak için yazdım.

İyi forumlar.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.