Şimdi Ara

Araç Arıza ve Kusurları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
5
Favori
3.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

• ''15 Aralık 2025 tarihinde satın aldığım Volvo ex30 aracımla, kısa süre içinde iki kez son derece tehlikeli ve kabul edilemez bir sorun yaşadım. Artık bu araca binmeye güvenmiyorum.

İlk olay 9 Ocak 2026 Cumartesi günü, trafiğe kapalı, açık bir otoparkta meydana geldi. Park yerindeki yuvaya doğru yavaşça ilerlerken araç aniden kendi kendine hızlandı, frene ise geç tepki verdi ve ancak önümdeki duvara çarparak durabildi. İkinci olay ise 27 Aralık 2025 Cumartesi günü yaşandı. O gün ekranda sebepsiz yere, iki kere tekrar eden ikaz ışıkları yandığı için aracı çekici ile servise götürmüş ve teknik incelemeye aldırmıştık. Buna rağmen araç bu kez de kendi kendine gaza bastı, frene rağmen durmayarak yine duvara çarptı.

Her iki olay da iki–üç metre gibi kısa bir mesafede gerçekleşti ve emniyet kemerlerimiz takılı olduğu için fiziksel olarak yaralanmadık ancak yaşadığımız korku ve psikolojik etkisi çok büyük oldu. Böyle bir aracın aynı şeyi tekrar etmeyeceğinin hiçbir garantisi yok ve bu durumun can güvenliğimizi ciddi şekilde tehdit ettiğini düşünüyorum.

Araç şu anda Volvo Akgün Sakarya servisine çekilmiş durumda. Henüz servisten tarafıma herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Volvo müşteri hizmetleriyle görüştüğümde 24 saat içinde dönüş yapılacağı söylendi, ancak kimse beni geri aramadı. Bunun üzerine pazartesi günü saat 12.00’de Volvo’yu tekrar aradım, teknik ekibin aracı incelemeye alacağı, fakat bunun için net bir tarih olmadığı ifade edildi.

Bu yaşananlardan sonra bu araca binmem mümkün değil. Hem kendi can güvenliğim hem de başkalarının güvenliği açısından bu aracı kullanamam, ayrıca vebal alıp kimseye de satmak istemiyorum. Aracın geri alınmasını ve can güvenliğimizi hiçe sayan bu durum nedeniyle mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.''

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• geçmiş olsun. volvo müşteri memnuniyeti sınavını bakalım nasıl geçecek. bir çok otomobil markası satış sonrasındaki sorunlarda araçlarının arkasında durmadan genellikle müşteriyi mağdur ediyorlar. dilerim volvo böyle bir şey yapmaz. siz yine de b planı olarak bir avukatla görüşün. keşke araçta kamera olsaydı bu da çok etkin bir delil olurdu.

hava yastığı ,

aracın şasesine ve haliyle yolcu kabinine zarar gelmeden açılmamalı,

görevini yapmış,

açılmamış,

hava yastığının gerekli olmayan durumda açılması iyi birşey değil,

elin yüzün yanıyor.

geçmiş olsun ,

seyir halinde fren mesafesine dikkat etmeli.

Sıfır Volkswagen T-Roc Life aracıyla gece yarısı ailesiyle birlikte yolda kalan vatandaş:

''Yaklaşık iki hafta önce, 23 Ocak gecesi Afyon’dan Kütahya’ya yaptığım seyahatin dönüşünde, ailemle birlikte yolda kaldım. Aracımı çalıştırmak için start düğmesine bastığımda araç çalışmadı, sadece gösterge panelinde mavi bir ekran göründü ve araç hiçbir şekilde tepki vermedi.

Gece geç saatte, soğuk havada, eşim ve çocuklarımla birlikte yolda kalmak zorunda kaldık. Allah’tan çevredeki insanlar yardımcı olup ailemi evlerine misafir ettiler. Araç Kütahya Demoto servisine bırakıldı ve o saatte Afyon’a dönebilmek için ayrıca araç bulmak zorunda kaldık.

Daha sonra gösterge panelinin arızalı olduğu ve değişeceği, işlemin garanti kapsamında yapılacağı ifade edildi. “Arada böyle sorunlar olabiliyor” denilmesi ise açıkçası sıfır araç almış biri olarak beni hiç tatmin etmedi. Ayrıca bu süreçte ikame araç da verilmediği belirtildi. Sıfır bir aracın böyle kritik bir arıza verip mavi ekran hatasıyla yolda bırakması, “Volkswagen kalitesi” beklentime hiç uymuyor.''

• x (formerly twitter)
    Şikayet Ofisi (@SikayetOfisi) on X
    https://x.com/sikayetofisi/status/2021877493372715185?s=46

KGM SsangYong Torres EVX marka aracıyla ilginç bir sorun yaşayan vatandaş, firmanın kendisine yardımcı olmadığını söyledi:

''Ara sokakta yaklaşık 10 km hızla ilerlerken sağ arka tekerleğim bir anda dışa doğru açı yaptı ve aracın dengesini bozarak kazaya sebep oldu. Tekerleğin dışa açılması nedeniyle yan şeritteki araca sürtme yaşandı ve aracımın sağ arka kapısında ve sağ arka çamurluğunda çizikler oluştu.

Araç sadece 5 aylık olup, geçen ay yetkili serviste bakımını yaptırdım ve herhangi bir sorun tespit edilmediği söylenmişti. Bu nedenle yaşanan olayın kullanıcı hatasından değil, aracın üretiminden veya mekanik bir sorundan kaynaklandığını düşünüyorum.

Olaydan sonra aracımı İzmir YMY servisine çektirdim. Çukura veya tümseğe girdiğim için hasarın benden kaynaklandığı, bu yüzden garanti kapsamına alınmayacağı tarafıma bildirildi. Aracım hâlâ serviste olmasına rağmen garanti kapsamında değerlendirme yapılmadı. Konuyu genel müdürlüğe de ilettim, fakat oradan da olumsuz yanıt aldım; bu nedenle yasal süreç başlatmayı düşünüyorum.''

• x (formerly twitter)
    Bahtiyar Kara (@bahtiyarfilm) on X
    https://x.com/bahtiyarfilm/status/2022236611396682145?s=46

2 Ocak'ta aldığı Togg t10f aracıyla sorunlar yaşayan bir vatandaş, ''Yine, her Allah'ın günü!'' diyerek isyan ediyor:

''Togg t10f aracımla, aracı aldığım ilk günden beri ciddi sorunlar yaşıyorum. Yaklaşık 3.700 km kullandım, aracı hem şehir içi hem şehir dışında denedim ve her kullanım senaryosunda benzer problemlerle karşılaştım.

Araçta yazılım kaynaklı olduğunu düşündüğüm pek çok hata bulunuyor. Ac ve dc şarjda araç çok ama çok yavaş şarj oluyor, çoğu zaman normal kabul edilemeyecek kadar uzun süreler beklemek zorunda kalıyorum. Frenler son seviye rejenerasyon modundayken zaman zaman kitleniyor ve araç gerektiği gibi durmuyor, bu da güvenlik açısından beni ciddi şekilde tedirgin ediyor.

Ekranların donması, açılmaması, ara ara tamamen kitlenmesi ve kameraların zaman zaman hata vermesi de sıkça yaşadığım sorunlar arasında. Ayrıca aynı segmentteki diğer elektrikli araçlara kıyasla t10f’in çok fazla elektrik tükettiğini gözlemliyorum.

Bu problemlerin çözümü için yetkili servise ve destek tarafına başvurduğumda ise kimsenin araçla ilgili konulara tam olarak hakim olmadığını, net bir bilgi ve çözüm sunulamadığını gördüm. Bu durum hem güvenimi hem de memnuniyetimi tamamen bitirdi. 2,5 milyon TL ödeyerek aldığım bu araç için kendimi adeta çöpe para atmış gibi hissediyorum.''

• x (formerly twitter)
    https://x.com/bahtiyarfilm/status/2024455348036227202?s=46

Sıfır Peugeot 408 araç alan bir vatandaş, araçta 6 aydır arıza lambası yandığını, servisin 'tamir ettik' demesine rağmen lambanın yanmaya devam ettiğini söylüyor. Yetkili servis defalarca 'yazılım bekleniyor' demiş ancak değişen bir şey olmamış. Vatandaş da isyan ederek olayı şöyle anlatıyor:

''Sıfır aldığım araçta ikinci gün yanan arıza lambası. Üç kez farklı zamanlarda servise gittim düzelmedi. Hatta üçüncü gittiğimde 5 gün serviste kaldı ve üstüne bir de sıfır arabamı çizdiler. İkame araç da vermediler. Tamir oldu gel al dediler, serviste yarım saat arabayı aradılar bulamadılar, meğer daha yapılmamış.''

• x (formerly twitter)
    https://x.com/bahtiyarfilm/status/2025875134070874403?s=46

''2026 Şubat ayında sıfır olarak aldığım Togg T10F aracımla daha ilk ayında ciddi bir sorun yaşadım. Dün sabah trafikte seyir halindeyken bir kavşağın ortasında “Enerji Sistem Arızası” uyarısı verdi ve araç bir anda boşa atıp durdu. Yoğun trafikte, kavşak ortasında aniden yolda kalmam hem güvenlik açısından hem de kullanım açısından büyük hayal kırıklığı yarattı.

Togg Care ile yaptığım görüşmelerde tarif edilen tüm adımları eksiksiz uygulamama rağmen araç tekrar çalışır duruma geçmedi. Ardından ahtapot çekici yönlendirildi, ancak çekicinin gelmesi için yaklaşık 3,5 saat beklemek zorunda kaldım. Bu uzun bekleme süresinin ardından aracım Söğütözü servisine çekildi ve teslim edildi.

Ben, aracımın durumu ve arızanın nedenine ilişkin servis tarafından bilgilendirilmeyi beklerken, yaklaşık 24 saat sonra arandım ve bu aramada da aracın problemi tekrar bana soruldu. Henüz bir aylık bir aracın bu şekilde arıza verip yolda kalması ve buna ek olarak belirsiz ve yavaş ilerleyen servis süreci mağduriyetimi daha da artırmaktadır.''

• x (formerly twitter)
    https://x.com/bahtiyarfilm/status/2030381777563553896?s=46

BYD Atto 2 model aracını Ocak ayında sıfır olarak alan bir vatandaş, aracı teslim aldıktan kısa bir süre sonra aracın yağmurda sağ ön yolcu koltuğundan su almaya başladığını görüyor. Asıl mevzu serviste başlıyor:

''Servise götürdüğümde, suyun hem sağ ön yolcu kısmında hem de sol ön tarafta olduğunu gözlemlediklerini söylediler, aracı kuruttular, test yaptılar ve herhangi bir problem olmadığını belirterek aracı tarafıma teslim ettiler.

Ancak ilk yağmurda araç tekrar su aldı. Bu durum üzerine aynı testler yeniden yapıldı fakat bu kez araç su almıyormuş gibi davranıldı ve sorunun nereden kaynaklandığı tespit edilemedi. Şu anda aracım hâlâ serviste ve hem su alma sorununun kaynağı bulunamıyor hem de bu şekilde hatalı olan aracı teslim almam bekleniyor.

Sıfır aldığım bir aracın bu şekilde kronik bir su alma problemi yaşaması ve yetkili servisin sorunu çözememesi nedeniyle aracımın misli ile, aynı özelliklerde yeni bir araçla değiştirilmesini talep ediyorum.''

• x (formerly twitter)
    https://x.com/bahtiyarfilm/status/2031057438279930044?s=46

Peugeout e-308 elektrikli aracı olan bir vatandaş, aracı aldıktan sonra başına gelmeyen kalmadığını isyan ederek anlatıyor. Buyrun skandallar serisi:

''Aracım 4 kez yolda kaldı 3 kez çekici ile servise gitti. Son 81 günün 72'si serviste geçti. Elektrik çekiş sistemi arızası veriyor.

Tarihler: 17.12.2025 – 23.12.2025: Araç servise bırakılmış, yazılım güncellemesi yapılmış ancak arıza giderilememiştir.

25.12.2025 – 21.01.2026: Araç aynı arıza nedeniyle tekrar servise götürülmüş ve kullanıcı hatası denilerek ücretli parça değişimi yapılmıştır. Ancak arıza tekrar etmiştir.

25.01.2026 – 05.03.2026: Araç yeniden aynı arızayı vermiş, ikinci kez parça değişimi yapılmasına rağmen arıza tekrar etmiştir.

08.03.2026: Araç aynı arızayı dördüncü kez vermiş ve çekici ile yetkili servise teslim edilmiştir. Araç halen arızalı durumdadır. Bugün noterden ihtarname çektim değişim veya iade için.''

• x (formerly twitter)
    https://x.com/bahtiyarfilm/status/2033120277060596195?s=46

''Eskişehir Asil Otomotiv’den 07.03.2026 tarihinde sıfır kilometre Seat İbiza marka araç aldım. Aracı teslim aldıktan sadece 2 gün sonra, henüz 246 km'deyken, şanzıman yağı kaçırdığını fark ettim. 09.03.2026 tarihinde araç çekiciyle servise götürüldü.

Yetkili servis raporunda şikayetimin doğrulandığı, mekatronik karterinden yağ kaçırdığı, karterde herhangi bir dış hasar bulunmadığı ve aracın komple mekatronik değişiminin gerektiği açıkça belirtilmiştir. Bu rapor, 246 km'deki aracın "ayıplı mal" olduğunu ve sorunun tamamen üretim kaynaklı olduğunu tescil etmektedir.

Konuyla ilgili ihtarnamemi çekerek aracın birebir değişimini talep ettim. Ancak bayram öncesi ailece araçsız bırakıldık. Ne Asil Otomotiv ne de Doğuş Otomotiv tarafıma ikame araç tahsis etmediği gibi, süreçle ilgili somut bir bilgilendirme de yapmamaktadır.

Bayi "ilk defa yaşıyoruz ne yapacağımızı bilmiyoruz Doğuş Oto'yu arayın" diyerek konuyu Doğuş Otomotiv’e atmakta, Doğuş Otomotiv tarafından ise bugüne kadar beni arayan, süreçle ilgili bilgilendiren tek bir yetkili dahi olmamaktadır. Süreç boyunca muhatap bulabilmek için sürekli benim çaba sarf etmem gerekmiştir.

Sıfır alınan ve ikinci gününde şanzımanı inmesi gereken bir aracın tamirini değil, 6502 sayılı Kanun kapsamındaki seçimlik hakkımı kullanarak "ayıpsız misli ile değişimini" talep ediyorum. Bayramda ailemi yaya bırakan bu duyarsızlığın bir an önce son bulmasını bekliyorum.

Marka beni aradı, 246 km'deki ayıplı aracı değiştirmek yerine 'garanti uzatma' gibi komik tekliflerle konuyu kapatmaya çalışıyorlar. Asla kabul etmiyorum, hakkımı mahkemede arayacağım.''

• x (formerly twitter)
    https://x.com/bahtiyarfilm/status/2033459701036335527?s=46

''İstanbul Gülan Bayi’den 6 Mart'ta BYD Dolphin marka sıfır araç satın aldık. Ertesi sabah aracın multimedya ekranının sürücü tarafına doğru eğimli ve yamuk olduğunu fark ettim. Bayiyi aradım. Daha önce birkaç araçta daha böyle bir sıkıntı yaşandığını, ancak ilk kez benim bu durumu sorun ettiğimi ve değişim talep ettiğimi söylediler. Ben de servise getirmeden önce bir kayıt açılmasını istediğimi belirttim. Bu tutum beni oldukça rahatsız etti.

Dört gün sonra aracı servise götürdüm. Bu dört gün içinde aracın statik konumdayken, yani kullanılmadığı zamanlarda bataryadan güç kaybettiğini fark ettim. Özellikle geceleri kilometre ve batarya durumunu videoya alıyor, sabah araca bindiğimde tekrar video kaydı alıyordum. Bu şekilde yüzde 8, 5 ve 10 gibi oranlarda enerji kaybı olduğunu gördüm. Bu kayıplar, araç gündüzleri çalışmadığı zamanlarda da yaşanıyordu. Sürüş verilerim ise saatte ortalama 14 kW idi; yani fabrika verilerine göre oldukça iyi durumdaydı.

Serviste yaklaşık iki saat bekledikten sonra bana ekranı söküp takarak düzeltmeye çalıştıklarını ancak düzelmediğini ve BYD ile görüşeceklerini söylediler. Batarya ile ilgili ise müsait zaman olmadığını, bu nedenle inceleme yapamayacaklarını söyleyip beni gönderdiler. Bu durumları servis formuna yazdılar ve ben de imzalı şekilde bir nüshasını aldım.

Ben biraz ısrar edince pazartesi günü tekrar getirmemi, yeniden inceleme yapacaklarını ve bana ikame araç vereceklerini söylediler. Aracı yeniden servise götürdüm. Ben tamir veya düzeltme kabul etmediğimi, aracın iadesini istediğimi belirttim. Ancak bu iade talebimi kayıt altına almadılar ve servis formuna da yazmadılar. Bayi de bu talebimi resmi olarak kabul etmedi.

Bunun üzerine bütün süreci anlatan bir yazılı e-posta gönderdim. Tüketici Hakları Kanunu’na göre seçimlik haklarım kapsamında aracın iadesini talep ettiğimi ve tamir istemediğimi açıkça belirttim. Aynı gün noterden ihtarname de gönderdim.

Bayi ve BYD Türkiye’yi defalarca aramama rağmen ne yazılı şikayetlere, ne e-postaya, ne de ihtarnameye herhangi bir yazılı ya da sözlü dönüş yapılmadı. Son olarak beni arayarak ekranı kalibrasyon ile düzelttiklerini ve batarya sorununu çözdüklerini söyleyip aracı gelip almamı istediler.''

• x (formerly twitter)
    https://x.com/bahtiyarfilm/status/2033531529746371013?s=46

''Togg T10F aracı 4 hafta önce Gaziantep Koluman bayisinden satın aldım. Aracı aldığım ilk günden bu yana, sadece 3–4 hafta içinde tam 6 kez yolda kaldım ve her seferinde akü ile ilgili sorunlar yaşadım. Bu süreçte defalarca yollarda rezil oldum, özellikle geceleri soğukta saatlerce yolda beklemek zorunda kaldım.

Son olarak dün gece araç seyir halindeyken bir anda sorun verip kaplumbağa moduna geçti ve hareket kabiliyeti ciddi şekilde kısıtlandı. Gece saat 12 sularında çekici çağırmak zorunda kaldım ve aracı Togg merkezi aracılığıyla Adana’daki yetkili servise gönderdim.

Ancak hem Gaziantep Koluman bayisinin hem de Adana’daki yetkili servisin telefonlara gerektiği gibi dönüş yapmaması, aracımla ve yaşadığım mağduriyetle ilgili net bir bilgilendirme yapılmaması beni daha da mağdur etmektedir. Şu ana kadar bana net bir teşhis ya da yapılan bir işlem bilgisi de verilmedi, sadece ‘servise gönderin’ denilerek süreç uzatıldı.

Aracımın bir an önce sorunsuz ve güvenli şekilde kullanılabilecek hâle getirilmesini, bu mümkün değilse aracımın değiştirilmesini ve bu süreçte 3–4 haftada 6 kez yolda kalmam nedeniyle yaşadığım mağduriyetin giderilmesini talep ediyorum. Hem teknik sorunların kalıcı olarak çözülmesini hem de iletişim ve ilgi eksikliğinin telafi edilmesini istiyorum.''

• x (formerly twitter)
    https://x.com/bahtiyarfilm/status/2033816362582172112?s=46

''Togg T10X aracımız 25 Aralık’ta kaza yaptı ve o günden bu yana yaklaşık 4 aydır yetkili servislerde bekletilmektedir. Araç ilk 3 ay Arnavutköy servisinde, son 2 haftadır ise Pendik servisinde bulunmasına rağmen hâlâ teslim edilmemiştir.

Servisi ve Togg müşteri hizmetlerini defalarca aramamıza rağmen artık telefonlarımıza yanıt verilmemekte ve süreç hakkında net bir bilgi paylaşılmamaktadır. Servise gittiğimizde ise tamiratın büyük kısmının hâlâ yapılmadığını gördük ve aracın neden bu kadar uzun süre bekletildiğine dair makul bir açıklama yapılmadı.

Ayrıca servis danışmanının telefonda saygısız ve alaycı bir üslup kullandığını da belirtmek isterim. Kazalı aracın babama ait olduğunu söylediğimde bana “kıyamam ben ona” şeklinde küçümseyici ifadeler kullanılmıştır.

Bu süreçte tarafımıza ikame araç verileceği belirtilmiş ancak bu söz de yerine getirilmemiştir. Son olarak fabrikanın kaporta sorumlusu olduğunu söyleyen M***** Hanım aracın cuma günü teslim edileceğini söylemesine rağmen araç teslim edilmemiş ve kendisine de artık ulaşamamaktayız.

Yerli ve milli bir marka olduğu için toplamda 4 adet Togg tercih ettik. Ancak yaşadığımız bu süreç büyük bir mağduriyete neden olmuştur.''

• x (formerly twitter)
    https://x.com/bahtiyarfilm/status/2034165552130756757?s=46

Sürekli Togg paylaşıyoruz, insanlar da bilerek yüklendiğimizi düşünecek ama öyle bir şey yok. Gelen şikayetleri paylaşıyorum. Yine bir Togg şikayeti geldi. Buyrun:

''Togg T10X v2 model aracımdan, aldığım günden beri yaşadığım sorunlar nedeniyle tamamen soğumuş durumdayım. 6–7 aydır araç sürekli hata veriyor, ekranlar kendi kendine gidiyor ve araç güven vermiyor.

Aracı park moduna alıp kilitleyip ayrılıyorum, geri döndüğümde ise kapılar açılmıyor, araç kendiliğinden N konumuna geçmiş oluyor ve bu sırada akü bitene kadar enerji tüketmiş oluyor. Bu durum hem güvenlik açısından hem de kullanım açısından beni çok zor durumda bırakıyor.

İstanbul’da yaşıyorum ve bu sorunlar nedeniyle Togg’u defalarca arayarak mobil araç talep ettim ancak talebimle ilgilenilmedi. Mesajlarıma ve şikayetlerime haftalar sonra dönüş yapıldı ve yapılan dönüşlerde de herhangi bir somut çözüm sunulmadı. Sorunlarım aynı şekilde devam ediyor.

Yaşadığım tekrar eden arızaların kalıcı olarak giderilmesini, aracımın detaylı şekilde kontrol edilerek güvenli ve sorunsuz hale getirilmesini veya gerekirse araç değişimi gibi tatmin edici bir çözüm üretilmesini talep ediyorum.''

• x (formerly twitter)
    https://x.com/bahtiyarfilm/status/2034336783207641498?s=46

''21.11.2025’te aldığımız T10F aracımızı 12.01.2026’da AC şarj almama arızası nedeniyle yetkili servise bıraktık. 29.01.2026’da servisten aldığımızda bize PEU modülünün değiştiği bilgisi verildi.

Aracımızı ancak 1-2 kez AC cihaz ile şarj ettik ve aynı sorun tekrarladı. Servisten ancak randevu alabildiğimiz 09.02.2026 tarihinde aracı servise tekrar bıraktık ve PEU cihazı garanti kapsamında yeniden değiştirilerek 27.02.2026’da teslim edildi. Bununla birlikte bize arızanın orijinal Togg marka şarj cihazı olmaması nedeniyle arızanın tekrarı halinde garanti kapsamı dışında değerlendirileceği ve ücretli değişiklik yapılacağı bildirildi (garanti için böyle bir zorunluluk yok ve olamaz da zaten).

Oysa biz şirketimizde kurulu Schneider marka AC şarj ünitesi kullanmaktayız ve bu cihaz ile grup şirketlerimiz adına kayıtlı iki adet T10X aracımızı iki yıldan uzun süredir şarj etmekte, aynı zamanda şirketimiz adına aynı tarihlerde aldığımız diğer T10F aracımızı da sorunsuz şarj etmekteyiz.

T10F marka aracımız aynı arızayı üçüncü kez verdi ve 03.03.2026’da aracı servise tekrar bıraktık. Bununla ilgili şarj videolarını da çekerek sorunun AC şarj ünitesi kaynaklı olmadığını belgeleyen video kayıtlarını servise gösterdik. Toggcare müşteri hizmetlerini de arayarak durumu özetledik ve arızanın araç kaynaklı olduğunu bildirerek aracın değişimini talep ettik.

12.03.2026 tarihinde servis tarafından arandık ve aracın üçüncü kez PEU ünitesinin değiştiği bilgisini verdiler; 250.000 TL tutarında bir ücreti ödeyerek aracı teslim alabileceğimizi söylediler.

Biz de aracı bu şekilde teslim almayı kabul etmediğimizi hem servise hem de Toggcare müşteri hizmetlerine bildirdik ve aracımızın aynı arıza kaynaklı tamirat görmesi nedeniyle garanti kapsamında değiştirilmesini talep ettik.

Ancak talebimize bir dönüş yapılmadığı gibi, dikkate de alınmadı. Aracın sistemsel bir arıza nedeniyle ilgili ünitenin arızalandığı çok açık. Maalesef yerli ve milli aracımızı desteklemek için çıktığımız yolda karşılaştığımız bu mağduriyetin kalıcı olarak giderilmesi için ciddi hiçbir adım atılmaması üzücü.''

• x (formerly twitter)
    https://x.com/bahtiyarfilm/status/2034726271901454638?s=46

''Renault Clio Esprit Alpine GSR2 aracımla, Sakarya Hendek TEM otoyolunda annemle birlikte ağır bir trafik kazası geçirdim. Araç kazada pert olacak derecede ağır hasar almasına rağmen hiçbir airbag açılmadı.

Kaza sırasında ben kafamı çarparak 12 cm’lik bir kesik aldım, elimde de 5 cm’lik kesik var, göğsümden de darbe aldım. Annemin ise boynunda, göğsünde ve sırtında doku zedelenmesi oluştu. Bu kadar ağır bir kazada aracın hiçbir airbaginin devreye girmemiş olması, hem kendi can güvenliğimiz hem de bu aracı tercih eden diğer kullanıcılar açısından beni son derece endişelendirmektedir.

Şu anda ekspertiz raporu bekleniyor. Renault yetkili kanallarıyla sözlü olarak görüştüm ancak tarafıma herhangi bir bilgi verilmedi, kayıt açıldığı ya da detaylı bir teknik inceleme yapılacağı yönünde net bir açıklama yapılmadı.

Aracın airbag sisteminin, güvenlik donanımlarının ve sensörlerinin detaylı olarak incelenmesini, kazaya rağmen airbaglerin neden açılmadığının tarafıma resmi ve yazılı bir şekilde açıklanmasını talep ediyorum. Hem araçtaki can güvenliği riskiyle ilgili gerekli teknik incelemenin yapılmasını hem de mağduriyetimizin giderilmesi için Renault tarafından süreçle ilgili şeffaf ve tatmin edici bir dönüş bekliyorum.''

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.