Şimdi Ara

arap tanrısının başkalarına ettiği hakaretler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ey iman edenler! Müşrikler ancak bir pisliktir. Onun için bu yıllarından sonra Mescid-i Haram’a yaklaşmasınlar.

Bakara/65

İçinizden cumartesi günü azgınlık edip de, bu yüzden kendilerine: Aşağılık maymunlar olun! dediklerimizi elbette bilmektesiniz.

Maide/60

De ki: Allah katında yeri bundan daha kötü olanı size haber vereyim mi? Allah’ın lanetlediği ve gazap ettiği, aralarından maymunlar, domuzlar ve tağuta tapanlar çıkardığı kimseler. İşte bunlar, yeri (durumu) daha kötü olan ve doğru yoldan daha ziyade sapmış bulunanlardır.

Bakara/171

Kafirlerin durumu, sadece çobanın bağırıp çağırmasını işiten hayvanların durumuna benzer. Çünkü onlar sağırlar, dilsizler ve körlerdir. Bu sebeple düşünmezler.

Cuma/5

Tevrat’la yükümlü tutulup da onunla amel etmeyenlerin durumu, ciltlerle kitap taşıyan eşeğin durumu gibidir.

Araf/179

Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir.

Furkan/44

Yoksa sen, onların çoğunun gerçekten (söz) dinleyeceğini yahut düşüneceğini mi sanıyorsun? Hayır, onlar hayvanlar gibidir, hatta onlar yolca daha da sapıktırlar.

Araf/176

Dileseydik, onu ayetlerimizle üstün kılardık; fakat o, dünyaya meyletti ve hevesine uydu. Durumu, üstüne varsan da, kendi haline bıraksan da, dilini sarkıtıp soluyan köpeğin durumu gibidir. İşte ayetlerimizi yalan sayan kimselerin hali böyledir.

Müdessir/50-51

Onlar sanki arslandan kaçan yaban eşekleridirler.

Muhammed/12

Doğrusu Allah, inanıp yararlı işler işleyenleri içlerinden ırmaklar akan cennetlere koyar. Durakları ateş olduğu halde kafirler, zevklenirler ve hayvanlar gibi yerler.

Bakara/142

İnsanların beyinsizleri, “Yöneldikleri kıbleden onları çeviren nedir?” diyecekler; de ki: “Doğu ve batı Allah’ındır. O, dilediğini doğru yola eriştirir”.

Kalem/10-14 ve 15

Yemin edip duran, aşağılık, daima kusur arayıp kınayan, durmadan söz taşıyan, iyiliği hep engelleyen, saldırgan, günaha dadanmış, kaba saba; bütün bunların ötesinde bir de soysuz olan kimseye mal ve oğulları vardır diye, sakın boyun eğme. Âyetlerimiz kendisine okunduğu zaman, “Öncekilerin masalları!” der.

• bunlar gerçekse çok vahim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Communist -- 23 Nisan 2019; 15:13:28 >
  • Evrime inanıp hayvandan geldiklerine inanan ateistler neden gocunuyor ki?
    ne kadar tutarsızsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 23 Nisan 2019; 15:53:10 >
  • Gerçekse ne demek az bile yazmış. Daha çok var Kur'an da. Nedense hep işine gelenleri yazıyor ama konu sahibi.

Allah inanmayanların kimilerini uyarır henüz dünyada yaşar iken. Kimisi akıllanır ben hakettim bunu diye kimisi iyice zıvanadan çıkar.

Konu sahibi bunları yazmaz ama.
  • hem evrime inaniyonuz hayvandan geldik diyonuz, hemde size hayvan denince gocunuyonuz nasıl olacak bu işler saatanist
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    dostum bu sözler duygu içeriyor tanrı tüm olasılıkları bildiği için kızmaz nefret söyleminde bulunmaz aksi durum acizliktir.
  • Valla Kur'an ı okumadan önce benim de tanrı hakkında ileri geri konuşmuşluğum çoktu, Kur'an ı okuyunca ve gerçekten Allah'tan geldiğini anlayınca şunu anladım ki bilmediğin konuda iddia sunmayacaksın. Ben Allah kim bilmiyorum sadece var olduğunu ve Kur'an ile bize seslendiğini biliyorum. Elimden geldiğince bu hayatı Allah'ın emirleri üzerinde yaşayacağım inşallah ve ona döneceğim.

Emin ol ben de soracağım niye böyle böyle yazdın diye eğer bana izin verilirse. Kaldıki açıklayacağını belirtiyor bilmediklerimizi zaten Kur'an da.

Allah Kur'an da bize çok az bilgi verdiğini ve verdiği bilgilerin inanmamız için yeterli olduğunu ve bilmediğimiz hususlarda zan ile iddia etmememizi emreder.

Sen zan ile tanrının ne olduğunu bildiğini iddia ediyorsun. Bilgisiz olunca öyle oluyor tabi bir zamanlar ben de senin gibiydim.

Oku bir kez Kur'an ı birşey kaybetmezsin bak bakalım ne diyormuş Muhammed.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • adamın gözüne perde indi yine dur alıntı yapayım da kaçamasın

hem evrime inaniyonuz hayvandan geldik diyonuz, hemde size hayvan denince gocunuyonuz nasıl olacak bu işler saatanis
    dostum ben birşey iddia etmiyorum kendi sözleri içindeki çelişkileri söylüyorum hem herşeyi bilen diyip hemde sen maymunsun sen domuzsun pisliksin çocukça şeyler bunlar ne diyim allah kurtarsın
  • Cümlemize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Cümlemize.
    gel seni agnostik yapalım hiç çelişki yok
  • Ben bi ara farkında olmadan agnostik de olmuşum zaten. O zamanlar neye inandığım belli değildi. Cahildim senin gibi her telden vardı biraz. Hepsinin kendine has açıklayamadığı hususlar var. Dediğim gibi benim sorduğum sorulara tutarlı cevap veren çıkmadığı için ben bu kitaba iman ettim. Kanıt Kur'an dır o da görmek isteyene yol gösterir cinsten yazılmıştır.

Bilmediğimi Allah'a karşı iddia etmekten Allah'a sığınınca herşey oturdu kafamda.

Aslına bakarsan herkes kanıtlanamaz bir şeye inandığı için biraz agnostik de oluyor. Fark kanıt olmasa da inanmamız gerektiğinin farkına varmakta saklı.
  • quote:

Ben bi ara farkında olmadan agnostik de olmuşum zaten. O zamanlar neye inandığım belli değildi. Cahildim senin gibi her telden vardı biraz. Hepsinin kendine has açıklayamadığı hususlar var. Dediğim gibi benim sorduğum sorulara tutarlı cevap veren çıkmadığı için ben bu kitaba iman ettim. Kanıt Kur'an dır o da görmek isteyene yol gösterir cinsten yazılmıştır.

Bilmediğimi Allah'a karşı iddia etmekten Allah'a sığınınca herşey oturdu kafamda.

Aslına bakarsan herkes kanıtlanamaz bir şeye inandığı için biraz agnostik de oluyor. Fark kanıt olmasa da inanmamız gerektiğinin farkına varmakta saklı.
    kendini nerde mutlu hissediyorsan orda ol dostum kararına saygı duyarım ben acıda olsa doğru bildiğim yerde olacağım. fark tatlı olanı değil doğru olanı seçmemiz gerektiğinin farkına varmakta saklı.

• Seçimlerinize karışacak değilim de burada ne arıyorsunuz onu anlayamıyorum. Ben inanmıyor iken hiç de umrumda olmadı inananlar, hayatımı yaşadım siz niye burda din ile alay ediyorsunuz anlayamıyorum. Sizi bir gün birileri öperse hiç şaşırmayacağım. Geçende arkadaşın tekini 8500 TL tweeter üzerinden ceza göndermişler size ne yaparlar bilmiyorum.
  • quote:

Seçimlerinize karışacak değilim de burada ne arıyorsunuz onu anlayamıyorum. Ben inanmıyor iken hiç de umrumda olmadı inananlar, hayatımı yaşadım siz niye burda din ile alay ediyorsunuz anlayamıyorum. Sizi bir gün birileri öperse hiç şaşırmayacağım. Geçende arkadaşın tekini 8500 TL tweeter üzerinden ceza göndermişler size ne yaparlar bilmiyorum.
    felsefe yapıyoruz suçmu ayrıca dinler kimsenin tekelinde değil milyarlarca insanı yönlendiren inançları tartışmanın nesi yanlış herkes inceler araştırır kimi yalan der kimi gerçek kimisi ozamanın ana yasası der bunu alay olarak görmek doğru değil.
  • Ben uyarayım da. İyice farklı bir hal almaya başladı bir kaç gündür. Bir su aygırı eksik konu açmayan.

Tartışma ile hakaret arasındaki çizgi belirgin değil sizler için. Sizleri iyi görmüyorum birkaç gündür iyice seviyeyi düşürdünüz.
    dostum nerede hakaret etmişim hayalmi görüyorsun? başkaları beni ilgilendirmez derdini onlara söyleyebilirsin. forumun kuralları var hakaret deni report edebilirsin
  • Benim işim gücüm yok da onunla mı uğraşacağım, çeşit çeşit suça giriyor yazdıklarınız yoruma göre değişir. Küfür başka birşey dine hakaret başka birşey. Ben uyardım geçende birisi yazmıştı bir konuda birileri delil topluyormuş diye ne istiyorsanız onu yapın.
    anlamadın galiba beni başkası ilgilendirmez diyorumhttps://forum.donanimhaber.com/islamcilarin-surekli-ad-hominem-yapmasinin-sebebi--138015466

bu üslupla yazmaya devam edersen bloklayacağım malesef.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.