selamlar; arkadaslar biz pek arac degistiren bir aile degiliz bu yuzden takaslardan ve 2. el piyasasindan bi haberim ve acikcasi her zaman 2. elden korkmus, hic almamisizdir.
suan bindigimiz arac 2002 sifir aldigimiz hyundai accent 1.3 gls ve 74.000 kmde. arac babamin ancak kendisi kullanmiyor yani benim sayilir. yalniz ben biraz fazla yol yaptigimdan, arac da benzinli oldugundan ogrenci basima yoruyor beni. babam kendisi kullanmadigi icin tup taktirma taraftari degil.
simdi size sorum su arkadaslar: sirf tuplu olsun dige bu araci takasa sokmak mantikli mi? tup taktirma fiyati nedir bilmiyorum ancak bin liraya yakin oldugu kesin, takastan baska carem kalmadi gibi. bir yup ugruna verecegim aracin cok altinda birsey mi verirler yoksa dengi dengine bir arac alabilir miyim?
arkadaslar bu konuda herhangi bir yorumu olan yok mu? tek degistirmek isteme sebebim, takaslayacagim arabanin tuplu olmasi. ancak bu beni cok zarara ugratir mi?
Galeri ile takasa girerseniz aracınızı düşük fiyattan almaları şaşırtıcı olmaz. Ayrıca takasta alacağınız aracın darbeli, sorunlu, kilometresi düşürülmüş olma ihtimali de mevcut. Aracınızdan memnunsanız ve yerine onu aratmayacak daha iyi bir araç alamayacaksanız hiç macera aramayın. Forumdaki otogaz ile ilgili bölümlerden aracınızın LPG uyumluluğu, iyi bir kit ve iyi bir montaj hakkında gerekli bilgileri toplayarak şimdiki aracınıza dönüşüm yaptırıp keyifle binin
Geçmişini bildiğiniz km si orjinal 0 aldığınız bir araca tüp taktırmak ne olduğu belli olmayan bir araçla takas etmekten daha iyidir.Şu an hangi 2. el aracı alsanızda biraz masraf yapmanız kaçınılmazdır.Kendi aracınıza tüp taktırarak risk almamış olursunuz.
arkadaslar yorumlarinizda haklisiniz, 2. alacagim arac verecegim bu guzel yadigardan sonra kesinlikle icime sinmeyecektir ancak bir okula git gel icin 15-17 lira benzin harciyorum, dolayisiyla hergun kullanamaiyorum araci, tuplu olsa hergun 8-9 liraya gidip gelmek vardi diyorum. ancak tup taktirma ihtimalimiz suan yok gibi birsey, maddi durumumuz dolayisiyla. o zaman arac kapida yatmaya mahkum uzunca bir sure... kisa mesafelerde gezecegim zaman sorun olmuyor ancak okula git - gel benim icin buyk skinti.
günde 7liradan ayda 150lira yakıta daha az vereceğiniz için kredikartı taksiti ödemek için bütçenizi zorlamanıza gerek kalmayacaktır tabi 8-10ay sonra kara geçebileceksiniz o zaman da arabayı değiştirme ihtiyacı duyabilirsiniz bunu da göz ardı etmemek lazım
günde 7liradan ayda 150lira yakıta daha az vereceğiniz için kredikartı taksiti ödemek için bütçenizi zorlamanıza gerek kalmayacaktır tabi 8-10ay sonra kara geçebileceksiniz o zaman da arabayı değiştirme ihtiyacı duyabilirsiniz bunu da göz ardı etmemek lazım
hocam oncelikle bu aravi degistirmeyiz artik bu arac bizimle olur, 2. bir arac aliriz , 11-12 bin lira icin gerek olmadigini dusunuyorum tertemiz bir araci vermeye. gunde 7 liradan ayda su kadar eder hesabinizda haklisiniz ancak ben arabayi hergun almadigim icin bu hesap kurtarmiyor :) haftada ancak 2 gun aliyorum arabayi okula gitmek icin, 3 gun sikinti yaratiyor. herneyse guzel bir taksit imkaniyla yapabiliriz umarim. en temizi de o olur zaten.
haklisiniz gercekten, iyi ki acmisim konuyu. sirf tupe para vermemek icin boyle bir olaya girmek gercekten sacmalik olurdu. ilerde kendi arabamiza taktirirz artik ama bir sure daha benzine bayilmaya devam
quote:
Orijinalden alıntı: banchi_doğan
Gül gibi arabayı takasa vermeyin.
Tüp masrafından fazla masraf çıkar.
Taksitle ödersiniz tüpü.
haklısın.
Kesinlikle bildiğin arabadan vazgeçme , mis gibi taktır lpg kitini devam et. Hem bugüne kadar da hep benzinle çalışmış motorda bir yıpranma yok lpg dolayısıyla.
Aracınız milenyum kasa 1.3 mpi yakıt ekonomisini düşünen bir motora sahip. pek performaslı olduğu söylenemez zaten. sıralı Atiker yeterli olacaktır. fiyatı 900.1000 tl civarı. montajın lpg'de, en önemli unsur olduğunuda unutmayın..
quote:
Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company
Aracınız milenyum kasa 1.3 mpi yakıt ekonomisini düşünen bir motora sahip. pek performaslı olduğu söylenemez zaten. sıralı Atiker yeterli olacaktır. fiyatı 900.1000 tl civarı. montajın lpg'de, en önemli unsur olduğunuda unutmayın..
aynen hocam uzun yolda ekonomik diyebilirim de, sehir icinden ekonomi de bahsedemeyiz. lpg hakkinda hic bir bilgim yok, taktiracagim zaman yine sorular sorarim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme