< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

Popüler Konular listesinde
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
hocam geçmiş olsun, bu eksper atama işinden çok da birşey beklemeyin. ben yaptım, ilki süresinde rapor yazmadı otomatik ikinciyi atadılar adam 0 tl yazmış ama rapor yok ortada, eksper niye normal şekilde rapor yazıp değer belirlesinki bu işten kazancı yok. sallama iş yapıp dolaylı iş ortağı olan sigortaları koruyorlar bence. |
|
Merhaba arkadaşlar. Karşı tarafın 100% kusurlu olduğu bir kaza sonucu aracım yetkili serviste onarım gördü. Daha önce hiç hasar kaydı yok, hatasız tramersiz aldık aracı. Kaza olduğunda araç 33 bin km'deydi. Onarım sonucu 114 bin küsur tl hasar kaydı işlendi. İşlemler bu şekilde. ![]() Değer kaybı için Neova Sigorta'ya dilekçe ve gerekli evrakları gönderdim. Başta 30 bin tl teklif ettiler. Olmaz deyince son teklifleri 40 bin tl ve dönüş yapmamı bekliyorlar. Avukatın birine kaza tespit tutanağı, kaza videosu vs gönderdik. En az 100 bin tl alabileceğimi söyledi. Açıkçası çok gerçekçi gelmedi. Sizce nasıl ilerlemeliyim? |
|
Selam, Daha önce de buraya yazmıştım ancak yeterli bir cevap alamamıştım. Benim durumumda, karşı tarafın %100 kusurlu olduğu bir kazaya karıştım ve yaklaşık 102 bin TL hasar kaydı oluştu. Değer kaybı için karşı tarafın sigortasına gerekli tüm evrakları ilettim. Evrakları gönderdikten sonra ayrıca SBM üzerinden değer kaybı başvurusu yaparak eksper atanmasını sağladım. Karşı tarafın sigortası, sisteme “tampon hasarının plastik aksam olması sebebiyle ret” şeklinde bir karar girerek 0 TL değer kaybı belirledi. Oysa benim aracımda tampon, tampon aksamları, far ve çamurluk değişmişti. SBM’nin atadığı eksper ise 30 bin TL civarında bir değer kaybı tespit etti. Bunun üzerine, karşı tarafın sigortasının dosyayı atadığı kişiye birkaç kez e-posta gönderdim (3–4 mail). Bu maillerde verilen kararın yasal olmadığını, sigorta mevzuatı ve ilgili kanunlar gereği değer kaybı hakkım bulunduğunu, hakkaniyetli bir tutar belirlenmemesi halinde tüm yasal haklarımı kullanacağımı açıkça belirttim. Bu yazışmalardan sonra dosya tekrar açıldı ve sonunda 80 bin TL değer kaybı ödemesi yapıldı. Konuyu daha fazla uzatmamak adına bu teklifi kabul ettim. Zaten yasal yollara başvursaydım da benzer bir rakam alacaktım, ancak süreç çok daha uzun sürecekti. Özetle tavsiyem şudur, karşı tarafın sigortasının dosya sorumlusuna yazılı olarak ulaşın, yasal haklarınızı bildiğinizi ve gerekirse hukuki yollara başvuracağınızı net şekilde belirtin. Tatmin edici bir teklif gelmezse de yasal süreci başlatın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkeshin -- 3 Ocak 2026; 0:33:3 > |
|
Hocam, İlk olarak SBM üzerinden eksper ataması yaptırmanızı öneririm. Genelde en geç 2 hafta içinde sonuçlanıyor. Ancak burada şöyle bir sıkıntı olabiliyor: SBM eksperleri ‘eksik evrak’ gerekçesiyle başvuruyu kapatabiliyor. Benim ilk başvurumda da böyle olmuştu; itiraz ettim ve yeniden eksper ataması yapıldı. Yeni eksper atandıktan sonra hemen WhatsApp üzerinden kendisiyle iletişime geçtim ve gerekirse evrakları gönderebileceğimi belirttim. Öncelikle ne kadar bir değer kaybı çıkardığına bakmanızı tavsiye ederim. Eğer makul bir değer tespit ederse, karşı tarafın sigortasından talep edersiniz. Ödeme yapmazlarsa tahkime gidebilirsiniz. Diğer bir seçenek de avukatla ilerlemek. Eğer 100 bin TL üzeri bir tutar alabileceğinizi söylüyorsa, bu yol da makul görünüyor. Ancak süreç gerçekten insanın sinirlerini yıpratıyor. Buradaki arkadaşlar daha net ve detaylı cevap verebilir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
SBM sisteminde bir problem var ilerleyemiyorum. E-devlet üzerinde de aynı şekilde. Sağ olun hocam yanıtlarınız için. Gerçekten inanılmaz yıpratıcı bir süreç kazaya karışmak başından sonuna. Hele bir de normal seyir halinde kurallara uygun şekilde ilerlerken, araç kullanmayı bilmeyen birinin aracınıza arkadan vurması... Sizin durumla kıyaslayınca en az 80-90 bin tl almadan bu işin peşini bırakmamam lazım. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 8 Şubat 2026; 0:33:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Karışı sigortaya ruhsatlar ve ehliyetlerin fotoğrafını ( sizin karşı tarafın) hasar dosya numarası ve dilekce yazıp atıyorsunuz sigortanin sayfasında başvuru ekranı vardır sonra eksper atanır ekspere kesin eksper raporunu atıyorsunuz bence kaza ve onarım fotoğraflarinida alın attın < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Benim aracıma arkadadan çarptılar eksper araç değerini 1750 belirledi 2000 km 55 bin hasar kaydı olustu arka tampon değişti arka panel düzetildi boyandı bağaş havuzu düzetildi kısmi boyandı ne kadar değer kaybı çıkar acaba < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Bende şöyle bir durum var sigortaya mail attım 66 bin liralık hasar kaydı için 22 bin lira ödediler başvurduktan sonraki 3 iş gününde. Mail attıktan sonra sbm'den eksper atadım, atadığım eksper 10 bin liralık değer kaybı tespiti yapmış (tampon çamurluk ve park sensörleri değişmişti aracın) karşı tarafın sigortası neden itiraz etmiş olabilir zaten ödedikleri değerin altında fiyat belirledi eksper? Yeni atanan eksperde 10 bin lira değer kaybı belirlerse sigorta yatırdığı 22 bin liranın arasındaki 12 bin liralık farkı benden geri ister mi? ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nökerist -- 11 Mart 2026; 19:10:12 > |
|
|
sbm nin atadığı eksperden sonuç alabilene bravo. bana 3 kere eksper atandı ilki zamanında cevap vermedi, diğer ikisi kısa sürede sıfır yazdı değer kaybına dosyayı kapattı, birini aradım neye göre yazıyorsunuz bunu diye kemküm zart zurt. muhtemelen bu işten gelirleri olmadığı için kafadan sıfırı basıyorlar. lan bari yapmak istemiyorum de. şikayet etmeyi düşündüm ama uğraşmak da istemedim. tahkime gidebilirdim ama anladımki bu işler şansa kalmış, karşı taraf sigorta ilk seferinde iyi bir rakam verdiyse ne ala değilse sıkıntılı. zaten sistem bana saçma geldi. neticede sigortanın eksperi bir değer belirliyor, sbm nin atayacağı da diğer bir sigortanın eksperi nihayetinde. niye birbirlerinin kuyruğuna bassınlar, bugün sana yarın bana... işini iyi yapmayan herkesin ABV, bunlar yüzünden hak kaybına uğradıysam da haram zıkkım olsun, elbet bir gün tartıya çıkarız biyerlerde. not: sbm aşamasından önce karşı taraf sigortası ilk başvurumda 45bin tl yi cart diye ödedi, sonra itiraz ettim ama değiştirmediler, düşünün karşı taraf sigorta kendiliğinden 45bin hesap edip öderken sbm nin eksperi sıfır tayin ediyor. not2: araya avukat koymak istemedim, komisyon vermek işime gelmedi kendi işimi kendim yapabilirim diye düşündüm. zaten bu şartlarda avukat da anca bunu alıp komisyon keserdi ama asıl sebep avukatlar kendi alacaklarını artırmak için çarpan kişiye olabilecek ve olmayacak tüm masrafları (ikame araç, işinden olma tazminatı vb) rücu ettirmeye çalışıyor. bana sorarsanız bu da haksızlık bir yerden sonra... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysahin2000 -- 6 Nisan 2026; 14:10:9 > |
|
Benzer bir durumu ben de yaşadım. Sigortaya mail attım 60 bin gönderdiler, sbm eksperi 30 bin hesaplanmış. İtiraz etsem de bir şey çıkmaz gibi geldi. Nasıl bir formül varsa herkes farklı hesaplıyor anlamak güç. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|