Bugün bende 12062 taktırdım.25 metrekare salonda daha çok ısınma amaçlı şeçtim.Salon alt kat.Yalıtım yok.2 duvar dışarı cephelive pencereli.Pencereler tek cam ahşap çerçeveli. Dış ünite balkon altına takıldı. İlk intiba ısınma olumlu ancak daha soğuk geçen ocak,şubat aylarında performansını görmek lazım.O aylarda tekrar paylaşmak isterim.
Sizin taktırdığınız yerde cihaz yetersiz gelebilir.İlla yetersiz gelecek diye de birşey yok ama yalıtım konusundaki kondüsyonu oldukça kötüymüş salonun. İklimlendirme konusunda neyle iklimlendirdiğiniz kadar nereyi iklimlendirdiğiniz de çok önemlidir.
Diğer yandan bu modelin iyi ya da kondüsyonu nedir bilmiyorum. Kullanan arkadaşlar detaylı yorumlarsa herkes biraz fikir sahibi olur.
Bir firmanın satışa sunduğu bütün ürünlerin aynı kalite veya performansda olmasını beklemeyin tüketici olarak. Konuyu açan arkadaş model bazında tartışmak istemiş konuyu ama marka şöyledir böyledir konusuna dönmüş olay. Olaylara biraz geniş bakmaya çalışmak lazım. Firmalar o kadar çok model çıkartıyorlar ki artık takip etmek bir marifet. Ben şahsen bıraktım takibi. Forumun bu kısmına da fazla yazmamaya dikkat ediyorum. Forum üyleri yine yoktan yere birbirine girmesin. Kullanıcı isek zaten hiçbir firma babamızın oğlu değil. İşlerini iyi yapanda var kötü yapanda. Ama artık insanlar uygun fiyata iyi mal almak istiyor. Hayat şartları malum. O nedenle de arçelik beko vestel konusu forumdan eksik olmaz.
Bu modeli de bir kaç alan kişi olmuş . Demek ki birileri cihaz hakkında bir iki bişey karalar artık.
vay arkadaş bende tosh mu pana mı diodum.arçelik aklımın ucundan bile geçmiyodu ama bu forum bi alem.valla bu klima konusu hepten bi alem.allah benim gibi tercih yapacak olan arkadaşlarrın yardımcısı olsun.burda ne satıcı eksik oluyo nede palavracı(tabi lafım herkeze diil)allah kimseyi parasıyla rezil etmesin ne diiom
quote:
Orijinalden alıntı: kano1453
vay arkadaş bende tosh mu pana mı diodum.arçelik aklımın ucundan bile geçmiyodu ama bu forum bi alem.valla bu klima konusu hepten bi alem.allah benim gibi tercih yapacak olan arkadaşlarrın yardımcısı olsun.burda ne satıcı eksik oluyo nede palavracı(tabi lafım herkeze diil)allah kimseyi parasıyla rezil etmesin ne diiom
Tosh-pana... vs gibilerinin içinden seçmek kolay; para çoksa al işini görecek birini, tamam. Önemli olan ucuz çerçöp tayfasının içinden işe yarar birşey bulmak
sanırım öyle üstad yalnız benim demek istediğim birazda ''cehalet mutluluktur''olayı=))burda okudukça bilgileniyo insan.tamam tamamda.bilgilendikçede kafası karışıyo.bide üstüne yaygaracılar.zaten bende öle yapıcam artık.3-4 klima var aklımda uygun fiyat+servis olayını ölçüp tartıp alıcam birisini.omu bumu olayına girip kafa patlatmıycam artık=)) saygılar...
quote:
Orijinalden alıntı: kano1453
sanırım öyle üstad yalnız benim demek istediğim birazda ''cehalet mutluluktur''olayı=))burda okudukça bilgileniyo insan.tamam tamamda.bilgilendikçede kafası karışıyo.bide üstüne yaygaracılar.zaten bende öle yapıcam artık.3-4 klima var aklımda uygun fiyat+servis olayını ölçüp tartıp alıcam birisini.omu bumu olayına girip kafa patlatmıycam artık=)) saygılar...
Yaygaracılar da çamurcular da belli zaten.
Konu hakkında biraz bilgi edinip bazı aletleri seçin, sonra bunlar hakkında kullananlara veya konudan daha iyi anladığına inandığınız kişilere fikir sorun. Tabii öğrendiklerinizi tekrar süzgeçten geçireceksiniz
iyide burada krigamine serisinin değerleri 5 in üstünde gözüküyor derken evet zaten 5in üstünde gözüküyor. şayet burda gözükmüyor demek istiyorsanız. cümleyi biraz karıştırdım. mitsubishi electric e 2. sütundan bakınız MUZ-FD25VA/MSZ-FD25VA 5,15 değerlerini göreceksiniz
O ZAMAN TOSHİBA VE MİTSUNUN COP VE EER DEĞERLERİ EUROVENT DE ONAYLANMIŞ YANİ İKİSİDE 5 İN ÜSTÜNDE DOĞRUMUDUR
quote:
Orijinalden alıntı: savaskalfa
O ZAMAN TOSHİBA VE MİTSUNUN COP VE EER DEĞERLERİ EUROVENT DE ONAYLANMIŞ YANİ İKİSİDE 5 İN ÜSTÜNDE DOĞRUMUDUR
Doğrudur, rahat olun
quote:
Orijinalden alıntı: ygt07
quote:
Orijinalden alıntı: ender200279
MRB, ARÇELİK 12062 inverter modelinin teknik verilerini aşağıda veriyorum.Değerler bana çok iyi geldi.3,81 eer, 4,17 cop değeri var.fiyatıda 1400 civarı.
Klimayı Adana da kullanacağım oda 25m2. Soğutma da şüphem yok en dandik klima bile soğutuyor ama ısıtırmı? Ondan şüpheliyim.Gerçi klimanın teknik verilerinde -15 derecede ısıtır diyor ama ben kararsız kaldım. Klimadan gerçekten anlayan arkadaşlar sizce alınırmı bu klima.
EER ve COP değerlerine inanmayın yerli markaların. Eurovent'ten onayı yoksa bu değerlerin hepsi hava, şişirme.ME Krigamine 4 küsur copları zor görürken Arçelik mi görecek Japonlar mı bu işi bilmiyor yoksa boşverin yerli markaların sallama değerlerini, Eurovent onayı olmadan.A sınıfı bile değil o cihazlar..Hadi A sınıfıi ama neyin A'sı; b nin mi C nin mi...
iyide burda ygt07 arkadaş ME Krigamine 4 küsur copları zor görürken diyor neye dayanarak demiş olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: savaskalfa
quote:
Orijinalden alıntı: ygt07
quote:
Orijinalden alıntı: ender200279
MRB, ARÇELİK 12062 inverter modelinin teknik verilerini aşağıda veriyorum.Değerler bana çok iyi geldi.3,81 eer, 4,17 cop değeri var.fiyatıda 1400 civarı.
Klimayı Adana da kullanacağım oda 25m2. Soğutma da şüphem yok en dandik klima bile soğutuyor ama ısıtırmı? Ondan şüpheliyim.Gerçi klimanın teknik verilerinde -15 derecede ısıtır diyor ama ben kararsız kaldım. Klimadan gerçekten anlayan arkadaşlar sizce alınırmı bu klima.
EER ve COP değerlerine inanmayın yerli markaların. Eurovent'ten onayı yoksa bu değerlerin hepsi hava, şişirme.ME Krigamine 4 küsur copları zor görürken Arçelik mi görecek Japonlar mı bu işi bilmiyor yoksa boşverin yerli markaların sallama değerlerini, Eurovent onayı olmadan.A sınıfı bile değil o cihazlar..Hadi A sınıfıi ama neyin A'sı; b nin mi C nin mi...
iyide burda ygt07 arkadaş ME Krigamine 4 küsur copları zor görürken diyor neye dayanarak demiş olabilir
yazıyı komple detaylı okursan kardeş, 18LİK CİHAZDAN bahsediyorum!!!18lik krigamin 5 cop görebilir mi ya da 12lik?hayır!Neye dayandığı ortada işte. Arçelik ya da demirdöküm düz klimaları katalogta saçma sapan 3,88 küsur gibi değerlerden bahsediyorum.Eurovent değerleri geçerli değerlerdir kesin olarak ki ME gibi firmaların verdiği eurovent değerleri doğrudur.YAZILARI DOĞRU OKUYUN!KRİGAMINE GİBİ EN BABA CİHAZLARDAN BİRİSİ 4 YA DA 5 GİBİ COP DEĞERLERİNİ ZORLUYORSA, ARÇELİK tse DEĞERLERİYLE BU DEĞERLERE KESİNLİKLE YAKLAŞAMAZ VE YANILTICI DEĞERLERDİR BUNLAR DEMEK İSTOYOR YGT07 ARKADAŞIN.DAHA AÇIK YAZILABİLİR Mİ KARDEŞ?YAZILAMAZ.sAYGILAR.
az önce montajı oldu bir kaç gün sonra değerlendirme yaparım havalar da fena gitmiyor
aslında biliyorsunuz ben klima tavsiyesine karışmıyorum ama
eurovent de 5 i geçenler RAS-10SAVP-E / RAS-B10SKVP-E serisi yani 2.5 KW cihazlar
acaba yanılıyormuyum ?
persembe günü kurulum oldu iç ünite hemen yatagımın üstünde ve dış ünite ise yatagın yaklasık 1m yanında camın hemen kenarında (fransız balkon) sessizliğine şaşırdım uyurken rahatsız etmiyor salonda ki vestel platinum klimaya göre ruh gibi diyebilirim yatmadan 1 saat evvel açıyorum ( gece 1-2 arası) ve sabah 5te otomatik kapansın şeklinde ayarlıyorum sabah kalktıgımda oda (18m2) ve ebeveyn banyosu (yaklasık 4m2) gayet sıcak uyanıyorum tshirt ve pikeyle yattıgımı belirteyim rahat rahat sesi yüksek olur diye korkuyordum ama memnun kaldım bu yönden havalar biraz daha soğursa tam performansını test edebilirim ama şu an 4-5 saatlik çalışma ile epey ısıtmakta ön yargısı olanlar bir daha düsünsün derim 12062 en cok satılan modeliymis ben 1 haftaya yakın bekledim gelmesini
aslında biliyorsunuz ben klima tavsiyesine karışmıyorum ama
eurovent de 5 i geçenler RAS-10SAVP-E / RAS-B10SKVP-E serisi yani 2.5 KW cihazlar
acaba yanılıyormuyum ?
alptuğ hocam şayet bana dediyseniz tam anlayamadım açabilirseniz:))
verdiğiniz linkte 12 ve 18000 btu eer-cop 5.0 ı geçen klima göremedim
konu toshiba klimaların çok yüksek eer-cop değerleri varmı yokmu gibi algıladım
eğer doğru algılamışsam evet ben verdiğiniz sitede göremiyorum ,yanlış algılamışsam kusura bakmayın
selamlar
alptuğ56 hocam arkadaşın yazdığında btu meselesi yok. sizi yanıltan arçeliğin yüksek btu değerlerine ygt07 dostumuz toshiba bile 18 vb değerlerde 5e ulaşamamışken arçelikmi ulaşacakki demiş. konu burdan açıldığı için savaşkalfa dostumuzda yanlış bir link almış ama oda orda btu yazmamış. ben sadece linki düzelttim. toshibanın evet doğru 7-ve 9 luklarda 5 üzeri cop değerleri var.
bu arada arçelik lg ile çalışıyor. bu değerlere ait euroventte bilgi yok bende baktım. bu konu ile ilgili ygt07 arkadaşımız gerekeni yazmış tse değerlerine göre arçelik bilgi vermiştir demişler. aynen doğrudur. klima alınabilirmi? yeni rahmetli olan bir genç arkadaşımda Allah gani gani rahmet eylesin. 12060 modeli vardı rahmetlinin babası akşam saat 22:00 dan sonra tavana vurup makineyi kapattırıyormuş 3-4 kez servis gelmiş birkez dış ünite değişmiş genede sesi kesememişler. ama ısıtması çok güzel oduğunu söylerdi nur içinde yatsın.