Şimdi Ara

Araç Kamerası Mini 0806 incelemesi ( Üst seviye ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
131
Cevap
8
Favori
4.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: elcas

inceleme için teşekkürler.

hocam kamerayı aldığınız gibi parçalamışsınız.

yeni cihaz aldığınıza göre kredi kartınız boşaldı.

Sadece GPS ünitesini inceledim kamerayı açmadım yaw :)

Kredi kart extre ay sonu feci gelecek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

Bu kameraların 2.eli yok mu? Hırsızlar dadanmıyor mu kameralı araçlara? Her bindiğinde sök tak yapmıyorsunuz herhalde?

Bu kamera sök tak konusunda çok başarılı ve ayna arkasında minicik kaldığı için göze batmaz. Sök - tak gerekli olmaz bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cem_ari

quote:

Orijinalden alıntı: NioX

quote:

quote:

Cem beye bir sorum olacaktı ama;

RX300 cihazımla gelen gps modülüne elektrik aktarmak istiyorum ama; GND,VCC,VBAt,Rx,Tx gibi çıkışlar var üstünde. GND,VCC,TX zaten doluydu. Buna enerji nasıl verebilirim.

ELimde bir modül daha var. Buna direkt olarak elektrik bağlanabiliyor. Bundan gps verilerini rx300e nasıl aktarabilirim? bunda da GND,DC5V,VCC,RX,TX gibi çıkışlar var. Bundan gps aktarabilirmiyim rx300e?

Daha öncesinde forumda bir topic vardı ama bir türlü bulamadım. Böyle nerelerin lehimleneceği konusunda.

Şimdiden teşekkürler.
     Araç Kamerası Mini 0806 incelemesi ( Üst seviye )

Yeni farkettim, pardon.

GND ve VCC ile enerji verebilirsiniz. RX ve TX de GPS verilerinin uçlarıdır.

Tam olarak sorun ne?

Foxofferdan seezeus rx300 satın aldım. GPS taksamda çalışmıyor. Arayıp duruyor saatlerce. Kaç volt yeterli buna?

Hayırlı olsun. Valla onun sorun lronik, GPS modülüne enerji gitmemesi. Bir önceki mesajınızda "VCC zaten dolu" demişsiniz ama multimetre ile ölçtüğünüzde, yanlış hatırlamıyorsam 3,2 V. okuyabiliyor musunuz? Eğer değer 0 ise, kameranın içini açarak, GPS modülünün jakının girdiği soketin uçlarını kontrol edin. Kısa devre olabiliyor. Onu temizlerseniz sorun çözülür. Kısa devre olmamasına rağmen enerji yoksa, kameranın devre üzerinden 3,2 V. bulup VCCyi beslemeniz gerekiyor.

Diğer modül işine girmeden önce bunları deneyin.

Dış enerji ile sağlamak mümkün olmaz mı? Pil vs.

• Olgu kardeşim bu otomobil inceleme sitelerinin videolarındaki netlikler ile senin incelediğin araç kameralarının görüntü kaliteleri epey farklı. Otomobil tanıtanların kullandıkları gopro falan mı yoksa bu araç kameralarınında gerçekten hd görüntü çekebilen versiyonları var mı ?

Birde bizdeki bu g90 a7 çipli kameralar iso ve diyafram ayarını kendi ayarlıyor mu yoksa fabrika çıkışı hep aynı değerde mi kalıyorlar.
    Bu arada bizdeki kamera 165 derece sanırım ve balık gözü etkisi epey hissediliyor. Bende alacak arkadaşlara 150 dereceden yüksek almamalarını öneriririm.

quote:

quote:

quote:

quote:

Cem beye bir sorum olacaktı ama;

RX300 cihazımla gelen gps modülüne elektrik aktarmak istiyorum ama; GND,VCC,VBAt,Rx,Tx gibi çıkışlar var üstünde. GND,VCC,TX zaten doluydu. Buna enerji nasıl verebilirim.

ELimde bir modül daha var. Buna direkt olarak elektrik bağlanabiliyor. Bundan gps verilerini rx300e nasıl aktarabilirim? bunda da GND,DC5V,VCC,RX,TX gibi çıkışlar var. Bundan gps aktarabilirmiyim rx300e?

Daha öncesinde forumda bir topic vardı ama bir türlü bulamadım. Böyle nerelerin lehimleneceği konusunda.

Şimdiden teşekkürler.

Yeni farkettim, pardon.

GND ve VCC ile enerji verebilirsiniz. RX ve TX de GPS verilerinin uçlarıdır.

Tam olarak sorun ne?

Foxofferdan seezeus rx300 satın aldım. GPS taksamda çalışmıyor. Arayıp duruyor saatlerce. Kaç volt yeterli buna?

Hayırlı olsun. Valla onun sorun lronik, GPS modülüne enerji gitmemesi. Bir önceki mesajınızda "VCC zaten dolu" demişsiniz ama multimetre ile ölçtüğünüzde, yanlış hatırlamıyorsam 3,2 V. okuyabiliyor musunuz? Eğer değer 0 ise, kameranın içini açarak, GPS modülünün jakının girdiği soketin uçlarını kontrol edin. Kısa devre olabiliyor. Onu temizlerseniz sorun çözülür. Kısa devre olmamasına rağmen enerji yoksa, kameranın devre üzerinden 3,2 V. bulup VCCyi beslemeniz gerekiyor.

Diğer modül işine girmeden önce bunları deneyin.

Dış enerji ile sağlamak mümkün olmaz mı? Pil vs.

3,2 V. sağlayabilirseniz neden olmasın ama pil pratik olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

Olgu kardeşim bu otomobil inceleme sitelerinin videolarındaki netlikler ile senin incelediğin araç kameralarının görüntü kaliteleri epey farklı. Otomobil tanıtanların kullandıkları gopro falan mı yoksa bu araç kameralarınında gerçekten hd görüntü çekebilen versiyonları var mı ?

Birde bizdeki bu g90 a7 çipli kameralar iso ve diyafram ayarını kendi ayarlıyor mu yoksa fabrika çıkışı hep aynı değerde mi kalıyorlar.
    Bu arada bizdeki kamera 165 derece sanırım ve balık gözü etkisi epey hissediliyor. Bende alacak arkadaşlara 150 dereceden yüksek almamalarını öneriririm.

İsmail bey zaten bizim incelediğimiz kameralar Full Hd çekiyor. Sadece olay ışıkta bitiyor. Adamlar arabaları incelerken özel ışık veriyorlar ve araç içini aydınlatıp örnek 3000 - 4000 $ lık profesyonel kameralar kullanıyorlar.

Yanlış anlamadı isem siz araç kamerası değilde otomobil inceleme kamerası dediniz bu iş için 25 bin mBs Xiaomi Yi kamerası kullanılabilir ( GoPro tarzı )

İso ve diyafram dediğinizde benim bilgilerim yetersiz kalıyor :) Açı konusunda haklısınız "açı büyüdükçe plaka okuma zorlaşır" 120-140 derece açısı bence ideal değerler.

G90 A7 kamerada aksine balık gözü etkisi minumumda. Ben çok hissetmedim açıkçası.

• mini 0801 eski aracımla beraber gitti,yeni aracıma bundan almayı düşünüyorum. İnceleme için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: OlguErhan

quote:

Olgu kardeşim bu otomobil inceleme sitelerinin videolarındaki netlikler ile senin incelediğin araç kameralarının görüntü kaliteleri epey farklı. Otomobil tanıtanların kullandıkları gopro falan mı yoksa bu araç kameralarınında gerçekten hd görüntü çekebilen versiyonları var mı ?

İsmail bey zaten bizim incelediğimiz kameralar Full Hd çekiyor. Sadece olay ışıkta bitiyor. Adamlar arabaları incelerken özel ışık veriyorlar ve araç içini aydınlatıp örnek 3000 - 4000 $ lık profesyonel kameralar kullanıyorlar.

Yanlış anlamadı isem siz araç kamerası değilde otomobil inceleme kamerası dediniz bu iş için 25 bin mBs Xiaomi Yi kamerası kullanılabilir ( GoPro tarzı )

İso ve diyafram dediğinizde benim bilgilerim yetersiz kalıyor :) Açı konusunda haklısınız "açı büyüdükçe plaka okuma zorlaşır" 120-140 derece açısı bence ideal değerler.

G90 A7 kamerada aksine balık gözü etkisi minumumda. Ben çok hissetmedim açıkçası.

Olgu kardeşim g90 a770 kameram 170 dereceymiş dün baktım. Balık gözü etkisi her ne kadar minimum gibi dursada düz bir görüntü yok.
    Bu araç kameralarının lenslerinde odak uzaklığı mm cinsinden verilmediği için karşılaştıramıyorum ama canon apsc lensler için 10 mm altı balık gözüdür.

Neyse konuya gelecek olursam araç inceleme derken arabanın içini gösteren kameralardan değil yolu gösteren kameralardan bahsediyordum. Gopro kameralara benziyor uzaktan ama farklı bir şeyde olabilir. Bizim kameralar fullhd çekiyor ama keskinlik yok, görüntülerde kumlanma var ve renkler yeteri kadar iyi değil o açıdan gerçek hd çekim yapan var mı diye sormuştum.
    gopro ve video kameralarınki kadar kaliteli görüntü veren yani.

Nette biraz araştırdım en kalitelisi lukas l9700 serisi sanırım. Otobüslerdeki kamerada buna benzer birşeydi ve alaca karanlıkta bile gayet iyi görüntüsü vardı.

• quote:

quote:

quote:

Olgu kardeşim g90 a770 kameram 170 dereceymiş dün baktım. Balık gözü etkisi her ne kadar minimum gibi dursada düz bir görüntü yok.
    Bu araç kameralarının lenslerinde odak uzaklığı mm cinsinden verilmediği için karşılaştıramıyorum ama canon apsc lensler için 10 mm altı balık gözüdür.

Neyse konuya gelecek olursam araç inceleme derken arabanın içini gösteren kameralardan değil yolu gösteren kameralardan bahsediyordum. Gopro kameralara benziyor uzaktan ama farklı bir şeyde olabilir. Bizim kameralar fullhd çekiyor ama keskinlik yok, görüntülerde kumlanma var ve renkler yeteri kadar iyi değil o açıdan gerçek hd çekim yapan var mı diye sormuştum.
    gopro ve video kameralarınki kadar kaliteli görüntü veren yani.

Nette biraz araştırdım en kalitelisi lukas l9700 serisi sanırım. Otobüslerdeki kamerada buna benzer birşeydi ve alaca karanlıkta bile gayet iyi görüntüsü vardı.

Walla benim bu güne kadar incelediğim ve halen kullanmakta olduğum en iyi kamera bu :

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=102635979&p=1#102635979

Sonra bu kamerayı Xiaomi Yi ile karşılaştırdım aşağıda ( Raw kayıpsız files indirin ) Youtube çekimleri yanıltır.

Xiaomi Yi bariz şekilde daha iyi netlik verdi ama mantığı aksion kamerası olması.

Daha da fazla netlik olayına girdiğimizde 4K çeken yada GoPronun 1.500 - 2.000 tl lik cihazları hedefimize giriyor.

https://forum.dashcamtalk.com/index.php?threads/Xiaomi-Yi-Vs%2E-Panorama-X2-GearBest%2Ecom.10853/

Daha da iyi daha da net ne var bilmiyorum kitlendim kaldım

Yada şöyle birşey mi taksak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 27 Mayıs 2015; 17:11:56 >

• bjkkarakartal1903 kullanıcısına yanıt
    Lukas l9700 arka kamerası 720P çekmekte daha düşük bir kamera bence ve daha pahallı.

Lukas l9700 arka kamerası 720P çekmekte daha düşük bir kamera bence ve daha pahallı.

pixel olayları çok su götürür cinsten. Küçük digital foto makinaları var 16 mp 20 mp gibi değerlerden bahseder ama bunların hiç biri 12 mp canon 1D makinanın yanına bile yaklaşamaz. Sensör çözünürlüğünden ziyade interpolasyon yöntemiyle yazılım üzerinden görüntüleri yüksek çözünürlük gibi gösteriyorlar.

Lukasın 7900 serileri tek lensti sanırsam. Arka lens çok önemli değil zaten yola bakan fhd çekim yapıyor.
    Bu arada panorama x2 videolarını gördüm harbiden güzel bendeki g90 a göre.

Birde o resmini koyduğun kameralarda fhd çekim yapıyor eski modelleri hd çekim yapıyordu ama görüntüler keskindi renklerde öyle tabi

• quote:

quote:

pixel olayları çok su götürür cinsten. Küçük digital foto makinaları var 16 mp 20 mp gibi değerlerden bahseder ama bunların hiç biri 12 mp canon 1D makinanın yanına bile yaklaşamaz. Sensör çözünürlüğünden ziyade interpolasyon yöntemiyle yazılım üzerinden görüntüleri yüksek çözünürlük gibi gösteriyorlar.

Lukasın 7900 serileri tek lensti sanırsam. Arka lens çok önemli değil zaten yola bakan fhd çekim yapıyor.
    Bu arada panorama x2 videolarını gördüm harbiden güzel bendeki g90 a göre.

Birde o resmini koyduğun kameralarda fhd çekim yapıyor eski modelleri hd çekim yapıyordu ama görüntüler keskindi renklerde öyle tabi

Lucası ben hep yakından takip ettim ama hiç satın alıp inceleme fırsatım olmadı. Geçen seneye kadar 128 gb lık micro sd kart desteği olan tek kameraydı. Ayrıca sıcak ve soğuk havalara olan aşırı dayanıklılığı ile öne çıkıyordu.

Ama bu sene piyasaya baya bir üstün kamera çıktı ve özellik olarak biraz geride kaldı.

Cowon Aw2 yi incelediniz mi ? Kore üretimi çok sağlam bir kameradır

https://forum.dashcamtalk.com/threads/cowon-aw2-2ch-1080p-30fps-1080p-30fps-wifi-gps-wdr-android-ios.3160/

http://m.ebay.com/itm/NEW-COWON-AW2-Full-HD-Wi-Fi-2CH-FHDx2-Black-Box-Dash-cam-English-Firmware-32GB-/201021380337

• gearbest kampanya yapmış fiyat 84.82 dolara düşmüş.

Orijinalden alıntı: systemrt

gearbest kampanya yapmış fiyat 84.82 dolara düşmüş.

Walla süper indirim olmuş

quote:

Orijinalden alıntı: systemrt

gearbest kampanya yapmış fiyat 84.82 dolara düşmüş.

Walla süper indirim olmuş

Aynen hemen kaptım bir tane

Cuma günü mini 0806 siparişi verdim gearbest'ten ama hala processing diyor, takip no verecek mi? Hollanda postasını seçmiştim.

Mini 0806'nın montajı kolay mı, çakmak girişine taktığımızda kablolar ortada kalabalık yapar mı? Servise mi bağlatayım?
    64gb'lık samsung evo micro sd takmayı düşünüyorum, testlerde 14-16mb yazma hızı var, note 4'ün 50 mbps bitrate ile 4k kayıt yaptığını ve saniyede 50/8 6mb civarı veri işlediğini düşünürsek fazla fazla yeter, araç kamerasında abartmaya gerek yok bence extreme kartlar alıp.

Orijinalden alıntı: torku42

Araç kamerasıyla ilgili başlıklar hem almaya teşvik ediyor, hem de doğru şekilde yönlendiriyor teşekkürler.

Cuma günü mini 0806 siparişi verdim gearbest'ten ama hala processing diyor, takip no verecek mi? Hollanda postasını seçmiştim.

Mini 0806'nın montajı kolay mı, çakmak girişine taktığımızda kablolar ortada kalabalık yapar mı? Servise mi bağlatayım?
    64gb'lık samsung evo micro sd takmayı düşünüyorum, testlerde 14-16mb yazma hızı var, note 4'ün 50 mbps bitrate ile 4k kayıt yaptığını ve saniyede 50/8 6mb civarı veri işlediğini düşünürsek fazla fazla yeter, araç kamerasında abartmaya gerek yok bence extreme kartlar alıp.

GElişme varmı

• OlguErhan kullanıcısına yanıt
    ''Processing'' durumunda hala.

85$'a görünce o mu bu mu diye dolanmaktansa aldım geçtim, elime ulaşırsa tam aradığım cihaz gibi duruyor.

Takıp araçta bırakmak istiyorum, montaj yardımlarına açığım hiç yapmadım daha önce.

Özel bir montaj yapmadan çakmak girişine takıp kullanmak mümkün mü? Makul mü?

Orijinalden alıntı: torku42

''Processing'' durumunda hala.

85$'a görünce o mu bu mu diye dolanmaktansa aldım geçtim, elime ulaşırsa tam aradığım cihaz gibi duruyor.

Takıp araçta bırakmak istiyorum, montaj yardımlarına açığım hiç yapmadım daha önce.

Özel bir montaj yapmadan çakmak girişine takıp kullanmak mümkün mü? Makul mü?

Aynen

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.