Şimdi Ara

Arabanızda haydar taşıyor musunuz? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
1
Favori
3.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lan arkadaşlar sırf yazmak için yazmayın şuraya, okuması güzel ama önünüzü kesip dalaşırım size bak bunları gerçekten taşıyor musunuz?
    korunalım diye birine bi zarar verirsiniz öfkeyle.. atın bunları besmeleyle binin arabanıza
  • Hocam biraz sakıncalı değil mi o Biri sırıtıyorsunuz diye atacağı yoksa da sağlam bir dayak atabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sofor kapisi gozunde biber gazi var.
    Bagajda beyzbol sopasi bulunmakta.
    Konuyla alakasi yok ama bagajimda babamin ne akla hizmet aldigi alet çantası bulunmakta.Silecek bile degistiremeyen biz o kadar aleti ne yapacaz hic bir fikrim yok
    Ayriyetten tavla ve mangalda bulunmaktadir.

• Eskiden sopa vardı şimdi hiçbir şey yok. Kızdığım oluyor ama sinirlendiğim nadir.
  • Biber gazı taşımak veya kullanmak yasal mı?

• biber gazı bulunduruyorum, haydar felan hikaye biber gazındaki acı yeter karşı tarafa
  • humerus06 kullanıcısına yanıt
    Gerektiği zaman kaçmasını iyi bilirim
  • Valla biz köyde yaşadığımız için silah bulunduruyoruz.

• Pompalıyla geziyorum siz ne diyosunuz bu ne abi mafyamısınız

• Bu soruyu sormayacaktınız bana Ne yok ki arabamda. Haydar, plastik kelepçe, normal kelepçe, elektrik şok aleti..
  • evet 50 cm boylarında demir profilden kesilmiş, özenle siyaha boyanmış bir abimiz her daim yanımızda seyahat etmektedir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Ben her iki arabamda ve üzerimde bunları taşıyorum

http://www.aliexpress.com/item/MINI-DEFENSE-ELECTRIQUE-MOD-YJ98-AVEC-3-500-000-VOLT-RECHARGEABLE-AVEC-TORCHE-INCLUS-ETUI/830064485.html

Arabanızda haydar taşıyor musunuz?

Arabanızda haydar taşıyor musunuz?

Üstadım bu tarz önerebilecegin bişey varmı kız kardeşim için almayı planlıyorum malum dolmus ve otobüslerde taciz kol geziyor her kıza lazım.

• Taşımıyorum ama 2010 yılında 4-5 aylığına proje bazlı çalıştığım şantiyede %100 orijinal bir Haydar binmişti arabama. Evet, Haydar abim bizim tesisat ustamızdı ve harbiden ismi gibi hakkını veren adamdı. 2 metreye yakın boyu vardı ve cüsseli bir adamdı. Bıyıkları palaydı ve ismi de zaten dediğim gibi Haydar idi. Arabama binmişti bir kere ve abi işte arabamda şu an gerçek bir Haydar taşıyorum demiştim de ne gülmüştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 30 Mayıs 2014; 13:18:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

hocam linkin kliksa olmadığını görünce cok üzüldüm

Hocam neden öyle dediniz.. ?
  • bende kelebek tornavida seti bijon anahtarı kirko çeki demiri bide uzun bi slx vites topuzu var :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut T.

giysi dolaplarındaki askı takılan demirlerin küçükleri var. çok kalın değil -bebek bileği kadar- ve uzunluğu da normal. polis görse alamaz da, bahane hazır.

trafikte illaki sorun oluyor. bu tür bir şey şart bence. herkes barut fıçısı gibi, birileri sağolsun.

Umut t: aski demirini gozune kestiren bir benmiyim acaba diye dusunmustum ilk yerinden cikardigimda

Mixtiesto: arkadasim mahkemeye cikti polisler cevirmede torpidoda musta buldugu icin gerci savcinin iyi gunune denk gelmis ama sonra silahli guvenlik diplomasi alicakti ise girmek icin o olay yuzunden alamadi kotu oldu yani durduk yere sicili bozuldu. galiba 5 sene sonra sabikadan silinmesi icin basvurcakmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnyhow -- 30 Mayıs 2014; 14:26:39 >

• Geçmişte çok samimi arkadaşımın babası bir düğünde içkiyi fazla kaçırmıştı ve kendisini arabaya taşımamız gerekti. Sonra evlerine gittik. Adamı sırtlayıp bir de 3 kat merdiven çıkardım. Arabamda Haydar olarak taşıdığım tek amcadır. Haydar amcadır. Sırtımda bile taşıdım.

Arabada biber gazı var. Bir de tabi güçlü arabalara biniyorum. Bir de tabi gerekli hallerde arabalara çarpmaktan, ittirmekten korkmuyorum. Geçmişte arabamı tekmeleyen bir psikopattan geriye alıp psikopatın arabasına bindirip, kendime yer açıp, ileri alıp, sağdaki arabalar arasından geçip, geçerken bir pug'un tamponuna sürtüp kaçmışlığım vardır. Pug sahibi arabanın içindeydi. Olayı gördüğü için korna bile çalmadı. Olay sonrası pug sahibini aradım. Bulamadım ama... Arabasına geri geri bindirdiğim psikopatın tamponunu kırmış, kaputunu hafif göçertmiştim. Bu hasarda panjur, far kırdım mı bilmiyorum. Ancak benim aracımda tamponun orta yerinde 10'cm'lik hasarlı bir yüzey oluştu. Başka bir hasar yok. Tabi bu biber gazından önceydi. Şimdi olsa camı açar, bir elimi "birşey söyliycem" der gibi çıkarır, adam kafasını yaklaştırdığı an diğer elimdeki biber gazını sıkarım suratına.

• Bilgi amaçlı yazayım dedim. Kimseye yol göstermek, tavsiyede bulunmak haddim değil elbette.
    Bulundurma ruhsatlı bir silahı araç torpidosunda taşımak, ruhsatsız silah taşımakla aynı sonucu doğurur. Yani bulundurma ruhsatlı silah taşındığında (üstte veya arabada, ruhsatta belirtilen adres dışında bir yerde) suç oluşur.
    Ayrıca silahın zoralımına (müsaderesine) karar verilir. Bulundurma ruhsatı da iptal olunur. Ruhsattaki adresten taşınacak, silahınızı tamire götürecek bile olsanız özel izin ve ruhsat işlemi gerekir.

Kanundaki karşılığı, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun'un 13. maddesi:

Bu Kanun hükümlerine aykırı olarak ateşli silahlarla bunlara ait mermileri satın alan veya taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis ve otuz günden yüz güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.

Muşta, sustalı çakı gibi aletler aynı kanunun 4. maddesi ile yasaklanmıştır:

Ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.

Taşınır veya bulundurulursa aynı kanunun 15. maddesi, yaptırımı belirlemiş:

Bu Kanun hükümlerine aykırı olarak 4 üncü maddede yazılı olan bıçak veya diğer aletleri veya benzerlerini satanlar, satmaya aracılık edenler, satın alanlar, taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis ve yirmibeş günden az olmamak üzere adlî para cezasına hükmolunur.

Kazasız, kavgasız, gürültüsüz günler dileğiyle...

NOT: Bir gün karşılığı adli para cezası, taktire göre 20 TL-100 TL arasında bir rakamdır. Taktire göre belirlenecek gün adli para cezası ile bu rakam çarpılıp sonuç para cezasını belirlerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillaegemen -- 30 Mayıs 2014; 16:22:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: atillaegemen

Bilgi amaçlı yazayım dedim. Kimseye yol göstermek, tavsiyede bulunmak haddim değil elbette.
    Bulundurma ruhsatlı bir silahı araç torpidosunda taşımak, ruhsatsız silah taşımakla aynı sonucu doğurur. Yani bulundurma ruhsatlı silah taşındığında (üstte veya arabada, ruhsatta belirtilen adres dışında bir yerde) suç oluşur.
    Ayrıca silahın zoralımına (müsaderesine) karar verilir. Bulundurma ruhsatı da iptal olunur. Ruhsattaki adresten taşınacak, silahınızı tamire götürecek bile olsanız özel izin ve ruhsat işlemi gerekir.

Kanundaki karşılığı, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun'un 13. maddesi:

Bu Kanun hükümlerine aykırı olarak ateşli silahlarla bunlara ait mermileri satın alan veya taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis ve otuz günden yüz güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.

Ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.

Bu Kanun hükümlerine aykırı olarak 4 üncü maddede yazılı olan bıçak veya diğer aletleri veya benzerlerini satanlar, satmaya aracılık edenler, satın alanlar, taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis ve yirmibeş günden az olmamak üzere adlî para cezasına hükmolunur.

NOT: Bir gün karşılığı adli para cezası, taktire göre 20 TL-100 TL arasında bir rakamdır. Taktire göre belirlenecek gün adli para cezası ile bu rakam çarpılıp sonuç para cezasını belirlerler.

Biber gazını da taşımanın legal olmadığını söyleyenler var. Bu konuda bir fikriniz var mı? Bauhaus'ta bile satılıyor meret.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Orijinalden alıntı: atillaegemen

Bilgi amaçlı yazayım dedim. Kimseye yol göstermek, tavsiyede bulunmak haddim değil elbette.

Biber gazını da taşımanın legal olmadığını söyleyenler var. Bu konuda bir fikriniz var mı? Bauhaus'ta bile satılıyor meret.

Biber gazını tek başında bulundurmak veya taşımak suç teşkil etmez.

Türk Ceza Kanunu "silah" kavramını tanımlamıştır. Kanunlarda "silah" denince anlaşılması gereken şey T.C.K madde 6/f:

Silâh deyiminden;
    1. Ateşli silâhlar,
    2. Patlayıcı maddeler,
    3. Saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici alet,
    4. Saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli diğer şeyler,
    5. Yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler, anlaşılır.

Buna göre evlerimizdeki ekmek bıçağı, tornavida, testere, şişe, kaynar su, aklınıza gelebilecek pek çok şey, hatta yerdeki taş parçası da silahtan sayılır. Ama bunları tek başına bulundurup taşımak suç değildir. Ama bir suçta kullanılırsa (gasp, yaralama gibi) silahtan sayılıp cezanın arttırılmasını gerektiren nitelikli durum sayılır. (Silahla yaralama, silahla gasp gibi)

Bir nesne suçta kullanılmasa bile sırf bulundurulup taşınması bile özel olarak kanunlarla yasaklanmışsa, taşınmakla veya bulundurmakla suç olur. (Örnek patlayıcı madde, ateşli silah, muşta, sustalı çakı gibi.)

Biber gazını bulundurup taşımayı yasaklayan bir yasa yok. Ama suçta (örneğin bir yaralamada, gasp olayında) kullanılırsa, yukarıda tanımlandığı gibi yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu bir kimyasal olduğu belli olduğundan silahtan sayılacağı açıktır.

Çarpıcı bir örnek: Biber gazı değil de birinin gözüne toz biber atıp direncini kırarak cebindeki parasını, cep telefonunu alırsanız, silahla gasp (yağma) suçunu işlemiş olursunuz. Çünkü biber yakıcı, aşındırıcı biyolojik maddedir.

Yaralamanın derecesi hafif (T.C.K.'daki tanımlaması: basit tıbbi müdahale ile giderilebilir) olduğunda şikâyete bağlı sayılacak iken, silahtan sayılan bir nesne yaralama suçunda kullanılırsa artık kamu davasının açılması zorunlu hâle gelir. Yani suçun mağduru şikâyetçi olmasa bile sonuca etki etmez. Kamu davası açılır ve suç sabitse cezaya hükmolunur.

Konuya uygun bir örnek: Trafikte iki sürücü yol verme konusunda tartışıp kavgaya tutuşurlar. Biri levye, biri biber gazı ile diğerini en hafif şekilde yaralar. Polis olaya el koyar. Taraflar birbirlerinden şikâyetçi olmaz. Ama levye ve biber gazı silâhtan sayılır. Yaralama suçunda kullanılmışlardır. Her ikisi hakkında mağdur sanık sıfatı ile kamu davası açılacaktır. Nesnelerden biri özel kanunla yasaklanmışsa, örneğin muşta ise, silahla yaralama artı yukarıda belirtilen 6136 Sayılı Kanun'a aykırılık olarak iki ayrı suç olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillaegemen -- 3 Haziran 2014; 15:55:01 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.