Şimdi Ara

Arabayla Yunanistan üzerinden Doğu Avrupa yolculuğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Haziran sonu itibariyle gelecek olan Polo BM aracımız ile, eşimle birlikte kısa bir Avrupa seyahatine çıkalım diyoruz. Daha doğrusu, başta İstanbul - Selanik arasını düşünürken, "oraya giden şuraya da gider" düşüncesi ile yol planını epey uzattık.

Arabayla Yunanistan üzerinden Doğu Avrupa yolculuğu

Şu andaki işim itibariyle Temmuz - Ağustos aylarında bir kaç hafta çalışmama olasılığım oldukça yüksek.. Yani zaman sıkıntısı da görünmüyor gibi.

Gelelim yol planına;
    Harita görmek isteyenler için Google Maps linkini de verelim...

HARİTA İÇİN TIKLA

- İstanbul
    İpsala sınır kapısından geçiş
    - Selanik
    - Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan ve Slovenya'dan geçiş (buralardan bir günde geçmek hem yorucu olabilir - hem de o yerlerde illa ki etrafta biraz gezinmek eğlenceli olacaktır)
    - İtalya / Venedik
    - Floransa
    - Pisa
    - Cenova
    - Como Gölü
    - İsviçre / Zürih
    - Almanya / Münih
    - Avusturya / Viyana
    - Macaristan / Budapeşte
    - Romanya / Bükreş
    - Bulgaristan üzerinden İstanbul'a dönüş...

Evet, uzun bir yol... Toplamda Google Maps hesabına göre 5390km görünüyor. Tahmin ediyorum 15 gün gibi bir vakit alacaktır - hatta yetmeyebilir bile..

Ne dersiniz, bu şekilde yolculuk yapanlar var mıdır aramızda..? Tavsiyeleriniz neler olabilir..? Mesela oto buzdolabı almak faydalı olur mu..? Aracın boyutu belli, sonuçta bir suv veya van'dan bahsetmiyoruz, ama acil durumlar için arabada uyumak için battaniye mi almalı.. Ya da başka neler..?

Acaba süreyi / yolu biraz kısaltmak mı lazım dersiniz..

Evet, bir gezi başlığı gibi duruyor olabilir - ama otomobil ile yapılacağı için, bu başlığa da uygun olabileceğini düşündüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 26 Mayıs 2012; 3:43:43 >

• Çok güzel düşünce ben çadırda almanızı tavsiye ederim uygun kamp yerleri olduğunu okudum arabada yatmaktan çok Daha iyi.

Gezenbilir.com Daha faydalı bilgiler bulursunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bencede harika bir düşünce... eğer çocuk yoksa çok daha rahat olabilir...

ama baya da yorucu olur,az buz yerler değil yazdıklarınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay KospiR

Çok güzel düşünce ben çadırda almanızı tavsiye ederim uygun kamp yerleri olduğunu okudum arabada yatmaktan çok Daha iyi.

Gezenbilir.com Daha faydalı bilgiler bulursunuz

Evet evet, çadır iyi bir fikir olabilir.. Evde hali hazırda çadır, uyku tulumu, mat vs seti vardı onları da atarız bagaja...

quote:

Orijinalden alıntı: cıvıcem

bencede harika bir düşünce... eğer çocuk yoksa çok daha rahat olabilir...

ama baya da yorucu olur,az buz yerler değil yazdıklarınız...

Çocuk var, ama anneanneye satalım diyoruz Biz de rahat edemeyiz, çocuk da yollarda telef olabilir..

Yorgunlukla ilgili olarak bir arkadaşım, bu işin tamamen psikolojik olduğunu söylüyordu.. "Bak her gün farklı yeri gezmeye giderken 4 saatlik uykuyla nasıl zımba gibi kalkıyorsun" diyordu

• Ülkelerarası otomobille uzun yol tecrübesi için Gezenbilir.com sitesinde ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.Naçizane tavsiyem,Bulgaristan ve Romanya'da dikkatli olmanızdır.
  • cok guzel bir macera olur. Farkli yerleri ve insanlari gorunce yorgunluk falan hikaye. Kendi avrupa gezimden biliyorum :D ama eve donunce 3-4 gunde ancak kendine gelirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.