Şimdi Ara

araç yıkama hakkında? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
5.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ben de o şekilde denedim ama beklesem de köpük kirleri akıtmaya yetmedi. sünger gerekiyor.

3 bin lira geçti durduk yere.

Yıkamacı mi aman benim arabam kirli dursun sorun yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar yanıtlar için çok teşekkür ederim, ayrıca araçda küçük bir sıkıntı yaşamıştık, aracın aküsü bitmiş meğerse garanti kapsamında ücretsiz değişdi. ALlah başka sıkıntı vermesin inşallah. arabanın durumunu soranlara da ayrı teşekkür ederim.

Geçmiş olsun hocam. Önceki mesajımda akü olabileceği içime doğmuştu:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156922488

Lakin böyle durumlarda çekici ile aracı çekmek yerine, yetkili servis size yol yardım ekibi gönderip aküye önce bir takviye denemesi yapmaları lazımdı teşhis için. Neyse geçmiş olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Geçmiş olsun hocam. Önceki mesajımda akü olabileceği içime doğmuştu:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156922488

Lakin böyle durumlarda çekici ile aracı çekmek yerine, yetkili servis size yol yardım ekibi gönderip aküye önce bir takviye denemesi yapmaları lazımdı teşhis için. Neyse geçmiş olsun.
    Hocam aslında onu teklif ettiler ama araç çalışırsa ve sabah tekrardan aynı durum yaşanırsa aku kaynaklı, bu durumda olan yol yardımın da ücret alacağı söyledi. Bana başkan seçenek bırakmadılar, hem 4 gün arabasız kaldım, hem de şehir merkezine götürdükleri için almaya giderken 300 TL para harcadım. Sormayin malesef, insallah bundan sonra bir sıkıntı çıkarmaz

Hocam siz direk aku kaynaklı demiştiniz, bu konular da bilginiz olduğu kesin, sizce bu durum normal mi, yani aku bitmesi, İnternet falan denk gelmedim, 13 günlük araç da nasıl aku biter

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• murattekno kullanıcısına yanıt
    Hocam üretim tarihine bağlı olarak kısmen normal kabul edilebilir. Örneğin 2 ay önce üretilmiş ve hiç çalıştırılmamış, gemide limanda sevkiyat sırasını beklemiş bir araçta akü boşalır, hattâ daha kısa sürede de boşalabilir modeline göre. Tabi burada aracı size teslim etmeden önce PDI denilen teslim öncesi teftiş işlemini yapan personel akü ölçümü yapsaydı iyi olurdu, es geçmiş bu durumu. Diğer bir durum da elektrik tesisatında kaçak olması durumudur ki sıfır araçta hiç zannetmiyorum üretimde kablolama ile ilgili bir sorun yoksa. Özetle, eğer aracı günlük rutin olarak kullanmıyorsanız ve araç yatacaksa, bundan sonra yeni akü ile aracı en az haftada 1 defa marş basıp yarım saat kadar kullanın, zaten tesisat veya beyin ile ilgili başka bir sorun varsa farklı şekilde kendini belli edecektir sorun tekrar şeklinde. Umarım sorun tekrarlanmaz. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 26 Eylül 2023; 0:32:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Hocam üretim tarihine bağlı olarak kısmen normal kabul edilebilir. Örneğin 2 ay önce üretilmiş ve hiç çalıştırılmamış, gemide limanda sevkiyat sırasını beklemiş bir araçta akü boşalır, hattâ daha kısa sürede de boşalabilir modeline göre. Tabi burada aracı size teslim etmeden önce PDI denilen teslim öncesi teftiş işlemini yapan personel akü ölçümü yapsaydı iyi olurdu, es geçmiş bu durumu. Diğer bir durum da elektrik tesisatında kaçak olması durumudur ki sıfır araçta hiç zannetmiyorum üretimde kablolama ile ilgili bir sorun yoksa. Özetle, eğer aracı günlük rutin olarak kullanmıyorsanız ve araç yatacaksa, bundan sonra yeni akü ile aracı en az haftada 1 defa marş basıp yarım saat kadar kullanın, zaten tesisat veya beyin ile ilgili başka bir sorun varsa farklı şekilde kendini belli edecektir sorun tekrar şeklinde. Umarım sorun tekrarlanmaz. Kolay gelsin.
    Yanıtınız için çok teşekkür ederim, ben bundan sonra dediklerinize dikkatle bakayım, inşallah dediğiniz gibi herhangi bir sorunla karşılaşmayız

• murattekno kullanıcısına yanıt
    Akün arızalı olabilir. O kadar yol yapıp getirmedinmi sen bunu. Dolması lazım gemide uzun süre kalsa bile.

Orijinalden alıntı: Sinirli ve Süratli

Akün arızalı olabilir. O kadar yol yapıp getirmedinmi sen bunu. Dolması lazım gemide uzun süre kalsa bile.
    Evet hocam, gerçekten garip bir durum, çevremde ki herkes de bu duruma şaşırıyor, sıfır araba da aku bitmesi vs çok nadir yaşınilan bir durum diyorlar

• Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın. Arabayı yıkamak gıcır gıcır yapıp , yorgunluk üzeri bakmak izlemek büyük keyifdir. Kimi için angarya, cimrilik filan olabilir ama detaycılık özünde pahalıdır , uğraştırıcıdır. Ama verdiği his herşeye değer.
    Kısacası ufaktan başlayın. İki kova , yıkama eldiveni, güzel bir kurulama bezi, kaliteli şampuanla başlayın. Baktınız hoşuna gidiyor. Üst düzey ekipmanla devam.

Merhaba, ben de self servis yıkamacı arıyorum, ya da benzin istasyonlarında yıkamak fikrindeyim. Fakat kendi yıkama malzemelerimi götürüp sadece su kullanımı yaparak işimi görebileceğim bir yer var mıdır? Öneriniz olabilir mi?

• Insanlar dalga geciyor ama yıkamacıda bizim aracın deri koltugunu yaktılar. Anlamayalım diye de siyah boyayla boyamışlar. Bir ay sonra farkettik adama gittik bizim yaptığımız nereden belli dedi inkar etti. Büyük ihtimal yıkayan adam sigarayı düşürdü ve baya büyük bir alanı yakmayı başarmış. Deriyi degistirmek istesek bir sürü para.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Teşekkür ederim, evet İstanbul Bakırköydeyim. Florya sahilde Shell de de gördüm.

Teşekkür ederim, evet İstanbul Bakırköydeyim. Florya sahilde Shell de de gördüm.

Sizin bahsettiğiniz aşağıdakilerden hangi Opet acaba?

https://www.google.com/maps/place/OPET/@41.0165701,28.8034192,16z/data=!4m7!3m6!1s0x14caa491b31fcdd7:0xc5fcd4e7cd133990!8m2!3d41.0165704!4d28.8116586!15sCgtnYXMgc3RhdGlvbpIBC2dhc19zdGF0aW9u4AEA!16s%2Fg%2F11b75f8mhh?entry=tts

https://www.google.com/maps/place/Opet/@41.011629,28.8099685,15z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x14caa4916fb2d0f3:0xafb461beb2b6fc78!8m2!3d41.0116143!4d28.8284225!16s%2Fg%2F1td80w_k?entry=tts

https://www.google.com/maps/place/Opet/@41.0153399,28.8244875,17z/data=!4m6!3m5!1s0x14caa48d7f9db367:0x935d5f82a68928e4!8m2!3d41.0153748!4d28.8245149!16s%2Fg%2F11tg6cbwbf?entry=tts

• Fart Vader kullanıcısına yanıt
    İkinci linkteki yer benim dediğim. Rica ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam şu videoya bak, epey genel bir sorun demek ki i20 için:

Otomobil ANLATICISIyoutube
    2023 Yeni Hyundai i20 Akü Boşalma Uyarısı | Makyajlı Modele Has Bir Sorun mu?
    https://www.youtube.com/watch?si=L2a9PewO4uSRxfM4&v=EDcB3sRfugA&feature=youtu.be

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.