Şimdi Ara

Aramızda Sosyal Bilimler Lisesi'nde Okuyan arkadaşımız var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
46.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Onlara bazı sorularım olacak..Mesela dersler nasıl geçiyor? Sosyal bilimler lisesinin ne ayrıcalığı var? Çoğunluğun hedefleri neler? Bir Anadolu Lisesinden ayrılan yönleri neler? ....

Sosyal Bilimler Lisesinde Eğitim

Sosyal Bilimler Liseleri, öğrencilere sosyal bilimler alanında kapsamlı bir eğitim sunan lise türleridir. Bu okullar, hukuk, siyaset bilimi, ekonomi ve sosyoloji gibi alanlarda temel bilgileri öğretir.

Sosyal Bilimler Liselerinde sayısal bölüm olup olmadığı konusunda çeşitli seçenekler sunulmaktadır. Bazı okullar sayısal bölüm seçeneği sunarken, bazıları ise yalnızca sözel bölüm sunmaktadır. Sayısal bölüm, matematik, fizik ve kimya gibi dersleri içerir ve öğrencilerin sayısal alanlarda kariyer yapmalarına olanak tanır.

Tıp, sayısal bir alandır ve Sosyal Bilimler Lisesinden tıp fakültesine girilebilir. Bununla birlikte, öğrencilerin tıp fakültesine girebilmek için sayısal alan derslerinde başarılı olmaları ve üniversite giriş sınavlarında yüksek puan almaları gerekir.

Sosyal Bilimler Liseleri, öğrencilere hukuk, siyaset, medya ve sosyal hizmetler gibi alanlarda kariyer yapmak için gerekli bilgi ve becerileri sağlar. Ayrıca, sosyal bilimler alanında yüksek öğrenim görmek isteyen öğrenciler için de sağlam bir temel oluşturur.

Anahtar Kelimeler:

• Sosyal bilimler lisesinde sayısal bölüm var mı?
    • Evet, bazı Sosyal Bilimler Liseleri sayısal bölüm seçeneği sunmaktadır.
    • Sosyal bilimler lisesinden tıp çıkar mı?
    • Evet, sayısal alan derslerinde başarılı olan ve üniversite giriş sınavlarında yüksek puan alan öğrenciler Sosyal Bilimler Lisesinden tıp fakültesine girebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hiç mi yok
  • Okuyan öğrencilerin tamamı eşit ağırlık bölümü öğrencisi olarak kabul ediliyor. Lisenin ikinci yılından itibaren eşit ağırlık programı uygulanıyor. Anadolu liselerindeki eşit ağırlık öğrencilerinden hiçbir farkları yok. Tıpkı fen lisesi sayısal bölümü öğrencileri ile anadolu lisesi sayısal bölümü öğrencileri arasında olduğu gibi.

Orijinalden alıntı: Kıdemli Çavuş

Orda okuyan arkadaşlarım var.

Peki arkadaşların ne olmak istiyor, hedefleri ne ?

Tamam, bir anadolu lisesi ayarında olabilir ama illa ki farkları olmalı, mesela kültür düzeyleri nasıl ?
  • Cemaatçi bir yapılanmanın olduğunu duydum ama araştırmak lazım. Hoş oradan mezun tanıdıklarım da öyle kişiler. Valla anlatıklarına eğitimi iyiymiş. Yatılı falanmış memnunlar ama yatılı olması ve cemaatlerin elindeyse hayatta gitmem
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pirate_1905

Cemaatçi bir yapılanmanın olduğunu duydum ama araştırmak lazım. Hoş oradan mezun tanıdıklarım da öyle kişiler. Valla anlatıklarına eğitimi iyiymiş. Yatılı falanmış memnunlar ama yatılı olması ve cemaatlerin elindeyse hayatta gitmem

Mümtaz Soysal'da öyle bişey olması şaşırtır beni

Orijinalden alıntı: pirate_1905

Cemaatçi bir yapılanmanın olduğunu duydum ama araştırmak lazım. Hoş oradan mezun tanıdıklarım da öyle kişiler. Valla anlatıklarına eğitimi iyiymiş. Yatılı falanmış memnunlar ama yatılı olması ve cemaatlerin elindeyse hayatta gitmem

yuh yani cemaatçi mi?

Sosyal bilimler lisesinin hiçbir cemaatle vs alakası yoktur.Fen lisesi sayısal için ne anlama geliyorsa sosyal bilimler liseside o anlama geliyor.Sonuçta belli hedefi olan en iyi öğrencileri seçiyorlar.Barış sen 1. sınıfta değil miydin neden soruyorsun bu soruyu?

Orijinalden alıntı: Guess Who

quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Çavuş

Orda okuyan arkadaşlarım var.

Peki arkadaşların ne olmak istiyor, hedefleri ne ?

Tamam, bir anadolu lisesi ayarında olabilir ama illa ki farkları olmalı, mesela kültür düzeyleri nasıl ?

Siyasetçi olmak istiyor birçoğu. Şöyle bi üstünlükleri var mesela ben de ecıyım ama ben o eserleri sadece ezberliyorum ancak onlar o eserlerin birçoğunu okumuşlar. Ama arkadaşın dediği gibi biraz dinci gibi. Her şeyin fazlası zarar.

düzeltme: bi de şunu unuttum genelde kendini çok beğenmişler var. fen lisesi sayısala ne ifade ediyosa ea içinde sosyal bilimler onu ifade ediyo deyip havaya giriyolar ama bizim okul 40 puan fazlayla alıyo. adam benden düşük puanla girmiş bana hava atıyo biz fen lisesiyiz gibi fln diye. yani oraya seçkin kişiler gitmiyo bana kalırsa istediği yeri kazanamayıp bi alttaki hedefe yöneliyolar ki eğer benim puanım düşük olsaydı ben de oraya gidicektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Çavuş -- 19 Kasım 2009; 22:11:58 >

• Ben okuyorum
  • Aha.. Ben de geçen sene mezun oldum XD

Sorularınızı birazdan cevaplarım.. İstanbul Sosyal Bilimler Lisesi mezunuyum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekialem -- 19 Kasım 2009; 22:58:56 >
  • Dersler bomba geçiyordu bizim sınıfta.. Bizim okul ilk açılan sbl olduğundan ve bizde 2. dönem olduğumuzdan ilk yıl boş geçen çok dersimiz vardı.. Çünkü MEB öğretmen atamakta üşengeçlik ediyordu.. Ama şimdi boş ders bulamazsın sanırım.. Hea ama okulda sürekli proflar, sanatçılar vs konferans vermeye gelir.. Onlar manyak dersten çalar.. Konferansa girmek isteyen girer bilgisini katlar.. Bizim gibi fırlamalarda okuldan direk vınn XD

Ne ayrıcalığımız var dersen.. Bi kere sıralar tekli.. Hatta sıra değil ofis koltuklarında oturuyorduk biz.. Uyumak için manyak bir ortam oluşturuyordu.. Sıralar kapaklı falandı.. Kitap defter taşımak zorunda kalmıyordun.. Ders başlarken tak kaldırıp ne ihtiyacın varsa alıyordun.. Bir de bu kapaklı sıra olayı sınıf içindeki sert kağıt top ve kapak kavgalarında işe yarıyor dipnot olarak XD Bir üst paragrafta belirttiğim gibi konferans olaylarımız var.. Okulun imkanları geniş.. Mesela tiyatromu sahnelemek istiyorsun.. Okul tak sana gidiyor devlet tiyatrolarında çalışan bir yönetmen ayarlıyor.. Profesyonel profesyonel takılıyon.. Başkaa heh IB miz var.. Uluslararası geçerliliği olan bir diploma türüdür bu IB.. IB veren tek devlet okulu bizdik ki hala da biziz sanırım.. international baccalaureate diye google da arat geniş bilgi alabilirsin..

Çoğunluğun hedefleri yüksek yerler açıkça söyliyim.. Devleti ilerki nesillerde gerçekten biz yönetecez.. Yani bu okul türlerinden mezun olan adamlar.. Çünkü okulun kuruluş amaçlarından birisi bu zaten.. Devlet adamı yetiştirmek.. Hukuk, İktisat, Tarih, Edebiyat vb. yani ea ve söz alanlarda kalifiye eleman yetiştirmek.. Ki ÖSS ye girdiğimiz son 2 yıldır okul türleri arasında birinciyiz.. İlk 100 de ilk 1000 de bir sürü adam var..

Anadolu Liselerinden ayrıldığımız yönleri de yukarıdaki paragraflarda açıklamışımdır zaten..

Kültür düzeylerimize gelince aslında boş beleş görünen adamlar da bile inanılmaz bir zeka ile karşılaşırsın.. Bak mesela ben lisenin ilk 4 yılı beni görsen bu hayvanı nasıl almışlar lan okula dersin ama içimizde bir yerlerde var yani.. Kültür sanat etkinliklerimiz tavandır.. Genel kültürlü çok eleman bulursun.. Deli gibi kitap okuyan tipler de vardır.. Bu biraz da nasıl bir sınıfa düştüğünle alakalı.. Mesela bizim sınıfı hocalar pek sevmezdi ama tam bir sınıf gibiydik.. 24 kişi bahçede kol kola gezerdik.. Bizim dönem başka sınıftan elemanlar ineklerdi.. Hazırlıkta nasıl tiplerle okuduğunu çözümlemeye çalışıp ona göre bir rota belirlenebilir..

@ Woody*

Hepimiz eşit ağırlık değiliz, sözelcilerimiz de var.. Lise kaçta alan tercihi yaptığımızı da hatırlamıyorum.. Hazırlık + 4 yıldır sbl ler bu arada..

@ pirate_1905

Meşhur cemaat konusu XD Açık açık konuşayım bari.. Evet doğrudur AKP döneminde açıldığından AKP kendi kadrolarını yerleştirmeye çalışması en doğal hakkı adamların.. Ama şunu söyliyim dönemler geçtikçe güçleri azalıyor.. İlk dönemde cemaat yapısı dehşetti resmen.. Bizdeki adamlar daha benim gibi daha koftiydi.. Bizden sonraki dönem de gittikçe kaymaya başladı.. Bu sene okulda cemaate yakın olan hoca sayısı da baya azaldı diye duydum.. Yani artık gönül rahatlığı ile gidilebilir.. İçerden birisi olarak teminat verebilirim.. İçerden derken cemaatçi değilim ;) Senin gibi Atatürk imzası taşımasam da Atatürk' ü sadece örnek alırım.. İlla tüm ideelerini kabul ederim diye bir şey de demem.. Liberalimdir.. Her şeye açığımdır.. Birisinin ortaya attığı bir ideolojiyi savunmam.. Kendime göre kendi düşüncelerim vardır.. sbl de okuduğumdan mıdır nedir böyle eğilimlerim var XD Yani demek istediğim artık pek sorun olmayacaktır bu cemaatçiler.. Hem onlardan değilsen ve onlara da katılmak istemezsen baskı falan da uygulamazlar.. Kafanız rahat olsun ;)

Bundan sonraki mesajda Guess Who' nun Prof. Dr. Mümtaz Turhan' a Mümtaz Soysal demesi de bizi en çok kızdıran kıl eden şeylerden

Lan bi dahaki mesajda da yanlış söylenmiş.. Bilerek mi yapıyorsunuz arkadaş? XD

@ Kıdemli Çavuş

İlk verdiğin örnek gayet doğru ;) Teoriden, ezberci sistemden çok böyle geçiyordu dersler.. Labaratuarlar falan bol okulda.. Sadece bilim labaratuarları değil yani Sosyal Bilimler labaratuarı bile var.. Bu arada labaratuarı doğru mu yazıyom bilmiyorum XD Hatta bir ara her hocanın/dersin sabit bir sınıfının olması öğrencilerin dersi oldukları zaman o sınıfa gitmeleri gibi amerikanvari bir uygulama düşünülmüştü ama hayata geçmedi.. Derslerde örneğinde olduğu gibi çok detaylı ve akılda kalıcı işleniyor..

Ekleme kısmında dediğin şeyler içinde haklı olabilirsin ama tabii ki genellemek yanlış olur.. Ben sbl ye atatürk fen, gs, kabataş, istanbul erkek vb. top class yerlere gidebiliyorken gitmiştim.. Yani gerçekten oraya bilinçli olarak isteyerek gelen de var.. Dediğin gibi hedefini tutturamayıp gelen de.. Ki bu sorun okulun taban puanının düşük olmasından kaynaklanıyor.. Bir kaç sene içinde daha da yükselecektir diye tahmin ediyorum.. En azından sadece İstanbul' un ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekialem -- 19 Kasım 2009; 23:34:35 >

• yekialem gayet guzel acıklamıs gelecektekı yonetıceler yetıstırecektır elbette ama 100-200 yıllık koklu lıselerle yonetıcı konusunda yarısmaları zor gozukuyor

Orijinalden alıntı: BasketbolSever

yekialem gayet guzel acıklamıs gelecektekı yonetıceler yetıstırecektır elbette ama 100-200 yıllık koklu lıselerle yonetıcı konusunda yarısmaları zor gozukuyor

Yeni ergenekonu biz kurduk bile hacı kendi dönemimizde
  • şimdilerde nasıl

NARLIDERE İstihkam Asteğmeni ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.