|
Ben sat hocam boşver sevmiyosn zorlama < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

2 Mobil
|
Ben sat hocam boşver sevmiyosn zorlama < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Hocam selam. KimeDiyomBen#9361 her akşam forumdan arkadaşlarla oynuyoruz. Sizde gelin çok keyifli geçiyor. Yavaş yavaş çoğalıyoruz kimle denk gelirsek artık. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
çok güzel noktaya değinmişsin, kendi hikayesini yazması diye. gerçekten de bu tür yaşanmışlıklar farklı tat bırakıyor ve geriye dönüp baktığımızda da o tip oyunlara daha sıkı bir bağ kurduğumuzu görüyoruz. |
|
Daha önce dediğim gibi bu oyunun tek şanssızlığı BF6 - COD çekişmesine ve oyun bombardımanına denk gelmesi. Ama bence en iyi ses en iyi multiplayer vs bir dalda birşey kazanması lazım. Aralık ayında göreceğiz. Oyunun herşeyini çok akıllıca planlamışlar, oyun görsel olarak çok iyi ve sesler bakımından (zamanına göre) HL2 çıktığındaki etkiyi uyandırdı çünkü adamlar bu silahları hangarmış tepeymiş tünelmiş her birinde ayrı ayrı ateşleyerek seslerini kaydetmişler videoda gördüm, proximity chat çok iyi dont shoot komutunu kullanmak yerine proximity chat kullanıyorum "friendly friendly, im just completing my mission falan diyorum şöyle birkaç saniye adamı kesiyorum şimdi burada ihtimaller var, eli boş ise ilk anda tetikte olmak zorunda değilsiniz, vurmak istemiyorsanız adamın eli boşsa bir iki zıplıyorum yakında arc varsa ve açık alandaysak birlikte vurmaya başlıyoruz ama tünelde falan arkamı dönmüyorum bir iki kere biraz bekleyip arkadan vuranlar oldu :) Hiçbir amacın olmasa bile giriyorum blue gate haritasına alabildiğine açık alan, ortadaki çıkış noktasına yakın flütümü çalıp ARC çağırıyorum millete selam veriyorum çıkış yapanlara hediyeler dağıtıyorum :) Tabi bu haritanın zorluk derecesi 2/5 iken tavsiye edilir. 4/5 zorlukta özel koşullarda tavsiye edilmez lay lay lom :) envanter doldu ve üretebileceğim ucuz silahlarla giriyorum bu durumda kaybetmekten korktuğum birşey olmuyor. Soloda oraya git buraya git görevi varsa free loadoutla girip hiçbirşeye bulaşmadan görevi tamamlamaya çalışıyorum genelde yerini bulabilirsem 10 dakikada geri çıkıyorum. Level kasanlar night raid seçip oda anahtarlarını kullanarak en üst seviye loot yapmaya çalışıyorlar. 3-5 anahtar birikti ben soloda gündüz bu anahtarları kullanmayı düşünüyorum epic olan birşey vermese de şimdilik kafi level 30lardayım. Bu ilk wipe yani Raider'ı emekli etme işini (emeklilik diye geçmiyormuş dış görev gibi sefere göndermek için hazırlıyormuşuz) tamamlayacağım. "wipe" etmeyi düşünenler linkteki itemleri şimdiden tutsunlar sonra benim gibi 1 hafta ampul aramayın :)
https://arcraiders.wiki/wiki/Expedition-1 Karavan denen araç için ileriki aşamalar ama blueprintlerin silinecek olması pek hoşuma gitmedi. Muhtemelen onu yeni dönem başlayınca millet anında en güçlü silahları alamasın, güçsüz olanlar çok şikayet etmesin diye böyle karar vermişler. Embark'a saygı duydum ve hayatımda ilk defa deluxe edition oyun alıp çanta altına takılan nargile kozmetiğine altın paradan harcadım ve şu an ilk verdikleri 2400 altın para ya da adı herneyse 2750. Mavi kredileri biriktirip sarı paradan aldıkça yine birikiyor. Bunları biriktirmemiz bir işe yarar mı ilerde kozmetik dışında birşey için isteyecekler mi acaba? Kampçı Raider ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzgursel -- 8 Kasım 2025; 11:5:5 > |
|
Kimse oyunun eğlencesine, yaşattığı keyfe bir şey demiyor ki zaten, bu konuda gayet başarılı bir iş çıkarıyor. Biz de mesela ekip olarak bu aralar Queen ile çatışanları indiriyoruz ona sardık, insanların planlarını bozmak keyifli geliyor, çok can sıkıcı noktada beklemedikleri şekilde ölüyorlar, küfür kıyamet gırla. Evet her raid bambaşka bir hikaye ve oyun mutlaka seni içine çekecek bir şey sunuyor, bununla ilgili bir sorun yok ama başka sorunları var. Misal ekibin oyunlar ilgili aldığı kararların etkisi ve teknik olarak yetersizliği, çünkü Finals'dan biliyoruz ne kadar salak kararlar alabileceklerini. Örneğin expedition sistemini açıklarken, iki wipe sonrası oyunun içinden geçmiş adamla, 5 ay sonra oyun indirime girince alıp, başlamış adamı birbirinden nasıl ayıracağını açıklamıyor? Yeni başlayan oyuncuları nasıl koruyacağını açıklamıyor? Expedition'ı yapanla yapmayanı nasıl dengeleyeceğini açıklamıyor? Ekibin mallığı konusunda çok basit bir örnek vereyim. Skill Tree'de Conditioning'in ilk skill'i Used to the Weight. "Kalkan kullanmak seni artık o kadar yavaşlatmaz" diyor. Bunu okuyunca diyorsun ki tamam ekstra çeviklik elde ederim buna basayım. Fakat gel gör ki Light Shield için geçerli değil, aranızda buna basan ve Light Shield kullanarak devam eden varsa boşa giden 5 puan, ki komik olan da bu zaten oyunun büyük bölümünde Light Shield kullanılıyor. Reddit'de adamların içinden geçiyorlar, siz salak mısınız neden doğru düzgün açıklama yapmıyorsunuz diye! Hadi diyelim Medium ya da Heavy shield kullandın, bunlar da %5 ve %15 hareket hızını yavaşlatıyor, sıfıra sıfır elde var sıfır, çöpe olan 5 puan ve bunun gibi işe yaramayan bir sürü yetenek var, bir kısmını test etmiş insanlar reddit'de bulabilirsiniz. Başka bir örnek de teknik olarak vereyim, oyundaki Desyncs yerlerde, korkunç vaziyette. PvP temellerine kurduğun bir oyunda şunun yaşanması kabul edilebilir bir şey değil. Şunun aynısını defalarca yaşadım, sinir krizi yaşatıyor. Coolagain (@_Coolagain_) on X https://x.com/_Coolagain_/status/1986779492157661211< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 8 Kasım 2025; 12:33:22 > |
|
Dediğin skille ben dahil birçok kişi 5 puan bastık light shieldda az da olsa işe yaraması lazım mantıken, dediğin doğruysa +4 tanesi boşa gitti sayabilirim çünkü expeditiona katılana kadar başka yetenekleri açardım daha 40 günden fazla var bitmesine (+7 günlük periyotla birlikte). Herkes expeditiona katılsın diye çakallık yapmış olabilirler mi acaba :) bir sonrakinde expeditiona katılmayacaksak medium ve heavy shieldlar için yine 5 puan basılabilir o zaman mantıken? neyse belki güncellemeyle birşeyleri değiştirirler şimdiden karar vermemek lazım ama yetenek puanlarını sıfırlayamadığımız için bir sonrakinde 5-10 tane biriktikten sonra güncellemelere değişikliklere bakar oyunumun şekillenmesine göre karar veririm. desync dedikleri yüksek ping oluyor heralde? Bende birkaç kez sağ tarafta uyarı işaretleri falan çıkmıştı ama ben karşılaşmadım gigabit internetim var ve serverları avrupa seçtim. pingi yüksek servera bağlamasınlar, bağlantı çok kötüleşirse loadoutu kaybetmeden dönme seçeneği falan koysunlar o zaman o kadar server test yaptılar bunu halletmeleri lazım. |
|
Oyunun zaten ''early acsess'' den farkı yok.Tek farkı o şekilde çıkış yapmadılar.Keşke bu şekilde çıksaydı daha az tepki alırlardı.Oyunu başta oynayanları kobay olarak kullanarak hatalarını eksikliklerini giderecekler.Bunlara rağmen zevk alan varmı tabiki var.Kendi adıma oynayacağım oyunlar olmasaydı bu haline rağmen çıkışında alırdım bu dediklerimi bile bile.Oyunun atmosferi grafikleri ve özellikleri sesleri cidden çok iyi.Temeli sağlam.Umarım nihai hedeflerine ulaştırırlar oyunu. |
|
SONY Playstation 5 Digital Sürüm AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse |
|
Desync'e birçok şey sebep olabiliyor, latency, packet loss, tutarsız codepathler, hile; sebep ne bilmiyorum ama bir şeylerin yanlış olduğu çok net. Mantıken işe yaraması lazım evet ama yaramıyor, hatta daha da kötüsünü söyleyeyim tech test'de light shield %23 mitigating sağlıyordu, server slam'den sonra bu oranı %40'a çıkardılar, medium ise hala %42.5, yani medium shield kullanmanın da bir mantığı yok, bir de üstüne ekstra movement speed dezavantajı yaşıyorsun. Bak mesela elemanın teki Calming Stroll yeteneğini denemiş, kullanmayanla arasında sıfır fark. Çünkü Calming Stroll sadece Walk tuşuna bastığında işe yarıyor, bunun dışında tamamen işlevsiz ve bunun açıklaması yok, anca birileri bu şekilde bir şeyleri deneyecek de öğreneceğiz. Sonuçta PvP temelli bir oyun ve insanlar kendi tarzlarına göre belli strateji ile ilerliyor skill tree'de, bu tarz şeyler çok büyük sıkıntı online bir oyunda. Jinko - Embark Partner (@jinko_JINX) on X https://x.com/jinko_jinx/status/1985665469450215755?s=46&t=Kyre02lkoauyrO6aKk-HcQ |
|
| _____________________________ |
|
Şuan bu oyunun solo EU lobileri berbat, berbatın ekstra hali hatta. Öncelikle şunu belirteyim sürekli friendly diyen biri değilim ve pvpye karşı değilim. Ancak şuan solo eu lobileri kill on sight durumuna geçmiş, kim kimi görse ateş ediyor. Hiç kimse mikrofon kullanmıyor. İhanet etme hat safhaya ulaşmış, 2 kişiye güvendim ayrı maçlarda, rahatlıkla öldürebileceğim kişilerdi benden haberleri bile yoktu, pozisyonum çok iyiydi. İkisi de friendly dedi emote ile bir şey yapmadım zaten görev yapmaya çalışıyorum adam gibi loot yapmıyorum. Birisi ben loot yaparken vurdu 10 dakika beraber gezdikten sonra. Diğer ise birlikte kaçarken vurdu pc'nin orda evet sırf kaçmıyım diye. Bomboş bi karakterin olsa yine öldürmeye çalışıyorlar, hiç şaşmıyor şuana kadar düzgün bi etkileşimim olmadı. Sonrasında sunucu seçimimi Amerika yaptım girdim yine görev için. Biraz laglı oluyor ama yapcak bi şey yok zaten free loadout, pve'den biraz hasar aldım canım yarıydı. Görev için bi bölgeye gittim, meğerse key istiyomuş görevin tamamlanması için, içeri girmem lazım 1 kere sayması için. O sıra 2 kişi dışarıda konuşuyordu micden, uzaktan konuştum bende öldürmeyin görev yapıyorum eu dan geldim bomb.k bi sunucu, herkes ya birbirini öldürüyor ya da ihanet ediyor bi görev tamamlayamadım dedim. Adamlar kahkahaya boğuldu, gel sorun yok diye. Birisi heal ile shield bastı hatta, sonra 3.bi adam geldi dedi ben sana açıyım kapıyı gel key var. Açtı adam bi de lootu al keyfine göre diyor. Lootladım aldığımı aldım görevi yaptım, teşekkür edip çıkışa gittim. Başka eleman geldi şarkı söyleye söyleye, beraber kaçalım dedi sorunsuz bi şekilde çıktım. Aradaki farka bakar mısın. Mecbur NA sunucusunda oynayacağım görevlerimi halletmek için, EU sadece pvp için oynanılır bu oyunda, kimsenin dost canlısı olacağını sanmıyorum artık. |
|
|
Bende tam tersi işliyor niyeyse ancak dam hariç diğer haritalara girdim biraz daha iyiydi orda etkileşimler. Amerika'da her harita çok keyifliydi ama çünkü herkes mic kullanıyor |
|
Bunun sebebi muhtemelen şu, ilk hafta oyun solocular ve diğerleri olarak ayrıldı. Özellikle Avrupa bölgesinde solo serverları birbirine destek olan, savaşmayan bir yapıya dönüştü, bu da reddit, twitter vs. her yerde gündem olmaya başladı. Bilinçli olarak Avrupa serverına gelip solo oyunculara saldıran bir topluluk oluştu ister istemez ve an itibari ile denge biraz şaştı. Şu anki solo ortamı çok agresif, ama bunu sebebi biraz duo ve trio serverının farklı olmamasından kaynaklı, çünkü duo girdiğinde trio'ların arasına atıyor ve kimse 2v3 mücadele etmek istemediği için matchmaking yapıyor üçüncü kişiyi ama o da her zaman iyi sonuç vermiyor. Solo ortamı bu kadar yumuşakken, duo ve trio'ların durmadan mücadele içinde olmasına çok laf edenler oldu. Şu an reddit'de duo için de ayrı server muhabbeti dönüyor, ki sanırım en ideali bu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 8 Kasım 2025; 22:52:6 > |
|