Şimdi Ara

Araç Değer Kaybı için Bana Dava Açıldı :( (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
11
Favori
90.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KayzerSozze -- 21 Şubat 2020; 23:14:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _BySmhr_

çok yorum var okumadım ama aynı şey babamın başına gelmişti ford transitle çarpmıştı bir arabaya sonrada yan yatmıştı 2 arabada da baya hasar vardı kasko ikisini de ödedi 1-2 ay sonra adam dava açmış babama aracım değer kaybetti diye ama bir sonuç çıkmadı içiniz rahat olsun bir şey olacağını zannetmiyorum.

Ne güzel işte, inşallah emsal teşkil eder.

Böyle saçma sapan bir davanın varlığından haberdar olduktan sonra trafikte pahalı araçlardan (mercedes, audi, porsche vs.) kaçar oldum. Neme lazım; adam DH'cidir, bir tamponuna sürtsek, mazallah, arabamızı elimizden alırlar...
  • quote:

çok yorum var okumadım ama aynı şey babamın başına gelmişti ford transitle çarpmıştı bir arabaya sonrada yan yatmıştı 2 arabada da baya hasar vardı kasko ikisini de ödedi 1-2 ay sonra adam dava açmış babama aracım değer kaybetti diye ama bir sonuç çıkmadı içiniz rahat olsun bir şey olacağını zannetmiyorum.

Açılan her davanın bir sonucu vardır. Onun adına "Karar" diyorlar, paylaşır mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

quote:

Açılan her davanın bir sonucu vardır. Onun adına "Karar" diyorlar, paylaşır mısınız?

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KayzerSozze -- 21 Şubat 2020; 23:16:16 >
  • quote:

sonuç çıkmadı dediğim herhangi bir tazminat vs. alamadı karşı taraf.

Tazminat ödenmesi gerekir, mümkünse kararı ve bilirkişi raporunu koyabilir misiniz? Diğer konu yargıtay süreci tamamlandı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

quote:

sonuç çıkmadı dediğim herhangi bir tazminat vs. alamadı karşı taraf.

Tazminat ödenmesi gerekir, mümkünse kararı ve bilirkişi raporunu koyabilir misiniz? Diğer konu yargıtay süreci tamamlandı mı?

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KayzerSozze -- 21 Şubat 2020; 23:15:24 >
  • Sonuç cıkmıyor boşuna para veriyorlar davalara zaten, sigortadan alması lazım onuda sigortadan zor alır yasal bir dayanağı yok
  • Dostum senin konunla alakasız ama bende bir kaç bişey yazmak istiyorum.Gördüğüm kadarıyla arabanın değerinin düşeceği falan söylenmiş yeni modellere eyvallah ama , bir aydır şöyle ucuz yollu acemiliği atacak bir araba arıyorum(şahin) gerek kişilerden gerek galerilerden.Araba 90-91 model adamlar bir başlıyor yok efendim değişen parçası yok boyası yok tamamen orjinal be embesil diyesi geliyor insanın iyi arabada boya yok ama araba çürümüş ? onlar ne olacak yeni model olsa anlayacağım ama 4-5 liralık araba içinde bu kadar ayak yapılmaz...
  • Hani lüks arabaya çarpma ihtimali var ya, benim başıma geldi dün. Daha doğrusu lüks araba bana çarptı, ama kaza raporuna göre ben kusurluyum. Sola kontrollü dönüşte, karşıdan gelen arabayı farkedemedim, o da bana çarptı. Araç 2010 model BMW, benim araba ise 2010 Opel Corsa. BMW'nin sol ön çamurluk ve tamponun bir kısmı ile kaputunda 10 cm'lik hasar var. Adam bugün beni aradı ve değer kaybı davası açacağını söyledi. 10.000. Euro talep ediyor. Tabiki bunu karşılamam mümkün değil. Artık mecburen karşı tarafın dava açmasını bekleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatiboglu

Hani lüks arabaya çarpma ihtimali var ya, benim başıma geldi dün. Daha doğrusu lüks araba bana çarptı, ama kaza raporuna göre ben kusurluyum. Sola kontrollü dönüşte, karşıdan gelen arabayı farkedemedim, o da bana çarptı. Araç 2010 model BMW, benim araba ise 2010 Opel Corsa. BMW'nin sol ön çamurluk ve tamponun bir kısmı ile kaputunda 10 cm'lik hasar var. Adam bugün beni aradı ve değer kaybı davası açacağını söyledi. 10.000. Euro talep ediyor. Tabiki bunu karşılamam mümkün değil. Artık mecburen karşı tarafın dava açmasını bekleyeceğim.

Geçmiş olsun.

Değer kaybı davalarını anlamsız ve saçma bulduğumu hep belirtmistim.
    Şimdi sizin başınıza gelmiş.
    Hrkesin başına gelebilecek bir kaza yaşamışsınız, adam da fırsatçıymış bence.
    Modelini yazmamışsınız ama eğer 320d vs. ise zaten 40.000 euro civari bir araba,
    Sırf bu kaza yüzünden % 25 değer kaybı mı yaşamış?

Bırakın dava açsın, bence hakim kasıt olmadığını gördüğünde mantıklı bir karar verecektir.

Değer kaybı konusu zorunlu trafik sigortalarına eklenebilir bir risk olmalı.

• haha. 10bin€. Birşey mi geçiyorsun, ne açarsan aç deseydiniz bence. Hey Allah'ım ya.
  • ilk sayfayı ve son sayfayı okudum sadece.

Değer kaybı davasını hiç etik bulmuyorum.

Böyle bir durum başıma geldiğinde de varsa böyle bir "hak", bu "hakkı" kullanmıyorum. Adı üstünde kaza.

Allah korusun ama birine vursam ve böyle bir taleple karşılaşsam kazadan çok insanlığın geldiği noktaya üzülürum. malın mülkü kölesi oluyoruz gün be gün.

yazık gerçekten.

Kazara insan ölüyor bu memlekette,

Değer kaybı davasıymış.
  • Adam kusurunu kabul ediyorsa, kaza olmuşsa tamam derim, değer kaybı davası açmam.

Ancak adam suçu bana yıkmaya çalışırsa, akıllılık etmeye çalışırsa hele hele vurup kaçmış ve ben onu bulmuşsam kesinlikle değer kaybı davası açarım ve aldığım parayı hayıra harcarım.
  • Kaza esnasında BMW'nin tam modeline dikkat etmedim. Bilenler fotoğrafından anlayabilirler belki. Kendi arabamın ve BMW'nin fotoğraflarını koyuyorum. Adam bana da fırsatçı gibi geldi. Yetkili servis olan Borusan Oto'daki görevliler tavsiye etmiş, bu şekilde davranmasını. Servis görünen hasar için tam 30.000. TL maliyet çıkarmış. Şok oldum. Bu adam yani benden arabamı istiyor ki benim arabam o kadar eder.

Araç Değer Kaybı için Bana Dava Açıldı :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatiboglu -- 3 Nisan 2012; 11:45:01 >

• BMW'nin önden çekilmiş fotoğrafı:

• BMW'nin hasarlı kısmının fotoğrafı

• konu ile ilgili yazmayacağım ama şunu anlatmak istiyorum, dün yıldız davutpaşa kampüsünden çıkıp cevizlibağa yürürken arkası açık bir hyundai kamyonet kenarda park halindeki çok yeni bir fiestaya sürttü, ben kamyonet trafiği kesmek istemiyo şimdi kenara parkedip gelir diye beklerken adam köşeyi döndüğü gibi kayboldu. eğer böyle olacağını bilsem kamyonun plakasını alır bir kağıda yazarak çizdiği araca bırakırdım. çizik dediğimde yaklaşık yarım santim derinliğinde 7-8 cm uzunluğunda bir çizik ve kaprtanın metal kısmı ortaya çkmış vaziyette. o terbiyesiz kamyoncu çizdiğinin farkında olmasına rağmen kaçmayı tercih etti, umarım yanına kalmaz.
  • Az önce, aracın sahibinin avukatı aradı. Borusan'a göre yüzde 35 değer kaybı varmış. Bir kazadan sonra (resimlerdeki hasar oranını da görüyorsunuz.) arabanın yüzde 35 değer kaybettiğini ilk defa duyuyorum. Dava açmadan, uzlaşma istiyorlarmış, nasıl uzlaşılacaksa. Ben de dava açmalarını istedim.
  • quote:

Az önce, aracın sahibinin avukatı aradı. Borusan'a göre yüzde 35 değer kaybı varmış. Bir kazadan sonra (resimlerdeki hasar oranını da görüyorsunuz.) arabanın yüzde 35 değer kaybettiğini ilk defa duyuyorum. Dava açmadan, uzlaşma istiyorlarmış, nasıl uzlaşılacaksa. Ben de dava açmalarını istedim.

Allah yardımcın olsun.Zenginin malı kıymetlidir. Hem nerde görülmüş bu kadar küçük denebilecek bir kazada %35 değer kaybı olduğu. Millet pert arabayı minimum %10-15 gibi değer kaybı ile satıyor. Bırakın versin mahkemeye, hakim bile %35 değerkaybına bir tarafıyla güler herhalde Tekrar geçmiş olsun. Sonucu bizimle paylaşırsınız umarım.
    Bir de piyasa fiyatını %35 altında aracını almayı teklif edin, bakalım ne diyecek kendini uyanık sanan arkadaş

Düzeltme: Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlas06 -- 3 Nisan 2012; 13:56:02 >

• quote:

Az önce, aracın sahibinin avukatı aradı. Borusan'a göre yüzde 35 değer kaybı varmış. Bir kazadan sonra (resimlerdeki hasar oranını da görüyorsunuz.) arabanın yüzde 35 değer kaybettiğini ilk defa duyuyorum. Dava açmadan, uzlaşma istiyorlarmış, nasıl uzlaşılacaksa. Ben de dava açmalarını istedim.

sn hatiboglu;

kendi ifadenizle karsi taraf suclu olmasina ragmen asli kusur sizde nasil oluyor onu hic anlamis degilim bunu en bastan soyleyeyim..

orada aranizda yasananlari da ancak sizin anlattiginiz kadariyla bilebiliriz.. kim kime ne kadar dik gitti, kavga mi cikti.. belli ki birseyler olmus aranizda anlasamamissiniz, polis gelmis..

lakin.. sadece fotolara bakarak konusursak karistiginiz kaza ile o bmwnin 10.000 euro deger kaybina ugramasi mumkun degil.. şasi hasari yoksa; kmsine modeline ve aksesuarina bakarsak piyasa fiyatiyla arasinda en fazla 4000 bilemedin 5000 euro oynar.. 10.000 euro istemek biraz keriz silkelemek gibidir.. anlasmak istemeleri de bunu belli ediyor zaten..

mahkemede gorusuruz deyin.. bilirkisi inceler.. ihmal-kaza ikilemini hukukcu arkadaslar daha iyi izah eder sanirim.. içtihati vardir muhakkak.. geçmiş olsun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.