Şimdi Ara

Aracımı sattım, alıcı motorda masraf var diyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
7.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Sene başında aldığım arabamı eşimin kullanamaması sebebiyle 1-2 ay kadar önce üste 2,5 bin tl vererek başka bir araç ile takas ettim. Alıcıya aracı inceleyip istediğin yere gösterebilirsin, yeni aldım çok fazla kullanma fırsatım olmadı diye belirtmeme rağmen kendim bakacağım diyerek göstermeden kendi inceleyerek aldı. (Aracım 318 bin kmde.)

    Biraz önce aradığında aracın geç çalıştığını buna da contasının yanık olmasından kaynaklandığını söyledi. Tamirciye götürdüğünde bunun idareten toplandığını düzgün yapılmadığı için sorun çıkarttığını söylemiş. Benden 5 bin tl masrafı karşılamamı istedi.Ben de bu talebini reddettim.

    Sonuç olarak şu an avukata vereceğini söylüyor alan şahıs. Ne yapmalıyım ? Bu süreç nasıl işler veya nasıl sonuçlanır tecrübesi olan var mı ?

    Ekleme : 05.06

    Alıcı arkadaş biraz önce tekrar aradı. Dün akşam aracı tamir ettirdiklerini sorunun çözüldüğünü söyledi. Ben de ne ara çözüldü dediğimde tamirci arkadaş yardımcı oldu hatta biri bugün almaya gelecek dedi.

    Bende senden aldığım araçta sorun yaşadım şanzıman açılacak, motor yağ eksiltiyor ve söylediğinden fazla değişen çıktı dediğimde yok öyle birşey vs diye konuştu ve konuşmayı sonlandırdık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-45 -- 5 Haziran 2020; 14:35:44 >







  • 2 ayı geçmiş süreyse bir şey çıkmaz, kim bilir ne oldu.
  • Arabayı masrafsız diye saytıysan belirttiğin vasfı karşılamadığı için zararını alabilme durumu var ama vasfını garanti etmediysen zaten o km bir aracın olası masrafları belli kendisinden beklenen vasıfları taşımama gibi bir durumu yok bu durumda zaten ayıp yok o araba için, conta sadece hararet ile bozulmaz bir ömrü vardır eski arabalarda ömrü dolmuşsa sorun yaratabilir. Buda ayıp değil olağan bir sorun olur...

    Kişinin ekspere gitme veya tramer sms sorgulamayapma vs yükümlülüğü yok ayıpta olağan bir duyu organlarıyla arabayı incelemesi muayene etmesi yeterlidir.

    Dava muallak bür süreç emin olduğun dosyada bile sürpriz karar çıkıyor. Açarsa net kazanır kaybeder demek için kahin olmak lazım.

    Bana göre karşı taraf abartıyordur o masrafı conta dediğin plastik masrafı yok gibi birşey işçiliği pahalı 1500 civarına hallolacak bir iş masraf çok yoksa 50-50 ye uzlaşılabilir. Dava olsa masrafları çok olur arabanın masrafı kadar masrafı olacak sana avukatı vs




  • 315 bin km'de aracı baktırmadan alıyor, 2 ay sonra da arıza çıktığı için 5 bin istiyorsa hata kendisindedir. Sıfır ya da 100 bin km altında araç almıyorsun ki bu ne rahatlık. İnsan ustasına götürür, ekspertize sokturur bir şey yapar.
  • Hiçbir hak talep edemez , senin gözünü korkutup para koparmaya çalışıyor sakın geri adım atmayın . Engelleyin geçin.
  • avukat ne yapacakmış satışını vermişssin. dolandırıcıya bile bişey yapamıyorlar satış yapıldıktan sonra
  • Bişey çıkmaz ondan yalnız siz de kısa sürede alıp elden çıkarmışsınız aracı bir sorunu olma ihtimali yüksek
  • Engelle bence
  • Hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Tek kuruş alamaz sizden.

    Belki de adam arabayı sizden aldığından beri kesiciye girerek kullanıyor nerden bilebilirsiniz? Siz sattığınız anda araç sorunsuz olsa bile 1 saat içinde hurdaya dönebilir sonuçta. Hiçbir hak iddia edemez şu anda.
  • Mahkemede görüşelim diyin.Blöfünü yemeyin.Bana da sonrafan galerici olduğunu öğrendiğim kişi bu numarayı yaptı.Sizden para koparmaya çalışıyor.Aldanmayın
  • Bir şey olmaz. Benim sattığım bir arabada da sorun olduğunu iddia etti alan kişi ki benim arkadaşımdı. Dedim gel benim tanıdık tamirci var ona gidelim bakalım. Reddetti. Araba şu anda başka yerde para veremeden alamam falan dedi. Nerede olduğunu da söylemedi. Engelledim gitti.
  • 318 bin km de olan bir araç için kim motor garantisi verebilir ki ?

    50-100 binde olsa anlayabilirdim, he de engelle geç dava açsın sıfır araba mı alıyor 318 bin km de bir araçta illaki sorun çıkabilir çıkmasa şaşarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 4 Haziran 2020; 19:6:35 >
  • 50 lıra ıcın adam kesıyorlar. bekarsan kendıne aılen varsa onlara dıkkat et.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Storm Raider

    Arabayı masrafsız diye saytıysan belirttiğin vasfı karşılamadığı için zararını alabilme durumu var ama vasfını garanti etmediysen zaten o km bir aracın olası masrafları belli kendisinden beklenen vasıfları taşımama gibi bir durumu yok bu durumda zaten ayıp yok o araba için, conta sadece hararet ile bozulmaz bir ömrü vardır eski arabalarda ömrü dolmuşsa sorun yaratabilir. Buda ayıp değil olağan bir sorun olur...

    Kişinin ekspere gitme veya tramer sms sorgulamayapma vs yükümlülüğü yok ayıpta olağan bir duyu organlarıyla arabayı incelemesi muayene etmesi yeterlidir.

    Dava muallak bür süreç emin olduğun dosyada bile sürpriz karar çıkıyor. Açarsa net kazanır kaybeder demek için kahin olmak lazım.

    Bana göre karşı taraf abartıyordur o masrafı conta dediğin plastik masrafı yok gibi birşey işçiliği pahalı 1500 civarına hallolacak bir iş masraf çok yoksa 50-50 ye uzlaşılabilir. Dava olsa masrafları çok olur arabanın masrafı kadar masrafı olacak sana avukatı vs
    Öyle bir şey demedim hocam araç bu bakabilir, baktirabilirsin dedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: whitewolf101

    Bişey çıkmaz ondan yalnız siz de kısa sürede alıp elden çıkarmışsınız aracı bir sorunu olma ihtimali yüksek
    Hocam araç Berlingo. Eşim kullanabilir belki diye aldık fakat kullanamadı. Bu yüzden kapıda yattı araç bende de şirket aracı olduğundan dolayı binilmedi pek fazla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atrix1212

    50 lıra ıcın adam kesıyorlar. bekarsan kendıne aılen varsa onlara dıkkat et.
    Kim kesiyor hayırdır saçma sapan konuşmuşsun iyi o zaman ensene vuran alsın paranı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 4 Haziran 2020; 19:58:20 >
  • 318 bin km'de araç üstelik 2 ay kullanmış. Aldıktan sonra 1 hafta içinde olsa neyse diyeceğim ama 2 ay içinde onun kullanımından kaynaklı bir sorun olmadığını nerden bileceksin.
  • Böyle bir habere ne zaman denk gelirdim diyordum sonunda geldim.


    Kardeşim, sıfır alacaksam arabamı bayiye bırakır yinede uğraşmam bu tiplerle.
  • Hak talep edemes
    Uçak contası mı bu 5bin tutuyor en kral 1000₺ işçilik ile olur ki zaten oda senin sorunun değil conta yakması vs kullanımlada alakalı belki 2 ayda yağsız bıraktı sus kaldı filan
  • Gülün geçin 300000deki aracın conta masrafı açması kadar doğal bir şey yok ayrıca o 5000 tutmaz 1000, 1500 TL gibi bir şey tutar
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.