Şimdi Ara

Araci satarken dyno teste sokmak istemiyorum ne yapmak lazim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araca gorucu gelecek yarin ekspere sokalim diyor. Tamam dedimde sonradan aklima geldi bu dyno testlerle ilgili bazi olumsuz yorumlar okumustum araca zarar verdigi yonunde.

Simdi dyno sokmuyorum desem milletin aklina bin turlu sey gelecek.

Araba dizel sonucta marştan sonra ve stop etmeden once bile 30 saniye bekleyen adamim. İsinmadan devir yukseltmem vs..

Ne dersiniz zarari gercekten var mi yoksa sehir efsanesi mi buda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lemale1 -- 26 Ocak 2020; 0:30:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başta konusucaksiniz, ben de ayni sorundan muzdarip birisiyim.
    Dyno ayarlari Türkiye'deki eksperlerde net değil ve kesin sonucu vermiyor.
    Ben bu zamana kadar 4000 deviri ayda yilda bir, unutmasin araç diye geçmiş biriyim. Arabama görücü geldiği zaman, ne dyno çıkarırım, ne vida söktürürüm.

Götürsün motor ustasina, kullandirtsin, istediği testi yaptirsin. Ama ne redline keyfi soktururum, nede dyno çıkarırım.

Hatta alıcı geldiğinde, buyrun kullanin fakat sert kullanmanıza izin vermiyorum dediğim zamanlarda oldu, adam test etmeye geliyor. İyi guzel, araci hor kullandirtmam.

O yüzden size tavsiyem, dyno çıkarmama konusunda ısrarcı olun. Düzgün hava senkronizasyonu sağlanmadan, duran aracı son hızla kadar zorlamalari doğru değil. Hatta araca baya zararı vardır.
    Geçen gün piston kıran, golf gördüm sosyal medyada dyno üzerinde. Tabi sizin tercihiniz, lakin alıcı dyno dan sonra almıyorum dediğinde boşuna dyno üzerine çıkarmış olucaksiniz.
    Her alıcının istediğini yapicak olursaniz, aracınız elinizde kalır zaten otoriter olun bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 26 Ocak 2020; 0:28:18 >

• satıyorsun zaten sok gitsin. millet bundan zevk alıyor.
  • Gramatik kullanıcısına yanıt
    Gelin ata binmis ya nasip demis. Noterde parayi alip imzalar atilana kadar satildi diyemeyiz.

• 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt
    Aynen bende 2,5 maks 3 devirde vites atiyorum.

• 2018 36bin km'de c200d'yi dyno'ya soktum. Motor gücü yüzde 88'miş:D Demek ki bu mantikla 100 bn km falan olsa arabada güç kalmayacak.

• Abi illa birine satacaksin adam kim bilir nasıl kullanacak salla gitsin belki vuracak bir yere

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O kadar da evhamlanmayın hocam.

• Fansız dynolara araçlarınızı sokmayın. Ne olduğunu anlayamadan bir anda hiç hoş olmayan şeyler olabilir.

• Bir kere o aletlerin kalibrasonu çok önemli, herkes bir şeyler yazıyor işte...
  • neden dyno teste sokmak istemiyorsunuz, yoksa gizlediginiz bişey mi var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hee aynen o yuzden buraya konu acip ilan ettim

• Bende sokmak istemem o yüzden teste sokacak adama şu cümleyi kuruyorum.

"Bak arabayı boşuna dyno sokup yormadan önce pazarlık vs payı bitti fiyat bu almayacaksan boşuna aracı dynoda yorma sonra pazarlık yapmaya çalışma" diyorum doğal olarak adamın pazarlık yapmak imkanı olmuyor.

Aracın dışında söylediğim dışında bir şey çıkarsa tabiki haklı ama motor gücünün benim için hiç bir geçerliliği yok isterse %10 desin 1 TL bile düşmem
  • Tarcanlar gibi işini düzgün yapan bi firmaya (tercihen tarcanlar:) gideceksin. O adamlar zaten bu dyno falan filan testlerini senden iyi biliyorlar. Alıcıya da tarcanlara götürüm yolda sokakta redline mış virajmış bilmem neymiş abuk subuk testler yaptırmam işine geliyorsa dersin.
    İşine geliyorsa :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Lemale1

Hee aynen o yuzden buraya konu acip ilan ettim
    Araç otomatikse sokma şanzımanı yersin

• Kompresyon testine sokabilirsiniz deyin olsun bitsin.

• Ben aracı alırken eksper dynoya özellikle sokmadı, spor araçları alıyoruz normalde de gerekli olmadıkça almıyoruz, sensörlerde arıza verebiliyor demişti, yol testi yaptı onun yerine, herhangi bir sorunla da karşılaşmadım daha. Eski aracımı da satarken kişinin götürdüğü ekspertiz dynoya 2004 model astra g yi soktu, yemin ederim içim gitti bir şey olacak diye, adam fan koymadı motor önüne mesela, egzozdan duman atıyo mu atmıyo hiç bakmadı bile, sırf dynoya sokmak için soktu belliydi.

Not:Sami tarcanlar'ın bir videosu vardı şanzımana motora zarar vermez içiniz rahat olsun diye fakat yine de insan tedirgin oluyor.

• Dyno tahmin edilen kadar zararlı olsaydı muhtemelen çok sayıda şikayetini okurduk. Bence dert etmeyin eğer aracınız sağlıklıysa.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Araç yeniyse ve otomatikse kesinlikle sokma. Ben geçen sattım alıcı sokalım dedi ben kabul etmedim. Yeni araçlarda dynonun hiçbir mantığı yok (4 yaşından küçük). Otomatik için arabaya ciddi zararları var. Türkiye'de bu işin standartı yok. Alıcıya bunu mantıklı bir şekilde anlatırsan kabul edecektir.
  • Takip 👍

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.