Şimdi Ara

ARACINIZDA ÇÖZEMEDİĞİNİZ elektronik ABS ve beyin tamiri ve arızası 2022 SORUNLARI (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.803
Cevap
73
Favori
794.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar, 2006 model c5 sxpk aracım var. sorunum ise sağ katlanır aynamda.
    ilk aldığımda kapıları açtığımda bazen açılıp bazen açılmıyordu.
    birkaç gündür ise açılıyor fakat belli bir açıda durması gerekirken, devam edip sonuna kadar açıyor.

    komple değişim olur dediler 750 tl civarı. bunun tamiri olur mu?
    antalyadayım sizce servise mi götüreyim, yoksa elektrikçi mi bakar bu olaya?
    cevabınız için teşekkür ederim şimdiden..
  • Murat ustam merhaba 98 model ford escort 1.8 clx aracım var elektriksel bir sorunum var... sabahlar otomatik jikle devreye girmiyordu... ısındıktan sonra sorun kalmıyor, rölanti sensörü, kelebek boğaz sensörü, ısı sensörü, karter havalandırma subabı ve yağı 5*30 olarak değişti. ancak yine de sorun çözülmedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcıtrtr -- 8 Ekim 2014; 16:39:56 >
  • selamınaleykum
    hayırlı günler benim sorunum km sayacı ile ilgili km 110000 oldu fakat 110.000 olurken 100 deki 1 iki ye doğru kaydı
    neden olur nasıl tamir olur
    astra 98 1.6 gls
  • merhabalar. 2005 model opel astra cdti 140000 km de dizel aracım var. Bazen ilk çalıştırmalarda araç çalışıp 2 sn sonra stop ediyor. 10 sn falan ısıtıldığında kendine geliyor. Ancak yolda giderken titreme yapıyor. Ben gaza sürekli başlarken sanki bir ara kesinti oluyor araç gaz yemiyor sonra birden ileri atıyor araç kendini. Bir de geçenlerde 3 defa yaptı şu anda yapmıyor. Uzun yolda giderken araç arıza lambası yaktı. O an sanki aracın turbosu devre dışı kaldı veya el freni
    çekilmiş halde gitmeye çalışıyorum ancak durup yarım saat dinlendikten sonra kendine geldi araç her seferinde. Arıza koduna baktım ECN 112008 yazdı. Araştırdığımda gaz pedalı konum sensörü arızası yazdı. Tüm bunlar gaz pedalı kaynaklı olabilir mi yoksa araç beyninden mi kaynaklanır?
  • Hakanusta benimde 2006 Seat Leonum var. Fakat daha önce yaptırmak için gittiğimde Klima kompresörünü değişirdiler yaklaşık 2 ay geçmeden Klima yine soğutmuyor. Sebebi Ne Olabilir ve nasıl çözebilirim? Acaba sizin bir dükkanınız felan var mı? Ya da Ankara da felan yönlendirebileceğiz bir yer? Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamun alwykum öncelikle

    1985 model 318 i bmw aracım 3 devire geldiği zaman gaz kesiyor stop ediyor

    Tüp beyni dediler degisdim
    samandıra dediler degdim
    buji kaplosu dediler degisdim

    Bu konuda bana acil yardım edecek kimse yokmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakan usta bizde 2006 megan 2 var .araç kendi kendine aküyü boşaltıyordu.neyse teyip te kaçak olduğu tespit edildi bizde aküyü çıkardık sorun düzeldi şimdi akü şarj oluyor.ustam bu teyplerin tami,ri olurmu .yani teyip çalışmadığı halde aküyü boşaltıyor.bu şekildeki bir teyp tamnir edilebilinirmi , teşekkürler
  • Bugün ABS hatası veren Seat Ibiza 1.4 Stella aracımızı Hakan Ustaya götürdük ve problemimizi çok uygun bir fiyata çözdü.

    Kendisi ilgili ve işinin ehli bir usta, tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maerdir -- 11 Kasım 2014; 14:06:55 >
  • Merhaba 98 corolla gli aracım var. Geçenlerde conta yaktı. Tamir edildi. Usta hararet müşürünü takarken kırdı. Yapıştırmak tamir etmek için baya bi uğraşmış sonucunda orjinal çıkmasını bulup değiştirdik. Fakat şimdi hararet göstergesi çalışmıyor. Müşürden göstergeye direk kablo bağlarsak gösterge çalışıyor ama o zaman da araba soğukken çalışmada güçlük çekiyor gaz yemiyor. Kendi kabloları kalırsa araba çalışıyor fakat gösterge çalışmıyor sizce neden olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese hayırlı akşamlar. Üstadlar Allah rızası için bir akıl verin. 10 gün önce 2004 golf 5 fsi 1.6 otomatik vites araç aldım ama nox sensörü arızası verdi bulamadım bir çare 2000 tl dediler çıkma ya da yan sanayi baktım bulamadım. Yardımınızı rica ediyorum. Pişman olacağım nerdeyse aldığıma. Arıza lambasından ayıramıyorum gözümü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese Merhaba,

    2004 Megane II arabam var, aracın frenine bastığım zaman, aracın silecekleri çalışıyor, dörtlüsü yanıyor, elektronik arıza direksiyon sorunu yazısı göstergede çıkıyor, frenden ayağımı çeker çekmez her şey normale dönüyor. Götürdüğüm her usta ayrı bir teşhis koydu. Yardımlarınız için teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_alonzo -- 21 Kasım 2014; 16:10:33 >
  • Hakan ustam merhabalar bizim 2005 astra claasic 2 1.6 twinport arabada 10/2009 da aldığımız inci akü var 12v 55 amper araçta geç marş alma vs. bir sıkıntı yok, lpg yok. Ancak gel gelelim kontağı açıp yakıt ve hararet ibresi yerine gelip ışıklar söndükten sonra marşa basıyorum. İbreler önce 0 a iniyor daha sonra eski olması gereken konumuna dönüyor. bu arada yağ ışığı galiba biraz geç sönüyor. Sizce sorunum nedir. Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TOZ07 -- 19 Kasım 2014; 22:19:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soguzhant

    Herkese hayırlı akşamlar. Üstadlar Allah rızası için bir akıl verin. 10 gün önce 2004 golf 5 fsi 1.6 otomatik vites araç aldım ama nox sensörü arızası verdi bulamadım bir çare 2000 tl dediler çıkma ya da yan sanayi baktım bulamadım. Yardımınızı rica ediyorum. Pişman olacağım nerdeyse aldığıma. Arıza lambasından ayıramıyorum gözümü.

    Büyük ihtimalle sensör arızalı değil. Aracın yakıt sisteminde bir düzensizlik var. Sensör bunu tespit ediyor ve işaret ediyor. Evvela başka bir marka yakıt kullanmayı deneyin.
  • merhabalar.fiat coupe marka otomobilim var.dış yıkama yaptıktan sonra çalışmadı.motor yıkama yapılmadı.marş basıyor fakat motor çalışmıyor.tüm motor mekaniğine bakıldı ufacık sıkıntı yok.kelebekleri benzin motoru bujileri tüm kabloları 3 elektrikçi tarafından kontrol edildi.sonunda beyin arızası var dediler.aracımın kontağını açtığıgımda sarı renkli anahtar resmi çıkıyor altında code yazıyor 15 saniye sonra sönüyor.marş yapınca çalışmıyor.ustalar bir kez çalışmayı becermişler 30dk çalışmış gazı yememiş sonra kendi stop etmiş.anahtarını söktüm içinde küçücük mıknatıs gibi üstünde kod yazan parçacık var.çaresizim.aracım 5 gündür yatıyor.lütfen yapabilecek olan bir elektronikçi varsa bana ulaşsın ya da tanıdığı olan varsa lütfen ulaşsın.ya da hakanusta yardımcı olabilirsen fikir verebilirsen çok iyi olur.0507 5029320
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aeresol

    İyi günler,
    Aracım 2000 model 1.3 corolla terra EE111
    bir süre önce aracı garajdan çıkarırken aşırı tekleme yaptı siyah duman attı gaz yemiyordu. Motor arıza lambası arada yanıyordu. Sorun devam edince servise gittim iscv hatası vermiş. Baktılar boğaz kelebeği gövdesi değişecek dediler (2.350 TL) Eskişehir de bir turbocu usta yaparım dedi isc valfini çıkmayla değiştirdi. Tesisatını kontrol etmiş beyin arızalıydı tamir ettim dedi 400 TL aldı. Şimdi tatildeyim sorun şu; arıza lambası sabit yanıyor ( usta sorun olmaz demişti söndürememiş) ama ilk çalıştırmada rölanti çok düşük harekete geçince. debriyaja basınca motor duruyor. Yola çıktıktan bir süre sonra düzene giriyor.
    Bu arada servis sübaplarda sıkışma vardır onlara bakmak lazım demişti birde.
    4 yıldır beni üzmeyen arabama nazar deydi diye düşünüyorum. Sorun ne olabilir nasıl çözebilirim.
    Aracımda atiger sıralı lpg var geçen sene lpg enjektör leri değişti

    Edit:
    Daha önceden yazdığım sorun çözüldü. Motorun üstünde sübap kapağına bağlı bir hortum var kelebek boğazına giden. O yerinden oynuyor hava alıyormuş. Daha önemli olan Rölanti valfine (İSCV) bağlanan üç kablodan biri kopukmuş.
    Bu arada önceki değiştirilen valfte bozukmuş. Yani önceki usta beni iyi kıstırmış. 400 TL. Taktığı valfi çıkardık ki ne görelim kırık dökük yapıştırılmış birşey.
    Neyse kablo lehimlendi eski isc valfi takıldı. Nazar deymesin araba saat gibi şu an.
    Eskişehir'deyim benzer sorunu olan olursa iki ustanın yerini de özelden yazabilirim. Özellikle ilkine gitmeyin diye.

    yazsana hocam yapanı da 400 lük ustayıda özel msjla




  • Yazdım birader. Allah düşürmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi akşamlar,
    megane 2 aracımda airbag ışığı ve servis ışığı yanıyor.
    Koltuk altındaki soketleri kontrol ettim
    döner kondaktörü kendim tamir ettim ve şu anda sıkıntısı yok airbag kablolarına da baktım kısa devre yada temassızlık yok lehimleme sonrası. Yanan airbag ışığı ön taraf airbag ışığı.
    Sigortaları da kontrol ettim onlarda da sıkıntı çıkmadı.
    Airbag lar var baktım hem direksiyonda hem yolcu ve arka perdelerde.
    Sİzce sorun ne olabilir? beyinden resetlenmesimi gerekiyor eski arızasının?
  • pelstina kullanıcısına yanıt
    Hocam başka bir yerden aldım arıza lambası sildirip yine yandı. Bir yerde okudum yazılımla devre dışı bırakılıyormuş bunun araca zararı ve emisyon seviyesinde sıkıntısı olur mu acaba. Yani aracın emisyondan geçememe gibi problem çıkar mı ? Yardımınız için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soguzhant

    Hocam başka bir yerden aldım arıza lambası sildirip yine yandı. Bir yerde okudum yazılımla devre dışı bırakılıyormuş bunun araca zararı ve emisyon seviyesinde sıkıntısı olur mu acaba. Yani aracın emisyondan geçememe gibi problem çıkar mı ? Yardımınız için teşekkürler.

    Öncelikle aracınız çok güzel bir araç belirteyim. Golf cidden binilecek güzel arabalardan. Size ilk tavsiyem işini bilen ve iyi yapan bir Walkswagen Özel servisi bulmanız.

    Bu sensör arıza ışığını turuncu renkte yaktığında önemsiz bir arızaya, kırmızı renkte yaktığında ise ciddi ve mutlaka servise gidilmesi gereken bir arızaya işaret etmek için konulmuştur. Arıza ışığını iptal ettirmek kesinlikle doğru bir hareket olmaz çünkü araçta başka ciddi bir hata oluştuğunda sizi uyaramayacağı bu defa daha ciddi sıkıntılar yaşamanıza sebep olabilir.

    Aracınızın çekişinde, hızlanmasında, yakıt tüketiminde sorun yaşamıyorsanız bu ışığı kafanıza çok takmamanızı öneririm. Benim aracımda turuncu renkte yanıyor ve aracımda hiçbir sorun olmadığı için önemsemiyorum.

    Zaten Ecu, yakıt, sensör ve katalizör gibi çok fazla parametrenin verilerinin okunarak yakıt-oksijen karışımının yakıtça mı oksijence mi daha zengin olduğunu ve buna göre motordaki yanma işleminin sonucunda egzosttan atılan CO2 nin mümkün olduğunca azaltılması ve kontrol edilmesini sağlamak için kurulmuş bir düzenek. Bir çok insan aynı sorunu yaşıyor. Kimi sorunu Ecu da, kimi katalizörde ,kimi sensörde arıyor ama ışık sürekli yanıyor.. Emisyon için aracım Tüvtürk istasyonundaki Egzost muayenesinden geçemeyince dışarda yaptırılan yerlerden birinde ise kolayca geçti.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pelstina

    quote:

    Orijinalden alıntı: soguzhant

    Hocam başka bir yerden aldım arıza lambası sildirip yine yandı. Bir yerde okudum yazılımla devre dışı bırakılıyormuş bunun araca zararı ve emisyon seviyesinde sıkıntısı olur mu acaba. Yani aracın emisyondan geçememe gibi problem çıkar mı ? Yardımınız için teşekkürler.

    Öncelikle aracınız çok güzel bir araç belirteyim. Golf cidden binilecek güzel arabalardan. Size ilk tavsiyem işini bilen ve iyi yapan bir Walkswagen Özel servisi bulmanız.

    Bu sensör arıza ışığını turuncu renkte yaktığında önemsiz bir arızaya, kırmızı renkte yaktığında ise ciddi ve mutlaka servise gidilmesi gereken bir arızaya işaret etmek için konulmuştur. Arıza ışığını iptal ettirmek kesinlikle doğru bir hareket olmaz çünkü araçta başka ciddi bir hata oluştuğunda sizi uyaramayacağı bu defa daha ciddi sıkıntılar yaşamanıza sebep olabilir.

    Aracınızın çekişinde, hızlanmasında, yakıt tüketiminde sorun yaşamıyorsanız bu ışığı kafanıza çok takmamanızı öneririm. Benim aracımda turuncu renkte yanıyor ve aracımda hiçbir sorun olmadığı için önemsemiyorum.

    Zaten Ecu, yakıt, sensör ve katalizör gibi çok fazla parametrenin verilerinin okunarak yakıt-oksijen karışımının yakıtça mı oksijence mi daha zengin olduğunu ve buna göre motordaki yanma işleminin sonucunda egzosttan atılan CO2 nin mümkün olduğunca azaltılması ve kontrol edilmesini sağlamak için kurulmuş bir düzenek. Bir çok insan aynı sorunu yaşıyor. Kimi sorunu Ecu da, kimi katalizörde ,kimi sensörde arıyor ama ışık sürekli yanıyor.. Emisyon için aracım Tüvtürk istasyonundaki Egzost muayenesinden geçemeyince dışarda yaptırılan yerlerden birinde ise kolayca geçti.

    Üstad çok teşekkür ederim. İçim rahatladı bir nebze de olsa. Artık bu şekilde binerim ben de yaygın bir çözüm bulununcaya kadar. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.