Şimdi Ara

ARACIMDAN ISLIK SESI GELDI SORUN NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımın 45bin bakımını yeni yaptırdım, ön arka balataları değiştirdim. aracım vw polo 2016 model fakat bu akşam düz yolda hız yaptım, sonra virajı dönerken biraz firene bastım, döndüm virajı düz yolda giderken tekrar araçtan ıslık sesi gelmeye başladı kesik kesik vitesi küçülttüm yine aynı devam etti 20sn kadar sonra kesildi tekrar ıslık sesi gelmeye başladı ama bu sefer sürekli gelmeye devam etti 15 sn kadar o sırada yine frene basmıyordum, frene bastım acaba balatalardanmıdır diye ama kesilmedi ses.

Turboda sıkıntı varmı diye tekrar aynı yola çıktım tekrar hızlandım seste bir anormallik sezemedim, Ses tekrar etmedi. Bayır çıktım devir 3ün üstüne rahatlıkla çıkıyor 1. vitestede aynı şekilde düz yolda böyle. Turboda sıkıntı varmıdır? birde balatalardan olma olasılığı nedir veya bilyalardanmı geliyor olabilir lütfen anlayan bir arkadaş yol gösterebilirmi teşekkürler

• Balatalar yeni değiştiğinden dolayi olabilir 400 500 km sonra devam ederse tekrar değiştirin.Aynisi balatalari değiştirdikden 500 km sonra basima geldi frenler ciyak ciyak ötmeye basladi, farkini verip farkli bi marka taktirdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fren balatarından olsa frene bastığımda gelmesi gerekmez mi, ben frene basmazken ses gelmeye başladı, resmen arkadan kamyon felanmı geçiyo acaba onun kasasından felanmı geliyor dedim
  • Islik sesi dedigin anda hemen hemen herkes bunun manifolttan oldugunu bilir.

Buyuk ihtimal de manifoltta bir delik yirtik vs olabilir.

Ama daha 45 bindeki aracin manifoldunda delik vs olmasi cok nadirdir.

Yinede fabrika hatasi manifoltta bir sorun olabilir.

Manifoldun contasindanda olabilir.

Tavsiyem serviste garantiden yaptirin cunku bu durum garantiye girer diye dusunuyorum.

Ve manifold yirtilmalari genelde yuksek devirde surekli kullanilan araclarda da olur.

Hani araba vardir 200 binde birsey olmaz.

Kimisi 30 binde cortlar.

Kullanima bagli

• Araç dizel mi turbo gidik 2000 ile 3000 arası masrafa hazırlan

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Aracın turbosunda birşey yok aynı herşey, devir yükselmedede bir sıkıntı yok, olaydan beridirde ses çıkmadı henüz
  • Henüz turbo da bi değişiklik olmamas normal zaten.bu tür ıslık seslerinin ana sebebi turbodur.arkadaşın dediği gibi 2-3 bin lira tutar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkmon11

Aracın turbosunda birşey yok aynı herşey, devir yükselmedede bir sıkıntı yok, olaydan beridirde ses çıkmadı henüz
    Yakında çıkar çok yaşadık bu durumları sen hazırla 2 3 bini bence

• quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Felakat tellalı gibisiniz ya.

Turbo revizesi falan olmaz mı peki böyle durumda ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfsaneFocus

quote:

Alıntıları Göster
    Bi denesin ekstra 800 1500 arası ona da versin revizyon çok randımanlı değil gardaşşş

• quote:

Orijinalden alıntı: EfsaneFocus

quote:

Alıntıları Göster
    Ne parasi hazirliyorsunuz hocam 45 bindeki araçta revizyon yaptırmayin turboya. Fabrikasyon hatasi olabilir garanti de... Dur ya gerci Volkswagen olunca doğuş geldi aklima :)

Siz hazirlayin bence de :)))

• Aracın bakımlarını yetkili serviste yaptırdıysanız fazla sıkıntı olmaz. Dışarıda özel serviste yaptırdıysanız, kullanılan kalitesiz bir hava filtresi dahi turboya zarar vermiş olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.