Şimdi Ara

Araç satış ve lpg işletme işlemleri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce araç aldım.Satışı üzerime noterden aldım fakat plaka değişeceği için henüz trafikte işlemleri yapmadım.Aynı zamanda aracıma bugün lpg taktırıyorum.Hem plaka işlemini hem de lpg işletme işlemini aynı zamanda yaparak 2 kere ruhsat parası vermek istemiyorum.Tek işlemde hem plaka değişikliği hem lpg işletme işini yapabilir miyim? Daha önce bu işlemleri birlikte yaptıran oldu mu? Bilgilendirirseniz sevinirim.Teşekkürler

• yukarı.. yok mu bilgisi olan arkadaş?
  • Biz şehirdışından almıştık arabayı noterden falan satışını aldık geldik samsuna trafik sigortasını kestirdik gittik lpg taktırdık sonra muayne yaptırdık oradanda emniyete gidip ruhsatı çıkartmıştık.

Sizde lpg taktırım gidin muaynesini yaptırın arabanın sonrada elinizdeki evraklarla ruhsatınızı ve plakanızı çıkartın. 2 kere vermezsiniz ruhsat parasını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

Biz şehirdışından almıştık arabayı noterden falan satışını aldık geldik samsuna trafik sigortasını kestirdik gittik lpg taktırdık sonra muayne yaptırdık oradanda emniyete gidip ruhsatı çıkartmıştık.

Sizde lpg taktırım gidin muaynesini yaptırın arabanın sonrada elinizdeki evraklarla ruhsatınızı ve plakanızı çıkartın. 2 kere vermezsiniz ruhsat parasını.

tam da öğrenmek istediğim buydu,yarın lpg takılıyor.sonra muayene yaptırıp en son trafiğe gideceğim.
    Teşekkürler bilgi için.
  • Muayneden önce trafik sigortasını yaptıracaksınız, daha sonra emniyete gidip yeni plakanızı ve ruhsatınızı alacaksınız. Ondan sonra trafik sigortanızdaki plakayı gidip değiştirceksiniz. Lpg ve egzoz muaynesi içinse ne oluyor onu bilmiyorum bende hala eski plakalı olanları mevcut onların üstündeki plakalar değişmiyormuş, bende yeniden para verip yaptırmadım bir daha ki muaynede yaptırım diye şimdiden kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sheyhzade26

Arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce araç aldım.Satışı üzerime noterden aldım fakat plaka değişeceği için henüz trafikte işlemleri yapmadım.Aynı zamanda aracıma bugün lpg taktırıyorum.Hem plaka işlemini hem de lpg işletme işlemini aynı zamanda yaparak 2 kere ruhsat parası vermek istemiyorum.Tek işlemde hem plaka değişikliği hem lpg işletme işini yapabilir miyim? Daha önce bu işlemleri birlikte yaptıran oldu mu? Bilgilendirirseniz sevinirim.Teşekkürler

bu işlemlerin aynısını geçen hafta yaptım sırasıyla yazıyorum.

1.lpg takım işlemi yapılacak
    2.lpgcinin vereceği belgelerle gidip lpg sızdırmazlık raporu alacaksınız.
    3.ek 1 belgesi doldurtacaksınız ve şöförler cemiyetine para yatıracaknız(ne yapacağınızı dolduran adam söyler)
    3.trafik sigortası yaptıracaksınız eğer yabancı plaka ise o plakaya yapacak sigortacı daha sonra plaka kendi iliniz olunca tekrar sigorta yapan adamın yanına gidip fark düşülecek.
    4. herhangi bir bayiden eger yoksa egzos emisyon kartı alacaksınız.
    5.ek 1 belgesi doldurtup muayeneye gireceksiniz.
    6. trafiğe belgelerle gidip yeni plaka alacağınızı söyleyeceksiniz plakayı çıkarıp ilgili memura vereceksiniz.
    7.diğer gün yada aynı gün ruhsatınız elinizde olacak hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkerem2 -- 27 Aralık 2011; 16:45:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce araç aldım.Satışı üzerime noterden aldım fakat plaka değişeceği için henüz trafikte işlemleri yapmadım.Aynı zamanda aracıma bugün lpg taktırıyorum.Hem plaka işlemini hem de lpg işletme işlemini aynı zamanda yaparak 2 kere ruhsat parası vermek istemiyorum.Tek işlemde hem plaka değişikliği hem lpg işletme işini yapabilir miyim? Daha önce bu işlemleri birlikte yaptıran oldu mu? Bilgilendirirseniz sevinirim.Teşekkürler

3.ek 1 belgesi doldurtacaksınız ve şöförler cemiyetine para yatıracaknız(ne yapacağınızı dolduran adam söyler)
    3.trafik sigortası yaptıracaksınız eğer yabancı plaka ise o plakaya yapacak sigortacı daha sonra plaka kendi iliniz olunca tekrar sigorta yapan adamın yanına gidip fark düşülecek.
    6. trafiğe belgelerle gidip yeni plaka alacağınızı söyleyeceksiniz plakayı çıkarıp ilgili memura vereceksiniz.

Sigortamı yaptırdım,sızdırmazlık raporunu da lpg taktırdığım firma yarın alacak.Normalde muayene var fakat lpg için tekrar yaptıracağım. Ek1 ne için onu anlamadım.Muayene için mi doldurulacak o evrak? Egzost muayeneside var.Şimdi lpg takıldı diye egzost muayeneside mi değişecek?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır Araç Plaka İşlemleri
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Sigortamı yaptırdım,sızdırmazlık raporunu da lpg taktırdığım firma yarın alacak.Normalde muayene var fakat lpg için tekrar yaptıracağım. Ek1 ne için onu anlamadım.Muayene için mi doldurulacak o evrak? Egzost muayeneside var.Şimdi lpg takıldı diye egzost muayeneside mi değişecek?

egzoz muayenesi varsa ona gerek yok dostum ek 1 belgesi aracınızı lpgye çevirdiğiniz için dolduruluyor yani muayeneye gitmeden önce muameleciye ek1 belgesi doldurtmanız şart 5-10 tl istiyorlar genelde daha fazla vermeyin.

• Teşekkür ederim Ek-1 i öğreciğim iyi oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.