Şimdi Ara

Aracımın kilometresi düşürülmüş ne yapılabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ortada bir suç var. Öyle sonuç alamazsın diyenlere bakma. Avukata gerek yok. Git savcılığa suç duyurusunda bulun. Yalnız bütün delillere ulaş eline belgeleri al. Tam olarak anlayamadım ben km bilgilerini, delillerini ama var diyorsun. Savcılık suç olarak kabul ettiğinden senden bir önceki araç sahibi kimse galerici felan farketmez büyük bir ceza ile karşı karşıya kalabilir. Anlaşma yolu talep edecektir başka çaresi yok. Hatta galericiler bunu adet haline getirdiklerinden dolayı cezasız kalmamalarını ümit ediyorum.
  • Ne güzel düşmüş işte, bu neden canını sıkıyor? Satarken az kullanılmış diye satarsın...

Şu bölümdeki bazı insanları anlamak mümkün değil gerçekten.
  • İspata yarar belgeler ile birlikte suç duyurusunda bulun . Gerisi savcılığa kalır . Daha sonrasında tazminat yoluna gidersin . Tabiki başlangıçtan itibaren bir avukat ile işi götürmende fayda var .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibine geçmiş olsun.

Hökümet , tramer sorgusunun yasaklanmadının peşine galericilere dava açmayıda yasaklar. Bu davaların peşine böyle bir gelişme bekliyorum.

Yaşasın sahtekarlar

• Exper de yazılan km kabul edilmez delil olarak büyük ihtimalle, tek yol var ispatı için

-servis giriş tarihleri-kmsi ile muayene tarihine gelen servis giriş tarihi-km sini karşılaştır. Oradan yakala dolandırıcı herifleri

• selamun aleyküm arkadaşım ne oldu durumda bir gelişme oldu mu şikayet ettiniz mi galericiyi. Tüketici Hakları Mahkemesi şahsa değil, galericiye şikayette bulunulabileceğini söylüyor
  • Normal bir binici tutup satmak için kolay kolay arabasının kmsini düşürmez, bunu yanalar malum galericiler. Ondan sonra git de galeriden araba satın al. hükümetin bu işlere çok daha katı bir denetleme ve ceza mekanizması getirmesi gerekiyor. Misal çipli sistem olacak, aracın kmsi kayıt altında tutulacak muayenede anormal bir şey çıkarsa alarm verecek, ya da ne bileyim araçların hasar, muayene kayıtları servis, sigorta, tüvtürk üçlüsünün ortak database'inde tutulacak. Bir sorgulama olduğunda sistem otm bu database'i tarayıp sonuçları verecek her şey ortaya çıkacak. Sigortasız, evraksız tamir yapma sanayideki esnafa yasaklanacak. Yapılan her türlü onarım işlemi bu database'e kayıt girilmek zorunda olacak. Buna uymayan sanayi ustasının ticari belgeleri fesh edilecek, aynı şekilde üçkağıt yapıp araba satan galeriye arabanın bedeli kadar tazminat müşterice ödemesi cezası verilecek ve 3 defa yaptığında tüm lisansı, evrakları iptal edilecek.

Buna benzer kayıtlı ve sınıtları net çizilmiş bir kontrol mekanizmamız olsa ikinci el otomobil piyasasında üçkağıt kalmaz, herkes gönül rahatlığıyla e alacaksa alırdı. Ama devlet meydanı boş bırakıyor kurtlara.

• quote:

Orijinalden alıntı: _mp_

2016 model otomobilin 250bin kmde olduğuna kimse inanmaz zaten. Başkasına satarsınız.

Arkadaş 2016 yılında galeriden aldığını söylemiş. Araç 2016 model değil yani

Ayrıca öyle bile olsa sizden sonra alacak arkadaşın ne suçu var? Sizin başınız yandı diye onun başını da yapınca vicdanınız rahat edecek mi?

• OSMANÇAVUŞ kullanıcısına yanıt
    A.s maalesef şikayetçi olmadım bi alıcı çıktı bu şekilde verdim

• Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Devlet ne bilsin böyle adilikler yapıldığını devlet herkesi öz evladı gibi bilir standart kanunlar koyar alengirli işlere ihtimal verip ona göre kanuna yer veremiyor. Eğrilik bizim insanımızda. Bence de her aracın insan gibi karnesi olmalı yapılan her işlem işlenmeli kayıt altına alınmalı ama nerde..

• Noterde km ibrazı şart değil, ne zaman düşürüldüğünü ıspatlayabiliyorsanız ki bu durumda ıspatlanır, her türlü davayı kazanırsınız. Kimdeyken düşmüşse o uğraşır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.