Şimdi Ara

Araç alırken tav olduğum ancak hiç kullanmadığım donanımlar (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
2
Favori
15.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hız sabitleyici ve limitleyici (tedes için şart) ile kol dayama olmazsa olmazlardan, yaz kış klima açık olduğundan otomatik camları bile aramıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla anahtarsız giriş ve çalıştırma harika birşey.

aracım yaris hybrid ve donanımlı bir versiyon. tek kullanmadığım şu yardımcı farlar. soğutmalı torpidoda olmasa da olur sanki

CC de uzun yolda büyük nimet. hem ekonomik sürüş hemde uzun yolculukda sıkılıp basmayı engelliyor. muhabbet ede ede aynı hızda gidiyorsunuz. karadenizin o kırbaçlı yollarında çok iyi gidecek bir özellik
  • Cruise kontrol eğer adaptif değilse o kadar da lazım olan bir şey olduğunu düşünmüyorum çünkü;

Atıyorum hızı 120'ye ayarlıyorsun, bi adam çıkıyor önüne, yavaşlaman lazım, kontrolü eline alınca araba bi boşlukta kalıyor, frene basınca aniden kendi de gazı kestiğinden ani ve rahatsız bir yavaşlama hissi veriyor bu da hem güvensiz hem de konforsuz hissettiriyor... Ya da duble yolda giderken sen soldan sollama yaparken ayağın gazda veya frende olmadığından sağındaki araç olağandışı bir tepki verecek mi acaba diye bi tedirginlik oluyor, çünkü kontrolü senin eline alman çok kritik bir kaç milisaniye için gecikecek, bu düşünce de güvensizlik veriyor...

Onun haricinde eğer akıllı bir cc kullanıyor isen o kadar kendini kasmazsın çünkü araba fren de yapabildiğinden dolayı körlemesine giden bir sistem olmadığını bildiğinden dolayı daha rahat gidersin...

Ki CC 1.6 atmosferik hem de düz vites bir araba için oldukça gereksiz ve kullanışsız, son kayseri-istanbul yolculuğumda bunu fark ettim.. Sürekli vites düşürmem gereken durumlar oluyor zaten, araba tork fakiri, benim 65 hp clio ile asla vites düşürmeden çok çok uzun süre gidebiliyor iken 1.6 atmosferikle bazen 6'dan 3'e kadar düşmek gerçekten can sıkan bir durum olabiliyor, cc kullanacaksanız en azından vites düşüşü istemeyen bir arabada kullanmak daha mantıklı...

Kendi arabamda yok ama eğer ileride alacak olursam kesinlikle ama kesinlikle olması gereken özellik koltuk hafızası! Özellikle benimki gibi aracı birden çok kişi kullanıyorsa bu tam bir eziyet! Hatta Grand Cherokkelerde vardı başka hangilerinde var bilmiyorum ama anahtarla hafıza sistemi var, iki anahtar ve iki sürücü var ise iki anahtar için de araba hafızasında koltuk direksiyon ayna vb sistemleri hafızasında tutuyor, hangi kullanıcı arabayı açarsa ona göre otomatik kendini ayarlıyor...

Kimse yazmamış sanırım, halen çoğu arabada yok, ön cam rezistansı da olmazsa olmaz özelliklerden, kışın ön cam buğulanmasında başa bela olabiliyor, o da olmazsa olmaz özelliklerden bence.

Kör nokta uyarı sistemi de bence aşırı gerekli bir sistem, özellikle güzelim Türkiye insanları için her arabaya mecburi getirilmesinin gerekli olduğunu düşündüğüm bir sistem.
    Nedeni de şu; ehliyet alma sürecinde veya dışarıda kimse kör noktalarla ilgili konuşmuyor, her arabanın belli bir kör noktası vardır, eğer orada araba var ise normal oturuş pozisyonunuzu bozmadan o aracı görmek imkansızdır, ki çoğu kullanıcımız da asla keyiflerinden taviz vermeden sadece göz ucuyla aynaları kontrol ederek şerit değiştirdiğini bildiğim için ve araçların kör noktalarını tahmin edebildiğim için asla arabaların kör noktalarında kalmamaya özen gösteriyorum. Eğer bir sollama yapılacaksa da o sollamanın en hızlı şekilde olması gerektiği taraftarıyım çünkü iki araba birbirine ne kadar uzaksa o kadar güvenlidir, en hızlı şekilde önündeki arabanın yanından geçip tehlikeyi atlatacaksın...

Sanırım kendi arabamdan çok müzdarip olduğumdan dolayıdır vakumlu kapıların çok faydalı bir donanım olduğunu düşünüyorum, birisi kapıyı kapattı mı kapatamadı mı kaygısı yok, veya her seferinde kapıyı küt diye çekmek zorunda olmazsın...

Özellikle iOs kullanıcıları için Apple Car Play, gerçekten çok güzel çalışan ve olunca da insanı çok rahatlatan bir sistem...

• Aracımdaki donanımlar:

-Otomatik katlanan yan aynalar: Dar sokaklarda, santimlerle boşluk kalan yerlerden geçmek istediğimde çok faydalı. Bir de inince aracımı gerçekten kilitledim mi diye düşünme derdi yok, aynaların katlanma sesini duymam yetiyor.
    -Otomatik kararan dikiz aynası: (Arka camdaki filmle birlikte) vazgeçilmezlerimden, malum trafikte birçok kişi ayarsız far ve gereğinden fazla güçlü far ampulleri kullanıyor. Bu ikili sayesinde arkamdaki isterse aracının tepesine sıralı uzun farlar taktırsın farketmiyor, yapılan şimşek gibi selektörlerin de kısık ışık gibi görünmesini sağlıyor.
    -Yağmur sensörü: Orta şiddette bir yağmurda çok kararsız çalışıyor, şiddetli ya da hafif yağmurda iyi.
    -Hız sabitleyici: Aracımın olmazsa olmazı, artık şehirçlerinde bile hizmete girmeye başlayan radar/hız tespit koridorlarına karşı en güçlü silahım. Osmancık'tan hiç ceza yemeden bunun sayesinde geçtim diyebilirim.
    -Hız limitleyici: Hiç kullanmadım, ne amaçla yapılmış onu da çözebilmiş değilim.
    -Panoramik cam tavan: Kırmızı ışıkta en önde kaldığımda tepedeki ışığı görebilmek güzel ama asıl keyfini arka koltukta oturanlar sürüyor. Şoför içinse gerçeten aydınlık bir ortam sağlıyor ama yazlar hariç.
    -Soğutmalı torpido: Yaz aylarında oldukça kullanışlı.

• İşyeri aracım Ford RANGER 2.2 TDİ 4X4 2016 Model. Burada bir çok arkadaş araçlarının değişik özelliklerini yazmış ben bunların dışında hoşuma gidenleri yazayım. 4X4 özelliği, özellikle diferansiyel kilidiyle kullanıldığın da ne harika bir şeymiş. Ama en çok "iniş destek sistemini" çok sevdim. Geçen gün yağmurda çıktığım arazi de o özellik sayesin de indiğim yeri görseniz şaşarsınız, gerçekten müthiş bir özellik Bir de ön cam resistansı her araçta olması gereken bir özellik. Gereksiz bulduğum özellikler en başta Start-Stop araca bindiğim an kapatırım, diğeri de follow me home, benim hiç bir işime yaramıyor.
  • bana göre gereksizler
    yağmur sensörü
    far sensörü -follow me home-
    cd çalar
    aux,
    krom egzoz ucu (bunu donanım diye yazan firmalar var be)

olması gerekenler
    hız sabitleme
    bluetooth
    koltuk ısıtma
    park sensörleri ön arka hatta varsa otomatik park sistemi
  • diğerlerine bir şey diyemem ama cruise kontrol bence harika bir icat.

Çok uzun yola yılda 1-2 sefer çıkıyorum ama aylık olarak çıkıyorum diyebileceğim 400-500 km gidiş dönüşlü yol oluyor 200-250 km bir seferde gidilebilir ama ayağımda uyuşma oluyor. Bazen o kadar inat ediyorum 1-2 dakikalığına gaza sol ayakla basıp sağı dinlendirmeye çalışıyorum. Bunun için saatte 10-15 dk dahi olsa cruise control açıp ayağı dinlendirmek güzel olurdu.
  • ahmet3976 kullanıcısına yanıt
    Hocam CC tam düz olmayan yolda hele ki manuel viteste enerji kaybına yol açıyor gibi geldi bana.. yani yakıt tüketimi uzun yolda 4 kişi Corolla ile 6 L lerden 6.7 lere çıkıyor . Bu dediğim yol Düzce Bursa arası.. Bir de salınımlı yollarda(çıkış inişlerde oluşan ancak seri gidebildiğimiz yollarda da) da negatif hissettim. 120 ye sabitleyici araç çıkarken zorlanıyor inerken çok hafif gaz veriyor boşa pedala abanmis gibi oluyor(otomatikte tecrube farklı olabilir) bunun yerine yokuş aşağı 130 Lara kadar hızlanıp zirvede 110 a doğru düşüp tekrar hızlanmak daha yakıt avantajı gibi geliyor. Tabi ki konya yollarında vs CC büyük nimet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra K dizel otomatik için konuşmak gerekirse

Alırken tav olduğum bir donanım zaten yok.

Açıkçası gereksiz gördüğüm bir donanım da yok.

Şerit takip sistemini neredeyse hiç kullanmıyorum. Sadece başka bir şeye dalma ihtimalim ufak da olsa varsa aktif hale getiriyorum.

Onun dışında her donanımını aktif olarak kullanıyorum.

Özellikle işime yarayanlar.

- Hız sabitleyici
    - Hız sınırlayıcı ( tuzak radarlı ama trafiği yer yer açılıp yer yer radar altına kadar yavaşlayan yollarda dalıp bir anlığına sınırı aşmamak için kullanıyorum. sayesinde de radardan yırtmışlığım çoktur)
    - Sunroof (ferahlığı yeter benim için)
    - Anahtarsız giriş çalıştırma. Kesinlikle anahtarsız giriş çalıştırma olmayan araç almak istemem. inanılmaz rahat ve düzgün çalışıyor bu sistem)
    - çarpışma önleme sistemi ( bir anlık dalgınlıkta uyarıyla kendine getiriyor insanı)
    - Ayna ısıtmaları

Keşke olsaydı dediklerim

- Koltuk ve direksiyon ısıtma
    - Elektrikli katlanır aynalar
    - Led matrix far
    - Geri Görüş kamerası

• Bence en gereksiz ve pahalı olanı adaptive cruise control sadece arabaya binenlere gösterip hava atmak için koyulan bir özellik :)
  • Yaklaşık 10 yıldır cam tavanlı araçlar kullanıyorum. Hepsini ikinci el aldığım için , full donanımlarda tercih dışı almak zorunda kaldım. Yeğenimin merak edip , açıp kapayarak eğlenmesi dışında hiçbir faydasını görmedim. Tek olumlu yönü estetik olarak aracın daha güzel gözükmesi.

Şuan ki opsiyon fiyatları hesaba katıldığında , markaların da bunu okkalı bir kar etme kalemi olarak kullandıkları aşikar. Sıfır araç alacak olsam , kesinlikle cam tavana para vermem.Onun yerine extra güvenlikle alakalı donanım varsa onu tercih ederim.

Onun dışında aldığım araçlarda donanım fazlalığı hissetmedim.Eller serbest kart sistemi , viraja duyarlı xenon farlar , aracın kilitlenmesiyle otomatik katlanan aynalar ,hız sabitleme ve tüm sensörler bence gayet işlevsel donanımlar.
  • Kullanmadığım donanım yok. Dibine kadar kullanırım. Hız sabitleyici şehir içinde de işime yarayan tüketimi düşüren güzel bi donanım.

Vazgeçilmezlerim

Bluetooth

Hız sabitleyici

Geri görüş kamerası

Cam tavan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikli hafızalı koltuklar. Sadece ilk bindigimde ayar yaptım başka elimi bile sürmedim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdiye kadar sahip olduğum araçlarda

kullanıp müthiş dediklerim
    -Koltuk ısıtma (Ankara Sivas)
    -Elektrikli hafızalı koltuk
    -Yağmur ve far sensörü (bunu sevmeyen cidden gariptir, hayır nesini sevmiyorsun tünele girince şık şık çevirmek ve sileceği kapatmak daha mı güzel, çıkarken de tam tersi)
    -Elektronik park freni
    -Katlanır ayna
    -Bluetooth
    -Usb şarj
    -Otomatik arka perde (bebek olduğu için yoksa gereksiz)
    -Sunroof (bir kere alıştım olmayınca araç basık geliyor)

İşime yaramayanlar
    -soğutmalı torpido
    -coming home leaving home (yalnız biz ezik gibi apartmanda yaşadığımız için öyle Almanyadaki evlerde adam park ediyor yürüyerek evin giriş kapısına geliyor. Müstakil olsa yarar)

Keşke olsa dediklerim
    -Kapıyı açınca koltuğun geriye direksiyonun yukarı kalkması
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Hız limitleyiciyi nasıl kullandığımı anlatayım. Arabaya bindiğimde 70 e limitliyorum. Çünkü şehir içinde çoğu yerde sabit ve gezici olmak üzere radarlar mevcut. Gaza bassam da araç sanki 70 e sabitlenmiş gibi gidiyor. Ha avantajı ne derseniz, çalıştırınca bi’ kere limitlemek yetiyor. Sonra kavşakta, dur kalkta vs devreden çıkmadığı için şehir içinde hız sabitleyicidense bana daha kullanışlı geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse yokuş kalkış yokuş geri çıkış yardımını yazmamış. harika birşey lan araba zınk diye duruyor hamını yerimm
  • Bence cruise control çok gerekli birşey. Hele de uzun yola sık sık gidiliyorsa cruise kesinlikle lazım, rahatlığını bir kere buldum, daha da bırakamıyorum
  • Hız sabitleyici gereksiz ve kesinlikle fazla yakan bir seçenek...

Olmazsa olmazlar şöyledir;

- Otomatik Vites

- Hidrolik Direksiyon

- Klima

- Usb/Müzik Sistemi

Gerisi oyuncak, fasa fiso...
  • cc zaten uzun,açık yol için.paso şehir içi sürüyorsan kullanamazsın. 1000-1200 km sürüyorsan işe yarıyor ayak bileklerin ağrımaz,ben uzun yol için converse kullanıyorum daha rahatgeliyor. türkiye de en iyi donanım kararan aynalar ve kör nokta uyarı sistemi. neden? halkımız öküz
  • quote:

Orijinalden alıntı: seco917

Aracımda eksikliğini hissettiğim donanımlar;

-Bluetooth
    -USB
    -Soğutmalı torpido
    -Koltuk ısıtma
    -Ön cam buğu çözücü

Sevdiğim donanımlar;

-Far sensörü
    -Yağmur sensörü
    -Bi-Xenon farlar (Gerçekten büyük nimet.)
    -Kararan dikiz aynası
    -Sunroof (Hatchback araçlarda ferahlatıcı unsur.)
    -Eve giriş, evden çıkış aydınlatması (15 saniye görsellik sağlıyor. Bi-Xenon'ları izlemeyi seviyorum.)

Var olup da kullanmadığım donanımlar;

-Cruise Control(Fazla uzun yol yapmadığımdan sanırım, pek ihtiyaç duymuyorum.)

Ön cam buğu çözücü diye bir şey varmı gerçekten ?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.