Şimdi Ara

Arac dezenfekte işlemi hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Anlaşılan yazdıklarımı okumamışsınız. Oksijenli su kullanalım diye bir ifadem hiç yok ki. Sadece ozon gazını tanıtır iken daha önce oksijenli su içinde kullanıldığını belirttim.

Yani araç içi dezenfeksiyon için önerilen OZON.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: speaker

Anlaşılan yazdıklarımı okumamışsınız. Oksijenli su kullanalım diye bir ifadem hiç yok ki. Sadece ozon gazını tanıtır iken daha önce oksijenli su içinde kullanıldığını belirttim.

Yani araç içi dezenfeksiyon için önerilen OZON.
    Aslında yazdıklarınızı okudum. Oksijenli su da içinde ozon bulunduran doğal sudur demişsiniz. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor sanırım benim bildiğim oksijenli su içerisinde hidrojen peroksit var ve doğal su değil. Ha, siz ozon kullanın demişsiniz orada sıkıntı yok. Belki de bir yanlış anlama/anlaşılma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hidrojen peroksit kullanın, temizlik yapın, kullanın veya kullanabilirsiniz anlamına gelen hangi cümle, ben bulamadım. Eğer yanlış anlaşılacak bir cümle varsa, bana yardımcı olun, düzelteyim. Malum konu ozon...
    Ozon gazı tavsiye etmişsiniz, ardından da oksijenli suyun, içinde ozon bulunan su olduğunu belirtmişsiniz, insanlar yanılgıya düşüp araçlarında oksijenli su kullanmasın diye belirttim.

Çünkü birisi yazınızı okuyup, "ozonla dezenfektana 300 lira vereceğime, 30 liraya en yüksek derecelisinden 1lt oksijenli su alayım, bu da ozonlu suymuş zaten" mantığıyla arabanın bütün iç kaplama ve döşemelerini mahvedebilir.
  • Ben şunu merak ediyorum virüs arabada kaç gün yaşar acaba? Yani 5 gün önce markete gittim geldim diyelim arabaya kimse inip binmedi kapıda yatıyor öyle, o arabanının içinde virüs kalmış mıdır?
  • Diablo kullanıcısına yanıt
    Keşke metni tam okuyup, aradan bir kelimenin üzerinde takılmadan yazışabilseydik. Benim tam olarak tavsiyem aslında araç içi OZON JENERATÖRÜ idi. Reklam olmasın diye ben marka, model yazmamıştım. Ama fikrimi tam anlatabilmek için bir örnek vereceğim. Yani ne oksijenli suya, ne de oto yıkamada 300 TL lik ozon dezenfeksiyonuna ihtiyaç var. Bir kere alıp, sınırsız kullanabilirsiniz. Bu sadece örnektir. Daha iyisi, pahalısı, ucuzu, değişik özellikleri olan modeller olabilir.

Örnek bir ozon jeneratörü:

m.n11.com
    Buzdolabı Ve Araba İçin Ozon Jeneratörü, Dezenfektan Cihazı - n11.com
    https://m.n11.com/buzdolabi-ve-araba-icin-ozon-jeneratoru-dezenfektan-cihazi-P420466958

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Döşeme ustalarına bu yaz iyi iş düşer. Bu işlemi yaptıranların araçlarında büyük olasılıkla tavan döşemesin de sarkmalar, kapı ve ön konsolda da ki döşemelerde de kabarmalar oluşacak.
  • Ben yıllardır her aracımda DETTOL antiseptik kullanıyorum. Yılda 2-3 kez yapardım, şimdi aylık yapmaya başladım. Göz kararı birazcık suya döküyorum, siliyorum.

Arac dezenfekte işlemi hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 30 Nisan 2020; 23:40:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Keşke metni tam okuyup, aradan bir kelimenin üzerinde takılmadan yazışabilseydik. Benim tam olarak tavsiyem aslında araç içi OZON JENERATÖRÜ idi. Reklam olmasın diye ben marka, model yazmamıştım. Ama fikrimi tam anlatabilmek için bir örnek vereceğim. Yani ne oksijenli suya, ne de oto yıkamada 300 TL lik ozon dezenfeksiyonuna ihtiyaç var. Bir kere alıp, sınırsız kullanabilirsiniz. Bu sadece örnektir. Daha iyisi, pahalısı, ucuzu, değişik özellikleri olan modeller olabilir.

Örnek bir ozon jeneratörü:

https://m.n11.com/buzdolabi-ve-araba-icin-ozon-jeneratoru-dezenfektan-cihazi-P420466958
    Ben yazınızın tamamını okudum zaten, Ozon gazı kullanımın araç içinde daha güvenli olduğu konusunda da hemfikiriz, ancak oksijenli suyun ozonlu su olduğunu belirtmeniz yanlış, insanlar burdan yola çıkarak oksijenli su kullanmaya yeltenebilir ben bunu düzeltmeye çalıştım. Umarım anlatabilmişimdir.

• quote:

Ben yazınızın tamamını okudum zaten, Ozon gazı kullanımın araç içinde daha güvenli olduğu konusunda da hemfikiriz, ancak oksijenli suyun ozonlu su olduğunu belirtmeniz yanlış, insanlar burdan yola çıkarak oksijenli su kullanmaya yeltenebilir ben bunu düzeltmeye çalıştım. Umarım anlatabilmişimdir.

Ben de dedim ki yazdıklarımı okusaydınız hiç bir yerinde oksijenli su kullanın demedim. Sadece OZON JENERATÖRÜ' nün ürettiği

"ozon gazını aslında eskiden çok kullanıyorduk. Oksijenli suyu herkes hatırlar sanırım. Yaralanmalarda temizlik yapıp mikrop kapmasın diye kullanılan doğal sudur. Oksijenli su da içinde ozon bulunan sudur." dedim.

Yani araba lafı hiç geçmeden, eskiden kullanılan dezenfektan özelliğine vurgu yapmak için kullandım. Özellikle de cümleyi eskiden diye kurdum. Çünkü artık hiç bir kişi oksijenli suyu yaralama vakalarında kullanmaz, başka dezenfektan tercih eder. Aslında daha ileri gidip bu gün de satılan bir çok ambalajlı su markasının ozondan geçirilerek dezenfekte edildiğini de söyleyebiliriz.

Buradan arabayı oksijenli su ile veya ambalajlı su ile dezenfekte edin anlamını çıkartmak çok zorlayıcı bir anlayış olur. Aksine oksijenli su ile yapılmaz diye gereksiz ve ilgisiz bir karşı çıkma, yazının tamamını okuma zahmetine katlanmayan, google ile bu konuya ulaşan bir çok insanın yarım yamalak okuduğu ile haa demek ki oksijenli su kullanan da varmış öyleyse ben de kullanayım gibi yanlış bir anlamaya götürebilir.

Esasen yazımda anlattığım aslında ozon gazı da değil, OZON JENERATÖRÜ. Bu cihaz artık uygun fiyatlara piyasada satılıyor. Gidip araba yıkayıcılara para vereceğinize, bir kere ozon dezenfeksiyonu fiyatına OZON JENERATÖRÜ alın, arabanızda sürekli kullanın dedim yani. Bu kadar lafın uzununu anlatmak zorunda kalmak istemedim sadece.

Eğer anlamını ve vurguları okuyarak yeniden bakarsanız metin, OZON JENERATÖRÜ tavsiye ediyor.

Lütfen konu dışı tartışmalara devam etmeyiniz...

• quote:

quote:

Ben de dedim ki yazdıklarımı okusaydınız hiç bir yerinde oksijenli su kullanın demedim. Sadece OZON JENERATÖRÜ' nün ürettiği

"ozon gazını aslında eskiden çok kullanıyorduk. Oksijenli suyu herkes hatırlar sanırım. Yaralanmalarda temizlik yapıp mikrop kapmasın diye kullanılan doğal sudur. Oksijenli su da içinde ozon bulunan sudur." dedim.

Yani araba lafı hiç geçmeden, eskiden kullanılan dezenfektan özelliğine vurgu yapmak için kullandım. Özellikle de cümleyi eskiden diye kurdum. Çünkü artık hiç bir kişi oksijenli suyu yaralama vakalarında kullanmaz, başka dezenfektan tercih eder. Aslında daha ileri gidip bu gün de satılan bir çok ambalajlı su markasının ozondan geçirilerek dezenfekte edildiğini de söyleyebiliriz.

Buradan arabayı oksijenli su ile veya ambalajlı su ile dezenfekte edin anlamını çıkartmak çok zorlayıcı bir anlayış olur. Aksine oksijenli su ile yapılmaz diye gereksiz ve ilgisiz bir karşı çıkma, yazının tamamını okuma zahmetine katlanmayan, google ile bu konuya ulaşan bir çok insanın yarım yamalak okuduğu ile haa demek ki oksijenli su kullanan da varmış öyleyse ben de kullanayım gibi yanlış bir anlamaya götürebilir.

Esasen yazımda anlattığım aslında ozon gazı da değil, OZON JENERATÖRÜ. Bu cihaz artık uygun fiyatlara piyasada satılıyor. Gidip araba yıkayıcılara para vereceğinize, bir kere ozon dezenfeksiyonu fiyatına OZON JENERATÖRÜ alın, arabanızda sürekli kullanın dedim yani. Bu kadar lafın uzununu anlatmak zorunda kalmak istemedim sadece.

Eğer anlamını ve vurguları okuyarak yeniden bakarsanız metin, OZON JENERATÖRÜ tavsiye ediyor.

Lütfen konu dışı tartışmalara devam etmeyiniz...
    Arkadaşım anlamak istemiyorsun galiba, asıl senin yazdığın yazı insanları yanlış anlamaya sevk eder ben bunu düzeltmeye çalışıyorum. Ozon gazı ile dezenfeksiyonu tavsiye edip ardından oksijenli suyun ozonlu su olduğunu iddia ediyorsun. Bunu okuyan adam ne yapar kendin hiç düşündün mü? Ozon gazı yerine oksijenli suya yönelir çünkü senin verdiğin yanlış bilgiye dayanarak oksijenli suyun, içine ozon katılmış normal bir su olduğunu zannedebilir. (Ki sen öyle olduğunu iddia ediyorsun.)

Kendin alenen yanlış bilgi veriyorsun, bunu düzeltmeye zahmet etmiyorsun ama ben insanlar yanlış yorumlayabilir dediğim zaman da ben suçlu oluyorum.

Amacım gereksiz uzatmak konudışı sohbet etmek falan değil. "Oksijenli su, içinde ozon bulunan sudur." cümlesi senin yazında var ve bu alenen yanlış bir bilgi. Önce sen kendi yanlış beyanını düzeltmeyi dene ki yanlış anlamasın hiç kimse.
    Ben kimseye burda yanlış bilgi vermiyorum, aksine insanlar senin mesajına güvenip arabasını ozonlu zannettiği oksijenli su ile silip mahvetmesin diye uğraşıyorum.

Ozonlu su diye örnek gösterdiğin oksijenli su ile git de aracının koltuklarını döşemelerini sil gel bakalım ne oluyor hep beraber görelim.

Bu konuya da daha fazla mesaj atıp meseleyi uzatmıyorum rahat olabilirsin.

• Artık paranoyaklık derecesine vardı bu iş.
    Kimyasal madde bağımlısı yaptılar insanları. Alkolller, dezenfektanlar, el temizlik jelleri, antibakteriyel sabunlar, yok efendim belediyeler caddeleri, parkları kimyasal solüsyonlarla yıkıyor.

Bu kadar kimyasal toprağa, börtü böceğe, ağaçlara çevreye daha çok zarar veriyor.

El hijyenine dikkat etmek, bulunulan ortamı bol bol havalandırmak ve güneş ışığı almak yeterli.

O kimyasallar araç derilerinin ve döşemelerin canını okur. Ticari taksi değilse, çok fazla kişi binmiyorsa, normal döşeme temizleyiciler ve havalandırma yeterli.

Artık sonsuz döngüsellikteki kimyasal temizlik paranoyasından çıkılmalı, bu nedir arkadaş. İnsanlıktan çıkıldı resmen.
  • Arabayı sadece siz ve aynı evde yaşadığınız kişiler kullanıyorsa tamamen gereksiz bu dezenfeksiyon işlemleri. Eğer virüs arabanın içine girdiyse zaten siz de çok yüksek ihtimalle o virüsü kaparsınız

Aracı dezenfeksiyon için götüreceğiniz yerdeki çalışanların Covid-19 taşıyıcısı olma ihtimali bulunduğundan, asıl temizlik yaptırdığınızda hastalık kapma ihtimaliniz artar. Önemli olan risk faktörünü azaltmak için mümkün mertebe dışarıya çıkmayıp sosyal izolasyonu sağlamak. Maskenizi takın, arabanıza yabancı kimseyi almayın, immün sisteminizi güçlü tutun
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.