Şimdi Ara

Araç motor sıcakken çalışmıyor, benzin pompasından da ses gelmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba aracım Dacia Logan 1.4 benzin lpg sıralı sistem bir araç. Aracım 1 ay öncesine kadar yolda giderken vites değiştirince stop etmeler, akşam aracı bırakıp sabah çalıştırınca çalışmamalar, devirde dengesizlik, benzindeyken gaz yememe stop etme vs sıkıntılar yaşatıyordu. Bu 1 aydır herhangi bir problem yoktu fakat bundan 3 gün önce araç komple çalışmadı ve hemen hemen kaputun altındaki her şeyi elleyince araç çalıştı. Bugün ise yine aynı şey oldu ve araç çalışmadı. Motor soğuyunca hemen çalıştı benzin pompasından ise ses geliyordu. O sırada kaputta açıktı. Kaputu kapatınca rölanti düştü ve stop etti. Bir daha çalıştırınca hararetin 2 tik olduğunu fark ettim ve benzin pompasından da ses gelmiyordu. Ama lpg'ye geçince hiç bir problem olmuyor, benzine alınca stop ediyor. Krank sensöründen şüpheleniyorum ama ilk aracım, henüz 2 aydır kullanıyorum ve araç mekaniğine pek hakim değilim. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qqsez -- 26 Ağustos 2025; 1:6:15 >

• Araç benzindeyken ise gaza sonuna kadar basmama rağmen hiç gaz yemiyor ve stop ediyor. LPG'de olunca hiç bir problem yok. Bobin, bujiler, kabloları hepsi bir aylık. Araba çalışmadığı zaman bujilere direk elektrik gelmiyor yani marş basıyor ama araç çalışmıyor. Usta immobilizer diye düşündü anahtarı kontrol etti ama öyle bir olmadığını fark etti daha sonrasında ise beynin sıfırlanması lazım dedi fakat araç sensörü elleyince çalıştı. Problemin ondan olmadığını öğrenmiş olduk. İnternetten araştırınca da krank sensörü arızası neredeyse tamamen aracımdaki sıkıntılara uyuyor. Ama sıcakken benzin pompasından ses gelmeyişinin bununla bir alakası var mı onu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qqsez -- 26 Ağustos 2025; 0:57:18 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Subap ayarı yapsak iyi olur diye ustam da belirtmişti ama aracın benzinde çalışmaması veya benzindeyken gaz yemeyip stop etmesinin sebebi bu olabilir mi? LPG'ye geçerse eğer stop etmeden sorunsuz çalışıyor. Enjektörler ve benzin pompası da olabilir ama bilmiyorum. Bir şey sormak istiyorum. Eğer krank sensörü arızalıysa lpg'de çalışmasına da engel oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qqsez -- 26 Ağustos 2025; 2:12:51 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.