Merhaba aracım Dacia Logan 1.4 benzin lpg sıralı sistem bir araç. Aracım 1 ay öncesine kadar yolda giderken vites değiştirince stop etmeler, akşam aracı bırakıp sabah çalıştırınca çalışmamalar, devirde dengesizlik, benzindeyken gaz yememe stop etme vs sıkıntılar yaşatıyordu. Bu 1 aydır herhangi bir problem yoktu fakat bundan 3 gün önce araç komple çalışmadı ve hemen hemen kaputun altındaki her şeyi elleyince araç çalıştı. Bugün ise yine aynı şey oldu ve araç çalışmadı. Motor soğuyunca hemen çalıştı benzin pompasından ise ses geliyordu. O sırada kaputta açıktı. Kaputu kapatınca rölanti düştü ve stop etti. Bir daha çalıştırınca hararetin 2 tik olduğunu fark ettim ve benzin pompasından da ses gelmiyordu. Ama lpg'ye geçince hiç bir problem olmuyor, benzine alınca stop ediyor. Krank sensöründen şüpheleniyorum ama ilk aracım, henüz 2 aydır kullanıyorum ve araç mekaniğine pek hakim değilim. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
250-300 bin bandı arası ilk araba
Öncelikle merhaba. Üniversite öğrencisiyim ve günlük toplam 12-13 km mesafe arası üniversiteye gidip geleceğim bir otomobil arıyorum. Küçük bir şehirde yaşıyorum bundan dolayı usta yokluğundan genel olarak sıkıntı yaşıyoruz.
Genel olarak sanayiden uzak, yakıtı az araçlar tercih etmek durumundayım ve biraz da modeli yüksek, minimum 2005-2006 üstü araç istiyorum.
Bu sebeplerden dolayı Japon grubuna biraz uzağım. 4 senedir ehliyetim var ve 4 yıldır ticari araç kullanıyorum(Opel Combo). Bundan dolayı aracın küçük ve büyük EBA'da sahip olması bir problem değil çünkü acemi değilim. Ama mekanik olarak neredeyse araba hakkında hiçbir bilgim yok.
Aklımdaki araçlar Dacia Logan, Fiat Punto (2006 üzeri), Megane 2 ve eğer temizini bulabilirsem Hyundai Accent Era. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 403 (Bu ay: 98)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası