Şimdi Ara

Aranızda Hiç Çalışmadan ÖSS'yi Kazanan Var Mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
13.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: G.Eroğlu

quote:

Orijinalden alıntı: NiHilistt

hatırlıyorum da ben topu topu 3 5 saat bakmışımdır öss hazırlık kitaplarına

7 tepeye girmek için gerek var mı 3-5 saate?

• quote:

Orijinalden alıntı: red a!ert

günde 400 500 soru çözdüm diyenler aslında hayatlarının hatasını yapıyorlar..çünkü çözüp geçiyor kavramıyor soruyu..özellikle sayısal sorularda...50 tane çöz ama çözdüğün soruların hepsinin mantığını anla..bu çok daha verimlidir bana göre..kendine de zaman ayır öyle oduna bağlamak doğru değil bence..

400-500 soru çözen adam zaten soru mantığını mantıgını kavramıştır

• hiç çalışmadan sözelde 326 yapabilirsin derslere kulak misafiri olsan yeter marifetmi bu. ancak sayısaldan ham 250 ve üzeri yapıp ben hiç çalışmadım çalışmadan yaptım ben zekiyim ben dahiyim diyenler olursa ona %100 inanmam birde h.... lan sen kimi kandırıyon derim.

ayrıca çalışmadan kazanmak marifet mi?
  • emure güzel demiş çalışmadan kazanmak marifetmi, çalışsaydın daha iyi bi yeri kazansaydın eden gene kendine ediyo, zekasına yazık ediyo, çalışmadan türkiye birincisi oldum kazanabileceğim daha iyi bi yer yoktu diyende yoktur heralde,

benimde lise hayatım yatarak geçti, son sınıfta toparladım kendimi kaliteli bi yere girebildim ama gidipte siz çok çalıştınız ben sizden daha az çalışarak girdim inekler demenin bi anlamı yok, onlar gibi çalışarak çok daha iyi yerlere girebilirdim neticede
  • Çok önemli bi işe imza atmışsın gerçekten.İnsanüstü bi zekaya sahipsin sanırım, bunuda bize bu forumda anlatmaya çalıştığın için çok teşekkür ederiz...
  • Hiç ir ileri zeka çalışmadan bu lanet sınavdan başarıyla geçemez.. Başarı kelimesinin kapsamı kişiden kişiye değişir; ama kaliteli bir okula kaliteli bir sıralamayla girebilmek, akşama kadar yatan adama haramdır.
  • Çalışmadan bu sınavda başarılı olmak bence imkansız.Hiç çalışmadım diyen varsa bile mutlaka lisede çalışmıştır temeli vardır.Hiç çalışmadan bende öss'yi kazandım ama açıköğretimi hemde seneye bitiriyorum.Öss'yi kazanmaktan kasıt buysa herkes kazanır.
  • önemli olan sınavı kazanmak değil adam gibi bir yer kazanmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wasell

quote:

Orijinalden alıntı: MoriKalina

hemde itü - bilgisayar mühendisliğini

nasıl olur? doğru değildir umarım.

gel bigün itüye tanışalım görüşelim

inanmaya ev telefonumu vereyim aileme sorsun

ha şu varki çalışmadım öyle ama ben dersi derste dinlerdim. derste olayı hallediyodum. tabi aşırı zekanın önemide büyük

• Say 2'den ham 273 almıştım vakti zamanında:)

Çalışmadan kazanılır ama bunlar istisnadır.Aşırı miktarda zeki olmanız gerekiyor.Derste 10-15 soruyu dinleyip üstünde 10-15 soru daha çözüp kazanmak için.Biyoloji hocam anlatırdı.30 yıllık öğretmenlik hayatında 1 kez denk gelmiş böyle bir öğrenciye.Siz hesaplayın işte oranı.

Kendim için söyleyecek olursam 1 günde 10 saat çalıştığımda oldu 2 gün boyunca hiç çalışmadığımda.Sonuç olarak ise sınavda başım ağrıdığı için 30 dk uyudum dinlendim ona rağmen ham 273 aldım.Sorulara tekrar baktığımda ise çok rahat 290 alabilecek potansiyelim olduğunu gördüm.

Hiç çalışmadan bu puanlar hayal.Çok çalışarakta garanti değil.Çalışma stili ve zeka bazı şeyleri belirleyen faktörler.Bu ikisini bu başlıktaki herkes ayrı ayrı düşünmüş.Aslında ikiside birbirinden ayrılamaz bu konuda.

• Maşallah hepiniz hiç çalışmadan yardırmışsınız yani ben 3 saat çalışıyorum minimum en yüksek notum 266 oldu say-2 de siz tüm senede 5 saat çalıştım diyorsunuz ya siz çok müthiş bir zekaya sahipsiniz yada profesyonelleşmiş yalancılarsınız .
  • ÖSS yi değilde önemli olan istediği yeri kazanan var mı diye sorsan daha iyi olurdu..

Dershaneye gitmeden İstanbul Siyasalı kazandım.. 1. tercihimdi. Sene 1997.. Hem ÖSS hem ÖYS vardı..
  • Ben bu sene gireceğim sınava. Şu çalışmadım başardım olayına pek inanmıyorum. Sözel için geçerli olabilir o daha ezbere dayalı biraz da genel kültür varsa az buçuk yapılır. Sayısalda durum farklı hani "ben çalışmadım çok zekiyim" tavrında olanlara kuşkuyla yaklaşıyorum. Çünkü ÖSS de zeka sorusu sormuyorlar. Belli bir kalıp içinde belli şeyleri bilmeyi gerektiriyor. Doğrudur çalışmadna kazanan vardır ama ne bileyim derste olsun dersanede olsun bir şeyler görüp öğrenmiştir. Çabuk kavrıyorlardır bir gördüğünü hemen anlıyordur o ayrı. Hiç çalışmadım okuldan kaçtım, dersaneye uğramadım vs. ama kazandım diyenleri merak ediyorum. ÖSS IQ testi gibi bir şey mi de hiç bir şey bilmeden girip kazanılıyor?
  • bazıları günde 2-3 saat çalışır çalışıyorum der. bazıları günde 4-5 saat çalışır millet soruncada hiç çalışmamıştım der..
    tabi hedeflenen yerlerde önemli
    birisi tıp kazanır istediği üni gelmez diye gitmez. kazanamadım der
    birisi 2 yıllık bir bölüm kazanır balıklama atlar kazandım der
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wasell

quote:

hemde itü - bilgisayar mühendisliğini

nasıl olur? doğru değildir umarım.

gel bigün itüye tanışalım görüşelim

inanmaya ev telefonumu vereyim aileme sorsun

ha şu varki çalışmadım öyle ama ben dersi derste dinlerdim. derste olayı hallediyodum. tabi aşırı zekanın önemide büyük

ne desem bilemiyorum. büyük başarı dediğiniz gibi çalışmadıysanız.
    itü nasıl sınavlar falan zorluyor mu? bende bilgisayar mühendisliği ve bir teknik üni. düşünüyorum. büyük ihtimal karadeniz teknik olacak bakalım.

• çalışmadan kazanmak imkansız
    bana göre dersaneye gidip ders dinlemek de bir çalışmadır
    0 bilgiyle girin öyle kazanın öss yi görürüm o zaman ben sizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: RocheL RusvoN

Son 2.5 aya girene kadar bütün derslerde uyudum hiçbir test çözmedim.Artık hocalar bile beni takmıyordu dershanede okulda salakmışım gibi küçümser bir bakışla suratıma bakıyorlardı bende aynı bakışı iade ediyordum onlara...

Son 2.5 aya girdiğimde günde yarım saat edebiyat çalışmaya başladım.Dershanede 50. falandım o zamanlar 40 lara tırmandım..

son 1.5 aya girdiğimde ki başından beri son 2 ay çalışıp halledicem derdim herkese ama 2 ayın erken olduğuna karar verdim 1.5 ay kala başladım tembellikten neyse son 1.5 ay adam gibi çalışmaya başladım sene başından beri planladığım gibi derecem 35 e yükseldi sonra 30 a sonra 25 e sonra 20 ye sonra 15 e 10 a ilk beşe girdim ve dershanede son denemede dershaneyi 2. likle kapadım(1. olmama imkan yoktu lise 2 den beri hazırlanan bir çocuk vardı össye türkiyede dereceye oynuyordu)

Ardından össye girdim okulda 109. olmamdan dolayı ki 4 sene boyunca yatmamdan her sınavda kopya çekmeye çalışmamdan dolayı düşük bir ek puan geldi.Ama genede türkiyede sözel 2'de 7920. oldum ve bana küçümser bakış atan herkesi bir güzel poşet ettim sonradan hepsi sen dersi derste dinliyordun falan demeye başladı o arada bunları söylerlerken yanımda sıra arakdaşım vardı gülüyordu çünkü oda biliyordu bütün gün uyuyordum Kendi dediklerinin hiçbirini yapmadan kazanmamı kendilerine yediremiyorlardı

Hiç değil ama kafama göre çok az çalışarak kazandım Ki bunda kendime güvenmem ve kendimi tanıdığma inanmam çok etkiliydi

Helal olsun

• @RocheL RusvoN

Sözel 2 de alınan başarının önemi olduğunu sanıyorsan bence yanılıyorsun.
  • günde 30dk çalışarak %1e girmek çok zor değil bence, zeki olmak gerek ama gerçekten.

edit: kendim için yapmadım yorumu, yanlış anlaşılmasın:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aimar -- 1 Ağustos 2009; 18:37:51 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.