Şimdi Ara

Arac kaplama, tavan kaplama ruhsata isletme 2017

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
2
Favori
44.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

gectigimiz hafta aracimi cift renk yaptim ve ruhsata islettim , ruhsata isletmek isteyen arkadaslar asagidak adimlari takip edebilir.

1-aracimizi kaplattigimiz yerden bize fatura kesmesini istiyoruz, fatura arac bilgileri eksiksiz olmali, renk dikkatli yazilmali faturada yazan renk ile arac rengi uyusmali, mesela ; arac beyaz tavan siyah ise su sekilde yazilmali : BEYAZ - SIYAH. fatura tarihine dikkat edilmeli benim aracimi kaplayan usta 17 yazacagina 7 yazmis 10 gun gecikme yedim o yuzden.

2-tuvturk.com.tr sitesinden randevu aliyoruz, bilgilerinizi girdikten sonra tespit secenegini secmeniz gerekiyor. yapacagimiz islemin ismi TESPIT muayenesi.

3-tuvturk'e gidiyoruz, yanimizda ne olur ne olmaz trafik sigortamizin kopyasini aliyoruz ve faturamizi aliyoruz, siraya giriyoruz ve renk degisimi yapildigina dair onayli belgeyi gorevliden aliyoruz. NOT: BU ISLEM UCRETSIZDIR NOT 2 : Bu islem sirasinda aracin sadece sase numaralarina bakiliyor , eger aracinizda baska muayene eksikleri varsa onlara bakilmiyor sadece renk ve sase numaralari.

4-Ruhsat icin randevu aliyoruzhttp://e-randevu.istanbul.pol.tr/randevuApp/

5-ek-1 belgesi doldurtuyoruz, bunu emniyetin yakinlarinda dolduruyorlar genelde, kimliginizin fotokopisi, renk faturanizin fotokopisi, tuvturk tespit belgesi ile beraber basvuruyoruz. ayni gun icinde ruhsatimizi aliyoruz.

toplam masraf
    ek-1 belgesi 15 lira
    Ruhsat 88 lira

toplam 103 lira

eger faturanizin tarihi gecmisse ceza 95 lira , bu durumda renk degistirdiginiz yere gidip tarihini degistirebilirsiniz.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Kaplama ve Tavan Kaplama Ruhsata İşletme: 2023 Rehberi

Araç kaplaması ve tavan kaplaması, aracınızın görünümünü kişiselleştirmenin ve korumanın popüler yollarıdır. İster aracınızın rengini değiştirmek, ister tavanını canlandırmak isteyin, araç kaplama ve tavan kaplama hizmetleri ihtiyaçlarınızı karşılayabilir.

Araç Kaplama Ruhsata İşletme

Araç kaplaması, aracınızın orijinal boyası üzerine uygulanan ince bir vinil filmdir. Kaplama, aracınızı çiziklerden, eziklerden ve solmadan korumanın yanı sıra benzersiz bir görünüm kazandırır. Araç kaplamanızı ruhsata işlemek, değişikliğin yasal olarak tanındığı ve aracınızın değerini korumaya yardımcı olduğu anlamına gelir.

Araç Tavan Kaplama Ruhsata İşletme

Araç tavan kaplaması, aracınızın tavanını kaplayan bir vinil filmdir. Tavan kaplaması, tavanınızı güneş hasarından, solmadan ve aşınmadan korur. Ayrıca aracınıza şık ve modern bir görünüm kazandırabilir. Tavan kaplamanızı ruhsata işlemek, bu değişikliğin de yasal olarak tanındığı anlamına gelir.

Araç Kaplama Fiyatları

Araç kaplama fiyatları, aracınızın boyutuna, kaplamanın türüne ve kaplamanın karmaşıklığına bağlı olarak değişir. Ortalama olarak, tam bir araç kaplaması için 1.500 TL ile 5.000 TL arasında ödeme yapmayı bekleyebilirsiniz.

Araç Tavan Kaplama Fiyatları

Araç tavan kaplama fiyatları da araç kaplama fiyatlarıyla benzer şekilde değişir. Ortalama olarak, bir tavan kaplaması için 500 TL ile 2.000 TL arasında ödeme yapmayı bekleyebilirsiniz.

Araç Kaplama Ruhsata Nasıl İşlenir

Araç kaplamanızı ruhsata işlemek için şu adımları izleyin:

1. Kaplama yaptığınız işletmeden kaplama belgesi alın.
    2. Aracınızın ruhsatını ve tescil belgesini yanınıza alın.
    3. Şoförler ve Otomobiller Daire Başkanlığı'na gidin.
    4. Ruhsat birimine başvurun ve belgelerinizi teslim edin.
    5. Değişiklik ücreti ödeyin.

Araç Folyo Kaplama Ruhsata İşletme

Araç folyo kaplama, araç kaplamaya benzer, ancak farklı bir malzeme kullanır. Folyo kaplama, daha esnektir ve karmaşık tasarımlar ve desenler oluşturmak için kullanılabilir. Folyo kaplamalar da ruhsata işlenebilir.

Sonuç

Araç kaplama ve tavan kaplama, aracınızın görünümünü kişiselleştirmek ve korumak için harika yollardır. Ruhsata işletme seçeneği ile değişikliklerinizi yasal hale getirebilir ve aracınızın değerini koruyabilirsiniz. Fiyatlar ve işlemler hakkında daha fazla bilgi için güvenilir bir araç kaplama veya tavan kaplama işletmesiyle iletişime geçin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Faydalı konu, teşekkür ederim.

çift renk olması için tavanı anladım da, mesela araca desen yapılıyor, dikiz aynaları kaplanıyor. Hangi durumlarda "çift" kabul ediliyor ? ölçüsü nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Faydalı konu, teşekkür ederim.

çift renk olması için tavanı anladım da, mesela araca desen yapılıyor, dikiz aynaları kaplanıyor. Hangi durumlarda "çift" kabul ediliyor ? ölçüsü nedir ?

Aynı şekilde bende merak ediyorum askeri kamuflaj kaplatmayı planlıyorum ama ruhsata nasıl işleyeceklerini dert ettim şimdi kaplattıktan sonra herhangi bir sıkıntı çıkar mı diye bilen varsa çok iyi olur

Askeri kamuflajın dışında ne önerirsiniz kamuflaj olmazsa nardo grey aklımda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roccer -- 25 Ağustos 2017; 16:26:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roccer

quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Faydalı konu, teşekkür ederim.

Aynı şekilde bende merak ediyorum askeri kamuflaj kaplatmayı planlıyorum ama ruhsata nasıl işleyeceklerini dert ettim şimdi kaplattıktan sonra herhangi bir sıkıntı çıkar mı diye bilen varsa çok iyi olur

Askeri kamuflajın dışında ne önerirsiniz kamuflaj olmazsa nardo grey aklımda

bildigim kadari ile yeni kanunda sadece ana renkler yaziliyor, mesela hardal sarisi veya altin sarisi veya bej farketmetmez hepsine sari yaziyorlar. kamuflaji kaplamacina sor onlar bilirler buyuk ihtimalle kaplamacinin faturaya yazdigi rengi yazarlar ruhsata. faturada yanlis bir yazilim olduysa tespitten gecemezsin.

• yanlış hatırlamıyorsam %30'a kadar olan renk değişimlerinin işlenmesi gerekmiyor. %30 geçince çift renk işletmek zorunda kalıyorsunuz.

kamuflaj rengini belirtirler bir şekilde diye düşünüyorum, illa bir kod vardır bunun için. trafikte bu aralar sayısı çoğaldı, işlenememe gibi bir durum olacağını düşünmüyorum.
  • Hocam selamlar, bende aracımın tavanı kaplattım, salı günü randevum var, faturayı 29 na kestirmiştim, ceza ödedim yazmışsınız bende bir ceza öder miyim?

• Merhaba arkadaşlar
    Aracıma lpg taktırdım bunu işleteceğim fakat işletmeden önce tavan filmi de yaptırmayı planlıyorum nasıl bir yol izlemeliyim. önce tespit yaptırıp sonra lpg için mi randevu almalıyım. ruhsat değişeceği için araya renk değişimini ilave ettirebilirmiyim derdim o.
  • Araç üzerine kaplama ile ilgili böyle bir konu da var. Yardımcı olabilir.
    Arabahaberim.com
    Araç Üzerindeki Yazı,Logo Nasıl İşletilir
    https://www.arabahaberim.com/arac-uzerindeki-yazilogo-nasil-isletilir-5201.html

• Bir kaç yere sorduktan sonra şöyle yapıldığını öğrendim. kabaca anlatmak gerekirse LPG takilan yerden alınacak evraklar ve film kaplamasini yapan yerden alınacak boya faturası ile birlikte muayeneye gidiliyor sonrasında notere giderek yeni ruhsat çıkarılıyor. Bu şekilde yapanlar var ben henüz gitmedim ama bayram sonrası gitmeyi planlıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • faydalı konu++
  • Merhabalar,
    benim ruhsatta renk için sadece GRİ yazıyor.
    Aslında füme renk, veya koyu gri diyebiliriz. Hani jetta’ların fümesini bilirsiniz.
    Ben de mat gri kaplatmak istiyorum.
    Bu durumda tespit ve ruhsat değişikliği gerekmiyor mu acaba?

• akhenaten kullanıcısına yanıt
    Merak ettiğim konu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akhenaten

Merhabalar,
    benim ruhsatta renk için sadece GRİ yazıyor.
    Aslında füme renk, veya koyu gri diyebiliriz. Hani jetta’ların fümesini bilirsiniz.
    Ben de mat gri kaplatmak istiyorum.
    Bu durumda tespit ve ruhsat değişikliği gerekmiyor mu acaba?
    yok hayir gerekmez, gri tonlarinda olmasi yeterli
  • Arkadaşlar bu renk değiştirme işinde %30 muhabbetinin dayanağı bir kanun maddesi veya yönetmelik var mı acaba bulamadım. Her yerde yüzde %30 u geçerse ruhsata işlemek mecburi diyor ama neye dayanıyor bu bilgi belli değil. Benim aracım da sunroof mevcut ve oldukça büyük bir sunroof, ben sadece aracın sunroof ve ön cam arasını ve yanda ki kısa bölümü kaplatmak istiyorum sunroof un bittiği yere kadar kaplatıcam yani toplasanız aracın %10 u bile etmeyecek bir alan. Bu durumda da ruhsata işletmek zorundamıyız muayenede ağır kusur mu yazılır nedir son durum bilgisi olan bilgilendirirse çok sevinirim.

Arac kaplama, tavan kaplama ruhsata isletme 2017

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.