Şimdi Ara

Araç Değer Kaybı için Bana Dava Açıldı :( (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
11
Favori
89.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • parezer kullanıcısına yanıt
    Hukuki işlemlerden pek anlamıyorum ama anladığım kadarıyla bana karşı böyle bir dava açılırsa ve kaybedersem tazminatı sigorta şirketine ödetebiliriz. Anladığım doğruysa, sigorta şirketleri belli önlemler almaz mı? Sigorta ücretlerini arttırmak gibi..
  • Araç içi kamera şart...
  • korayt01 K kullanıcısına yanıt
    Bu tur davalar yeni yeni adliyelere tasinmaya baslandi. Sigorta sirketleri bu zararla karsilamak istemez ancak mahkeme zoruyla bu turasraflar alinabilir. Sigorta sirketlerine karsi bu yonde davalr acilirsa o zaman önlem alirlar. Sigorta premlerini yukseltir ya da policeye bu yonde yukumlulukten kendilerini kurtaracak bir madde eklerler. Ama suan bu yonde davalar cok az oldugu icin sigorta sirketleri prim artirimina gidecegini sanmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Peki direk karşı tarafın sigortasına değer kaybı davası açılabilir mi? açılırsa kazanma şansı olabilir mi? hemde çarpan kişi magdur olmaz böylece..
  • İnşallah trde deger kaybi davalari daha fazla yayginlasir çünkü kazalarin çoğu istatistiksel olarak gelişmekte olan ülkelerde cok fazla ve maalesef çoğu da kader degil, kişilerin kit kanaat birikimleri güvence altina alinmalidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sene 2009 da benimde başıma gelmişti kısaca özetliyecek olursam kaza yaptıgım kişi bana ve şirketime 12.000 tl dava açmıştı değer kaybı için 2 yıl süren mahkeme sonunda bilirkişi 500 tl ödenmesi uygundur dedi ve 12.000 tl lik davada şirketim 500 tl yi odedi ben karısmadım
  • alkollu birisi bana carpip kacmisti daha sonra ifade verip bu isten siyrilmisti
    cok kizdigim icin deger kaybi davasi acmayi dusunmustum ama belli bir miktar hasarin altinda olan kazalar icin dava acamiyorsunuz
    sonuc olarak ufak tefek kazalarda deger kaybi davasi acilsa bile bisey olmaz
    ama trafik magandaligi ,kendini pistte sanma asiri dikkatsiz araba kulanma gibi bir durumda kaza yaparsaniz deger kaybi davasini hakedersiniz
    adam gibi araba kullanmayip insanlarin canini tehlikeye atmak cocuk oyuncagi degil daha beterini hakediyolar ama neyse
  • Allah'ın cimrileri
    Mezara götürecek aracı heralde
    Bırak açsın sende gidip itiraz et ödeyemem öğrenciyim de
    Çatlasınnnnnn
    İyilikte yaramaz böylesine
    Keşke hiç no fln bırakmasaydın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helal olsun hacı iyi olmus valla
  • Konu sahibi arkadaşın yaptığını yapılması gereken bir şey değil de sırf iyi niyetten,ekstradan yapılmış gibi göstermeyin.Yapması gereken buydu zaten.Bir şeye sebep olduysa sorumluluğu almak zorunda. Ford'un sahibi fırsatçının tekiymiş bu arada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nicknick

    quote:

    Orijinalden alıntı: oldsalt

    quote:

    Orijinalden alıntı: nicknick



    -Kasko poliçelerine "değer kaybı tazminatı" klozu ekletmek eğer bugün itibariyle zorunlu değilse zorunlu hale getirilmelidir!

    Kafamız karışık galiba.

    Kasko sigorta adı üstünde "İhtiyari mali mesuliyet sigortası" kendisi zorunlu olmayan sigortaya zorunlu madde

    Yok karışık değil siz dikkatli okumamışsınız. Ya kaskonuza ek kloz ekletir başınız rahat trafikte seyredersiniz yada olası bir dava sonucunda cebinizden değer kaybını ödemek zorunda kalırsınız. Son tahlilde değer kaybı tazminatı ve prosedürler herkes tarfından özümsenmelidir, bu işler daha kolay bir işleyişe sokulmalı gerekiyorsa da sigorta poliçelerinde düzenlemeye gidilmelidir.

    Aynı fikirdeyim, bu hususu sigorta şirketi ile bir görüşmek lazım.




  • 2011 model 1.3 multiject active plus still paketli aracımla 24.02.2014 tarihinde trafik kzası yaptım.Bana verilen kusur oranı yüzde%50 idi.Şehirler arası yolda meydana gelen kazanın video görüntüleri ve dilekçeyle itiraz ettim.İtirazım kabul gördü. %0 KUSURLU BULUNDUM KARŞI TARAF %100 kusurlu adalet yerini biraz olsa buldu dedim.
    Aracım sıfır km ve kaskolu idi ilk sahibiyim ve çizik dahi yoktu.31500 km idi.Karşı tarafın kamyonu ise 20 yıllık 10 teker bir kamyon ve sadece trafik sigortası var.Her neyse kaskom delinmeden aracımı orjinal fiat servisinde yaptırdım bugün teslim aldım 22 gün sonra.
    Aracımda 8600 tl lik tamir masrafı olmuş.Faturası elimde mevcut bana expertim çok ümit vermişti.Demiştiki araban 29000 tl civarı piyasada 8600 tl lik tamirin en azından 5000 tl sini karşı tarafın trafik sigortasından talep edebiliriz demişti.Birazda olsa sevinmiştim.Her neyse bu gün expertle görüştüm.

    Olay şu arkadaşlar yasadaki yeni düzenlemelere göre aracımda meydana gelen değer kaybı karşılanacakmış.(Ancak arabanın hasar oranlarında sadece şasi hasarları 1 le çarpışlıyor benimki ağır hasarlı oldugundan 0.8 ile çarpılıyor.

    Arç 0-15.000 km arası 1
    15.000-30000. 0.8
    30.000-50000 0.6
    50.000 75.000 km 0.4
    bunun üstüne yokmuş

    Her neyse bir şey anlamamış olabileceğinizden kısaca araba ağır hasarlı (şasi hasarı olmadığından)
    0.8* Km(0.6)*arabanın piyasa değerinin %10 u 2900=1305 lira değer kaybı parası talep etme hakkım varmış.

    Ancak exper ücreti olarak 236 tl yi peşin ödemeliymişim.Ama benim araba en az 31000 ederdi şimdi en çok 25-26 bin eder bana en azından 5 bin lira girdi bana verilecek apra 1300 tl kaldıki 236 tl expert ücreti peşin ödeyecem daha sonra karşı tarafın trafik sigortası ne zaman isterse 1300+236tl expert ücretini verecekmiş.

    Lastiklerden biri yarıldı eşinide cepten almak zorunda kaldım.Lastik neysede sorum şu lşütfen bilebilenler cevaplarsa sevinirim.

    Beni 1300 tl kurtarmıyor en az bana 5000 tl girdi piyasa fiyatından.8600 tl lik tamir faturası elimde ben dava açsam ne olur.Kaldıki %100 karşı taraf suçlu bulundu ve elimde şehirler arası yolda çarpışma videoları var.Ne yapmalıyım??




  • Eğer yasada söylediğiniz gibi bir düzenleme yapıldıysa çok fazla seçeneğiniz olduğunu sanmıyorum. Yine de emin olmak için sigortacı veya kaskocuya sormak lazım (veya bir avukata).

    En azından şasi hasarı olmadığı için sevinmelisiniz. Formüle göre talep edebileceğiniz miktar sadece 400 TL artacaktı ve aracın fiyatı çok daha fazla düşecekti.
  • Değer kayıbı talebi insaflar ölçüsünde doğru bir uygulamadır diye düşünüyorum bazı insanlar resmen kaza yapmaya namzet davranışlar içinde araç kullanıyorlar trafik kurallarına uymak hak getire ayrıca bazı sürücülerde nasılsa kaskom var diye delifişek araç kullanıyor bu kişilerin dikkatsiz ve tamamen hataları sonucunda olusan kazalarda tabiki değer kaybı davası açmak lazım ki o insanlara ders olsun ama bu olay cok masumane gelişmiş ayrıca kazaya sebep olan arkadaşımızda tüm vicdani ve insanı vazifelerini yerine getirmiş bu kadar uçuk kaçık bir meblağa ortaya koyulmamalıydı.
  • askin78 A kullanıcısına yanıt
    çok geçmiş olsun,
    kişisel düşüncem,
    arabanızın 5-6 bin değer kaybı olacağını söyleyen veya gerçekren o kadar değer kaybı olsa bile değerini o kadar düşüren suçlu,
    ben mahkemenin rakam ve ölçülerini yerinde buldum.
    bir araç sadece kaza oldu diye değeri bu kadar çok düşmemeli.
    mahkeme yerne, toplumun değer kaybı kriterleri gözden geçirilmli diye düşünüyorum.
  • askin78 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu hesaplama şeklinin kaynağı nedir acaba? İnternet linki vs. varsa çok iyi olur. Teşekkürler
  • Merhaba Kanun ile detaylı bilgileri alttaki linklerden öğrenebilirsiniz

    Saygılar

    Araç Değer Kaybı Davası ile ilgili bilgiler
    Araç Değer Kaybı Davası nasıl açılır ile ilgili bilgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidakkabi -- 20 Mayıs 2014; 22:12:20 >




  • değerli arkadaşlar, araç değer kaybı, trafikte meydana gelen kazada kusurlu değil ise ve aracıda günümüz koşullarına göre değer kaybetmiş ise, karşı taraf dan yani kusurlu olan şöför ve ruhsat sahibine dava açılabilir. Hatta değer kaybının yanı sıra bu kazadan dolayı maddi zararı varsa, aracı olmadığından dolayı araç kiralamış ise veya başka delilleri var ise bunları belge karşılığında dava içerisinde isteyebilir. Buda şu demek oluyor, araç değer kaybını kasko ve sigorta şirketleri karşılamıyor, bu nedenle araç kullanıken dikkatli olmak gerekiyor, bir anlık hata maddi kayba yol açabilir..güzel sağlıklı kazası günler dilerim
  • değer kaybı davası kaza tarihinden itibaren 2 yıl içinde açılabiliyormuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Evil -- 4 Ağustos 2014; 16:06:08 >
  • hiç bir şey yapma sana çıkacak borç işçilik düştükten sonra kalan ücreti geçmez. Başka değişkenler de var ancak olay harcanan miktar ile doğru orantılı. Servisin işçilik ve kar payı çıkarılıp hesaplanıyor. Kaportacı da buna benzer bir şey söylemişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERKOLGENCER -- 27 Kasım 2014; 14:09:17 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.