Şimdi Ara

Aranızda rim world oynayan varmı ?(Küçük bir rehber yazısı içerir)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
10.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eğer henüz oynamadıysanız tavsiye ederim oyun ziyadesiyle güzel.

    Öncelikle Rim World'e baktıysanız çoğu yönüyle Prison Architect'e benzemektedir zaten yapımcıları da birbirleriyle yakın arkadaş.Oyun rougelike+survival+indie kombinasyonunu tam anlamıyla yansıtır ve diğer emsalleri gibi pixsel tarzı grafiklere sahiptir.Ve alphadadır.

    Oyunun hikayesinden bahsetmek gerekirse:Hayatta kalmak !!! Ama bunu yaparken alışıldığı gibi tek başına değil bir grup ile yapıyoruz.Oyun bizi üç kişi başlatıyor fakat bu zamanla artabilir de.Oyun bu kadar değil her elemanın kendine has yetenekleri,eğilimleri,meslekleri var.Bunun yanı sıra ise hastalıkları,takıntıları bile var.Ve bunlar oyunun gidişatını oldukça etkiliyor o yüzden dikkatli karakter seçmekte fayda var.Haritamızı oluşturup(seed sistemi bile var)senaryomuzu seçebiliyoruz.Üç tane mevcut senaryo var.

    Cassandra Classic:Nispeten dengeli olay örgüsü ve olaylar
    Phoebe Basebuilder:Daha çok,bol kaynaklar fakat daha şiddetli felaketler.Kısacası yüksel sonra yerin dibine gir diyor.
    Randy Random:Her şey rasgele gelişir.Ne zaman ne olacağını kestirmek imkansız.Bu açıdan en tehlikeli senaryodur

    Builder mode,casual,rough,challenge,serious challenge,extreme challenge olmak üzere 6 farklı zorluk çeşidi mevcuttur.

    Oyuna başladığımızda güzide kolonimize bir avuç kaynak ve 3 farklı silah verilmektedir.İlk yapacağımız şeyler temel ihtiyaçları karşılamak ve karakterlere göre öncelik sırası belirlemektir.Aksi taktirde işiniz yaş.Unutmadan söyleyeyim oyunda ki karakterlerin kendilerine has psikolojik durumları var.Temel ihtiyaçları karşılayamadığımızda(yatacak yatak,yemek,odada yanması gereken ampul gibi)ve bazı ekstrem durumlarda psikoloji değerleri düşmeye başlıyor.Hatta aynı odada yan yana uyumaları bile onları rahatsız ediyor.İşte bu kadar detaylı düşünülmüş oynanış söz konusu.

    Oyunda building sistemi:Öncelikle oyuna kuş bakışı bakıyoruz.Yani her şeyin tepeden görüyoruz bu da bizi olan olaylara daha hakim bir şekilde müdahil olmamızı sağlıyor.Öncelikle kuracağımız evin yakınına çöplük alanını ve itemlerin depolanacağı alanı belirliyoruz.Sonrasında işte duvarları,parkeleri falan döşemeye başlıyoruz(ilk etapta ekipmanları,mobilyaları odundan yapmanız daha az maliyetli olacağından tavsiye edilir.)Daha sonradan mobilyaları,yatakları(bu arada bir tanesini medikale ayarlamak yararınıza olur) ve kasap tezgahını yerleştiriyoruz.Bunları yapıp sistemi oturttuktan sonra elektrik ve research işiyle uğraşabiliriz.Savunma sistemini de ihmal etmemekte fayda var.

    Ara sıra saldırgan unsurlar geliyor kaçınılmaz olarak ve bu pek sorun değil desek yalan olur.Çünkü en ufak ihmal bile söz konusu karakterin uzuv kaybına sebep olabilir.Akıbetinde ise psikolojik değerler alt üst olur doğal olarak.Ve saldırganları(insan olanları) bir şekilde tayfaya katmak mümkün tabi önce mahkum olarak bir süre sizin yanınızda kaldıktan sonra

    Ben buralara kadar oynadım o yüzden anca bu kadar bilgi verebiliyorum.

    Eğer ki bu nadide oyunu oynayan,tecrübe eden varsa taktik paylaşımı,yorum yaparsa çok makbule geçer







  • Oyun steam'e gelmeden önce tahminen 100 saati aşkın oynamışımdır. Ultimate Overhaul Mod Pack vardı forumlarında. Oyunu tanınmaz hale getiriyordu: nükleer reaktörler, çeşit çeşit otomatik taretler, enerji kalkanları, AI robot işçiler, solar flare önleyici manyetik kalkan vs bir ton yeni şey vardı. Bugüne kadar oynadığım en eğlenceli mod paketi buydu. Şu paketten aldığım keyfin yarısını diğer paketlerden alamadım. Bu mod paketinin yapımcısını telif konusunda birşeyler olmuş banlamışlar. Paketi halen nette bulmak mümkün ama yapımcısı ilgilenmeyi bıraktığı için çok problemli ve bir yerden sonra oyun oynanmaz hale geliyor buglar yüzünden. Denediğim diğer paketlerse hiç sarmadı. Aslında oyunda olmasını istediğim şey yaptığım yerleşimin etrafına enerji kalkanları ve otomatik taretler yerleştirip, her saldırıda sürekli müdahele etmemi gerektirmeyen otomatik bir güvenlik sistemi ayarlamaktı çünkü oyun sürekli birşeyler gönderiyor ve bu rutin kısa sürede çok sıkıcı hale geliyor.


    En son ModVarietyPack oynadım. Paket stabil ama nadiren oyunun sesleri bozuluyor. Bu yüzden oyunu kapatıp açmak gerekiyor. Bunun dışında bir problem yok. Paketin tek eksiği aslında enerji kalkanlarının olmaması ve alan saldırısı yapan otomatik taretlerin olmaması.
    Pakete ait ekran görüntüsü upload ettim buradan inceleyebilirsin:
    http://wikisend.com/download/275490/rim.PNG

    Taktik konusuna gelince:
    *Mutfağa yakın büyük bir oda inşa edip oda sıcaklığını -10 -15 yapmak ve yiyecekleri asla bozulmamaları için burada saklamak. (Mod paketi kullanılıyorsa quantum storage unit kullanarak tek bir noktada 16 stack yiyecek depolamak önemli.)

    *Mutfak sıcaklığını, aşçının yiyecek almak için buzluğa giriş ve çıkışları esnasında buzluğun çok fazla ısı kaybetmemesi için 0C 5C civarında tutmak. (Mod paketi kullanılıyorsa, ileride mutfağı buzluğun içine taşımak ve yemek robotunun şarj ünitesini buzlukta tutmak.)

    *Yatak odalarını sadece minimum 36 blok yapmamak lazım. Aksine karakterlerin moral bonusu kazanmaları için büyük tutmak ve içini güzel eşyalarla doldurmakta lazım.

    *Saldırganların içine girmeyi tercih etmeyeceği, yerleşim merkezinden biraz uzak, tahta gibi dandik malzemelerden yapılmış önemsiz bir depo binası oluşturmak ve burada gereksiz eşyaları barındırmakta yarar var. Çünkü anabina içerisinde çok fazla yığılma oluyor.

    *İnşa edilecek ilk Orbital Trade Beacon'u yerleşim merkezinden uzak ama taretlerle müdahele edebilecek bir yere yapmak gerek. Böylece uzaydan gelecek davetsiz misafirler, yerleşkeyi trolleyemeden ölecekler.

    *Çok büyük bir yemek odası ayarlamak karakterlere moral bonusu verecektir.

    *Çok büyük bir eğlence odası ayarlamak ve içine oyuncuların rahatlaması için kullanılan bilardo masası, tavla, satranç (Mod paketi varsa oyun makinaları, plazma tv vs) gibi bütün eğlence araçlarını içine doldurmak karakterlere moral bonusu verecektir.

    *Taretleri elbombası, roketatar gibi alan saldırısı yapan düşman silahlarından korumak için birbirinden en az 2-3 blok uzakta olacak şekilde yerleştirmek ve düşmana dönük taraflarına kumtorbası koymak (mod paketi varsa, enerji kalkanlarıyla tareti, kum torbalarını hatta koruduğu yerleşkeyi güvence altına almak önemli. Laser turret, shotgun turret, sniper turret, spotlight turret gibi çeşitli taretler kullanarak büyük grupları yenebilecek bir kombinasyon elde etmekte yarar var. Yani tek tip tarete bağlı kalınmamalı.)

    *Yerleşkemizi ziyarete gelen gruplar için içinde 10-15 yatak bulunan birbirinden uzak en az 2 oda ayarlamakta yarar var. Böylece geren gruplar birbirine saldırmayıp, yerleşkeyi savaş alanına çevirmeden sakin sakin barınıp ayrılabilirler. İyi ağırlanan gruplar, ayrılırken para, eşya vs hediyeler bırakıyorlar. (Normalde var mı bu özellik yoksa mod paketine mi özgü bilemiyorum.)

    *Her zaman buzlukta 2 kış atlatabilecek kadar yiyecek bulundurmakta yarar var. Radyoaktif serpinti gibi karakterlerin binayı haftalarca hatta aylarca terketmemesini gerektiren büyük olaylara hazırlıklı olmakta yarar var. Fazla üretilen yiyecekleri satılmaları için orbital trade beacon'lı ayrı bir buzluğa yönlendirmek ve bunların bir kısmını içkiye çevirip satılmaları için depoda bekletmek iyi bir tatik. Bu sayede birşeyler satabileceğimiz bir npcye denk gelme ihtimalimiz ikiye katlanmış oluyor.

    *Grupta en az 2 doktor olması önemli. Onları savaştırmamak da iyi bir taktik. (Mod paketi yüklüyse doktor robot için pratik yapıp yeteneğini geliştirebileceği medical dummy ayarlamak ve orada çalışmasına özen göstermek gerek. Dummy otomatiğe alınmıyor bu yüzden sürekli elle ayarlamak lazım.)

    *Uzaya gemi gönderip oyunu bitirmek yerine sürekli sayısı artan ve zorlaşan raidlerle uğraşmak çok daha eğlenceli.

    *Oyunun otomatik ev bölgesi belirlemesini kapatmak ve bunu her zaman elle ayarlamakta yarar var. Binaların etrafını yangınlardan etkilenmemeleri için zeminle çevirmek gerek. (en az 3-4 blok) Bunun en uygunu bina çevrelerini tahta zemin yapıp bina içlerini güzel gözükmeleri için desenli taş zemin veya zor kirlenmeleri için steril medical zemin yapmak lazım. Söndürülmesini istediğin yangın olursa, Yangının olduğu bölgeyi ev bölgesi yapmak ve yangın söndürüldükten sonra o bölgeyi silmek gerek.

    *Karakterlere avcılık yaptırmak kadar salakça birşey olamaz. Gereksiz iş yükü ve ciddi zaman kaybı. Her zaman taretleri kullanarak civardaki hayvanları öldürmek ve onlardan yararlanmak en pratiği olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeemmi -- 2 Ağustos 2016; 22:49:38 >




  • dostlar oyun ne zaman indirime girer sizce
  • Yeni başladım güzel bişeye benziyor taktikler için teşekkürler mantıklı şeyler var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel yararlanalım
  • Bi ara denemek lazim bunu da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben oynuyorum ve youtube kanalında 4. serime başladım. Tek başıam oynarken daha hızlı ilerliyorum tabi, çekim vs.. derdi olmadan. Fakat izleyicilerle etkileşime girmek de ayrı bir keyif katıyor bana. Modlarla vs.. çok keyifli oluyor ve oyunun çehresini bayağa değiştiriyor. Rehber veya öğrenme için göz atmak istiyorsanız rimworld türkçe linkinden ilk bölüme ulaşabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bazı sorularım var benim.

    - Elektrik yetmiyor bana. Gayzerlerin sütüne jeotermal jeneratörler kurdum. Güneş panelleride var. Fakat kış olunca bataryalar bitiyor ışıklar vs gidip geliyor.

    - Hayvan çiftliği kurayım dedim fakat hayvan çoğalınca beslemek sıkıntılı oluyor. Et olmadan kibelede yapamıyorum. Saman üretiyorum ama kışın çok yavaş büyüyor. Bir çözümünüz var mı buna.

    - Toprak dışında zemine ekim yapılabiliyor mu. mesela dağın içine yerleştim ve içerde tarım yapacağım. (Hydroponics basin haric). Dışarıda çatılı bir yer yaptım güneş lambası koydum ısığıda artırdın üretim yapabildim. İçeride işe zeminden kaynaklı yapamıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.