Şimdi Ara

Araç yüksek hızda ve devirde klima sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese selamlar Aracım 2007 model honda civic fd6 aracımla alakalı şöyle bir sorunum var. Aracım 90 100 km ve daha yüksek hızlarda klima kompresörü devreye girip çıkıyor. 30 saniye çalışıyor 5 dakika devreden çıkıyor haliyle içeriyi soğutmuyor.Bazen hiç devreye girmediği de oluyor.Ama şehir içinde yüksek hızlara çıkmadığımda ya da dur kalklı trafiklerde çok güzel soğutuyor başına gelen çözümü hakkında fikri olan ya da önerisi olan var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bendede 2005 civic vtec2 es7 var araç full orjinal, benzerinin daha beteri bir sorun var, ilk çalıştırmada klima orjinali gibi buz estiriyor, kompresör bir kesiliyor bir daha devreye şansa giriyormuş gibi çalışıyor. Orjinal Honda servise sorduğumda komple kompresör değişimi dedi, kabul ettimde sonra parça yok diyip iptal ettirdiler. Sanayiye gitmeden önce ben araştırdım chatgptye sordum, oda şöyle bir tavsiye yaptı, klima soğutmayı kesince a/c açıkken kompresöre bak, eğer clutch açık dönüyorsa, kompresör değilde clutch ölmüştür dedi. Belki fikir verir diye kendi hikayemi anlattım ama, senin araçtada kompresörden çok clutchtan şüphelendim, eğer basınç koşullarında bir sorun yoksa ecu, clutchı kitleyip kompresörü devreye sokması lazım, belki yüksek devirlerde clutch ömrünü tamamladığı için kompresörü çevirecek kadar gücü iletemiyordur. Ama ecu soğutmuyor dediğiniz anda clutchı açıp kompresörü devreden çıkarıyor ise muhtemelen klima gaz basıncı ile alakalı bir sorun olabilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim Ben de gaz basıncı diye tahmin ediyorum kavrama ile alakalı bi durum olsa dış kavrama döner ama soğutmaz diye düşündüm çünkü klima devreden çıktığında kavrama da dönmüyor gazı yeni bastırdım basınç sensörü bulunuyor mu ya da değişimi oluyor mu bilmiyorum ama oradan başlamak lazımmış gibi görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fisseq -- 24 Haziran 2025; 16:36:52 >
  • Burada yaşadığım deneyimi aktarmıştım belki işine yarar hocam.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161293603

• Gaz eksik olabilir. Önce gaz ekletin . Daha sonra klima kompresöründe ısı sensörü var o bozuk olabilir ona bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 24 Haziran 2025; 19:23:34 >
  • sissil kullanıcısına yanıt
    Aracın gazını yeni doldurttum. Ondan olduğunu zannetmiyorum ama klima çalışmayı durdurduğunde ortama nemli bir koku geliyor içerisinde su olabilir mi emin değilim

• Fisseq F kullanıcısına yanıt

Klima soğutmayı kestiğinde bütün klimalar da bu koku olur. Bence ısı sensörü bozuk. Kendini kapatıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.