Şimdi Ara

Araç Kiraladık, Tam teslim ederken bozuldu. Ne yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok acil işimiz olduğu için ve bulunduğum bölge, merkeze çok uzak olduğu için büyük firmalardan alamadık aracı. Mecburen senet imzalayarak bir rent a cardan aldık arabayı.
    Herşey güzeldi fakat tam teslim etmeye giderken araba kalkmadı. Vitese takıyorum araç gaz alıyor ama gitmiyor. Sorduğumda da debriyaj bitmiştir falan dediler.
    Adamı aradık , böyle böyle yolda kaldı araç diye. Biryere park et, anahtar ve ruhsatı al gel dedi. Neyse gittik dükkana, önce suçu bana atmaya çalıştı. Kullanıcı hatasıdır dedi.
    Sonra aracın sahibi geldi , onunla beraber gittik arabaya baktık. Oda gördü aynı şekilde. Bıraktık biyere, sonra servis çağırıp haber vericez dediler bana. Şimdi haber bekliyorum. Araçta servis zamanı falan yazıyordu . Doblo 2008 modeldi.
    Sizce bu kullanıcı hatasımıdır ? Ne yapmalıyım? Adamın elinde senet olduğu için zorda kalırmıyım?
    Öğrendiğim kadarıyla boş senet almak suçmuş. Doğrumu bu ?
    Fikrinizi belirtirseniz sevinirim arkadaşlar.

• Bos senetin suc oldugunu imzayi atmadan once dusunmeliydiniz. Bir kac gun icinde sizi arayip yuklu bir meblag isteyecekler..
  • Az önce aradılar. Sorunun kullanıcıdan kaynaklanmadığını biliyorlar. Tamircide öyle demiş. Ama benden arabayı çekiş parası ve bir günlük yatış parası olarak 150 tl istedi.
    Bende şimdi karakola gidip bilgi alıcam.
    Sorunun benden kaynaklanmadığını bile bile hala yatış parası istiyor benden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KmL-05

Az önce aradılar. Sorunun kullanıcıdan kaynaklanmadığını biliyorlar. Tamircide öyle demiş. Ama benden arabayı çekiş parası ve bir günlük yatış parası olarak 150 tl istedi.

kesinlikle o parayı verme motordan gelecek her türlü işlem kendisine aittir istersen arabayı pert et yine de rent acara aittir nerden biliyorum deme bende rent a carlık yaptım 2 yııl sakın verme parayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tappo22

quote:

Orijinalden alıntı: KmL-05

Az önce aradılar. Sorunun kullanıcıdan kaynaklanmadığını biliyorlar. Tamircide öyle demiş. Ama benden arabayı çekiş parası ve bir günlük yatış parası olarak 150 tl istedi.

kesinlikle o parayı verme motordan gelecek her türlü işlem kendisine aittir istersen arabayı pert et yine de rent acara aittir nerden biliyorum deme bende rent a carlık yaptım 2 yııl sakın verme parayı

Hocam malesef vermek zorunda kaldık. Adam vermezsen senetle işlem yaparım dedi. Bizde karakola gittik , durumu anlattık. Ordaki komser , verin kurtulun dedi. Elindeki sözleşmeyi kullanıp dava falan açar mahkeme falan uğraşırsın o yüzden ver kurtul dedi. Poliste öyle diyince vermek zorunda kaldık.

• bence dava açamazdı. blöf yapmış sizde kanmışsınız. yaptığı yasal değil ki senet falan. ama işin uzamaması için iyi yapmışsınız. ne idüğü belirsiz adamlarla iş yapmamak lazım bu devirde..
  • 150 tl vermek varken 1500 tl vermek vardı. iyi yapmışınız boşverin.

150 tl başınızın gözünüzün sadakası olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bos senet açmak suç değildir. Siz rizanızla atıyorsunuz sonuçta. Zor kullanarak attırsalar suç tabi ki.
  • Eğer komiser biraz cesaret verseydi yine vermezdim ben o parayı ama oda ver kurtul diyince öyle yaptım bende.
    150 TL karşılığında çok iyi ders almış oldum.
    Gerçi zor durumda kaldığım için burdan almıştım ama birdaha Avis, Hertz vb. firmalardan şaşmam. 20 Lira fazla olur ama içimiz rahat eder hemde araç temiz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokotow -- 14 Haziran 2012; 20:03:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

bence dava açamazdı. blöf yapmış sizde kanmışsınız. yaptığı yasal değil ki senet falan. ama işin uzamaması için iyi yapmışsınız. ne idüğü belirsiz adamlarla iş yapmamak lazım bu devirde..

Nasıl yasal değil? Senet zorla imzalatılmamış ki? Kişi kendi iradesi ile imzalamış. Boş senet imzaladığınızda hemen karakola gidip şikayette bulunmazsanız ve darp raporunuz vs yoksa hiçbir şey yapamazsınız. Adam senete 100 bin tl yazar sizde paşa paşa ödemek zorunda kalırsınız. Ödemezseniz hacizlenir herşeyiniz.
  • Aslında kullanıcı hatası olursa, bildiğim kadarıyla sadece yatış parası ve çektirme parası alıyorar.

Ayrıca bildiğim kadarıyla boş senet imzalatmıyorlar. Bizim bir tanıdığa Palio için 30.000 liralık senet imzalatmışlar. O da arabayla işini bitirince seneti alıp yırtıyor. Yani boş senet falan imzalatmadılar.
  • Aynısı benim başıma geldi, debriyajdan çıkır çıkır ses geldi, sonra baktım vites geçmiyor, öylece kalakaldım. Çekici çağırdım, adam baskı balatası bitmiştir dedi, kiralık araçlarda bu sık oluyormuş zaten. Şimdi bakalım firma ne diyecek aramalarını bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wd10earx

Aynısı benim başıma geldi, debriyajdan çıkır çıkır ses geldi, sonra baktım vites geçmiyor, öylece kalakaldım. Çekici çağırdım, adam baskı balatası bitmiştir dedi, kiralık araçlarda bu sık oluyormuş zaten. Şimdi bakalım firma ne diyecek aramalarını bekliyorum

o tür yerlerden kiralamayacaksınız. bu kadar basit. mecbur mu kaldınız. düşük modelli araç kiralamayın. 2016-2017 model olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.