Şimdi Ara

Aracımın lpg beyni uzun yolda buzlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracım karbüratörlü 92 model lada bu akşam saatlerinde mersin adana otoyolunda aracım tekledi daha sonra sağa çekip kaputu açtım lpg beyni buzlanmıştır beyine giden su hortumlarını elledim sıcak değildi o hortumları elimle takip ettiğimde aşağıya doğru oralar sıcaktı ama beyine yaklaştıkça hortum soğudu not. Arabanın suyu vardı. Daha sonra yola devam ettim ve ileride bukezde hortumlardan biri patladı ve su sesi geldi arabadan fışkırma sesi gibi sağa çektim eğildim ve patlayan hortum şöyle tarif ediyim yerini teyibin altı gibi düşünün yani şöfor koltuğu ile sağdaki koltuğun ilerisinden biyer eklediğim tüm su yere aktı sorun ne olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlginç bir şekilde aracım kendi kendine aşırı derecede gaz veriyordu bide bu arızadan sonra

• hocam şuan hava 10 derece adanada nasıl buzlanıyor ?
  • Devirdaim pompası arızasına benziyor LPG Regülatörüne suyu basamadığı için LPG buharlaşmaya başlarken buzlanma yapmış.
  • Banada Mersin-Adana ve buzlanma tezat geldi , teknik açıklaması vardır belki ama geçmiş olsun .

• quote:

Orijinalden alıntı: yeakin

Devirdaim pompası arızasına benziyor LPG Regülatörüne suyu basamadığı için LPG buharlaşmaya başlarken buzlanma yapmış.

Banada öyle geldi artık yarın ustaya baktıracam bugün twlefonda görüştüğüm ustamda öyle dedi

• Aekadaşlar hava isterse 20 derece olsun Gaz -40 derece olduğu için motordan sıcak su beyine ulaşmazsa buzlanır beyin ama benim en çok aklıma niye kendi kendine gazı köklemeye başladı araba bu takılı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    UZUN YOL LPG ???
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selam. LPG Regülatörü, halk arasında LPG beyni: Gazı motor suyuyla sıcaklığını korumasını, sıvılaşmasını engeller ve ısısını motordan gelen sıcak su ile alır. Gazın yüksek basınçta sıvılaşma özelliği vardır. Sıvılaşan gazın sıcaklığı çok düşüktür, donma ve buzlanma yapar. Bunu engellemek için motordan su regülatöre gider.

Eğer LPG regülatörünüz buzlandıysa muhtemel arızalar:
    1- Aracınız devir daim yapmıyor. Devir daim pompası arızası
    2- Aracınızda su kaçağı olabilir
    3- Lpg regülatörüne giden su hortumlarında bağlantı yanlış olabilir.
    4- Regülatör arıza yapmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szahinowski1 -- 23 Kasım 2015; 2:41:10 >
  • Regülatör contalarında sızıntı var kaçaklar buzlanma yapar. Tamir olsa da iyi sonuç vermez değiştirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piastre

Regülatör contalarında sızıntı var kaçaklar buzlanma yapar. Tamir olsa da iyi sonuç vermez değiştirin.

Cevaplar için teşekkür ederim ama peki hortum niye patladı onu anlamadım hani sadece beyin arızası değil belliki devirdaim dede sıkıntı var

• quote:

Orijinalden alıntı: sahin261

Selam. LPG Regülatörü, halk arasında LPG beyni: Gazı motor suyuyla sıcaklığını korumasını, sıvılaşmasını engeller ve ısısını motordan gelen sıcak su ile alır. Gazın yüksek basınçta sıvılaşma özelliği vardır. Sıvılaşan gazın sıcaklığı çok düşüktür, donma ve buzlanma yapar. Bunu engellemek için motordan su regülatöre gider.

Eğer LPG regülatörünüz buzlandıysa muhtemel arızalar:
    1- Aracınız devir daim yapmıyor. Devir daim pompası arızası
    2- Aracınızda su kaçağı olabilir
    3- Lpg regülatörüne giden su hortumlarında bağlantı yanlış olabilir.
    4- Regülatör arıza yapmış olabilir.

Çok teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu yedek lpg beynim var peki bana ne kadara masal olur arkadaşlar sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: yeakin

Devirdaim pompası arızasına benziyor LPG Regülatörüne suyu basamadığı için LPG buharlaşmaya başlarken buzlanma yapmış.

+1 arkadaşın dediği gibi , başımıza geldi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forvenor -- 23 Kasım 2015; 23:47:21 >
  • dowland33 D kullanıcısına yanıt
    Çok pahalıya patlamaz, tahmini söylersem (ustaya ve parçacıya göre değişir) ortalama 100-150 civarı hallolur gibi.
  • Arkadaşlar sorunu çok oldu çözelide yazmaya ancak vakit bulabildim. Sorun borunun kıvrılmasıymış T borusu diye adlandırılan borulardan biri kıvrılmış ve yerinden çıkmış lpgyede sıcak su gitmeyince beyin donmuş bana 10 tlye maal oldu :D komik bir rakama havası alındı ve kıvrılan boru yerine takılıp düzeltildi not böyle bir durumdan şüpheleniyorsanız lpg ye giden iki siyah boru olacak onlara elinizi vurun ikiside araba çalıştıktan bir müddet sonra sıcak olması lazım eğer soğuksa ve arabanız randuman vermiyorsa gazda devirdaim arızasıdır aklınızda bulunsun
  • Bizim oralarin resmi araci lada 92-9r de almayani dovuyorlardi (:

• 89-93 yılları arası türkiyede en çok satılan araba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.