Bildirim
Araç masrafı yuzunden araç alamıyorum

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
1200 mazot?
Garaja atıp motor çürümesin diye haftada bir rolantide çalıştırmayı mı düşünüyorsun?
Yaz oraya 10 bin lira...
1500 kasko
1500 mtv
1000 sigorta
1000 bakım
5000 yakıt, o da fazla kullanmıyorsan.
Ta 90 lı yıllarda eniştem bir araba almıştı, maddi durumu ondan daha iyi olanlar almıyordu araba lüks diye. Ama mesele almak değil kullanmakmış. Eniştemin tespiti ibretlik "Abi araba pahalı değil, 5 lira bulur alırsın, kullanmak çok masraflı."
Arabayı kullanıp rahatlığı yaşamak istiyorsan bunun bedelini ödemen gerekiyor. Bedavadan rahatlık nerde? Bu da benim tespitim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 10 Haziran 2018; 11:47:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
konu açarken yaş sınırı olmalı
bide arabanın alındığı paraya altın yada doviz alıp elde edilen kaarı da ekleyin -
bize ne senin araba alamamandan? -
Burası da böyle bir ülke işte,sıfır araca zenginler ulaşabilir oldu sadece.Bir ülke düşün b sınıfı sıfır araç lüks olsun,işte Türkiye.Hadi diyelim aldın onu bile doğru dürüst yürütemiyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthony Hopkins -- 10 Haziran 2018; 13:4:29 >
Zaten bunlar yapılması gerekenler,
Yetkili servis standart bakım ortalama 700 tl. Agır bakım olursa 500tl
Bunun balatası var 200tl ,baskı balatadı var 1200 tl,aküsü var 200tl ,lastikleri var 1600tl.
Pasta cila boya koruma 500tl
Ufak tefek masraf 500
Temmuz vergisi....
Atı süren okuna katlanır.
en iyisi bisiklet sizin bir yılda yakıt dışında yaptıgınız masraflarla çok iyi bir bisiklet alabilirim 1 yılda hem de baya iyi bir şey.diğer yıllar o parayla yurtıdısı tatilleri yapabilirim ne bileyim bir sürü sey yapılır o paralarla.Yazık valla ama kimse de şikayet etmiyor herkes halinden memnunsa sorun bende sanırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crazy Goat -- 11 Haziran 2018; 12:15:44 > -
bisikletle gidemeyeceğiniz yerlere nasıl ulaşım sağlayacaksınız.
ülke iyi yönetilemiyor diye yaşam standartımdan mı vazgeçeyim? -
bisikletle ulaşamayacağım uzaklıklarda sehirlerarasi otobüs kullanıyorum.bir gundr 70-80 km bisikletle gitmişliğim var ve daha da arttırmayı planliyorum.
yazdiginiz son cumle cok ilginç ayda 2000 tl maas aldiginizi dusunelim ya da 4000 tl aldginizi.Sadece araba evin onunde dursa bile 12 ayda sabah aksam çalıştığınız maaşınızın 1-2 ayi ucup gidiyor yazik degil mi? O masraflari odemek icin hayatinizdan bir sey kısmadınız mi su ana kadar? Belki sizin maasiniz gayet iyidir ama bir arabayı yürütebilmek icin bircok şeyinden kisan bir suru insan var
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Koca 1 yılda 1200 TL yani kabaca 200 litre yakıt mı alıyorsun?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
kimse halinden memnun değil,quote:
Orijinalden alıntı: Crazy Goat
en iyisi bisiklet sizin bir yılda yakıt dışında yaptıgınız masraflarla çok iyi bir bisiklet alabilirim 1 yılda hem de baya iyi bir şey.diğer yıllar o parayla yurtıdısı tatilleri yapabilirim ne bileyim bir sürü sey yapılır o paralarla.Yazık valla ama kimse de şikayet etmiyor herkes halinden memnunsa sorun bende sanırım
halk korkuyor ve alıştırıldı.
kimse gidin de sıfır araç alın demiyor, amaç ayakları yerden kesmekse pekala uygun fiyatlara inebilir bu hesap
300-500 mtv
kasko yok
700-900 trafik sigortası
400-600 bakım ve ufak masraflar
yakıt hesabını şu anki yol masraflarına göre yapmak gerek, sonuçta evde oturulmuyor, toplu taşıma kullanılıyor, taksi şu bu kullanılıyor, bunlar da bedava değil
araba tabiki masraflı bir iş ama mümkün olduğunca ekonomikleştirmenin imkanı var -
bekar mısınız, yoksa evli coluk cocuk var mı?
sanırım ilki geçerli, çünkü aile babası iseniz bu dediklerinizi yapmanız imkansız.
son cümlemde bir ilginçlik yok, tekrar edeyim bu dünyaya bir kez geliyoruz. bu yüzden ülkenin başındakiler iyi yönetemiyor diye hayattaki bazı lükslerimden vazgeçemem. bakın lüks diyorum. otomobil bizim gibi 3. dünya ülkelerinde lükstür.
eğer geçinemeyen varsa oy verirken düşünecekti. şu an umrumda değiller. -
Kasko yaptirmak nasil bir duygu acaba ? Sigortaci kredi kartinizin limiti yeterliyse kasko yaptiralim dedi bende ucuzsa yaptiralim dedim. Sigortadan pahaliymis parayi sokaktan toplamiyoruz kalsin deyince bozulmustu yol yardimi gibi ucuz olsa neyse zorunlu olmayan bir seyi ne diye para bayip yaptiriyorsunuz ?
1200 TL ile bakkala mı gidip geliniyor ?
dogru ne yazikki luks hocam,arabasi olanlara kizmiyorum zaten.Bu devirde mumkun olduğunca araba yerine bisiklet,toplu tasima kullanilmasi taraftarıyım çünkü devir tasarruf devri bence.
evet bekarim ve ailemle yaşıyorum dogru.Sehirlerarasi otobusleri kullaniyorum,1 yil icinde sehiricine %99 bisikletle gidiyorum,haftasonlari gezmek icin bisiklet kullaniyorum.Cok ihtiyaç olursa evin arabasini kullaniyorum evin arabasini genelde evin ihtiyaçlari icin ya da bir yere hepimiz gitmek icin kullaniyorum.Araba her zaman evin onunde alip kullanabilirim ancak paranin her kurusu benim icin onemli olduğu icin gerekli oldugu zaman kullaniyorum.yani ayda bir depo dahi değil hatta yarim depo dahi degildir,belki ceyrek depo ancadir.kendim 8 ayda 1450 km bisikletle dolastigimi da soylemek istiyorum.Gelir durumunuz mu kötü hayir,araba mi kötü hayir.Kendim kizdigima bakmayın evlenirsem vergi oranlari düşük bir arac almayı düşünüyorum tabiki de sehirici elimden geldigince kullanmamayi,haftasonlari bir yerlere gitmek icin,sehirlerarasi kullanmayı düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crazy Goat -- 12 Haziran 2018; 13:27:55 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
yazlık kışlık lastik var, muayene var, otopark var, otoyol, köprü, tünel vs. var, yıkanması var........
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X