Şimdi Ara

Aranızda Tourette Sendromu hastası varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu bilmeyenler için söyliyeyim bir tik hastalığı

Ve bu tikler çok şiddetli olmakla birlikte insandan insana değişebiliyor

Benim konuşmaya karşı tikim var konuşurken kafa sallıyorum burda konuşmamı zorlaştırıyor
    Yani Nörolojik kekemeyim

Kekemelik 2 ye ayrılır

1- Tourette sendromundan kaynaklanan kekemelik
    2- Normal kekemelik

Tourette sendromundan kaynaklanan kekemelik ilaçla geçerken
    Normal kekemelik konuşma terapistlerinde geçebiliyor

Her tourette sendromu kekeme olmaz Kekemelik tiklerden biridir

Benim kekemelikten başka tiklerimde var baş parmağımı sürekli sert bir yere bastırma ihtiyacı hissediyorum

Arada sırada kol silkme

İlaç kullanmadan önce göz kırpma ve Boyunu arkaya doğru ittirme gibi çok yorucu tiklerim vardı

Tourette sendromu bir nörolojik hastalıktır Şizofren,Manik Depresif,Obsesif Kompulsif,Epilepsi,Parkinson gibi

Beyindeki dopamin maddesinin fazla salgılanmasından dolayı oluşur

Ergenlikle birlikte atak devresine girer 20 yaşından sonra azalır

Hastalık ilaçlarla kontrol altına alınabilir ama bir tansiyon hastası gibi ilaçlar sürekli kullanılmadır

Hemen yüksek dozda hap yutularak Tikler kontrol altına alınamaz İlaçları düzenli kullandıktan bir süre sonra etkiler görülmeye başlar

İlaçlar anlık etki yapmaz uzun vadede etkilidir

Şu anda kullandığım ilaçlar Risperdal ve Catapresan İlaçlar ilk başta çok uyuturken şimdi Hayatımı normal şekilde yaşayabiliyorum ilaçların yan etkisi bir süre kadar sürüyor

Aranızda hiç tourette sendromu olan varmı

Ve iyileşebilen Ömrünün sonuna kadar ilaç kullanmak zorunda olmasına rağmen tikleri kaybolan ve normal bir insan gibi yaşamını sürdürebilen varmı

Bu tarz insanlarla tanışmak çok istiyorum motive olmam lazım İyileşiceğime inanmam lazım

• of
    geçmiş olsun
    ilkokuldayken tikli arkadaşlarımla hep dalga geçerdik şimdi çok pişmanım
  • Konuya biraz ilgi lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dopamine -- 7 Ocak 2011; 14:42:57 >
  • Edit: OKUDUM

Bende ADD var, hiperaktifite, bu tourette in alt kolu gibi bişey.

Dikkat etksikliği

8-11 yaşları arasında ritalin kullandım, sonra bıraktım, 15 yaşında tekrar kullandım çünkü lisede 9. sınıfda kaldım başarısızlık yüzünden.

Sonra bıktım o ilaçdan, tedaviyi kestik annemin kararıyla

ÖSS ye dersaneye gitmeden hazırlandım, çünkü kayıt oldukdan sonra gitmemezlik ettim tembellik yüzünden, açıkça söylemek gerekirse kendimi veremedim....

ÖSS de Bilkent Bankacılık Finansa %50 burslu girdim, hazırlık sınavını "A" ile geçip direk bölüme atladım

Buda benim hayat hikayem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 7 Ocak 2011; 15:07:59 >
  • tikinizle sizi sinirlendiriyorlarsa uğraştığında çakın tik neymiş görsün gerçekten süper oluyo arkdaşımın gözlüğünü kırmıştım ama çok sinirlendirmişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: copela

Malesef var; sürekli bi yere dokunduğumda gidip birkez daha dokunuyorum. Örneğin otobüse bindim akbili basdım arkaya doğru ilerledikten sonra geri gelip diğer elimlede dokanyorum bunlar en basitleri daha niceleri var ömrümü becerdi diyebilirim.Yollarda çatlak taşlara basamıyorum dışardan görenler seksek oynuyorum sanıyorlar... Çığlık atma isteği var birde durup dururken dersteyken filan hemen wc ye kaçıyorum atıp geliyorum Tedavi filan demeyin öyle birşey yok.

Psikiyatriste gittinmi

Tedavi filan demeyin öyle bi şey yok diyosun

Gülüyorum sadece

quote:

Orijinalden alıntı: azizerkan07

tikinizle sizi sinirlendiriyorlarsa uğraştığında çakın tik neymiş görsün gerçekten süper oluyo arkdaşımın gözlüğünü kırmıştım ama çok sinirlendirmişti

Tiki olan bir insana böyle bir zulüm yaptığın için seni çok pis dövmek istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dopamine -- 7 Ocak 2011; 16:51:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dopamine

quote:

Orijinalden alıntı: copela

Malesef var; sürekli bi yere dokunduğumda gidip birkez daha dokunuyorum. Örneğin otobüse bindim akbili basdım arkaya doğru ilerledikten sonra geri gelip diğer elimlede dokanyorum bunlar en basitleri daha niceleri var ömrümü becerdi diyebilirim.Yollarda çatlak taşlara basamıyorum dışardan görenler seksek oynuyorum sanıyorlar... Çığlık atma isteği var birde durup dururken dersteyken filan hemen wc ye kaçıyorum atıp geliyorum Tedavi filan demeyin öyle birşey yok.

Psikiyatriste gittinmi

Tedavi filan demeyin öyle bi şey yok diyosun

Gülüyorum sadece

quote:

Orijinalden alıntı: azizerkan07

tikinizle sizi sinirlendiriyorlarsa uğraştığında çakın tik neymiş görsün gerçekten süper oluyo arkdaşımın gözlüğünü kırmıştım ama çok sinirlendirmişti

Tiki olan bir insana böyle bir zulüm yaptığın için seni çok pis dövmek istiyorum

Anladığım kadarıyla arkadaş tiki olan birine sataşmamış,tikinizle oynayan varsa vurun bir tane,ben öyle yaptım demiş.Neden dövmek istedin ki?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geçen arkadaşımın parmak kütletme sesine tiki vardı hep üstüne giderdik
  • 310 okunmaya 7 cevapmı
  • up
  • Geçmiş olsun , Allah beterinden saklasın .
  • Geçmiş olsun, ne olursa olsun halinize şükredin beterin de beteri vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dopamine

310 okunmaya 7 cevapmı

dopamin eksikliği yada fazlalığı şizofrenik hal ve hareketler yaptırıyor diye biliyorum sende bu tarz bir şey var mı?
  • -istemsiz hareket eden organ nedir?

-tik

-adın ne

-tüleyman

• gecmıs olsun kardeşim . buyutme okadar ya elın ayagın tutuyorya.. şahsen bana sevımlı gelırdı durup durup gulen biri ..sen sorun yaptıkca o daha cok büyür..
  • geçmiş olsun kanka
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.