Şimdi Ara

Arabaya Ne Zaman Yağ Bakımı yaptırmalıyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, foruma yeni üye olduğum icin bilmediğim konuları sizlere danışmak istiyorum.

Ford Focus 2016 Dizel Otomatik
    120.000 km de aracımın triger değişimi v.b ağır bakımları yapıldı. Yağ bakımı ve filtreler dahil.

Aracım 126.000 km de şu anda 45 günde bu km ye geldi.

Şehir dışına tatile gideceğiz. 3500 km yol yapacağız. Sizce yağ bakımı gelince mi yaptırayım yoksa garanti olsun diye şimdiden yaptırayım mı? Hani dönüşte yolda sorun olmaması için yag bakimi...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Otosan yağ bakımı için 15.000 km diyebilir ama sentetik yağ için 10.000 km yeterlidir. Hedeflediğiniz 3500 km mesafeyi fazla aşmamak kaydıyla dönüşte değişebilirsiniz. Isı ve basınç nedeniyle eskimeye başlaması yağ ömrünün bittiği anlamına gelmez.

6.000 km yolu 45 günde değil de 10 ayda yapmış olsaydınız tatil öncesi değiştirebilirdiniz. Karterdeki yağa karışacak su ve kükürt asitlenmeye neden olur. Bu yüzden kilometre yapılmasa bile 1 yıl sonra motor yağı değiştirilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Kemal Geliyorum kullanıcısına yanıt
    Otosan ford genel merkezi dogrumudur yada bayi?

• Değiştirmene hiç gerek yok. Zaten yağı koyali 45 gün olmuş, yolun 3500 km geldiğinde toplam 9500 km olucak. Oldu ki 1000km daha yaptın 10500 oldu diye motoru eline almazsin korkma. Sahte olmadığından eminsen sentetik bir yağ bu durumda hala bozulmaz. 6000km yi yapip 1.5 yıldır yatıyor olsaydin değiştir derdim ama mesela.

• Sentetik motor yağları sandığınızdan çok daha dayanıklıdır o yüzden gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz,zaten değişim daha yeni gerçekleşmiş.Tam sentetik yağlar günümüzde artık 30-40 bin km kadar kullanılmaya yönelik üretiliyorlar,tabii kaliteli markalar yapıyorlar bunu.

• 30 sene önce kullanılan 20w50 mineral motor yağı olsaydı hemen değiştirin derdim. Tam sentetik motor yağ ile bu süre +15bin kmlere çıktı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yaklaşık aynı km deki ford c max aracımla aynı durumdaydım. tatile gittim geldim geçen haftada bakımını yaptırdım. henüz eskimemiş yağı değiştirmeyin. ama hava filtresini kendiniz bi sökün hava tutun temizleyin öyle çıkın yola. gelince komple bakım yaptırın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gerek yok, uzun yolda yapılan km zaten şehir içinin yarısına anca bedeldir.

• Yağı değiştireli 1 yıl 1 ay oldu. Ama 3 bin küsur km yaptım değişme vakti gelmiş midir ? Km dolmadı ama yıl doldu gereklimidir ?

• millet bu yağ olayına neden bu kadar takar anlamıyorum. ya dandik parçayla en dandik ustaya pazarlıkla iş yaptırıyorsunuz sonra yağ babam yağ diye tutturuyorsunuz. değil 15 bin 20 bin 30 bin de gezsen hiç bişey olmaz o arabaya. nette bir sürü videosu var. 30bine gelince hiç bir yağ çöp olmuyor.

• yıgıdo5858 kullanıcısına yanıt

hocam yağ hem fiziksel hem kimyasal olarak eskidiği için ben değişmesi gerektiğini düşünüyorum

• mangala kullanıcısına yanıt

20 gün önce değiştim hocam.

• 1 yılı geçince çöp mü oluyor yağ

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sero B kullanıcısına yanıt

2-3 seneden evvel zarar verecek kadar eskiyeceğini ben düşünmüyorum, teknoloji o kadar gelişmişken bu yağlar bu kadar kısa süre dayanmıyodur ama yine de yılda bir bakıma giriyoruz aksatmadan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.