Merhaba bir tesisat yaptırdım. İstediğim şey yüksek ses değil net ve güzel (tok ve detaylı) ses almaktı. 2 takım midrange (alphasonic hi-fi ve cadence marka qm64 model) , 1 tane 30 luk subwoofer Avx (Av-w12s 30cm) , 1 tane amfi taktılar (nakamichi marka 75.4) Hem subwoofer ın markası içime sinmedi hem de ses çok tiz geliyor bana. Bassı açarsam ses pörtlüyor gibi, bası kısınca tizden kafa şişiriyor. Amfine ayar yapıcam falan dedi ama güvenimi kaybettim. 20cm lik cadence in subwooferını takacaktı ama verim alamadım avx 30 luk taktım dedi. Sizce 2 takım midrange ile hata mı yaptım? Bir de cadence in 20cm bassıyla değişirsem basslar tok ses verir mi bozmadan. Çok büyük olmadığı için bass ı yüksek tutar tizleri dengelerim diye düşündüm. Bununla ilgili ne önerirsiniz? Fikirlerinize ihtiyacım var. ![]() ![]() |
araç için 2 takım midrange ve subwoofer hatalı tercih mi?

-
-
sesten beklentiniz ile takılan sistem birbiri ile alakalı olmamış. elinizdeki malzemeler ile istediğiniz ayar ile yapılabilecek birşey değil. midrange yerine kaliteli component tercih edilmesi gerekirdi. subwooferı 20cm e düşürmeniz iyi olmaz. komple sökülmeden size yapabileceğim başka öneri kalmıyor. ya da beklentinizi değiştirip elinizdekilerle idare edeceksiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Öncelikle teşekkürler. Midrangelerden bir takımı değiştirip komponent ya da koleksiyal (farkını bilmiyorum) taksam bir şey kötü mü olur?
-
bişey değil. ses kalitesi isteniyorsa midranglerin tamamının sökülmesi gerekli. araç marka modeli nedir? kaliteli ses önden gelir. yani arka pandizota koyacağınız hoparlörler sahnelemeyi bozmaktadır.quote:
Orijinalden alıntı: KONAKPCÖncelikle teşekkürler. Midrangelerden bir takımı değiştirip komponent ya da koleksiyal (farkını bilmiyorum) taksam bir şey kötü mü olur?
yapılacak en uygun ve randımanlı sistem.
ön kapılara 1 çift hertz esk 165.
ön kapılara yalıtım.
arka kapılara 1 çift hertz 16cm coax hoparlör ( arka kapılar teybin arka çıkışlarından beslenecek)
ana ünite kaliteli en az 2 çift rca çıkışlı ana ünite. teypden amfiye 2 çift rca kablosu çekilecek.
subwoofer for x 30cm
amfi qline 100.4
bu şekilde bir sistem yapılmış olsa , doğru ayar ile bambaşka sonuç alırsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 6 Aralık 2022; 10:41:11 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Araç 2004 model megane 2 hb. Teyp android çin malı teyp. amfi bağlamıştı gene amfi kullanırım sorun değil. Sistemi yeni yaptırdığım için (4 gün önce) yarın adama gidip işçilik ve kendince bir miktar daha para keserek malını geri almasını isteyeceğim.Muhtemelen kabul etmeyecektir. O yüzden belki birini değiştirmeye yanaşır umuduyla birini değiştirsek kurtarır mı diye sordum. Yalıtımda yaparım ama idarelik olur. Araçta ben aldığımda 2 adet pioneer önde, 2 adet arka kapılarda alpine 13 er cm lik koax hoparlör vardı. Israrla kullanamaz mıyız dediğimde ne o hoparlörleri ne de aracın kendi tweetelerini kullanamayacağını söyledi, amfinin gücü yakar onları dedi. Araç kapıları 13cm için uygun o yüzden 16 lık cadence midrangeleri pandizot a taktı. Anladığım kadarıyla hepsini amfiden besledi.
5500 TL ödedim belki büyük bir para değil ama boşa ödemiş oldum. Herşarkıya göre anlık bass - orta ses ayarı yapmak zorunda kalıyorum işkenceye döndü resmen.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X