Şimdi Ara

Arabayı fazla abartıyoruz... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
1
Favori
36.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tövbe haşa, yahu ne demek ilahlaştıran ?? azcık dikkat edin şu yazdığınıza çizdiğinize. kimse de çıkıp dememiş ne diyorsun sen diye. tamam anlıyoruz arabaya olduğundan fazla değer veriliyor maksadıyla böyle birşey yazdığını ama daha başka cümlelerle ifade edebilirsiniz. Böyle bilmemneyi ilahlaştırmak (tövbe haşa) vs demenin adamı dinden çıkarma tehlikesi vardır. Şakayla da olsa başka birşey kastedilerek de söylense bu tür söylemeler son derece yanlıştır ve dediğim gibi dinden çıkarma tehlikesi vardır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı ilahlaştırmak ta nedir ya. Kendi saçma sapan düşüncelerinizi tüm topluma mal etmeyin bari.
  • Csoylu2 C kullanıcısına yanıt
    Bu experlere de güvenim yok çoğuna hatta bazısında cihazla bile baksa atılan boyanin yeni olup olmadığı anlaşılmıyor, çakal çok bende transit yüksek kasa bakıyorum risk çok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu millette mal çok mal

    Sırf araba değil telefonuda putlaştırıyor putperestler.

    Arkadaş isveçte volvoda çalışan mühendisin 25yaşındaki volvoya biniyor komplex yapmıyor bizimkilere s90 olmaz xc90 olacak bunu komplex yapan kadın gördüm.

    Cahil toplum işte fazlasını beklemek saflık olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bir tarafıma takmam arabamı, zaten benden fazla başkaları kullanıyor arkadaşlarım falan umurumda da değil ne olduğu. Eşya sonuçta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamıylen pahalı ve satım alım yoluyla ulaşımın zor olmasından kaynaklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmem kaç yıllık maaşını bağlayınca ister istemez ilahlaştırıyorsun.
  • İlahlaştırmak kelimesi çok ileri bir ifade olmuş. javascript:;javascript:; ama mesajın katıldığım kısımları çok fazla. Özde bu iki şey aynı işleve sahip, yalnız boyut kapasite ve hız vb. farklar var. javascript:;
    Arabayı fazla abartıyoruz...
    Arabayı fazla abartıyoruz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minkowski33 -- 13 Kasım 2018; 20:6:38 >




  • "Evi pahalı, arabayı ucuz al"
  • Eskiden at neyse günümüzde araba odur ve hatta attan daha önemlidir (otobüs, tank, vinç vs.). Ancak fanatiklik kanımızda var, maddi her şeyin fanatikliğini yaparız.

    Benim bir amcam var, eskiden iyi bir nissan otomobili vardı. Her sohbette mutlaka konuyu arabaya getirirdi ve "bütün otomobil firmaları, benim bu arabamın modelinden esinleniyor" şeklinde konuşup dururdu. Yani dünya amcamın arabasının etrafında dönüyordu.

    Biz böyle bir milletiz.
  • çok haklı bir tespit olmakla beraber ülkedeki araba fetişi o kadar yaygın ve yoğun ki tartışılamıyor bile zira hava gibi su gibi bir gereksinim oldu milletin gözünde araba. en kıçıkırık mevkiye gelen idareci hemen makam arabası alıyor, almancısı üşenmiyor ta nerden sırf arabasını gösterebilmek için arabayla geliyor vs vs. insanlar arabalarına tapıyor. yıllardır birikmiş görmemişlik cehaletle birleşince zaten hobisiz, zevksiz, sanatsız, müziksiz bu millet iki hobisinden biri olan (diğeri futbol) arabasına para harcıyor. pazar günü törenle arabasını yıkıyor/yıkatıyor sonra hop atla arabaya ya mangala ya avm'ye. üstüne üstlük çoğu da araba kullanmayı bilmiyor. kurallara uymuyor. adam o kadar masraf etmiş araba almış bir de kural mı çıkartıyosunuz kardeşim? avm de bi kat altta yer olmasına rağmen kapıya yakın olsun diye yolun ortasına bırakıyor vsvs. araba fetişi bu ülkede bitmez. ötv biraz inince yine satış rekoru kırılmış zaten.




  • Keşke pahalı olmasa, keşke gelişmiş ülkeler gibi ucuz ucuz alabilsek. Her türlü malın zenginlik gösterişiyle ve statü kaygısıyla gereksiz değer görmesine karşıyım lakin bir de alım gücü ortada bir milletin, dişini tırnağını arttırıp borçlarla ve emeklerle satın almasından mütevellit haliyle göz ağrısı değerinde oluyor.
  • Haftalık kendi insanına nefret kusma konusuna hoş geldiniz. Vlog çeken bir sürü ünlü insan var. Bak bakalım bir tek biz miyiz? Boş adam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçen ışıkta durduğumda yandaki araba dikkatimi çekti. Sürücüsü eline bez almış torpidonun üstünü siliyordu. Evim dağınık olsa rahat edemem ama ışıkta durup arabayı temizleyecek kadar da değilim. Arabayı en son içi çamur olduğunda yıkatmıştım. Zevk için araba yıkayanı anlarım ama ışıkta durup arabayı temizleyecek, arabada yiyecek yedirmeyecek kadar da mala bağımlı olmamak gerekli.
  • o kadar kişi beleş ekmek yiyor bırakda olsun it ürür kapıtalizim yürür
  • Akliyla, kariyeriyle, yaptiklariyla, soyledikleriyle itibar sahibi olamayanlarin otomobil, telefon gibi metalarla sayginlik kazanma, insanlarin gozunde degerli gorunme cabasi gelismemis ulkelerde sikca gorulur.

    Gelismis ulkelerde kariyer ve sayginlik kazandiktan sonra boyle seyler alinirken geri kalmis ulkelerdeki zihniyet genelde ele gecen ilk parayla telefon otomobil vs alarak ese dosta tabiri caizse hava basma olayina girisilir. Elbette burada maddiyatin insanlari bu davranisa ittigi de yadsinamaz zira o kariyer hicbir zaman gelmeyebilir de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi arkadaşlar konuya kilit getiricem olay bitecek kimse de üstüne alınmayacak.

    Türkiye de araba ilahlaştırılmıyor sadece kişilere göre değişiyor olay. Mesela yokluk çekmiş görmemiş birisi için araba sahibi olmak tabi ki çok önemli birşey yurt dışında yaşayan insanlar ne anlasınlar la bundan ? Adamlar 2 maaşla araba alıyor sen alabiliyon mu :) ? Alamıyorsun alamıyorsan da değer verip dillendirip afişe ediyorsun


    Diğer kısım ise arabayı pek sallamayanlar hiç umursamayanlar bunlar ya baba parasıyla büyümüş ve yokluk görmemiş sürekli sağı solu oynayan yalama tipler oluyor onları direk anlarsınız zaten arabasından falan bellidir bağırır ben baba parasıyla büyüdüm diye.

    Birde ikinci sallamayan tipler vardır bunlar ise hayatta başka şeylere değer verirler ve o arabayı genelde a noktasından b noktasına gidecek araç olarak hayatlarına dahil ederler bu kişiler genelde öğrenim görmüş işi gücü oturmuş aklı başında bireyler olurlar genelde de aile sahibi olurlar. Arabaları genelde temiz ve bakımlıdır ama sorsan arabasının bile olduğunu unutur genelde çünkü düşünmez onu hayatında önemli bir yer işgal etmez.


    Bu genellemeler birçok şekilde uzatılıp gidebilir ama sonuç olarak önemli olan burada ki kültür oranı ve maddi güçtür. Yurt dışında ki insanlarla kıyaslamak abestir çünkü onlarda böyle durumlar yoktur

    Sadece araba konusu değil herşeyde böyle mesela youtube videolarında iphone açılış videolarını açın izleyin adamlar peygambere dokunuyormuş gibi triplere falan giriyorlar ilk bizde işte jelatin sesi tanrının sesi de böyle olmalıydı falan gibi abuk subuk hareketler yapıyorlar.

    Bide avrupa daki incelemelere bakın adam alıyo açıyo hmm okay şimdi de bunu helikopterden aşşa atalım falan diyorlar :))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oldsoundman

    Bahsettiğiniz gibi, konuyu açan arkadaşın Dünya'dan haberi yok.

    Sanırım bir tanıdığından araba istedi vermediler, bu Arkadaş'da bir konu açayım dedi hırsından

    Araba Manyaklığının Zirve Yaptığı Ülke Amerika'dır. Sonra Japonya Gelir. Bu 2 Ülke Hiç de az gelişmiş değildir.

    Özellikle Japonlar kendi markalarına Taparlar , JDM ( Japanese Domestic Market ) ile Modifiye Manyaklığı vardır.

    Amerika ise Öyle ki, arabalarını Paslanmasın diye senelerce Otoparkında Tutup, Hergün yalayıp yutan bir Güruha sahiptir.

    Bizde değeri o kadar olmadığından Apartmanların Otoparkı bile yoktur

    Alıntıları Göster
    ne boş bir yorum bu ya. o yüzden türkiye de milyon dolara satılan arabalar amerika ve japonyada çerez parası




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.