Şimdi Ara

ARAÇ FİYATLARINDAKİ ARTIŞ gelin konuşalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2011 şubat ayında yeni master şasi kabin L2 aldık 33.600 TL ye şimdi bakıyorum aynı araç 50.800TL ve hiçbir değişiklik yok
    Master Kamyonet L2 - Tek Kabin 3.5T E5
    50.800 TL

2012 mart ayında doblo classic safeline 1.3mjet aldık 26.000 tl ye şimdi ise 32.290 tL
    DOBLO CLASSIC SAFELINE 1.3 MJET (MP3 Çalar)
    32.290

1 yılda ne değişti?

• vergi + zam + döviz farkı )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Juhziz- -- 23 Ağustos 2013; 13:58:15 >
  • Konuşmaya değecek bir durum olduğunu zannetmiyorum. Tamam, her sene fiyatlar artıyor, ama bizim milletimizde fiyatların artmasından şikayetçi değil gibi hareket ediyor. Her benin zammından sonra buraya gelip çarşaf çarşaf yorum yazan insanlar var, bıkkınlık verdiler.

Çok değil, 2010 yılındaki otomobil fiyatlarına bakın. Şimdikiler ile aralarında 10.000 TL civarı fiyat farkı var. Donanım, motor ve şanzumana göre 20.000 TL'yi bile buluyor.
  • Keske 1 yıl önce pahalı diye vazgeçmeseymişim şimdi 2 elde karla satardım.
    Her geçen sene bir önceki seneyi aratacak. Bu balon ne kadar devam edecek bakalım..
  • Cunki otomobil almak eskiden zordu ve bu yüzden talep azdı; firmalarda bundan dolayi kafalarına göre zam yapamiyorlardi, devlet'de aynı şekilde zaten az olan satışları vergi artirarak azaltmak istemiyordu. Ancak şuan otomobil almak çok kolay, bayiye gidip x araci almak istiyorum derim hemen kredi çıkar alıp gelirim arabayi. Hâl böyle olunca firmalarda nasıl olsa satılıyor diye düşünüp zam yapiyor, devlette nasıl olsa satislarda azalma yok diye dayiyor vergiyi, ustune bide doviz artışı eklenince arac fiyatlari bir önceki yıla göre 10 bin lira birden artıyor. Bi bakmisizki seneye c sinifi araçlain baz fiyati 60 bin olmuş. Yani kısacası alan memnun oldugu sürece satanda her türlü kendini memnun etcek sekilde fiyatlara zam yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ernn93 -- 23 Ağustos 2013; 14:17:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 1.6 TDI Comfortline 53.000
    2013 1.6 TDI Comfortline 65.000

Seneye 70 olur artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

2011 şubat ayında yeni master şasi kabin L2 aldık 33.600 TL ye şimdi bakıyorum aynı araç 50.800TL ve hiçbir değişiklik yok
    Master Kamyonet L2 - Tek Kabin 3.5T E5
    50.800 TL

2012 mart ayında doblo classic safeline 1.3mjet aldık 26.000 tl ye şimdi ise 32.290 tL
    DOBLO CLASSIC SAFELINE 1.3 MJET (MP3 Çalar)
    32.290

1 yılda ne değişti?

Anam ne olmuş böyle ya

2013 şubatta 52,500 'e Golf aldım 1,2 tsı comfortline dsg trafik sigortası park sensörü dahil

Şimdi ise Yeni Golf 1.2 TSI 105 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG Comfortline 56.400 TL olmuş 57,000 desek olur trafik sigortası ve sensör için

Arada 4500 tl var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beantragen

2011 1.6 TDI Comfortline 53.000

Seneye 70 olur artık.

Araç ne hocam jetta mı ?

Polo 1.6 TDi 2010 yılında 36.200
    Polo 1.6 TDİ 2013 yılında 43.300
  • Aralık 2012'de Skoda Fabia 1.2 Optimal aldım 29.300'e Şu an 34.300
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Aralık 2012'de Skoda Fabia 1.2 Optimal aldım 29.300'e Şu an 34.300

Ballisin :)

• Döviz farkı falan hikaye... Bu fiyatların artmasındaki en büyük etken bizim milletimiz.

• Bence firmalar bizim milletteki "2.el değeri" neden dolayı araba aldıkları gerçeğini bildiğinden düzenli zam yapıyor ki adam 3 sene sonra sattığında aldığı fiyata veya biraz üzerine satınca gelip gene kendisinden araba alsın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman

quote:

Orijinalden alıntı: Beantragen

2011 1.6 TDI Comfortline 53.000

Seneye 70 olur artık.

Araç ne hocam jetta mı ?

Polo 1.6 TDi 2010 yılında 36.200
    Polo 1.6 TDİ 2013 yılında 43.300

Aynen usta Cetta
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Aralık 2012'de Skoda Fabia 1.2 Optimal aldım 29.300'e Şu an 34.300

Ballisin :)

İyi ki geç kalmamışım hocam
    Siz de Hiç Aklınızda Yokken Ford Focus aldınız . 10.000 TL indirim almıştınız neredeyse. Asıl siz ballısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: h.aras.k

Döviz farkı falan hikaye... Bu fiyatların artmasındaki en büyük etken bizim milletimiz.

+1
    Chevroletlerin fiyatlarına bakın artış değil düşüş var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ernn93

Cunki otomobil almak eskiden zordu ve bu yüzden talep azdı; firmalarda bundan dolayi kafalarına göre zam yapamiyorlardi, devlet'de aynı şekilde zaten az olan satışları vergi artirarak azaltmak istemiyordu. Ancak şuan otomobil almak çok kolay, bayiye gidip x araci almak istiyorum derim hemen kredi çıkar alıp gelirim arabayi. Hâl böyle olunca firmalarda nasıl olsa satılıyor diye düşünüp zam yapiyor, devlette nasıl olsa satislarda azalma yok diye dayiyor vergiyi, ustune bide doviz artışı eklenince arac fiyatlari bir önceki yıla göre 10 bin lira birden artıyor. Bi bakmisizki seneye c sinifi araçlain baz fiyati 60 bin olmuş. Yani kısacası alan memnun oldugu sürece satanda her türlü kendini memnun etcek sekilde fiyatlara zam yapar.

Genc kardesimiz noktayi koymus.
    Benzinlisi 42binden baslayan arabaya hacete bile mobil gitmek icin 60bin lira sayanlar dusunsun bu kahramanliklari.

• Bu gidisle sana satcam :)

• Allah 1 dolar 2 ;)
  • sinopta yaşıyorum il nufusu 36.000 ama ilde şuan araç park edecek yer yok 1 km yolu 15-20 dakikada gitmek zorunda kalıyoruz herkeste araba var artıkhiçbiri de eski değil bu millet nasıl geçinebiliyor nasıl araçlarının bakımını yaptırabiliyor nasıl aracına yakıt alabiliyor kaskosunu mtv sini sigortasını nasıl yaptırabiliyor anlam veremiyorum ben sinopta büyük bir işletme sahibi olarak bu halimle kırk takla atıyorum yok efendim tebtotal card çıkart %5 indirimli yakıt al servis kampanyalarını takkip et lastik fiyatlarının düşmesini bekle
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.