Şimdi Ara

Aranızda İstatistik dersi görmüş olanınız var mı ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
10.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Missandei

quote:

Orijinalden alıntı: Sverd I Fjell

quote:

quote:

quote:

quote:

İlk dönem istatistik 1i aldım bu dönem 2yi alıyorum. AA ile verdim 1i istediğini sorabilirsin.

sınavda neler çıkmıştı,

standart sapma, varyans, a. ortalama, mod medyan, yüzde 90-99-95 düzeyi... tüm bildiklerim bunlar.

İstatistik 1 vizesinde sayırlar verip dediğin gibi mod,medyan, aritmetik ortalama, varyans ve standart sapma hesaplaması yaptırmıştı. Başka bir soruda ağaç diyagramı sormuştu. Diğer soru, atıyorum 350 kişiden 50 kişiye ödül verilecektir. Bu 350 kişinin 200ü erkek 150si kadındır. Ödül alan kişilerden 5inin kadın olma olasılığı nedir diye sormuştu. Diğer soru da dediğin gibi normal dağılımla ilgili grafik çizilip z score tablosundan falan değer bulup da yapılan soruydu.

hocam ağaç diyagramı nedir ?

karar ağacı diye bişey varmış o olabilir mi ?

Evet aynı şey ikisi. Decision tree diye geçiyor.

kaynak var mı bakacağım ?

Khanacademy diye bir site var oradan bakabilirsin. Diğer verebileceğim kaynak da youtube'da acele ders diye bir kanal var orada videolar var yararları olur illa. Notlarımı atabilirdim fakat silmişim bilgisayardan.

• Missandei kullanıcısına yanıt
    Çıkarımsal ist AA verdim geçen dönem hipotez testleri banko sorudur işlendiyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: Impakt

Çıkarımsal ist AA verdim geçen dönem hipotez testleri banko sorudur işlendiyse.

yüzde 95 güven düzeyi falan mı?
  • Biyoistatistik gördüm, abv onun
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İlk dönem istatistik 1i aldım bu dönem 2yi alıyorum. AA ile verdim 1i istediğini sorabilirsin.

sınavda neler çıkmıştı,

standart sapma, varyans, a. ortalama, mod medyan, yüzde 90-99-95 düzeyi... tüm bildiklerim bunlar.

İstatistik 1 vizesinde sayırlar verip dediğin gibi mod,medyan, aritmetik ortalama, varyans ve standart sapma hesaplaması yaptırmıştı. Başka bir soruda ağaç diyagramı sormuştu. Diğer soru, atıyorum 350 kişiden 50 kişiye ödül verilecektir. Bu 350 kişinin 200ü erkek 150si kadındır. Ödül alan kişilerden 5inin kadın olma olasılığı nedir diye sormuştu. Diğer soru da dediğin gibi normal dağılımla ilgili grafik çizilip z score tablosundan falan değer bulup da yapılan soruydu.

Khanacademy diye bir site var oradan bakabilirsin. Diğer verebileceğim kaynak da youtube'da acele ders diye bir kanal var orada videolar var yararları olur illa. Notlarımı atabilirdim fakat silmişim bilgisayardan.

soru tipi nasıl onun yani

• Missandei kullanıcısına yanıt
    Evet örnek sorun varsa kitabın soruyu al yaz 5 kere aynı soruyu çöz zaten anlıyosun/ezberliyosun kitabın varsa en önemli soru tiplerinin al a4e soruyu yaz çöz ben aynı soruyu 10 kere çözmüştüm en sonunda hata yapmayıp 100 alıyosun.
  • İstatistik 1-2 odtu de gördüm sorabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saw_

İstatistik 1-2 odtu de gördüm sorabilirsin.

sınavda neler çıkar
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sınavda neler çıkmıştı,

soru tipi nasıl onun yani

Bir seçim yapılacak ve iki taraf var diyelim. Demokratlar ve demokrat olmayanlar. Bunlarda oy kullanacak kişiler de kadınlar ve erkekler olacak malum olarak. Evet ve hayır verilecekse falan gibisinden oranlarını veriyor ve sen de ağaç diyagramı çizerek bunları uyguluyosun sonuçlarını buluyosun. Sonra sana atıyorum demokrat olmayan kadınların hayır diyen oranını soruyor veya tüm hayır diyen kadınların oranını soruyor gibi.

• İstatistik 1 - 2 yi göt zoruyla cc le geçmiştim. Sonra bi kere ders seçiminde diğer dersler dolduğundan ekonometrik yöntemler seçmek zorunda kalmıştım. Allahım öyle bela bi ders olamaz t,z bilmem ne testi güven payı, doğruluk testi, hipotezler falan hatmettim 1 tane kıytırık seçmeli dersten geçicem diye..

• 4 senede verdim. bb ile verdim.

1 dönemi sadece bu derse ayırmak gerekiyor sanırım.

bizde vize ve finalde kitap, defter, not vs herşey serbestti. sadece sınav esnasında başkasıyla silgi dahi alışverişi yasaktı.

gene de geçemezdik :)

edit:mühendislik istatistiğiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bcan402 -- 31 Mart 2017; 0:35:39 >
  • Uçakların havaalanına inme standart sapmasını çok sorarlar diz sorudur ezberle bence

Basit giriş konusu torbadan çekilen topların bilmem ne gelme olasılığında kolay soru olarak çok çıkar

• İstatistik 1-2 aldım. Kitap serbestti bütün sınavlarda sınırda geçmiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabivo -- 31 Mart 2017; 0:53:31 >
  • Endustri muh son sinifim. Sor yanitlayayim

• İstatistik kadar belalı bir ders yok. 3 yılda zor geçmiştim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biyoistatistik gordum 1 yil kanser ders yok regresyon yok bilmem ne neyseki gectim

• Anlamadığım bahar döneminde nasıl İstatistik-1 alabiliyorsun

• Özel eğitim okuyorum,ölçme değerlendirme ve istatistik dersi almıştım. Sözel alanda ne alakaysa. Sonuca geleyim 48 gibi bir ortalamayla DD düşürdüm normalde FD düşecekti. Çan sağ olsun.işin zor. O ders ibn*nin bel kemiği.

• Makine mühte bile gösterdiler ne işimize yarıcaksa Zorladım kendimi anca 50 falan aldım d2 ile geçtim
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.