Şimdi Ara

Arcalion

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce kullanan var mı? Sınava kadar günde iki tane kullanmayı düşünüyorum. Çok bir yan etkisi de yokmuş zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi todrsv -- 20 Mayıs 2023; 20:32:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Upp yok mu kullanan

• Hayatımda ilk kez duydum.

• özel ders veren bir tanıdığım dikkat dağınıklığı olan öğrencilerine bu mereti kullandırtıyordu

zararı olmaz ama herkeste fayda sağlamıyor.dene ve gör

• Dikkat dağınıklığım yok ama ekşide mucizevi bir şeymiş gibi bahsediyorlar, denemekten zarar gelmez

• Her ilacin bir etkisi vardır, sağlık ocağı dahi olsa doktor kullanabilirsin demeden kullanma bence.

• todrsv kullanıcısına yanıt

hocam bir dönem zihni güçlendiriyo diye alıyordum, hapı attığım andan itibaren en az 3 saat uyuyorum aşırı uyku yapıyodu bende bi faydasını görmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lustral rexapin dideral
    6 yıl önce açıldı
    Anafranil günlüğüm ( OKB)
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sinifinsessizii kullanıcısına yanıt
    Uyku yaptığını ilk defa duydum hocam, sadece bir tık mide bulantısı yaptı bende

• todrsv kullanıcısına yanıt

Eksiyi okudunuz mu hocam orada da bazi insanlara uyku bazilarinin hafizasina iyi geliyormus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinifinsessizii kullanıcısına yanıt
    Okudum hocam, 3 gün oldu henüz bir etkisini görmedim ben

• forumda gezerken rastladım başlığa, yaklaşık 1.5 ay boyunca iki arkadaşımla beraber bu ilacı (ilaç da denilemez sanırım aslında, b1 vitaminin formunun değiştirilmiş hali desek daha doğru olur) kullandık. etki olarak başta yani ilk haftanın bir gününde hepimizde feci bir baş ağrısı yaptı, sersemlik ile karışık bir zihin karışıklığı gibi. bir sonraki gün bu durum asgari düzeye indi daha sonrasında da kalmadı zaten. B vitamini, suda çözünen bir vitamin olduğu için idrarda koku yapıyor ama benim genel olarak terime kadar bile b vitamini kokmaya başlamıştı normal hayatta terleyen birisi olduğum için bu sorun oluşturan bir unsur haline zaman zaman geliyordu açıkçası. bazen kaşıntı sorunu ile karşılaşıyordum ilacı kullanırken ama bu ilaca mı bağlı emin değilim(prospektüsünde yan etki olarak yazıyor).

İlacı 2 defa 1.5 aylık periyotla kullandım ara vererek her iki seferde de kullanmaya başladığımda bu baş ağrısı ile karşılaştım, ilk defa kullandığım sırada beklentim yüksekti, ekşide yazılanlardan ötürü de olabilir, beni yataktan kalkarken falan baya rahat kaldırıyordu pek sorun olmuyordu eskisine göre daha zinde kalkıyordum. ancak odaklanma veya hafıza için benzer şeyleri bu kadar net bir şekilde diyebilir miyim bilmiyorum, genel olarak vitaminler herkeste aynı etkiyi zaten yapmaz bunu beklemiyorum. Gün içinde daha keyifli hissediyordum daha zinde oluyordum bir şeyleri yaparken nispeten daha istekliydim eskisine göre ancak plasebo da olabilir dediğim gibi.

diğer iki arkadaşımla zaten sürekli beraberdik kullanırken hepimizde öyle aman aman bir odaklanma artışıdır falan olmadı, sadece birazcık daha zinde oluyorduk gün içinde.

ilk olarak aile hekimime sormuştum bu ilacı kullanayım mı bir sorun olur mu diye, o şundan bahsetmişti kısaca:

"bu ilacın tam olarak etkileri pek belli değil yani işe yaraya da bilir yaramaya da bilir tamamen kişiden kişiye değişen bir durum söz konusu yani bana kalırsa pek gerek yok. bunu kullanacağına b vitamini olarak benexol yazabilirim." demişti o zamanlar, dediklerinde de aslında haklı gerçekten bunun ne oranda etki ettiğini falan kesin olarak bilmiyoruz.

ikinci defa kullanmaya başladığımda bir süre ara vermiştim zaten kullanırken de uzun süreli kullanımda böyle olması isteniyor genel olarak. ikinci kez kullanmaya başladığımda daha farklı şeylerle karşılaştım, yukarda baş ağrısını söylemiştim ilk günlerde olduğunu ama buna ek olarak keyifsizlik hali benim üzerimde ciddi etkili olmaya başladı. bir anda ilacı kullanmamla gelen bir şeydi, ekstra olumsuz bir durumla karşı karşıya değildim bunu yaşarken. bu 3 gün kadar devam etti daha sonrasında böyle pek bir şey kalmadı, hafızamın bazen daha kötü olduğunu hissetmeye başladım belki buna sınavın stresi falan etki ediyor olabilir bunu direkt olarak ilaca bağlamak kesinlikle doğru değil ancak böyle bir şeyle de karşılaştığımı belirteyim. genelde birinin ismini veya bir konuda bir şeyin ismini unutuyordum, en net hatırladığım şey: testislerin üstünde bulunan epididimis'in adı bir türlü aklıma gelmiyordu, bunu daha önce unutmakla karşılaşmadığım için net olarak aklımda kaldı. Ayrıca ikinci kez kullanımımda en net olarak yaşadığım şey kesinlikle daha fazla uykumun gelmesiydi, ilk kullanımımın tam aksine daha fazla uyumak istiyordum ve uyuduğum vakit de benim için hiç yeterli gelmiyordu. ekstra olarak önceki kullanımıma göre bir değişiklik yapmamıştım. ikinci kez kullanmaya başladığımda bu sorun net bir şekilde yukardaki arkadaşın da yazdığı gibi bende de oldu uyku hissi.

ilacı aç karnıma aldığımda, ya baş ağrısı ya da mide bulantısı gibi şeyler yaşıyordum onu da belirteyim mümkünse tok karna hatta mümkünse emilimin artması için yemekle birlikte yenmesi daha iyi etki göstermesine fayda sağlıyor sanırım.

ayrıca ekstra olarak belirtmekte sorun olmaz sanırım, ilaç boyar madde olarak Sunset Yellow (E110) kullanıyor, bazı kişilerin buna alerjisi olduğunu belirtmekte fayda var. kaşıntı vb alerjik reaksiyonlar belki bundan kaynaklanıyor olabilir emin değilim. ayrıca bu maddenin finlandiya, norveç ve ingiltere'de çocuklarda hiperaktivite, zekâ geriliği, böbrek tümörü, kromozom hasarı ve alerjiye neden olabildiği için yasaklandığını da belirteyim. tabii ki kullanım miktarlarına bağlı bir şey söz konusudur, bu kısım bence önemli dikkati arttırayım derken böyle bir riskin de var olduğunu göz ardı edilmemesi gerekiyor.

dağınık bir yazı oluyor ama olsun. iki defada da kullanırken kesinlikle iştahımda bir açılma oldu ve kilo artışı yaşadım, bunu diğer arkadaşım da gerçekten hissedilir bir şekilde yaşadı. sürekli molalarda falan bir şeyler yeme isteği gelmeye başlamıştı. bunu ilacı kullanırken kesinlikle olduğunu düşünüyorum en azından bizde öyle oldu ilacı bıraktıktan bir süre sonra bu etki pek kalmadı.

dozaj olarak da başlarda günde 1 kez öğlen bir şeyler atıştırırken alıyordum, daha sonraları kahvaltıda ve akşam yemeğinde olmak üzere 2'ye çıkarmaya başlamıştım. bırakırken de azaltarak bırakmakta fayda var, birden bırakınca bir süre sersemlik hissi olabiliyor en azından bende öyle olmuştu başlarken de bırakırken de :).

ha şunu da belirteyim atmadan önce, ilacı kullandığım dönemde çarpıntım çok fazla olmamaya başlamıştı bu ilacın bu yönde tam olarak nasıl bir etkisi var bilmiyorum ama hissedilir şekilde çarpıntı sorunum azalmıştı.

Genel olarak faydalı bir yazı olduğunu düşünüyorum, ikinci kez kullanırkenki başlama sebebim gün içinde daha zinde olmak içindi belki odaklanmama da iyi gelir diye ikinci kez yine başlamıştım. ancak uykumun daha fazla gelmesi ve zihin karışıklığını daha sık yaşadığım için bıraktım.

Yukarıda da belirttiğim gibi ben kendim farklı zamanlarda kullanırken bile farklı etkilerle karşılaştım, sizler daha farklı etkilerle de karşılaşabilirsiniz. yazdıklarımın tamamı da benim kendi tecrübelerim, herhangi bir tıbbi bir yazı kesinlikle değil. ekstra bir soru olursa yanıtlayabilirim bilgim ve tecrübem dahilinde :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.