Şimdi Ara

aranızda PNOMOTORAKS hastalığı geçirmiş olan varmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savkar -- 14 Temmuz 2008; 18:38:37 >

Asaletin Bize Yeter
  • var hemde 3 kere

Asaletin Bize Yeter
  • ben... daha demin yazdım foruma hastalığım hakkında...

benim ki yırtılmadı da ama sık sık oluyordu önceden. yerlerde sürünüyordum bea

kaç defa olduğunu sayamam bile o kadar çok olurdu... belki 30-35 kere olmuştur... hemde 1 hafta 2 hafta sürerdi... pnömotorax olduğumu bilmeden önce herkes dalga geçtiğimi sanıyorlardı yere yığılıp nefessiz kalınca.. bir keresinde doktor bile inanmadı göğsümün parçalanmak üzere olduğunu verdi hapı elime yolladı eve. Hemde ODTÜ Medical Center bu ha!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirgiz -- 14 Temmuz 2008; 18:57:24 >

• genelde genç ince uzun erkeklerde görülen bir tip hastalıktır

Asaletin Bize Yeter
  • quote:

Orjinalden alıntı: savkar

off çok fena bi işkence yaa dostum aydınlatabilirmisin ? bana 1 kere tüp taktılar hava bitmedi yırtığı diktiler 15 gündür hastanedeydim.

dostum ameliyat mı yaptılar yırtığı diktiler demişşin... bana 1 kere tüp takıldı havayı atabildim ama dışarı atmak için baya uğrasmıstım durmadan balon şisirdim... diğer ikisinde oksijen tedavisi ile havayı attım..... Allah yardımcın olsun.... benim doktorumun tavsiyesi balon şişir ve öksürdü....
    Daha Fazla Göster
  • Bira bilgi verirmisiniz,nasıl bişey,belirtileri nelerdir..

Pnömotoraks akciğerde olmaması gereken bir havanın varolmasıdır. genetik kökenli olabilir erkeklerde daha sık görülür. spontan yani kendiliğinden olur en sık nedeni akciğerde tepede bül dediğimiz küçük baloncukların varolması ve bunların patlaması sonucu olur. ince uzun boylu erkeklerde olur. belirtileri sırta birden aniden bıçak saplanır gibi agrı girmesi, nefes darlığı olmasıdır, tanısında doktorun steteskopla dinlemesiyle akciğerde solunum sesi alınmaz veya azalmış bulunur akciğer filminde de akciğer sönmüş olarak görülür. travmalar sonrası kaburga kırılıp akciğere batması ve iatrojenik dediğimiz akciğere tıbbi işlem sırası iğnenin girmesi sonucuda olur.
    Op Dr Levent Kilincer

Geçmiş olsun.

" Biz cahil derken, mektep görmemişleri kast etmiyoruz; kast ettiğimiz ilim hakikat bilmektir, yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıkabileceği gibi hiç okumak bilmeyenden de hakikati bilen gerçek alimler çıkabilir..."

Mustafa Kemal ATATÜRK
  • o ne ?

Asaletin Bize Yeter
  • ağrı olması çok normal dostum 3-4 güne azalır ağrıların... seni en iyi anlayanladan biriyim... geçmiş olsun

Asaletin Bize Yeter
  • berbat bişi yaw

Orjinalden alıntı: Lèon

nasıl bi hastalık bu.okuduklarımdan göğüs kafesinin zorlanmasına bağlı nefes darlığı gibi bişey çıkardım ama

hiç bilme daha iyi

basit bir şekilde anlatayim:

akciğerin dışında küçük baloncuklar vardır, onlar patlamasıyla birlikte göğüs kafesi ile akciğer arasında hava sıkışması meydana geliyor ve akciğere baskı yapıyor. Rahat nefes alamazsın eğilemez hızlı yürüyemezsin çünkü iğne batırmış gibi ağrı yapar ve hiç bir tedavisi yok. ya havayı ameliyatla çıkarırlar yada beklersin kendi kendine geçer. Genetik olduğunu söylerler bazıları, çünkü genelde sadece erkeklerde olur. Aynı dudaktaki uçuklar gibi bir defa olduysa hayatın boyunca sürekli nüksederü, akciğer patlar.

• offf çok kötü bişey yaaaa geçmiş olsun
  • Akrabalardan biri ağzından kan geldiği için bugün doktora gitti ve doktor PNÖMOTORAKS olduğunu söylemiş ameliyatla ciğerdeki baloncuk yapan kısmın alınması gerekiyormuş. Daha önce böyle bir hastalığı amaliyatla geçiren varmı , ameliyat çare oluyor mu? ve en önemlisi de ameliyat olduktan sonra şimdiki durumunu ararmı çok fazla bilgi bulamadım. Allah herkese sağlık versin .
  • Bir önceki mesajım'da ki bahsettiğim akrabamız Ankara da yaklaşık 20 gün kadar önce ameliyat oldu doktorlar çok iyi ilgilendiler (Allah razı olsun ) şu an sağlığı gayet iyi , hastanın ameliyat sonrası neşesi de gayet yerindeydi.
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.