Şimdi Ara

Aranje - Prodüksiyon İle Uğraşıyorum Önerileri Bekliyorum !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba! kendi home studio mda aranje prodüksiyon ile uğraşıyorum. mac os işletim sistemi nasıl grafikerlik için çok daha elverişliyse; benim kullandığım tarzdaki midi arabirimli yazılımlar içinde çok iyi bir performans sağlıyor. zaten büyük kayıt firmalarıda apple'dan vazgeçmiyor. apple almak ya da almamak konusunda bir şüphem yok, almaya kararlıyım. fakat bu tarz bir iş için hangi bilgisayarı önerirsiniz? macbook ya da imac olması farketmez, benim yüksek çözünürlüklü görüntü ile işim yok fakat yüksek güç isteyen software larda sorunsuz bir performans bekliyorum. macbook ya da macbook air işimi görür mü? yoksa macbook pro'dan mı başlamak gerekir? ayrıyetten böyle bir işle uğraşmak için Türkiye ve ya yurtdışı farketmez 2.el bir ürün iş görür mü?

    bir de dipnot düşeyim : örneğin bu işler için windows tabanlı bir bilgisayar alırken,en az bir oyun bilgisayarı özelliklerine sahip bir sistem kurmak gerekiyor. tek gereksiz yanı ekran kartı oluyor. çünkü Logic Pro ya da Cubase gibi programlar en az yüksek çözünürlükte bir oyun kadar işlem yapıyor. şimdiden teşekkürler!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitirenadam -- 3 Mayıs 2010; 9:36:48 >







  • öneli olan işlem gücüyse yeni çıkan i5/i7 işlemcili macbook pro lar işinizi görebilir..
  • öneri için teşekkürler :) biraz tuzlu sanırım diğer modellere göre.. yapıcak bişey yok hadi bakalım hayırlısı
  • Eğer taşımak zorunda değilse macbook serilerinden daha çok imac vey mc pro lara yönelmeni tavsiye ederim.
    Özellikle Rami 4gb olan bir model seçmen lazım. Yaptığın projeleri bilmiyorum fakat 16 kanal 32bit bir kayıt 4gb ta bile yetmeye bilir..
    Bunun haricinde kayıt yaparken tercih edilen konulardan bir diğeri kayıtın işletim sisteminin yüklü olduğu harddiskten bir başkasında işlem yapması dır. Macbook alıcak olursan sadece bir adet hdd takabilirisin. Esata portuda yok. Usbden hdd takarsan kararsız usb arabirimi yine baş ağırıta bilir. Belki firewire ile harici hdd bağlantısı olabilir. Tabi burda şunuda düşünmek lazım mevcut ses kartın firewire ile bağlanıyorsa macbookta ki portlar sana yetmicektir.
    iyi düşünüp doğru karar vermek lazım.
  • vega_dj açıklayıcı mesaj için çok sağol. pm attım
  • Pmden cevap yerine burdan yazıyorum ki herkes faydalansın.

    Kesinlike Mac alma Pc al diye bir şey ima etmek istemedim yazımda, Demek istediğim asıl şeyin mac veya pc ile alakası yok.
    müzik ile uğraşıcaksanız veya herhangi bir profesyonel bilgisayar işi ile ( tasarım, montaj vs ) eğer taşınabilirlik şart değil ise masaüstü sistemleri tercih edin. Labtop, netbook, macbook, ne olursa olsun masaüstü sistemler hem daha ucuza mal olucaktır hemde daha stabil olucaktır.

    Bunun haricinde aranje için pc alıcaksanı, işlemci, ram ve hdd performansını yüksek tutmalısınız. Standart olarak satılan güncel macbooklar işlemci ve ram olarak tatminkardır. Fakat 5400rpm hdd ile gelir. 7200rpm bir hdd tercih etseniz bile kayıt yaparken veya üzerinde çalışırken bunları ikinci bir hdd üzerinden yapmanız tavsiye edilir. Macbook serilerine ikinci bir hdd yi sadece usb veya firewire olarak taka bilirsiniz. Usb nasıl oolur bilmiyorum ama firewire iyi bir seçim olur.

    Son olarakta özellikle pc üzerinden kayıt işlemlerinde yaşanan en büyük sorun firewire ses kartının görülmemesidir. Bazı firewire kartları (özellikle on board olanlar ) düzgün çalışmamakta problem çıkartmaktadır. Bunun için texas instrument chipsetli bir firewire card almanız gerekir. Mac lerde böyle bir sorun yaşayan duymadım bu güne kadar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.