Şimdi Ara

Araç Arıza ve Kusurları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
5
Favori
4.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuda araçlarla ilgili arıza haberlerini paylaşacam.

İLK 100 ARAÇ ARIZA/KUSUR İSTATİSTİĞİ
    1-PEUGEOT 22
    2-TOGG 13
    3-OPEL 12
    4-CİTROEN 9
    5-RENAULT 7
    6-VOLKSWAGEN 6
    7-BYD 4
    8-MERCEDES 4
    9-NİSSAN 3
    10-HYUNDAİ 2
    11-KİA 2
    12-VOLVO 2
    13-FİAT 2
    14-SEAT 2
    15-SKODA 1
    16- CUPRA 1
    17-TOYOTA 1
    18-MAN 1
    19-FORD 1
    20-SSANGYONG 1
    21-TESLA 1
    22-PORSCHE 1
    23-SKYWELL 1
    24-ALFA ROMEO 1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fullasss -- 17 Haziran 2026; 16:39:27 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Takipçi şikayeti:

''24/10/2025 tarihinde İstanbul Doğuş Oto Esenyurt bayisinden Skoda Superb 1.5 Tsi hybrid marka bir araç satın aldım. İkamet ettiğim Konya'ya dönerken direksiyonda yamukluk ve aşırı şekilde araç içini rahatsız edecek şekilde titreme sorunu olduğunu gördüm.

Aldığım bayiyi aradım. Bir yetkili servise gitmemi, işlemi ona göre takip edeceğini söylediler. Geldiğimin sabahı Konya Konmar Skoda yetkili servisine gittim. Randevu ile birkaç gün sonrasına gün verdi. Tekrar gittiğimde aracın kalması gerektiği söylendi. Bıraktım, birkaç saat sonra aradılar, balans için 3600 TL ücret çıkıyor dediler.

Biraz tartışma ile kabul etmediğimi, aracın sıfır ve 900 km'de olduğunu bunun garanti tarafından yapılacağını söyledim. Sonra tamam tekrar bir kontrol edelim dediler. Akşamına aracın olmadığını düzelmediğini beyan ettiler. Ne olacak dediğimde ise hiçbir fikirlerinin olmadığını, genel merkeze sorduklarını söylediler. Orada serviste çalışan bir arkadaş bu araçlarda bu problem hep çıkıyor diye bizi endişede bıraktılar ve bu sorunun kronik olmasından şüphe ettik.

Sonrasında lastiklerin değişeceğini aracın kalacağını söylediler ancak bunun için biz yapamayacağız genel merkezden onay bekleyeceğiz dediler.Bbu arada aracımın çıkma lastikler takılarak benden habersiz kilometrelerce yol yapıldığını öğrendim. Uzun baskılar sonrası tamam lastiklerini genel merkez bir şey demedi biz kendimiz değişeceğiz dediler ve bir lastikçiden 3 adet lastik değiştiler, teslim ettiler.

Aracı teslim aldım ve deneme yaptım sorunun hala devam ettiğini, buna artı olarak direksiyonun açısal olarak çok fazlaca yamuk durduğunu hemen gördüm ve servisi aradım, tekrar döndüm. Servisteki arkadaş evet ama ben müsait değilim birkaç hafta binin şikayet edin dediğini gördüm. Ertesi gün lastikçinin tavsiyesiyle işinde uzmanı bir rot balans işi yapan bir firmaya yönlendirildim.

Firma baktığında aracın lastiklerinin yere uyguladığı kuvvetin hatalı olduğu ve balans sisteminin sorunlu olacağını söyledi yine de emek vererek denedi. Tekrar yola çıktığımızda aracın sorunun devam ettiğini işinde uzman kişi teyitledi ve lastikle tekrardan problem olduğunu beyan etti. Tekrar servise gittim durumu anlattım bana kesinlikle lakayıt bir tavırla bu araba bu kadar oluyor biz bir şey göremiyoruz tavrını aldı.

Halbuki gittiğim rot balans firması onlarında aracın lastiklerinin hatalı olduğunun bilgisini aldığı firma. Servisteki arkadaşla tekrar bu firmaya gittik kendi gözleri önünde oradaki arkadaşlar da şahit lastiğin problemli olduğu cihazda bağlandığında sekme silkeleme yaptığını gördü ve teyitledi.

Tekrar servise geldik sorunumun çözülmesini istediğimi belirttim ve arkadaş bana şu kapıdan çıkıp gitmemi istedi. Konmar Konya servis firmasının sahibi olarak gösterilen şahısa anlattım durumu, servis elemanını çağırdı ve durumu sordu, eleman ise araçta bir sorun yok dedi. Yarım saat öncesinde gözleri ve kulaklarıyla gördü duydu firmanın lastikleri sorunlu dediğini.

Sonrası Konmar servis firmasının sahibi ile araçta yola çıktık test için, Türkiye'de yolların kalitesiz olduğunu arabanın sağa çekmesi gayet normal, hiçbir şey yok diye tartışma açtığını hissettim. Titremeyi hissettiğinde bile bir sorun yok beğenmiyorsan başka araba al bu araba böyle ve aldığın İstanbul’a git bu arabayı ateşe ver deyip beni tahrik ettiğini gördüm ve kayıt altına aldım. Bariz bir şekilde videoda aracın sağa doğru çektiğini gösterdiğim ve kendisinin gördüğü halde yok bir sorun siz gidin ateşe verin dediğinden sonra muhatabı kestim ve şu an sıfır aldığım araca Skoda firmasına ulaşamıyorum problemlerle uğraşıyorum.''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fullasss -- 8 Ekim 2025; 17:30:28 >

• Sıfır araç alan bir takipçimiz, aracında bitmek bilmeyen sorunları çektiği video ile anlattı:

''İstanbul Ümraniyedeki yetkili bir bayiden sıfır araç aldım. Daha doğrusu sıfır araç aldığımı zannediyordum. Aracım Renault Megane 1.3 tce 3 (full) paket bir araba. Arabayı aldığım günden beri bitmek bilmeyen sıkıntıları var. Şimdi size bunları anlatacağım.

Arabayı aldıktan sonra şöför kapısı çamurluğa değiyordu, yetkili servise götürdüm, ayar işlemi yapıp vidalarla oynamadan halledeceklerini söylediler, yapıp verdiler, çok önemsemedim, neyse olur dedim.

Sonrasında klimanın çalışmadığını farkedip tekrar servise götürdüm, gazı olmadığını söylediler, gaz bastılar yine çok önemsemedim, olur dedim.

Aradan geçen bir süre sonra yine klima çalışmadı bu seferde gaz kaçağı olduğunu söylediler tekrar gaz basıp beni gönderdiler ama yine aynı sıkıntıyı yaşadım klima hala çalışmadı.

Bende biraz araştırma yapınca zaten bu modellerin kronik sıkıntısı olduğunu öğrendim bu seferde serviste farklı parçalarını değiştirdiler. Şimdi ilerleyen zamanlarda bakacağım aynı sıkıntı çıkacak mı acaba? Neyse gelelim en önemli sıkıntıya. Gel zaman git zaman ben bu aracı satmaya karar verdim.

Aracı satmaya çalışırken yapılan experde aracın bir parça ön cam direğinde boya çıktı. Halbuki karşılığı olan sağ taraftaki parça gibi komple 110 çıkması gereken boya değeri 110'dan başlayarak 360 dereceye kadar git gide artıyor. Ayrıca ön kapı ile çamurluktada sök tak olduğunu öğrendim.

Tabi sıfır araba alıyorsun inanmadım. Ustaya tekrar bakar mısınız bir yanlışlık olacak. Ben bu Arabayı sıfır bayiden aldım nasıl boya ve sök tak olabilir dedim. Usta yanlışlık yok isterseniz sizde bakabilirsiniz dedi. Bu sıkıntılar sıfırda olsa bizim devamlı başımıza gelen şeyler dedi.

Tabi başımdan aşağı kaynar su döküldü. Kendimi çok kötü hissettim o an sanki bir dolandırıcı gibi hissettim alıcıya karşı kendimi. Arabayı satamadım ve bütün exper masrafları ödemek zorunda kaldım.Hemen servisi aradım aracı servise götürdüm. Servistede tekrardan boya expertizi yapıldı araç boyalı çıktı.

Servisin fabrika ile görüşeceğini ve dönüş yapacaklarını söylediler. Yaklaşık 10 gün sonra beni genel müdürlükten aradılar.Arayan kişi evet arabanızda boya var sök tak yok fabrika kayıtlarında bu bilgiler mevcut dedi. Ben nasıl olabilir bu Arabayı sıfır aldım nasıl boya çıkabilir dedim itiraz ettim.

Onlarsa bana dalga geçer gibi beyefendi aracınız fabrikada boyandığı için orijinal hiç bır sıkıntı yok ama size müsteri memnuniyeti olarak 20.000 TL verelim dediler kabul etmedim. Sonrasında 25.000 TL verelim konuyu kapatalım dediler. Sanki dilenciye para veriyorlar, ben sıfır araba alıyorum neden hasarlı araç alayım ki sonuçta benim mağduriyetim var ortada sizin verdiğiniz çerez parasınada ihtiyacım yok bunun çözümü bu değil bana neden hasarlı araç satıyorsunuz dedim.

Kabul etmedim dava açağımı söyledim ve dava açtım. Siz bilirsiniz dediler başından sağdılar. Halbuki Arabayı satarken çok güzel ilgileniyorlar hatta yorumlarla internette bizi övün beş yıldız verin demeyi biliyorsunuz. Fiyat faturası keserken o zamanın parasına göre 6.000 TL eksik fatura kesmeyi biliyorsunuz. İnsanlar zar zor kredi çekip çoçuğunun, evinin rızkından kesip yatırım yapmak için yıllarını veriyor.

Size 25.000 TL iyi vermişler normalde bir yıllık bakım sadece hediye ediyorlar diyen satıcı bayi Hangi ticarette var insanları kandırarak birşeyler satmak sonrasınnda arkasında durmamak Koskoca marka nasıl böyle bir şey yapabilir. Bu gücü nerden anlıyorsunuz? Vicdanınız rahat mı? Taktirini size bırakıyorum. Sözüm o ki sıfırda araba da alsanız dikkatli olun.''

• Cupra Leon aracı ile uzun süredir sorun yaşadığını söyleyen bir vatandaş:

''11.11.2024 tarihinde Tekstilkent Avek'ten sıfır Cupra Leon 1.5 etsi model araç satın aldım. Ancak aracı aldığım günden beri bitmek bilmeyen elektronik arızalarla karşılaşıyorum. Vitese geçmeme, cam tavandan ve kapılardan ses gelmesi, sol aynanın titremesi gibi birçok sorun yaşadım.

Aracım ilk arıza verdiğinde henüz 2000 kilometredeydi ve yaklaşık 10 aydır bu sorunlar devam ediyor. Şu ana kadar yaklaşık 20 kez servise gitmeme rağmen hiçbir kalıcı çözüm sunulmadı, sorunlar hala devam ediyor.

Araç garanti kapsamında olmasına rağmen, servis tarafından herhangi bir çözüm üretilmedi ve mağduriyetim giderilmedi. Sürekli yaşanan bu arızalar nedeniyle işlerim aksıyor ve maddi olarak da zarar görüyorum.

Daha önce Seat Leon kullanıcısı olarak çok memnun kalmıştım ancak Cupra markası beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Tüm bu yaşananlardan dolayı aracımın değiştirilmesini talep ediyorum.''

• Sıfır km Peugeot E-2008 araç alan bir takipçimiz mağduriyetini dile getirdi:

''24.07.2025 tarihinde Sakarya Ekin Oto’dan Sıfır Peugeot E-2008 araç aldım ve Kocaeli’ye geldiğimde 50.km de 'Elektrik Tahrik Sistemi' arızası verdi.

Polis tarafından Kocaeli Çetaş’a çekildi aldığım günden beri aracım kendilerinde. İlk müşteri hizmetleri konuşmamızda araç değişim süreci 3 hafta sürecek dediler süre bitince 3 ay gibi bir süre söylemeye başladılar.

Bugün 2. Ay doldu ve hala genel merkez tarafından onay sürecini bekliyorum. Müşteri ilişkileri ve memnuniyeti diye birşey yok. 85 defa müşteri hizmetleri ile telefonda görüşüm, 30+ mail attım tüm bunlara rağmen 2 ay süre geçti ve hiçbir ilerleme söz konusu değil.

Yeni araba ile değiştirmiyorlar, parasını geri vermiyorlar karar bekleniyor diyorlar başka hiçbir şey yok. Koskoca firma 2 ay geçti karar alamadı.''

• Sıfır Peugeot Rifter alan bir vatandaş:

''Aldığımız günün ertesi, araç turbodan yağ kaçırdı. Yaklaşık 3 ay geçti ve hala bir sonuç alamıyoruz. Araç serviste yatıyor.''

• Takipçi şikayeti:

''Tarafıma ait olan 2025 model Peugeot 408 Allure 1.2 PureTech aracım, 10 Nisan 2025 tarihinde sıfır olarak satın alınmış olup, 25 Ağustos 2025 tarihinde hiçbir çarpma, kaza ya da dış müdahale olmaksızın aracım seyir halindeyken hiçbir kullanıcı hatası olmaksızın ön kaput fişeklerinin (yaya koruma sistemi) açılması nedeniyle arızalanmıştır.

Aracım, ilgili olayın hemen ardından yetkili servisiniz olan Can Otomotiv Mamulleri Pazarlama Ticaret A.Ş.'ye teslim edilmiştir. Servis tarafından yapılan incelemede araçta hasar yoktur diye  tarafıma beyan edilmiştir. Aradan geçen yaklaşık 1,5 aylık süre zarfında araç ne onarılmış ne de araç garanti kapsamında olmasına rağmen tarafıma ikame araç verilmiş, tüm başvurularım sonuçsuz kalmıştır.

Bu süreçte müşteri hizmetleri ve servis tarafından tarafıma herhangi bir net açıklama yapılmamış, yaşadığım mağduriyet daha da derinleşmiştir. Ayrıca 03 Ekim 2025 tarihinde noter kanalıyla Can Otomotiv Pazarlama A.Ş.’ye gönderdiğim resmi ihtarnameye de bugüne kadar herhangi bir yanıt tarafıma ulaşmamıştır. İkame araç verilmedi. 1.5ayı aşkın süredir mağdurum. Noter aracılığıyla ihtarname gönderdim, hala dönüş yapılmadı.

Müşteri hizmetleri ve servis oyalayıcı, ilgisiz ve çözümsüz. Sizden çözüm beklerken adeta cezalandırılıyorum. Sizi son kez buradan uyarıyorum: Tüketici Hakem Heyeti, Ticaret Bakanlığı ve tüm yasal yollarla hakkımı sonuna kadar arayacağım. Kamuoyunun bilgisine sunarım. Belgeler, servis kayıtları ve ihtarname elimde mevcuttur.''

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Takipçi şikayeti:

''Aracım 2023 model Citroen C5 Aircross en dolu paketi. 14 bin km'de. Biz bu aracı yatırım amaçlı aldık. Şehit ailesiyiz. Araç üst üste 2 farklı noktadan bu şekilde yağmur yağdığında su alıyor. Ankara Ata Otomotiv'e götürdüğümüzde kaporta bölümünün yetkilisi bize aynen şu şekilde bir açıklama yaptı:

‘’Sorun kronik. Yapılacak bir işlem yok. Haftada böyle 10 tane C5 Aircross geliyor.‘’

Bizi geçiştirdiler. Biz değişim talep ettik ama ŞEHİT yakını olduğumuzdan ÖTV muafiyetli aldık. Bundan ötürü değişim zaten yapamazsınız diyerek Bayi Müdürü bize sert bir üslupla, 'Zaten çok ucuza almışsınız, bir de değişim mi talep ediyorsunuz’’ dedi. Arabayı alın ne yapıyorsanız yapın der gibi bizi yolladılar. Hiçbir şekilde bize yardımcı olunmadı.

Citroen genel merkezinden kimseyle iletişime geçemiyoruz. Dava açıp mahkemeye vermekten başka çaremiz kalmadı. Lütfen siz sesimizi duyurun, insanlara bize sattıkları gibi ayıplı mal satamasınlar. Çoğu şehit ailesi böyle SUV model araçları yatırım amaçlı alıyor. Arabayı satacağımız için binemiyoruz bile. Biz yandık başka insanlarda yanmasın.''

• şikayet varda peugeot ve citroen hakkında binlerce şikayet var , ne rezil arabaymış la bunlar yeniside eskiside  

• Takipçi şikayeti:

“Sıfır aldığım Renault Clio aracımdaki motor sorunu sebebiyle değişimi yapıldı. Yeni verdikleri araçta kapı altı krom çıtalar ve yağmur sensörü yok. Bunlar Renault sitesinde standart donanım olarak gözükmektedir ve eski iade alınan aracımda mevcuttu.

Yeni üretim banttan bu şekilde çıktığını Renault markası zam yapmamak için bu tarz çözümler yaptığını söylediler ve bundan sonrası için yardımcı olamayacaklarını söylediler.

Ben kendilerinden kaynaklanan sorun nedeniyle daha eksik bir aracı istemediğimi iade etmek istediğimi söyledim bunuda kabul etmediler. Herhangi bir çözümde sunmuyorlar.

Standart donanımlar sitesinde gördüğünüz gibi görselde ekledim. Benim aracıda ekledim. Yağmur sensörü olsaydı silecekte eklediğim gibi auto kısmının olması gerekiyordu oda yok.”

• Peugeot Boxer Van aracıyla sorun yaşayan bir vatandaş:

''Hukuki süreci başlatmadan çözüme ulaşabilmek adına size ve Stellantis grubunun ana merkezine bu metni göndermiş bulunmaktayım.

31.01.2024 tarihinde İstanbul Aktif İriyıl bayinizden 13 km'de, sıfır ve peşin olarak Peugeot Boxer Van araç satın aldım. Evime dönüş yolunda geri vitese zor geçme, kalkışlarda silkeleme, start-stop ve şerit ikaz özelliklerinin sorunlu olduğunu fark edip bayiyi aradım.

Aracı satın aldığımız C** Bey, aracı 15 bin km kullanmamı, şikayetlerimi bakıma geldiğimde belirtmemi ve hepsine toplu olarak bakılacağını söyledi. Zamanla kullandıkça yağ eksilmesi, farlarda buğulanma, viteste boşluk, sürekli, soğuk havalarda dahi fan açma, stop ettiğimde sarsıntılı metal sesi, şoför koltuğunda gıcırdamalar gibi sorunları fark ettim.

Ancak piyasanın durgun olması nedeniyle aracımı fazla kullanamadım. Bu yazmış olduğum sorunlar aracımda ilk aldığımda vardı, ben zamanla fark ettim. Aracım şu an 4 bin km'de olmasına rağmen, 15 bin km olmadan şikayetlerimin giderilmesi ve bakım yapılması için İstanbul Başakşehir'de yeni açılan Avek Peugeot yetkili servisine getirdim.

Bana, aracımın 2024 Ocak sonu teslim edilmiş olmasına rağmen, yasal olmayan bir şekilde garantisinin Aralık ayında başladığını ve garantinin 7 ayının geçtiğini, bu nedenle araca müdahale edemeyeceklerini, ancak genel müdürlükten onay gelirse işlem yapabileceklerini belirttiler. Genel müdürlük aracın garanti dışı kaldığını söyledi ve bana destek olmadı.

Şikayet var’a şikayetimi yazdıktan sonra genel merkezden arayıp aracı incelemek adına tekrar avek bayiine getirmemi söylediler. Aracı getirdim ve bana yağ kütüğünün ve yağ borularının değişeceğini, garantiden işlem yapılacağını söyleyerek 1 aya yakın zaman beklettiler.

Aracımı teslim almaya gitmeden aradığımda araçta hiçbirşeyin değişmediğini garantinin karşılamadığını söylediler.Aracı aldığım bayi olan İstanbul Aktif İriyıl bayisine getirdim ve yaklaşık 1 aydır aracım orada bekliyor ve bana mazot kaçağı olduğunu 107.000 tl ücreti olduğunu ancak garantinin karşılamadığı belirttiler.

Daha 5 bin km aracın bu sorunları çıkartması aracın sorunlu olduğunun ispatıdır. Aracımı ben teslim almadım ve şuan bayide duruyor. Stellantis şikayet hattını arayıp durumu izah ettim fakat geri dönüş yapılmadı. Ayıplı ürün satışı yapıldığı açıktır. Bayinin arkasında durmaması ve hukuki olmayan bahanelerle sorumluluktan kaçması da ortadadır.

Konunun beni daha fazla mağdur etmeden, sıfır araç ile değişim hakkımı kullanmadan çözülmesini talep ediyorum.''

• Bir takipçimiz, ''Peugeot Türkiye’ye Duyurulur'' diyerek paylaştı:

''Bayinizden sıfır olarak satın aldığım Peugeot 408 model aracım, seyir halindeyken ön kaput fişeklerinin kendiliğinden açılması sonucu son derece ciddi bir güvenlik riski oluşturacak şekilde arızalanmıştır. Bu durum hem benim hem de trafikteki diğer kişilerin can güvenliğini tehlikeye atmıştır.

Olayın hemen ardından araç, 25 Ağustos tarihinde Can Otomotiv Peugeot servisine teslim edilmiştir. Ancak aradan 50 günü aşkın süre geçmesine rağmen araç hâlâ tarafıma teslim edilmemiştir.

Bu kadar uzun bir onarım süresi, ne müşteri memnuniyetini önemseyen bir markaya ne de 'global' olduğunu iddia eden bir firmaya yakışmaktadır.

Ne düzenli bir bilgilendirme yapılmakta,
    Ne de net bir teslim tarihi verilmektedir.

Her aradığımızda farklı cevaplar verilmekte, konu sürekli geçiştirilmektedir ve çözüme yönelik hiçbir somut adım atılmamaktadır.

Bu süreçte yaşadığım mağduriyetin, ulaşım sıkıntısının ve zaman kaybının hesabını kim verecektir? Üstelik ikame araç talebim reddedilmiştir. 3 Ekim tarihinde noter aracılığıyla resmi ihtarname göndermeme rağmen, bugüne kadar tarafıma herhangi bir geri dönüş veya bilgilendirme yapılmamıştır.

Peugeot markasını tercih ettiğim için büyük bir hayal kırıklığı yaşadığımı belirtmek isterim. Bu markayı tercih etmeyi düşünen herkese, satış sonrası destek ve servis süreçlerini detaylı şekilde araştırmalarını şiddetle tavsiye ederim.

Bir araç 50 günü aşkın süre serviste bekler mi? Bu nasıl bir organizasyon, nasıl bir müşteri memnuniyeti anlayışıdır? Konuya acil çözüm bekliyorum ve bu süreci kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğim.''

• Takipçi şikayeti:

“2021 model Peugeot 3008 aracımın tavan döşemesinde, hiçbir dış etken veya müdahale olmadan dün itibarıyla sarkma ve ayrılma meydana geldi. Bu durum aracımda ilk kez yaşanıyor ve hem görsel olarak hem de Konfor açısından rahatsızlık veriyor.

Konu ile ilgili olarak Peugeot müşteri hizmetleriyle iletişime geçtiğimde, servise gitmem gerektiği söylendi. İzmir Arkas yetkili servisini aradığımda ise geç bir tarihe randevu verildi. Ancak aracımın garanti süresi bitmiş olmasına rağmen, bu kadar yeni bir araçta tavan döşemesinde böyle bir sorun yaşanmasını kabul edemiyorum.

Peugeot’dan müşteri memnuniyeti ve markasının güvenirliliği adına aracımın tavan döşemesinin ücretsiz olarak onarılmasını veya değiştirilmesini talep ediyorum. Mağduriyetimin giderilmesini saygılarımla arz/rica ederim.”

• Sıfır Opel araç alan bir takipçimiz, yaşadığı sorunu paylaştı:

“10.10.2025 tarihinde İstanbul Opel Mar şubesinden satın aldığım sıfır aracı teslim almaya gittiğimde teslim almadan önce araç tavanında boya atması ve araç kaputunda kuş pisliğinden dolayı boya deformasyonları tespit ettim, araca komple seramik kaplama yapıldı ve bu kusurların tespit edilmemesi mümkün değildir.

Aracı teslim almadım ve yasal hakkım olan aradın misli ile değiştirilmesini talep ettim. Aracı aynı maliyette araçları olmadıkları için aracı değiştiremediklerini belirttiler, aracı değiştirmek için yasal yollara başvurmam gerektiğini söylediler resmen anayasal hakkımı gasp ettiler.

Aracın satışını iptal ederek ücret iadesi yapabileceklerini fakat ÖTV ve KDV iadesi devlet tarafından olacağı için aracın toplam ücretini 45 gün içinde alabileceğimi söylediler. Diğer seçenek ise değer kaybı alabileceğimi söylediler ve Opel Türkiye tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu aracıma onarım koşulu (kusurlu aracın kaza vs olmamasına rağmen değer kaybını direkt olarak vermiyorlar aracıma tamir yaptırıp yaptırmayacağıma da karışıyorlar.) ile %5 değer kaybı teklifi yapıldı.

Opel Türkiye’ye değer kaybının toplam tutar üzerinden mi yoksa vergisiz tutar üzerinden mi olacağını sordum ve beni bayiye yönlendirdi bayide satış sonrası müşteri ilişkileri bana toplam tutar üzerinden hesaplandığını söyledi.

16.10.2025 tarihinde Opel Mar ve Opel Türkiye’ye noter onaylı ihtar gönderdim, aracın misli ile değişimi istediğimi eğer ki değişim talebi karşılanmazsa %9 değer kaybı + kaput ve tavan komple boya onarımı + 10.000 km bakım ve boya sürecinde ikame araç verilirse aracı teslim alacağımı bildirdim. İhtara cevap olarak yapılan %5 lik teklifin üzerine çıkmayacaklarını ve araç değişiminin de mümkün olmadığını söylediler.

17.10.2025 tarihinde %5 değer kaybını kabul edeceğimi bildirmek için Opel Türkiyeyi ve ardından da Opel Mar ı aradım. Bayi ile görüşmem de değer kaybının toplam tutar üzerinden olacağını tekrar sordum ve hayır vergisiz fiyat üzerinden olduğunu söylediler. Ben de teklifi kabul etmedim. Üzerime tescilli olan aracı teslim almadım ve araç şu an bayide.

Opel Mar ve Opel Türkiye bana bilgi vermeden kusurlu mal satmaya çalışmakta ve yasal olan haklarımı kullandırtmamaktadır, haklarımı almak için süreci yasal yollar ile devam edeceğim.”

• Takipçi şikayeti:

''2024 model Peugeot E-3008 araç sahibi olarak, yaklaşık iki aydır aracımda ciddi bir sorunla karşı karşıyayım. Aracın sağ tarafındaki iki ekran tamamen çalışmıyor; klima, sürüş modları, multimedya sistemi gibi hiçbir fonksiyon aktif değil.

İlgili platformlarda bu soruna dair yüzlerce benzer şikayet olduğunu görmekteyiz. Peugeot Baykar Yetkili Servisi, ilk etapta sorunun multimedya beyninin değişimiyle çözüleceğini belirtmiş, ancak daha sonra genel merkezden onay alınamadığını ve bir güncelleme beklendiğini ifade etmiştir.

Güncelleme için ise bir Ar-Ge çalışması yapılacağı söylenmiş, ancak bu konuda net bir tarih veya çözüm sunulmamıştır. Bu süreçte tarafımıza herhangi bir ikame araç sağlanmamış, araç şu an kullanılamaz durumdadır. Son olarak, genel merkezin “Ne yaparsanız yapın” şeklinde bir yaklaşım sergileyerek konuyu geçiştirdiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Sorunun çözümü için hem mail yoluyla hem de noter aracılığıyla ihtarname göndermeme rağmen herhangi bir ilerleme kaydedilememiştir. Haklarımızı mahkeme yoluyla aramaya karar vermiş olsak da, bu sürecin uzayacağı aşikardır. Türkiye’deki tüketicilere ikinci sınıf muamelesi yapan bu ve benzeri bayilerin tutumları, ciddi bir denetim ve çözüm gerektirmektedir.''

• Bir takipçimiz, ''Opel Sıfır Araçta Delik Tavan Skandalı'' başlığıyla şu şikayeti iletti:

''2025 yılının Şubat ayında İstanbul Gerçek Opel bayisinden sıfır kilometre Opel Grandland satın aldım. Ancak Ekim ayında Bursa’da yağan yağmur sonrası aracın şoför tarafındaki kapı birleşiminden içeriye, ayak kısmına su sızmaya başladığını fark ettim.

Bunun üzerine aracı Opel Neskar yetkili servisine götürerek su alma sebebinin tespit edilmesini talep ettim. Ertesi gün arandığımda, aracın tavanında delik bulunduğu ve bu deliğin onarıldığı bilgisi verildi. Ancak bu işlem yapılmadan önce hiçbir şekilde onayım alınmadı.

Durumu Opel Türkiye’ye ilettiğimde, aracın tavanındaki deliğin “değer kaybına yol açmayacağı” ve telafi olarak 5 bin TL tutarında araç bakım indirimi yapılacağı söylendi. Böylesine ciddi bir üretim hatasına karşı yapılan bu teklif, insan aklıyla alay edercesine ve markanın itibarına yakışmayacak bir yaklaşım olmuştur.

Yıllardır güven duyulan bir marka olan Opel’in, "kusurlu" şekilde üretilmiş bir aracı satışa sunmasını ve izinsiz şekilde, derme çatma yöntemle tamir etmeye çalışarak müşteriye geri vermesini asla kabul etmiyorum. Ayrıca ortada tamirlik bir durum yoktur, kusurlu bir malın kusurunu örtmeye yönelik bir işlem vardır.

Bu nedenle aracın değişimini talep ediyor ve hakkımı aramak için yasal tüm yollara başvuracağımı belirtmek istiyorum, duyuruyorum.''

• 2025 model Nissan Qashqai aracıyla sorun yaşayan bir vatandaş:

''2025 model inci beyazı Nissan Qashqai aracımı 23.09.2025 tarihli ve MFA2025000001002 numaralı fatura ile sıfır olarak satın aldım. Aracımda 02.10.2025 tarihinde, henüz 1148 km’deyken hız tabelası okuma sistemiyle ilgili bir arıza meydana geldi. Arıza sürekli devam ettiği için 13.10.2025 tarihinde Samsun Asal Nissan servisine aracımı teslim ettim.

Aradan yaklaşık 8 gün geçmesine rağmen servisten arıza tespitiyle veya onarımla ilgili herhangi bir bilgi alamadım. Ayrıca Nissan müşteri hizmetleriyle görüştüğümde, arıza tespiti için 4-6 gün arasında bir süre verildiği söylendi ancak bu süre aşılmış olmasına rağmen tarafıma net bir bilgi verilmedi ve ikame araç da sağlanmadı.

Aracım garantili olmasına rağmen yaşadığım mağduriyetin giderilmesini, arızanın en kısa sürede tespit edilerek onarılmasını ve süreçle ilgili tarafıma düzenli bilgi verilmesini talep ediyorum. Aldığım sıfır araçta bu sorunların çıkması ve arızanın tespit dahi edilememesinden dolayı ailecek mağdur olmuş bulunmaktayım.

Arızanın tespit edilerek giderilmesini ve bu süreçte tarafıma ikame araç verilmesini, arızanın tespit edilememesi durumunda ise 29.09.2025 tarihinde almış olduğum ayıplı aracın ayıpsız yenisi ile değiştirilmesini talep ediyorum.''

• Takipçi şikayeti:

“6 Ekim 2025 tarihinde Opel Frontera marka araç aldım. DC şarjdan 30-35 kW’yı geçmiyor. Max olarak bu araç 100 KW’ya kadar şarj alıyor diye satılıyor. aracın servis raporunu paylaşıyorum sizinle. Servis aracın Max 45 kW kadar şarj aldığını belirtiyor raporunda.”

• işsizmisin ??

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.